Monday, 11 July 2011

Jom Tengok Kelajuan Internet Anda

Selamat pagi Isnin...huuhh...hari baru, minggu baru...entri terbaru di pagi Isnin...hee

Haa...pernah tak test kelajuan line internet Streamyx, UniFi, P1Wimax dan broadband yang anda gunakan sekarang? Kalau anda menggunakan Streamyx, betul ke kelajuan line internet tu mengikut pakej apa yang dibayar setiap bulan...kalau macam aku yang duduk Seremban sekarang ni memang cuma ambil yang pakej 1 Mbps...kat rumah aku di KL ambil pakej 2 Mbps...heee

Aku dah cuba dah...memang kelajuan internet aku ni ikut apa yang dibayar...cuba tengok gambar yang aq printscreen lepas aq test kelajuan line internet kat rumah aku ni...heee...jeng...jeng... jeng...

Haa...mula-mula masuk kat laman web ni...http://speedtest.net/...cer try dulu...

Jom Tengok Kelajuan Internet Anda
Pilih server mana...aku pilih Kuala Lumpur dan klik >> Begin Test

Jom Tengok Kelajuan Internet Anda
Keputusan dah keluar...macam ambil exam la pula...HAHA


Huhu...lama aku tunggu tau...HAHA...takde la...kejap je test benda ni...haa...tengok kat bahagian download tu...0.91 Mbps...betul la tu kelajuan internet kat rumah aq bawah 1 Mbps...tengok tu gred pon dapat C- je...haha...lain kalau pakai UniFi...mesti dekat 20 Mbps kat bahagian download tu... fuhhh.... 

Haa... selamat mencuba rakan bloggerku...


NOTA KECIL :

Da check ke belum...kalau belum check tu cuba la...takde paksaan ye...hee.. tapi tak nak tahu ke kelajuan internet korang tu laju ke tak? Berbaloi ataupun tak bayar setiap bulan...bagi aku OK la...aku bukan kaki download pun...heee...peace ! 

**Terima kasih kerana membaca entri Jom Tengok Kelajuan Internet Anda

35 comments:

  1. wah nice info..thax bro...mcm2 leh kongsi...tak penah la tengok..kira percaya je kat compony maxis,celcom or tm..kalau kn kencing pun tak perasan..huhu

    ReplyDelete
  2. @faisal apardi

    sama2 bro... pe yg tahu lagi bagus dikongsi ramai2..."Sharing Is Caring"...(^^,)

    ReplyDelete
  3. kalau maxis jap laju sekejap slow huhuhu

    ReplyDelete
  4. errr. tea pny. xyah la.. dh nama pn berukband. huahuahua.

    ReplyDelete
  5. setakat ni laju tu maintain je bb ak..ambik yg maxis pnya..tp dah nk smpai limit da..aha

    ReplyDelete
  6. @Bro ahmad

    kalau pakai bb mmg sakit jiwa la jugak.. dulu aq pakai maxis setahun je sbb ada kontrak... slow dia jgn ckp la... haha ~

    ReplyDelete
  7. @H.J

    aih.. baru 11 haribulan.. da nak smpai limit... keje ko download je ke..?? haha~

    ReplyDelete
  8. tgh dok test tpi xpaham langsung hehe

    ReplyDelete
  9. @kotak bulat

    da check ke..? macam mana.. nak tahu jugak... haha...KB gelak tak ikhlas..

    ReplyDelete
  10. oo bleh ek..nak cuba jugak lah.. kih kih kih

    ReplyDelete
  11. bese jek, normal macam ko jela XD

    ReplyDelete
  12. berguna
    =D
    pasni syrikat tenet takleh tipu dah

    ReplyDelete
  13. @sergeant keroro

    haha... gimme five la... tp bila da dtg time slow dia... habisla.. =D

    ReplyDelete
  14. hehehe smpai sudah tak reti nk guna hihihihi

    ReplyDelete
  15. @Niena Pengembara Ilahi

    hehe... tak dapat la den nk tolong kalau da cmtu... hihi =D

    ReplyDelete
  16. @Isteri Encek Bard

    baru tergerak nak buat entri pasal ni.. da lama guna benda ni check line... heee~

    ReplyDelete
  17. dulu test dapat d..
    lagi hebat haha

    ReplyDelete
  18. nice info..anis selame nie men pakai je..lagian kat umah sewe xda line sngat so xpernah kesah..asal ade line pon jadi le..weee

    ReplyDelete
  19. hahahaha
    aku selalu gak cek..
    bab tetibe je lmbt..mesti ade
    org hack line aku grrrr..
    hehe

    ReplyDelete
  20. @cik najihah

    kdg2 tak tentu jgk line internet yg kita guna tu... kjp laju kejap slow... hehe~

    ReplyDelete
  21. @anismelon

    hehe..kalau tahu pe salah kongsikan ye... heee...kat pon kdg2 line internet suka main hilang2...hee~

    ReplyDelete
  22. @Far8 budak baik

    haha... line kena hackead la tu... heee... gurau je... (^^,)

    ReplyDelete
  23. pakai berukband je..
    sah2 la slow..
    hehehh...
    tapi ok la..
    akak pun bukan kaki donlod..

    ReplyDelete
  24. @diana

    kalau BB mmg line dia tak bape laju sgt.. biasa la tu kak... heee~

    ReplyDelete
  25. BB ikut tempat la, hehe xD

    lau line elok, laju kot. :P

    ReplyDelete
  26. @sergeant keroro

    haa...tu la..kalau line cam siput..mmg terpaksa tutup la laptop tu..haha~

    ReplyDelete
  27. nice info...bru tau ni...nk gi try check jap...

    =)

    ReplyDelete
  28. @Si BuDaK KaChAk

    hee..info yg best patut la dikongsi kan...:D

    ReplyDelete
  29. Aq x pandai la nk tengok wifi laju ke x

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mei 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com