Jangan Sesekali Cuba... Jangan Sesekali Cuba... | ! Skytech BELOG !! | Ezadskytech.com

Friday, October 28, 2011

Jangan Sesekali Cuba...



Sewaktu di dalam kelas...mata pelajaran Pendidikan Islam hampir tamat...sebelum keluar daripada kelas...Ustaz pun menberitahu kepada murid-muridnya...


USTAZ: Minggu depan kita akan belajar tajuk baru...Jadi ustaz nak kamu balik rumah nanti... Baca ayat 287   surah Al-Baqarah ...Sebab ayat ni ada kena mengena dengan tajuk baru kita nanti..


... ... ... ... ... ...


MURID-MURID : Orait ustaz!


Minggu depannya...semasa kelas mata pelajaran Pendidikan Islam..

USTAZ: Minggu lepas Ustaz Suruh kamu baca Ayat 287 Surah Al-Baqarah kan? Haaa...siapa yang dah baca ayat tu kat rumah?

Ramai murid-murid yang mengangkat tangan...Ustaz pun tersenyum...lalu berkata...

USTAZ : Saya tak percaya lah....

MURID-MURID : Betul Ustaz...kami baca..

USTAZ : Cuba kamu bukak Al-Quran..Surah Al-Baqarah ada 286 ayat jer...mana ada ayat 287..hari ni kita akan belajar tajuk baru...dosa-dosa menipu ...

MURID-MURID : =.=!

Sumber : FACEBOOK


NOTA KECIL :

Sentiasalah berlaku jujur dengan diri sendiri...dan jangan sesekali cuba untuk menipu ye...heee... 

78 Blogger Tinggalkan Komen:

Nafisah Ruslan said...

selalu sgt menipu sampai susah nak sorok dah.. hahah

♥ p a a n i ♥ said...

kantoi free je xcheck..haha

Dylla Abas said...

hehehehe..terkena lak!! pengajaran yg berkesan ni..tak baik menipu ustaz :)

adwafarahin said...

jgn blaja menipu nnt lama2 mencuri pulak

khairul@kechik said...

kantoi sudah..hehe..

QueeN TerataI said...

hehehehe kan dah kantoiii... tula menipu kan x baik... :

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ca merupakan seorang yg bendul dan memang xpandai bohong..xtau nape..tak reti la.contoh member2 soh menipu untuk cover pape, ca lebih rela berdiam.sbb mulut ca berat nak ckp bohong.last2 kawan paham ngan pangai ca..hehe..

*tapi yg xbestnye, org suka korek rahsia ngan ca dgn taktik kotor (serkap jarang)..huh!

Syazwan Che Deraman said...

nak menipu kena bijak menipu.heheh

faridah nazurah said...

hahahahaha sy bukan penipu (buat muka suci sat )

Ezad Skytech said...

@Nafisah Ruslan

kalau da kantoi..habis la kan..hee~

wK said...

HAHAHA.... terBAIK la ! ayt penuh SELAMBA tp MENDALAM.

Ezad Skytech said...

@♥ p a a n i ♥

haha...tu la..nampak sangat menipunya...:)

Ezad Skytech said...

@Dylla Abas

hee...tak baik nak menipu ni...jujur je...kan tu lebih baik..:)

Ezad Skytech said...

@adwafarahin

tu la..nanti da terbiasa..up lagi satu level...hee~

Ezad Skytech said...

@khairul@kechik

haha...sape suruh menipu kan..kan da kantoi...(^^,)

Ezad Skytech said...

@QueeN TerataI

tu la Queen..kalau jujur je dari awal..kan bagus...takde la kantoi macam tu kan...hee~

NasZ said...

saya pun salah seorang student tu. hehehe.

Ezad Skytech said...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥

bagus la kalau macam tu ca...rasa macam serba salah je kalau nak menipu ni kan...

Ezad Skytech said...

@Syazwan Che Deraman

lama2 kantoi jugak kan kalau da selalu buat...haha~

Ezad Skytech said...

@faridah nazurah

erk...ada yang terasa ke ni..? haha~

Ezad Skytech said...

@wK

tu la..confirm sentap anak2 murid ustaz tu kan...hee~

cucu umie said...

hahaha...nampak sgt kot..

Ezad Skytech said...

@NasZ

hee...best kan ustaz tu mengajar..sempoi je...heeee~

FARIZA AINA said...

nak menipu..tapi kantoi lak ng ustaz..kah3

Rtp Farra Arisha said...

ustaz itu pandai bermain minda dgn pelajarnya! :)

Ezad Skytech said...

@cucu umie

haha...tu la pasal...nampak sangat tak baca kan...heee~

Ezad Skytech said...

@FARIZA AINA

moral of the story..jangan la cuba2 nak menipu ye..satu hari nanti mesti kantoi punya la...heee~

Ezad Skytech said...

@Rtp Farra Arisha

hee...ustaz tu nak test murid2 nya tu..nak tengok mereka jujur atau tak...hee~

ArulchelseA said...

kdg2 de pmpuan ni dah biasa menipu...susah nk jujur..tk tau knpa..kih kih kih

aimie amalina said...

haaaaaaa
menipuk lagik
dh la minupu ostad
hehehehe

pas ni buat dulu baru nak menipu
ish2
hehehehe

shah Blogger said...

wakakaka sempoi story ni

siti kektus said...

hahaha.
kan terkena murid2. :p

Cik Rose Cute said...

hihihi terkena jugak murid-murid tue...

SoLy SoLicious said...

ustaz yg bernas!!!

Si BuDaK KaChAk said...

kreatif btol ustz ni...bgus2....haha

era kecik said...

taktik terbaru cikgu untuk mengetahui bahawa betulkah yang anak2 muridnya buat apa yang cikgu suruh..

skemanya ayat -.-'

KuNanGKuNanG said...

hehehe, bijak tul ustaz ni..ank murid bukan main lg xtakut btl menipu.

zareliqa afiqa said...

Kan da terkantoi.Pandai lar ustaz tu :)

yen(toka ziizokukuto) said...

hahahah,,,bak kata budak zaman skrang,,tipu sunat,,heheheh,,,apa yg sunatnya tak tau lah,,hehe

SpeakerSekolah said...

Sempoi la ustaz cm ni..huhu

maszull said...

assalamualaikum ezad...nampak sgt x bacakn ckp jer dah baca rupa2nya ustaz tu nak test jer tertipukn...:)

bobiedanbad said...

pandai ustaz, so jgn suka menipu lambat laun di ketahui jua

Syuxer said...

hahaha sungguh saiko ustaz tuh test anak2 murid dia..sungguh konfiden pulak anak2 murid dia jawab hahaha..kantoi satu kelas heheh

Ezad Skytech said...

@aimie amalina

haha..lepas ni serik la tu nak menipu kan...hee~

Ezad Skytech said...

@shah Blogger

hee...ada pengajaran...bagus ustaz tu nak test murid2 dia..heee~

Ezad Skytech said...

@siti kektus

haha..baru dorang rasa...jangan sesekali menipu..tak baik...heee~

Ezad Skytech said...

@Cik Rose Cute

hee..nampak sangat tak baca pun kan cik rose...kan da kena..hee~

Ezad Skytech said...

@Si BuDaK KaChAk

haha...bagus kan cara ustaz ni TEST murid2 dia...kreatif3..

Ezad Skytech said...

@era kecik

heee...mmg bagus taktik ni..baru la dapat kesan sape yg buat dan sape yang tak buat apa yang disuruh...hee~

Ezad Skytech said...

@KuNanGKuNanG

haa...tapi kalau da kantoi menipu...mesti lagi takut nak menipu lepas tu..serik kan...heee~

Ezad Skytech said...

@zareliqa afiqa

haa...sape lagi pandai...mesti la ustaz kan...hee..

saya cello191 said...

haha...kantoi giler..

xelok menipu..
tipu2 nie,mcm tipu diri sndiri la~~

ain dzaya said...

budak2 nie ta pandai la..huhuhu..pantang ne trik...abesla...

Ezad Skytech said...

@yen(toka ziizokukuto)

haha...takde maknanya tipu sunat...tipu tu berdosa...hee~

Ezad Skytech said...

@SpeakerSekolah

tu la...memang bagus cara ustaz ni...baru murid2 serik nak menipu lagi...hee~

Ezad Skytech said...

@maszull

waalaikumussalam mama...tu la...nampak sangat tak baca kan...da kena macam tu..baru tahu...hee~

Ezad Skytech said...

@bobiedanbad

betul tu kak..jangan suka menipu...(^^,)

Ezad Skytech said...

@Syuxer

haha..kalau sorang takpe..ni satu kelas ni kantoi..haha~

Ezad Skytech said...

@saya cello191

hee..tu la..kan da kantoi...

tak elok menipu ni kan...nanti lama2 da terbiasa pulak...

Ezad Skytech said...

@ain dzaya

haha..ustaz tu lagi pandai....baik punyer kena trick..hee~

hira said...

menipu je. tak bagus. hahaha :p

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Hahaha..padan muka budak2 tu, sapa suruh menipu kan huhu

Ezad Skytech said...

@hira

haha..jangan sesekali cuba ye...haha~

Ezad Skytech said...

@Dunia Realiti a.k.a Elih

tu la...haa..tu makan dia...sape suruh menipu kan...heee~

FaKArePa!n said...

hihi.. hebat ustaz ni..

Bro ahmad said...

taknak menipu nanti hidung panjang macam pinacio huhhh...sorry lambat terjah..member depaavali hahaaa

Santri T.P.I.N.I said...

memang terkena!!

Ezad Skytech said...

@FaKArePa!n

cara ustaz ni memang sempoi..terkena murid2 dia...haha~

Ezad Skytech said...

@Bro ahmad

haha...tak baik menipu2 ni kan bro...macam pinocio..? haha~

tu la...lama bro tak update...hee~

Ezad Skytech said...

@Santri T.P.I.N.I

hee...biar murid2 tu serik...kan3..

Zul Fattah said...

haha.. nampak sangat budak tu tak baca.. haha

Ezad Skytech said...

@Zul Fattah

haha...tu la...memang kantoi habis la...:)

Eera Shera said...

hahaa..kantoi sudah

Ezad Skytech said...

@Eera Shera

haha...tu namanya kantoi sekelas...haha...(^^,)

KiMiE said...

hehehe..pandai ustaz tu trap bebudak..

Ezad Skytech said...

@KiMiE

hee...lepas ni takde la dorang cuba nak menipu lagi kan...hee~

iMBobo said...

haha pernah terkena dlu dgn ustazah, kantoi katak je hehe,,

Ezad Skytech said...

@iMBobo

haha....kalau da sekali kena tu...insaf...serik da nak buat lagi kan...haha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia September 2014

Alexa Rank Ezadskytech.com

Web Analytics