Friday, 30 September 2011

Aku Cuti Tapi Blog Tak Cuti


Huuhh...cepat betul masa bergerak hari...hee...kejap je da masuk petang Jumaat...esok da cuti...ahad pun cuti...cukup ke cuti 2 hari ni..? Hee..lain orang lain pendapatnya kan...kalau hari minggu tu memang syok berjalan je..memang tak terasa macam cuti je hari minggu kan...hee...

Kalau tiba hari Jumaat ni...aq memang over excited sikit..sebab menunggu cuti hari minggu je...haha...sebab kalau hari biasa entah kenapa aq selalu tidur lewat je..nak bangun pagi tu...alahai...malasnya...kalau bangun pagi korang tahu la kan air bila pagi sejuk dia macam mana...tak sanggup aq nak hadapinya 5 hari dalam seminggu..hee...


Haa...kalau cuti 2 hari ni dapat la aq rehatkan minda ni...takde la asyik nak mengadap segala jenis lukisan ni...hee...kalau cuti...kerja pun cuti...tapi blog tetap tak cuti...da lama da blog aq tak cuti ni...haha...

P/S : Hujan..hujan...kalau la ada bantal depan aq ni...mesti da lena ni...hee...


NOTA KECIL :

Yaahoo! esok cuti...hee..haa..minggu ni aq tak nak merancang keluar ke mana...nanti mesti tak jadi lagi...haha...

**Terima kasih kerana membaca entri Aku Cuti Tapi Blog Tak Cuti

Aku Blogger Sepenuh Masa

Haa...kalau jadi blogger sepenuh masa ni mesti dapat luangkan masa lebih sikit dengan blog kan...sehari tu kalau setakat 5-6 entri tu mesti takde masalah kan...hee...tapi kalau bagi blogger bukan sepenuh masa macam aq ni...paling kurang pun sehari tu dapat la update 2-3 entri sehari...paling sikit pun satu entri la...haha..


Buat blog ni memang la mudah...tapi nak bagi blog tu nampak "HIDUP" kena la pandai bahagikan masa bila masanya nak berblogging ni kan...buat masa sekarang ni aq berblogging dan berblogwalking pada waktu malam sampai lewat tengah malam je...hee...kalau pagi tu sempat la blogwalking kejap ke beberapa blog...hee..

Kalau la idea nak update entri tu selaju line internet kat rumah aq ni kan bagus...haha...mesti best kan bila buka je blog terus ada idea dan boleh terus menaip entri...lepas tu publish...tapi aq belum sampai tahap macam tu lagi...

Bulan ni entah kenapa aq tak dapat nak update macam bulan lepas...sehari aq cuma update 1-2 entri je...nak capai 100 entri tu memang la semput la...bulan lepas entah virus apa yang serang aq sampai update entri banyak macam tu...haha...


NOTA KECIL :

Haa..jari aq ni tetap juga nak menaip walaupun waktu sekarang memang sesuai untuk zzzz...haha...

**Terima kasih kerana membaca entri Aku Blogger Sepenuh Masa

Thursday, 29 September 2011

Snek Minum Petang

Huuhh...kalau petang macam ni memang sesuai sangat la untuk minum petang...santai petang depan tv...memang terbaik la...kalau ada kuih ke..ataupun snek untuk dimakan..lagi la syok habis...heee...tapi sebelum tu aq kena tunggu la lepas habis waktu kerja dulu...baru la boleh bersantai...hee...

Mata aq pon da berpinar ni sebab dari pagi tadi asyik mengadap PC je...lepas tu software autocad kat PC ni memang menguji kesabaran aq la hari ni...hee...tetiba jadi macam lacked pula...sempat la aq bw beberapa blog kalau asyik lacked je ni...haha...harap esok OK balik la...kalau tak memang lambat la siap drawing yang aq kena buat kalau berterusan macam ni...hee... 

Haa...rasanya petang ni macam nak makan samosa ni lagi la pulak...semalam beli sikit sebab tak pernah beli lagi..niat nak cuba la...sebab dulu aq pernah beli sekali samosa ni...tapi tak berapa sedap...memang aq blacklist la gerai tu..hee..lepas tu memang aq tak beli lagi la kat situ...


P/S : Da terliur pula aq tengok ni walaupun hanya gambar dari Uncle Google...haha..


NOTA KECIL :

Jom minum petang ! :D

**Terima kasih kerana membaca entri Snek Minum Petang

Lisa Surihani Singgah Blog Aku


Haa...entah kenapa hati aq ni tergerak nak tengok shoutbox kat blog aq tu...selalunya memang setiap hari aq akan check shoutbox tu...sesiapa yang tinggalkan jejak kat shoutbox blog aq tu...aq akan terjah...tapi tadi..bila aq check shoutbox aq tu...aq terkedu kejap...kenapa...?

"Wahhhh...LISA SURIHANI singgah masuk blog aq..korang ada..?"


Huuhh...tapi bila aq fikir balik...tak mungkin la Lisa Surihani nak singgah blog aq yang merepek ni kan...dalam mimpi boleh la kot...aq baru nak excited kejap sebab Lisa tu singgah blog aq...tapi hampehhh..berkecai impian aq...huhu...lepas ni agaknya ada tak artis akan singgah blog aq ni...haha...


P/S : Sebelum ni Juliana Evans pernah singgah blog ni...lepas tu Lisa...lepas ni siapa lagi agaknya..? Gambar dipinjam dari Uncle Google...hee...


NOTA KECIL :

Haha...lepas ni rajinkan diri la nak check shoutbox korang selalu...heee :D

**Terima kasih kerana membaca entri Lisa Surihani Singgah Blog Aku

Wednesday, 28 September 2011

Wordless Wednesday #20


P/S : Tak sangka entri WW#19 aq tu terpilih kat SINI...hee..


NOTA KECIL :

Empat bulan lagi nak habis...sabar...sabar... :D

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #20

Tak Tahu Tengok Jam Ke?

Huuhh...sebelum ni aq ada post entri WW kan..? Ada yang masih blur ke sebab pening cara nak tengok jam tu pukul berapa...aq ni tak tahu tengok jam ke..? haha..pada mulanya aq sendiri pun pening...blur...designer jam ni memang tak nak bagi semua orang tengok jam ke...sebab bentuknya terlalu "UNIK"...haha..

Haa...lepas aq tengok banyak kali...baru aq paham macam mana cara nak tengok jam ni...senang je...aq rasa boleh paham kot bila tengok gambar kat bawah ni kan...heee...

Macam speedometer pun ada...haha :D

Huuuhhh...aq pun tak ingat da berapa lama aq tak pakai dan beli jam tangan ni...1-2 tahun jugak la rasanya aq tak pakai jam...jam kat Nokia aq kan ada...hee...haa...bila sebut pasal jam tangan ni...sebenarnya...aq da serik nak beli jam tangan lagi...fobia..sebab punca utama rosaknya semua jam aq hanya disebabkan "masuk air"...haha...


NOTA KECIL :

Aq selalu fikir jam aq ni jenama G-Shock...boleh kena air gitu...rupanya bukan...haha...

**Terima kasih kerana membaca entri Tak Tahu Tengok Jam Ke?

Wordless Wednesday #19




NOTA KECIL :

Haa...masa untuk Wordless Wednesday...haha...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #19

Tuesday, 27 September 2011

Saya nak join Bloglist Panggil Aku Han

Nak join KLIK banner kat atas ni... :D

Haa...da lama aq menyepikan diri dari join segmen ni...hee...nak juga tersenarai dalam bloglist blogger lain ni kan...boleh kan Han...? Haa...blogger ni katanya baru pertama kali anjurkan segmen bloglist ni...Jom la support..lagi ramai lagi best kan...

Baru perasan yang blog Han ni da berubah wajah... (^^,)


NOTA KECIL :

Huhh...da nak habis bulan September ni...entri untuk bulan ni baru je 53 termasuk yang ni...hee...bulan sebelumnya sampai 100++...entah apa yang aq post pun aq tak tahu...aq pun hairan...haha..

**Terima kasih kerana membaca entri Saya nak join Bloglist Panggil Aku Han

Kelajuan Internet


Huuhhh...selalunya kalau hari biasa...bila pagi memang aq tak BW..bila da petang baru aq berkesempatan nak blogwalking ni...bukannya tak suka blogwalking bila pagi ni...ada sebabnya..haa..kenapa..? Sebenarnya kelajuan internet agak slow juga la bila kat pejabat ni...kelajuan internet yang tak berapa laju..hee..sebab ramai yang guna line internet ofis ni kan...haa..faham sendiri la kan.. :D


Kalau nak tunggu page blog aq sendiri pun da makan masa lama...memang susah la..bukannya aq tak nak blogwalking ke blog lain ni bila pagi hari biasa ni...ada sebab..kan...haha...daripada aq buka blog tapi page loading bukan main lama...segan nak keluar page tu...lagi sakit jiwa kan...hee...

Kalau ikutkan hati aq ni..nak je beli broadband...haa...tapi macam membazir la pulak..sebab bila kat ofis je baru guna broadband ni..kat rumah memang tak guna la sebab line internet boleh tahan la kelajuannya..hee...


NOTA KECIL :

Nak guna broadband...kena fikir banyak kali ni..nanti jadi macam dulu...2,3 bulan pertama memang laju..lepas tu..alahai...semput...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Kelajuan Internet

Tengah Malam Yang Psiko

Huhh...bila hujan lebat macam ni tengah malam buat aq terasa lapar la pulak...lagipun tadi aq makan malam awal sangat...dalam pukul 7 la lebih kurang...tu yang tetiba lapar ni bila tengah malam ni...haha...niat nak keluar la tadi ambil angin kejap...boleh la singgah 7-E kejap...

Haa..tup..tup..baru tergerak hati nak keluar...tetiba hujan lebat malam ni...terpaksa la batalkan niat nak keluar tu...haha...tu la..bila da mengadap depan laptop ni mana la sedar...haa...sambung balik la mengadap laptop...tapi perut aq yang lapar ni memang psiko aq la...cehhh...

Hujan + lapar = psiko...haha...

Gambar yang agak psiko tengah malam ni...hee...

P/S : Iklan Nuffnang pon suka buat kemunculan khas bila tengah malam...haha...


NOTA KECIL :

Huuhh...makan macam ni pun sedap... :D

**Terima kasih kerana membaca entri Tengah Malam Yang Psiko

Monday, 26 September 2011

Kesian..Da Lama Terbiar


Huuhh..kesian...da lebih seminggu remote ni terbiar macam tu je..haa...selalunya remote ni memang dalam genggaman aq je...haha...selalunya bila cuaca tak berapa baik..kat tv tu mesti akan keluar "Services currently not available"...kan...aq pun biarkan je la...haa..dengan harapan nanti elok la kan..

Sampai ke malam aq tunggu...macam tu juga...aq pun tengok la cuaca kat luar masa tu...haa..cuaca elok je pun...hujan pun takde..ribut pun takde...aq ingat sementara je jadi macam tu...huuhh...astro rumah aq da ke laut da...haha...tak dapat la aq nak layan HBO..Star Movies bila tengah malam...cehhh...


Haa..nak tengok apa bila keluar macam ni je dari ahad lepas...baik aq layan blog ni dari aq layan tv yang hanya keluar ayat yang aq tak berapa gemar tu...haha...

P/S : Stok movies kat laptop aq pun banyak yang tak tengok lagi ni...layannnn...haha...


NOTA KECIL :

Huuhh...masa belajar dulu aq jarang tengok tv kot...tak tengok tv seminggu relaks je...sekarang ni pulak tetiba gedik..tak tengok tv seminggu da meroyan...heee..

**Terima kasih kerana membaca entri Kesian..Da Lama Terbiar

Buang Semua Penyakit Malas Tu


Selamat pagi Isnin...

Haa..mulakan pagi Isnin ni dengan senyuman..buang semua penyakit MALAS tu..aq tahu..bila tiba je hari isnin ni...kebanyakannya masih dalam mood malas lagi..sebab cuti hari minggu mungkin terlalu singkat agaknya...mungkin hari minggu tu banyak sangat aktiviti yang dilakukan agaknya...tu yang lemau je bila hari isnin ni..hee..


Sebelum mulakan aktiviti harian hari ni...jom sarapan dulu...kan best kalau setiap pagi dapat minum air yang macam kat dalam gambar tu...hee...entri awal pagi yang agak merepek...haha...

P/S : Selamat bekerja bagi yang bekerja...haa..yang ada kuliah pagi ni..selamat berkuliah...hee..


NOTA KECIL :

Malware da mula menyerang balik...sebab dari semalam aq da perasan bila buka sesetengah blog tu..siap keluar warning...hee...Bro Ahmad pun cuak tu...heee~

**Terima kasih kerana membaca entri Buang Semua Penyakit Malas Tu

1st Segmen Santri : Komputer Kesayanganku


Segmen Komputer Kesayanganku ni sekadar nak berkongsi laptop kesayangan korang tu...haa..oleh kerana tuan blog tu sendiri yang menjemput aq untuk join segmen pertamanya...aq pon sudikan diri nak join segmen ni dengan hati yang terbuka..hee..


Haa..aq punya laptop biasa je...Acer Aspire 4530...masa mula keluar dulu agak mahal la..tapi sekarang ni rasanya laptop macam aq ni da murah sangat harganya..hee...lagipun laptop ni da dekat 3 tahun aq pakai...aq beli pun awal tahun 2009..mesti harganya pun da jauh bezanya sekarang ni kan...hee..

Alhamdulillah...setakat ni laptop aq belum pernah masuk ICU la...setakat format 2-3 kali tu biasa la...haha...janji laptop aq ni boleh digunakan untuk buat kerja..update entri kat blog..da kira ok la tu...hee...aq pun masa nak beli laptop dulu mana tahu sangat laptop apa yang terbaru di pasaran...dulu masa zaman belajar...nak guna laptop pun sebab nak mudahkan buat assignment...hee..

Satu je masalah laptop aq ni...bateri da tak tahan lama...haha...biasa la tu...da dekat 3 tahun kan laptop aq ni..lain la kalau laptop baru...RAM pon ok sebab aq da upgrade...haha...tapi ACER aq ni da banyak berjasa dengan aq...kalau takde la laptop aq ni...kehidupan aq sebagai seorang pelajar dulu takkan sempurna...dan oleh kerana ACER ni la aq dapat layan blog...semuanya bermula di sini...haha... :D

P/S : Huuhh..terpanjang pulak entri ni..hee..nak join segmen Santri...klik link kat atas tu...


NOTA KECIL :

ACER tetap menjadi pilihan...haha~

**Terima kasih kerana membaca entri 1st Segmen Santri : Komputer Kesayanganku

Sunday, 25 September 2011

Segmen : Pencarian Bloglist Blog Fahuna


Haa...petang ahad...bosan? Nak menaip entri pun masih blur lagi...haha...sebelum idea tu datang nak menaip entri tu...baik aq join dulu segmen bloglist Blog Fahuna ni...bertuah tu kalau dapat masuk bloglist blogger lain ni...siapa tak nak kan...?

Nak join...Klik banner kat atas ni ye.. :D


P/S : Thankz Bro Ahmad sebab tag...(^^,)


NOTA KECIL :

Da lama aq tak join segmen bloglist macam ni...hee~

**Terima kasih kerana membaca entri Segmen : Pencarian Bloglist Blog Fahuna

Pagi Ahad Tiba Lagi


Huhh...pagi Ahad tiba lagi...rasanya pada waktu macam ni ramai yang masih belum bangun lagi...cuti hujung minggu macam ni la banyak masa digunakan untuk berehat...bersantai dengan keluarga...berkumpul dengan rakan ke..takde la bosan sangat kan cuti hujung minggu ni kalau ada aktiviti yang nak dibuat kan...

Blog ni tinggalkan la kejap...hee...tak lari ke mana pun blog ni...takkan la 24/7 nak mengadap blog kan...sesekali tu kena la luangkan masa sikit untuk lakukan aktiviti lain...mana tahu dari aktiviti yang korang lakukan tu..boleh dapat idea nak update entri nanti...kan..kan...


Haa...aq pun seharian tak mengadap blog semalam...aq pun ada bagitahu nak berehat je cuti hujung minggu ni kan dalam entri kat SINI...hee...cuti hanya menghabiskan masa untuk berehat je...aq belum terfikir lagi hari ni nak pergi berjalan ke mana...haha...

Selamat berhujung minggu :D

P/S : Mungkin dalam mimpi nanti dapat idea nak pergi berjalan mana hari ni...hee...


NOTA KECIL :

Nak sambung tidur balik...mata masih mengantuk ni...awal pulak bangun pagi ni... =_=

**Terima kasih kerana membaca entri Pagi Ahad Tiba Lagi

Saturday, 24 September 2011

Bila Cuti Awal Pula Tidur


Huuhh...kalau da tertidur awal ni..macam ni la jadinya..terjaga pada waktu yang tak sepatutnya...lepas tu susah nak tidur balik bila da terjaga awal pagi ni..haha..sebab memang tak biasa tidur awal da sejak kebelakangan ni...tidur mesti pukul 1 pagi dan ke atas...hee..

Haa...masa tidur aq ni terbalik sikit..bila esoknya cuti mula la rasa nak tidur awal...tapi bila keesokan harinya kerja..huuhh..bukan main lewat kalau nak tidur...kena set balik timing tidur aq ni...da ke laut da ni...HAHA...


Kalau mata tu segar bugar...buat macam kat dalam gambar ni memang tak berkesan da...kira la sampai 1000 ekor sekalipun..belum tentu dapat tidur balik..haha...siapa suruh tidur awal kan..? Haa..rasakan la...hee..buka blog awal pagi ni pon bukannya ada yang online...semua tengah syok tidur tu...aq pulak yang berjaga awal pagi ni...

P/S : Nak tips dapatkan tidur yang lena..klik SINI...haha...


NOTA KECIL :

Blog la peneman aq pagi ni..ada blogger yang masih berjaga lagi ke...? hee..

**Terima kasih kerana membaca entri Bila Cuti Awal Pula Tidur

Friday, 23 September 2011

Menjelang Petang Jumaat

Selamat petang ! :D

Wahhh...kejap sangat da hari jumaat hari ni...nasib baik kerja 5 hari je seminggu...hee..esok da hari sabtu...minggu ni macam tak terasa sangat sebab minggu ni boleh dikatakan aq tak sibuk sangat la...masuk pejabat pun relaks...santai...tapi bila da menjelang petang macam ni...mula la asyik menjeling tajam je jam kat desktop lappy aq tu..haha...


Cuti hujung minggu ni harap dapat la berehat sikit...hee..sebab da 2 minggu da...cuti tapi tak macam cuti pon...asyik berkonvoi raya je...Klang..Shah Alam...Petaling Jaya..Ampang..ada lagi yang tertinggal ke..haha...sabtu ahad jadual penuh tu dua minggu berturut..haha...

P/S : Minggu ni aq nak berehat..aq tak kira..:D


NOTA KECIL :

Eksperimen untuk hasilkan entri seo untuk segmen bro ahmad tu macam kurang menjadi je kali ni..haha...redha je la..hee~

**Terima kasih kerana membaca entri Menjelang Petang Jumaat

Oh Nescafe Peneman Setiaku !

NESCAFE...

Oh Nescafe ! Minuman ni memang begitu popular dan sinonim dengan seseorang yang bergelar pelajar termasuk la aq...nescafe la yang selalu menjadi peneman aq di waktu  malam bila esoknya ada exam...nak berjaga malam untuk study...kononnya boleh tahan mengantuk la bila minum Nescafe ni...lagi pekat lagi bagus...kaw punya...haha..


Tapi betul ke minum Nescafe ni berkesan..boleh buat mata korang jadi segar...?

Haa..padahal masa tu la masa yang paling syok untuk tidur kan...tapi bagi aq la...aq tak tahu la korang macam mana pulak kan...bila aq minum Nescafe ni lagi makin mengantuk ada la...pengalaman ni...haha...

Baru tengok buku kejap...haa..5 minit lepas tu mula la tersengguk da...sudahnya...study ke mana...buku korang entah ke mana...tertidur la jawabnya...ke laut..ke laut..ke laut...

Esok bangun pagi baru gelabah sebab malam tu tak sempat study apa..penangan Nescafe memang hebat la...serius memang lena tidur...set alarm pon 4-5 kali bunyi pon baru sedar...pagi tu nak exam da...study mana yang sempat je la..tension tu jangan cakap la...haha..jawab exam pon tawakal je la...huhu...

Sejak dari hari tu la aq tak minum Nescafe da kalau nak study tengah malam...fobia kot...makin lena aq tidur kalau  sebelum tidur ni minum air panas...tak kisah la Nescafe ke...teh tarik...Milo panas ke..dapat Milo ais lagi la feeling...

Jangan biarkan hidup anda diselubungi...Nescafe ! haha...


NOTA KECIL :

Ni kalau dapat layan Milo ais best ni sebelum tidur...hee..nak join ke! :D

**Terima kasih kerana membaca entri Oh Nescafe Peneman Setiaku !

Thursday, 22 September 2011

Bro Ahmad VS Ezad Skytech


Err...eksperimen aq kali ni untuk entri INI berjaya ke tak agaknya..? Lagi dua jam cukup la 24 jam aq join segmen BRO AHMAD ni...aq pon cuba la search keyword Bro Ahmad tadi sebab nak check kedudukan entri aq kat Google...kalau aq search keyword Ezad Skytech memang tak keluar la entri tu kan...haha...

Wahhh...kotak bulat masih mendahului lagi ni...aq masih tak nampak entri aq kat page pertama...huuhh...entri aq mesti kat page belakang la tu...hee..

Page 1..2..3...masih belum ada lagi...page 4 dan 5 pon takde ni...hee..mungkin lepas ni ada la kot...page 6,7 pon masih belum kelihatan lagi entri aq ni...

Haa..kat page 8 baru jumpa..paling akhir pulak tu...huhu...

Aq kena tunggu seminggu la dulu...harap kedudukan ni akan jadi lebih baik lagi lepas ni...boleh la naik lagi dari page 8 ni ke page paling depan nanti...hee...


NOTA KECIL :

Masih belum berakhir lagi kan.... :D

**Terima kasih kerana membaca entri Bro Ahmad VS Ezad Skytech

Spontaneous Thursday #9

"Bunyi bubbles meletup kat iklan Nuffnang ni memang 
annoying la bila buka blog pagi khamis ni...HAHA"


NOTA KECIL :

Pagi Khamis yang spontan...haha..

**Terima kasih kerana membaca entri Spontaneous Thursday #9

Bro Ahmad Otai SEO



Haa..siapa la yang tak kenal dengan Bro Ahmad Otai SEO ni kan...pemilik blog Trioseposen...warna kuning memang kegemarannya...haha...aq memang selalu terjah la blog bro ahmad ni setiap kali ada entri baru...bro ni pon rajin terjah blog blogger lain...ada je aq nampak nama bro kat ruangan komen blog lain..

"Da la blogger femes...peramah pulak tu bro ahmad ni...hee.."

Haa..sekarang ni bro tengah buat satu contest SEO pulak...Aq pon masih baru dalam tahap amatur lagi nak buat entri SEO ni...pada mulanya memang aq langsung tak paham pasal ni...HAHA...

Banyak lagi ilmu yang aq perlu belajar dengan bro pasal SEO ni...sesekali buat entri SEO ni best jugak...aq pernah la join contest macam ni sebelum ni...tapi ternyata aq gagal...gagal sekali tak semestinya gagal selamanya kan...kena berusaha la...hee...blog bro ni termasuk dalam top 10 tu dalam contest yang aq join tu...otai SEO tu...kan bro..? heee~

Kalau nak main SEO ni kena pandai main keyword...dalam entri ni aq nak cuba pertaruhkan keyword Bro Ahmad Otai SEO...boleh tak tersenarai kat page teratas dalam Google..jom mulakan eksperimen...! hee...

p/s : Betul ke bro apa yang aq baca kat entri INI tadi...haha...

Haa..kalau nak join klik [SINI]...sempat lagi ni..hee


NOTA KECIL :

Tajuk kasi gempak sikit...boleh kan bro...? heee~

**Terima kasih kerana membaca entri Bro Ahmad Otai SEO

Wednesday, 21 September 2011

Wordless Wednesday #18 - Pilihan Anda?

Facebook

ATAU

Google +

NOTA KECIL :

Haa...mana satu lagi best..? Pada pendapat korang la..heee..

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #18 - Pilihan Anda?

Wordless Wednesday #17 - Anyhow..Anywhere..Anytime..


NOTA KECIL :

Da tiga hari berturut ni..sape nak menjawabnya...haha...
**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #17 - Anyhow..Anywhere..Anytime..

Cari Juliana Evans?


Walaupun semalam aq cuma update satu entri...itupun da malam baru aq update...banyak jugak keyword yang masuk blog aq ni semalam bila aq check kat Nuffnang...tapi yang aq tak boleh tahan tu...keyword pearlie white toothpaste tu...dari mana entah datangnya...hairan aq..haha...


Haa...lagi satu keyword juliana evans tu...rasanya kat blog aq setakat ni takde lagi aq letak koleksi gambar artis tu...entri pasal artis ni lagi la...takde kot...macam mana la keyword ni boleh tersesat masuk blog aq ni...hehe...maaf ya peminat juliana evans...gambar artis yang korang cari tu takde kat dalam blog ni...heee~

Keyword yang lain tu aq rasa munasabah jugak la sebab aq memang ada buat entri berkaitan dengan keyword tu selain dua keyword yang aq sebutkan kat atas ni...itu aq tak hairan la kan...haha...


NOTA KECIL :

Haa..baik mengaku siapa yang search keyword juliana evans tu...haha..

**Terima kasih kerana membaca entri Cari Juliana Evans?

Tuesday, 20 September 2011

Baru Sekarang Nak Update Entri

Huuhh...baru sekarang nak update entri ? Apa kes ?

Yela...kali terakhir aq publish entri pun awal pagi semalam kan...lepas tu blog ni da macam terbiar je...lebih sehari juga la aq tak update entri rasanya kan...semalam niat nak update terpaksa lupakan dulu buat sementara...

Blogwalking pun tak berapa sangat semalam sebab kurang sihat sikit...mungkin semua ni gara-gara cuti minggu lepas aq tak duduk rumah sangat..asyik berjalan je...open house sana-sini...makan pun tak terkawal...tu yang badan aq terkejut tu...terus demam...haha...


Nasib baik la hari ni da berkurang sikit demam tu...aq tengok kat dashboard aq tu blogger rancak je update entri...tu yang ada semangat sikit nak update entri ni...blog aq ni bukannya boleh ditinggalkan lama sangat...nanti dia merajuk...susah aq nanti..hee...

p/s : Ada blogger ni kata aq macho la..haha...perasan kejap...tak percaya cuba klik kat SINI...hee~


NOTA KECIL :

Rasanya da lama aq tak buat segmen kan...? huhu...

**Terima kasih kerana membaca entri Baru Sekarang Nak Update Entri

Monday, 19 September 2011

Hadiah Giveaway Dari Blog Firdaus Life


Haa...minggu lepas blog ni da terpilih sebagai penerima hadiah giveaway dari blog Freaky...tak sangka blog ni boleh tersenarai jugak ye dalam giveaway minggu kedua ni...hee...

Sumber : Firdaus Life :)

Hadiah giveaway tu pon da selamat sampai da kat rumah aq kelmarin...dari jauh tu...Perlis...nak tahu hadiah apa yang aq dapat tu...klik SINI...

Nak jugak? Kena selalu masuk blog dia la..hee..


NOTA KECIL :

Terima kasih Freaky...minggu ni ada lagi tak giveaway..? HAHA...sekadar gurauan..

**Terima kasih kerana membaca entri Hadiah Giveaway Dari Blog Firdaus Life

Sunday, 18 September 2011

Bilangan Follower Susah Nak Naik..?

Haa..bila sebut pasal followers ni...baru aq teringat...semalam aq ada terbaca entri Freaky pasal bilangan follower yang semakin liat nak naik setiap hari bila followers da lebih dari seribu ni...aq pon baru perasan...followers kat blog aq ni pon susah betul da nak naik...2-3 hari baru la naik 1..hee...


Pagi tadi sebelum aq keluar berkonvoi..sempat la aq blogwalking kat blog jiran aq Tia...hal yang sama juga...pasal followers...betul cakap Tia...bukannya kalau follower da beribu..tak perlukan follower lagi...hee...kalau setiap hari tu bilangan followers makin bertambah...baru la bersemangat sikit nak berblog kan..? hee..

Huhhh...balik dari berkonvoi tadi...blogwalking la kat blog jiran aq lagi satu ni...terbaca entri kat blog Kotak Bulat pon pasal follower jugak...mungkin sekarang ni ramai blogger kurang aktif kot..tu yang bilangan followers pon segan nak naik...semput je nak naik...huhu...


NOTA KECIL :

Biar bertambah...jangan berkurang...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Bilangan Follower Susah Nak Naik..?

Saturday, 17 September 2011

Agenda Awal Pagi


Salam Sabtu!

Haa..jangan terkejut pula aq bangun awal hari Sabtu macam ni...haha..selalunya mesti atas pukul 11 pagi baru bangun...hee...bangun awal pagi ni sebenarnya ada agenda...sambung berkonvoi raya lagi...hee...jadual da penuh untuk hari ni...esok masih dalam perancangan...

Huhh..pagi ni kena biarkan dulu perut kosong...minum air je la..hee..nanti kalau perut da penuh tak larat pulak nak serang semua rumah member aq...haa..nanti jadi macam minggu lepas..baru serang tiga buah rumah...perut da kenyang da...haha...


Tapi kali ni kena ubah sikit la...kena kosongkan dulu perut dari awal...belajar dari pengalaman...huhu...sebab aq pon tak pasti berapa rumah akan jadi sasaran hari ni...siap sedia la...! hee...lagipon da nak akhir Syawal ni...lepas ni takde lagi da rumah terbuka...semua dok tertutup je...hee...


NOTA KECIL :

Da terbayang da macam-macam jenis menu da kat dalam fikiran aq ni...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Agenda Awal Pagi

Masterchef Malaysia Pertama


"Masterchef Malaysia..Akan Datang...di Astro Ria.."

Huuhh...rasanya da banyak kali aq ternampak iklan kat Astro tentang Masterchef Malaysia ni...asyik akan datang je...entah bila agaknya baru nak disiarkan...hee...beberapa hari lepas baru aq dapat tahu bermula 22 Oktober 2011 ni baru rancangan Masterchef Malaysia ni akan disiarkan di Astro Ria...hee..

Haa..entah kenapa aq nak tengok sangat Masterchef Malaysia ni...mungkin sebab aq da pernah tengok Masterchef Australia kot dulu..nak tahu jugak kehebatan chef kat Malaysia ni macam mana kan...


Sekarang ni Nuffnang pon tengah anjurkan satu contest Blogger MasterChef Yang Pertama...nak sertai boleh rujuk SINI...heee...adakah Masterchef Malaysia akan jadi satu fenomena nanti..? Iklan Nuffnang berkaitan Masterchef ni pon asyik keluar je kat blog..haha...


NOTA KECIL :

Haa...Nuffnang takde bayar aq ye...saje promote...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Masterchef Malaysia Pertama

Friday, 16 September 2011

Kesengalan Dashboard Blog

Haa...dekat seharian aq tak buka blog...ke manakah aq menghilangkan diri..? HAHA..

Sebenarnya dashboard blog aq ni dari tengah malam tadi tak boleh nak buka...haa..memang tak boleh buat apa la..niat nak update entri tengah malam tadi pon terpaksa dibatalkan disebabkan kesengalan dashboard blog aq yang tak boleh buka tu...hee...

"Macam menghalau aq supaya tidur awal je dashboard ni...haha"

Idea nak update entri pon da hilang bila aq bangun hari ni...petang tadi bila buka dashboard da OK tapi tapi tak sempat nak update entri pon sebab petang tadi ada open house kat rumah pak cik aq..makan...dan makan lagi...hee...

Huuhh...rambang mata aq nak pilih nak makan apa tadi...lemang,nasi impit,rendang,sate,pasembor...mihun goreng...nasi goreng...kalau aq nak senaraikan banyak lagi sebenarnya...dengan kuih-muih lagi....huuhh...


Sate la yang paling banyak aq bantai tadi...entah berapa cucuk aq makan sate tadi..HAHA..Da makan petang tadi kat open house...sekarang da lapar balik...=_=


NOTA KECIL :

Nasib baik dashboard da OK...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Kesengalan Dashboard Blog

Thursday, 15 September 2011

Spontaneous Thursday #8 | Cuti Itu Holiday


"Alangkah bahagianya kalau setiap minggu 
dapat cuti 3 hari macam minggu ni...HAHA.."

NOTA KECIL :

Esok cuti...Sabtu dan Ahad holiday...hee...Selamat Hari Malaysia...

**Terima kasih kerana membaca entri Spontaneous Thursday #8 | Cuti Itu Holiday

Dunia Blog Makin Sunyi?


Dunia blog ni makin sunyi ataupun aq je yang rasa macam ni...?

Sebelum ni boleh dikatakan meriah jugak la dunia blog ni sebab kemungkinan ramai blogger yang masih dalam cuti semester...mood nak berblogging pon di tahap tertinggi masa tu...memang setiap hari penuh la dashboard dengan entri blogger...hee..

Tapi sekarang ni mungkin ramai blogger yang da sambung belajar tu mungkin da sibuk balik dengan aktiviti harian...kuliah...tugasan...sampai nak buka blog kejap pon masa tak mengizinkan...hee..nak update entri pon mungkin tak sempat...betul tak..? kan...


Kalau pandai bahagikan masa,mungkin sempat kot curi masa kejap kot nak update 1-2 entri sehari...heee...bagi aq la..masa belajar ni la paling banyak masa yang terluang...macam aq dulu...kuliah selalunya awal pagi...tengahari da free..petang sikit baru ada kuliah...tapi tak tahu la pendapat orang lain macam mana kan...hee...

NOTA KECIL :

Haa..bulan Mei tahun ni la aq mula addicted dengan blog...haha...

**Terima kasih kerana membaca entri Dunia Blog Makin Sunyi?

Wednesday, 14 September 2011

Kotak Bulat Ajak Tukar Link


Haa...kali ni nak join segmen KB la...jom la tukar link dengan KB...lagi ramai blogger yang join lagi bagus kan...header baru blog KB ni comel la sebab ada panda makan tebu...heee...

KB tanya kenapa nak masuk dalam bloglist blog KB..? Hee...boleh la jumpa blogger lain yang join tukar link ni nanti walaupun blog ni da ada dalam bloglist KB...jangan marah ye KB...huhu..


NOTA KECIL :

Klik header KB tu kalau nak join tukar link ni...jom join ! haha..

**Terima kasih kerana membaca entri Kotak Bulat Ajak Tukar Link

Wordless Wednesday #16



NOTA KECIL :

Ada kaitan ke..? Epic FAIL...haha...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #16

Tuesday, 13 September 2011

Tiada Caj Tambahan | Jom Lunch !

Huuhh..dari pagi tadi aq dok mengadap PC tak sedar pun da nak masuk waktu lunch...serius..sikit pon aq tak terasa masa tu bergerak..lain la kalau aq memang asyik tengok jam je..memang satu minit tu terasa macam 10 minit..haha…

“Lunch ni makan apa ye..nak makan nasi ke…Mc Value lunch…McD dekat je ni..”

Haa..dulu masa bulan puasa tak perlu nak fikir pun nak makan apa masa lunch kan...masa lunch tu hanya fikir nak balik awal je haha...lepas bulan puasa ni...bila da nak masuk waktu lunch je..mula la..tiba-tiba terbayangkan pizza la..McD la...huhu~


Sebelum habis waktu lunch…baik aq pergi lunch dulu…sempat lagi buka blog ni..haha...nak lunch kat mana ye hari ni...lunch kat rumah je la..lagi jimat..2 kali tambah pon takpe..tiada caj tambahan...hee..

NOTA KECIL :

Jom lunch…! Lapar da ni.. =_=

**Terima kasih kerana membaca entri Tiada Caj Tambahan | Jom Lunch !

Gelisah Bila Tak Buka Blog?


Haa...pernah tak rasa gelisah macam ni bila seharian tak buka blog..dan tak update entri..? Haa...tapi bila da buka blog nak update apa?

"Blogger ni da 3-4 entri da hari ni update...aq 1 entri pon belum update lagi hari ni.."

Haa..jangan gelabah..kita update entri setakat yang kita mampu je la..mungkin kita tak mampu nak hasilkan entri sebanyak macam blogger tu..tapi biar kita puas dengan entri yang kita tulis tu...kalau nak cara ikut blogger lain memang susah la..takut kita yang tension nanti...hee..

"Blogger tu baru je update entri sejam lepas...update lagi...aq pon nak update la.."


Kita buat blog ni bukan nak berlumba siapa update entri paling banyak sehari kan...biar la sehari 1-2 entri janji kita tak tension masa berblogging ni...lagi berblogging ni aktiviti santai je..masa ni la kita nak rehatkan fikiran..relaks...berblogging biar santai..jangan tension...hee..


NOTA KECIL :

Masa untuk bersantai...hee..

**Terima kasih kerana membaca entri Gelisah Bila Tak Buka Blog?

Monday, 12 September 2011

Sentap Dengar Ayat Ni !

Serius...kalau da habis hari minggu ni...aq memang cukup sentap bila dengar ayat ni...

"Hari minggu sudah habis bro...haha.."

Haa..ada yang sentap tak...haha...sebabnya...aq tak rasa macam cuti pon...hari sabtu memang aq tak dapat berehat sangat la sebab sehari suntuk tiada kat rumah...haha...hari ahad je aq ada kat rumah...kiranya aq cuti sehari je la minggu lepas...

Nak blogwalking pon tak berapa nak sempat sangat semalam...I'm sorry...pinjam tagline kejap..hee...terima kasih blogger yang singgah blog aq semalam...meriah gitu...hee..

*Keyword ohhh harammm tu mesti dari entri INI...haha...

Banyak betul keyword yang masuk ke blog ni semalam...hari minggu tu...terkejut jugak aq..haa..sape kata hari minggu dunia blog tak meriah...hee...erk..yang cari Skytech pon ada ke..? hee...terharu kejap ni...


NOTA KECIL :

Haa...baru aq teringat...minggu ni hari Jumaat cuti kan sempena Hari Malaysia...sape yang tak tahu pasal Hari Malaysia ni memang nak kena buang negara la..hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Sentap Dengar Ayat Ni !

Sunday, 11 September 2011

Buka Blog Nak Update Apa?


Hari Ahad...hari minggu...selalunya aq lebihkan banyak masa untuk berehat...nak buka blog awal pagi..? tu pon kalau bangun awal la...haha...da masuk petang sikit baru aq mulakan aktiviti mengadap blog...buka blog terus update entri...? Oh tidak...belum sampai tahap macam tu lagi...buka blog terus ada idea nak update entri...kalau la dapat macam tu kan best..haha...

Buka blog nak update apa ye..? Haa..nak update blog pon tengah dok mencari idea ni...kalau tengah takde idea ni..aq pon pergi la lakukan aktiviti blogwalking...blogwalking dalam kawasan...blogwalking luar kawasan...


Sesekali tu kena la blogwalking juga kat luar kawasan...tak paham apa tu blogwalking luar kawasan...? Haa...baca SINI..hee..

Hari ni terkejut juga la sebab hari blog aq ni macam meriah sikit pula hari minggu macam ni...selalunya kalau hari minggu memang trafik memang jatuh la...semua blogger nak berehat kan..jadi kurang la mengadap blog kan...


NOTA KECIL :

Hari minggu da nak habis bro...haha..

**Terima kasih kerana membaca entri Buka Blog Nak Update Apa?

Konvoi Raya 2011 | Edisi Pertama



Huuhh...kepenatan seharian berkonvoi raya pada 12 Syawal dari pagi sampai ke malam memang masih belum hilang lagi sampai sekarang ni...hari ni cuma sempat beraya 5 buah rumah member di kawasan Klang je...tu pon baru 5 buah rumah kat Klang tapi sampai ke malam la...dari pagi sampai ke petang asyik makan je...haha...

Minggu depan katanya nak sambung berkonvoi raya lagi...macam syok je bunyinya...katanya lagi banyak rumah yang nak dikunjungi...rumah sape la akan menjadi mangsa...haaa...boleh la aq join lagi...masih dalam perancangan...hee

Sebelum pukul 8 malam tadi aq da sampai kat rumah da...nak terus buka lappy tadi memang tak larat la...cadang balik je dari konvoi tadi nak tidur awal sikit la malam ni...tapi sampai sekarang masih mengadap lappy lagi...haha...


Hari cuti aq hanya tinggal sehari je lagi minggu ni...masa ni la nak back up balik rehat semalam yang tak cukup tu...haha...kan semalam bangun awal...sampai kat rumah member tadi pon lepas makan...terlelap kejap...ish..ish...nampak sangat aq tak cukup tidur...haha...


NOTA KECIL :

Banyak pulak keyword Ohh Harammm yang masuk kat blog ni...mungkin sebab entri INI kot...haha~

**Terima kasih kerana membaca entri Konvoi Raya 2011 | Edisi Pertama

Saturday, 10 September 2011

Ohhh Harammm..


Hujan turun lagi malam ni..yezz...! Pagi tadi hujan..malam ni hujan...hee...alangkah syoknya kalau waktu macam ni tengah santai makan aiskrim...harap dalam peti sejuk tu ada la aiskrim...makan dengan roti lagi la best...hee...

Haa..best jugak cerita Ohhh Harammm kat TV3 ni...baru aq nak layan tapi yang tak bestnya bila....

"Service currently not available"


NOTA KECIL :

Sabar je la...haha....tapi nasib baik kejap je tak dapat siaran...nak sambung balik tengok Ohhh Harammm...serius cerita ni memang best...haha...

**Terima kasih kerana membaca entri Ohhh Harammm..

Selamat Pagi | Pagi Yang Gelap

Selamat pagi ! 

Selamat berhujung minggu...haa..awal betul aq bangun pagi ni...selalunya kalau hari minggu memang dekat pukul 12 baru bangun...sebab masa cuti hujung minggu tu je la aq da berehat lama sikit dari hari biasa...

Sebenarnya bangun awal pagi ni...aq ada misi terbesar yang nak dibuat hari ni...aktiviti Konvoi Raya...malam tadi baru aq dapat tahu yang housemate aq dulu tu nak buat konvoi raya ke rumah member macam tahun sebelum ni...haa..sanggup set alarm pukul 7.45 pagi tadi walaupun aq tidur dekat pukul 6 pagi tadi...

Tapi hampehh...tak dengar langsung bunyi alarm kat fon aq tu...pukul 8.45 pagi aq baru tersedar sebab housemate aq tu mesej...

"Hujan ni..macam mana..?"

Aq pon reply...

"Kat sini pon hujan jugak.."

Haa...dalam hati aq..."boleh la aq nak sambung tidur kejap...hujan..best ni kalau sambung tidur seminit dua..."

...janji sebelum pukul 10 tunggu di tol Rawang tapi nampaknya misi terpaksa ditangguhkan dulu...tengah tunggu hujan berhenti ni...siap la aq buat satu entri tapi hujan belum berhenti lagi...tunggu la seminit dua lagi...mungkin berhenti la nanti tu...


NOTA KECIL :

Pagi ni sarapan buat alas perut je la..haa..nanti tak larat pulak nak makan kat rumah member nanti...haha...

**Terima kasih kerana membaca entri Selamat Pagi | Pagi Yang Gelap

Keroro Tanya Wishlist Gadget 2011 Saya

KLIK header untuk terus ke "INVASION PLAN"

Segmen lagi ! Rajin betul Keroro buat segmen..hee..setiap orang mesti ada wishlist gadget idaman hati kan...tapi tak semestinya ada dapat kesemuanya sekali kan...sekadar wishlist gadget untuk tahun 2011 ni la...mungkin tahun 2012 punya wishlist da berubah pulak kan..haha...

Haa...ni antara wishlist gadget aq untuk tahun 2011 ni...

1.Sony Ericsson W8 Walkman™ Phone
Android-powered Walkman™ phone

2. iPad 2

3. ASUS Lamborghini VX5

4.Play Station 3

Mungkin hanya wishlist untuk tahun 2011...tapi wishlist yang no satu tu kalau boleh biarlah tertunai dalam tahun 2011 ni jugak...takut tahun berikutnya da berubah pulak wishlist tu...haha...


NOTA KECIL :

Haa..DSLR takde dalam wishlist? Kenapa..? Sebab aq kurang minat DSLR ni..haha~

**Terima kasih kerana membaca entri Keroro Tanya Wishlist Gadget 2011 Saya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia April 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com