Friday, October 28, 2011

Jangan Sesekali Cuba...



Sewaktu di dalam kelas...mata pelajaran Pendidikan Islam hampir tamat...sebelum keluar daripada kelas...Ustaz pun menberitahu kepada murid-muridnya...


USTAZ: Minggu depan kita akan belajar tajuk baru...Jadi ustaz nak kamu balik rumah nanti... Baca ayat 287   surah Al-Baqarah ...Sebab ayat ni ada kena mengena dengan tajuk baru kita nanti..


... ... ... ... ... ...


MURID-MURID : Orait ustaz!


Minggu depannya...semasa kelas mata pelajaran Pendidikan Islam..

USTAZ: Minggu lepas Ustaz Suruh kamu baca Ayat 287 Surah Al-Baqarah kan? Haaa...siapa yang dah baca ayat tu kat rumah?

Ramai murid-murid yang mengangkat tangan...Ustaz pun tersenyum...lalu berkata...

USTAZ : Saya tak percaya lah....

MURID-MURID : Betul Ustaz...kami baca..

USTAZ : Cuba kamu bukak Al-Quran..Surah Al-Baqarah ada 286 ayat jer...mana ada ayat 287..hari ni kita akan belajar tajuk baru...dosa-dosa menipu ...

MURID-MURID : =.=!

Sumber : FACEBOOK


NOTA KECIL :

Sentiasalah berlaku jujur dengan diri sendiri...dan jangan sesekali cuba untuk menipu ye...heee... 

78 comments:

  1. selalu sgt menipu sampai susah nak sorok dah.. hahah

    ReplyDelete
  2. hehehehe..terkena lak!! pengajaran yg berkesan ni..tak baik menipu ustaz :)

    ReplyDelete
  3. jgn blaja menipu nnt lama2 mencuri pulak

    ReplyDelete
  4. hehehehe kan dah kantoiii... tula menipu kan x baik... :

    ReplyDelete
  5. ca merupakan seorang yg bendul dan memang xpandai bohong..xtau nape..tak reti la.contoh member2 soh menipu untuk cover pape, ca lebih rela berdiam.sbb mulut ca berat nak ckp bohong.last2 kawan paham ngan pangai ca..hehe..

    *tapi yg xbestnye, org suka korek rahsia ngan ca dgn taktik kotor (serkap jarang)..huh!

    ReplyDelete
  6. hahahahaha sy bukan penipu (buat muka suci sat )

    ReplyDelete
  7. HAHAHA.... terBAIK la ! ayt penuh SELAMBA tp MENDALAM.

    ReplyDelete
  8. @Dylla Abas

    hee...tak baik nak menipu ni...jujur je...kan tu lebih baik..:)

    ReplyDelete
  9. @adwafarahin

    tu la..nanti da terbiasa..up lagi satu level...hee~

    ReplyDelete
  10. @khairul@kechik

    haha...sape suruh menipu kan..kan da kantoi...(^^,)

    ReplyDelete
  11. @QueeN TerataI

    tu la Queen..kalau jujur je dari awal..kan bagus...takde la kantoi macam tu kan...hee~

    ReplyDelete
  12. saya pun salah seorang student tu. hehehe.

    ReplyDelete
  13. @♥CiK DuYuNG [Ca]♥

    bagus la kalau macam tu ca...rasa macam serba salah je kalau nak menipu ni kan...

    ReplyDelete
  14. @Syazwan Che Deraman

    lama2 kantoi jugak kan kalau da selalu buat...haha~

    ReplyDelete
  15. @wK

    tu la..confirm sentap anak2 murid ustaz tu kan...hee~

    ReplyDelete
  16. @NasZ

    hee...best kan ustaz tu mengajar..sempoi je...heeee~

    ReplyDelete
  17. nak menipu..tapi kantoi lak ng ustaz..kah3

    ReplyDelete
  18. ustaz itu pandai bermain minda dgn pelajarnya! :)

    ReplyDelete
  19. @cucu umie

    haha...tu la pasal...nampak sangat tak baca kan...heee~

    ReplyDelete
  20. @FARIZA AINA

    moral of the story..jangan la cuba2 nak menipu ye..satu hari nanti mesti kantoi punya la...heee~

    ReplyDelete
  21. @Rtp Farra Arisha

    hee...ustaz tu nak test murid2 nya tu..nak tengok mereka jujur atau tak...hee~

    ReplyDelete
  22. kdg2 de pmpuan ni dah biasa menipu...susah nk jujur..tk tau knpa..kih kih kih

    ReplyDelete
  23. haaaaaaa
    menipuk lagik
    dh la minupu ostad
    hehehehe

    pas ni buat dulu baru nak menipu
    ish2
    hehehehe

    ReplyDelete
  24. hihihi terkena jugak murid-murid tue...

    ReplyDelete
  25. kreatif btol ustz ni...bgus2....haha

    ReplyDelete
  26. taktik terbaru cikgu untuk mengetahui bahawa betulkah yang anak2 muridnya buat apa yang cikgu suruh..

    skemanya ayat -.-'

    ReplyDelete
  27. hehehe, bijak tul ustaz ni..ank murid bukan main lg xtakut btl menipu.

    ReplyDelete
  28. Kan da terkantoi.Pandai lar ustaz tu :)

    ReplyDelete
  29. hahahah,,,bak kata budak zaman skrang,,tipu sunat,,heheheh,,,apa yg sunatnya tak tau lah,,hehe

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum ezad...nampak sgt x bacakn ckp jer dah baca rupa2nya ustaz tu nak test jer tertipukn...:)

    ReplyDelete
  31. pandai ustaz, so jgn suka menipu lambat laun di ketahui jua

    ReplyDelete
  32. hahaha sungguh saiko ustaz tuh test anak2 murid dia..sungguh konfiden pulak anak2 murid dia jawab hahaha..kantoi satu kelas heheh

    ReplyDelete
  33. @aimie amalina

    haha..lepas ni serik la tu nak menipu kan...hee~

    ReplyDelete
  34. @shah Blogger

    hee...ada pengajaran...bagus ustaz tu nak test murid2 dia..heee~

    ReplyDelete
  35. @siti kektus

    haha..baru dorang rasa...jangan sesekali menipu..tak baik...heee~

    ReplyDelete
  36. @Cik Rose Cute

    hee..nampak sangat tak baca pun kan cik rose...kan da kena..hee~

    ReplyDelete
  37. @Si BuDaK KaChAk

    haha...bagus kan cara ustaz ni TEST murid2 dia...kreatif3..

    ReplyDelete
  38. @era kecik

    heee...mmg bagus taktik ni..baru la dapat kesan sape yg buat dan sape yang tak buat apa yang disuruh...hee~

    ReplyDelete
  39. @KuNanGKuNanG

    haa...tapi kalau da kantoi menipu...mesti lagi takut nak menipu lepas tu..serik kan...heee~

    ReplyDelete
  40. @zareliqa afiqa

    haa...sape lagi pandai...mesti la ustaz kan...hee..

    ReplyDelete
  41. haha...kantoi giler..

    xelok menipu..
    tipu2 nie,mcm tipu diri sndiri la~~

    ReplyDelete
  42. budak2 nie ta pandai la..huhuhu..pantang ne trik...abesla...

    ReplyDelete
  43. @yen(toka ziizokukuto)

    haha...takde maknanya tipu sunat...tipu tu berdosa...hee~

    ReplyDelete
  44. @SpeakerSekolah

    tu la...memang bagus cara ustaz ni...baru murid2 serik nak menipu lagi...hee~

    ReplyDelete
  45. @maszull

    waalaikumussalam mama...tu la...nampak sangat tak baca kan...da kena macam tu..baru tahu...hee~

    ReplyDelete
  46. @bobiedanbad

    betul tu kak..jangan suka menipu...(^^,)

    ReplyDelete
  47. @Syuxer

    haha..kalau sorang takpe..ni satu kelas ni kantoi..haha~

    ReplyDelete
  48. @saya cello191

    hee..tu la..kan da kantoi...

    tak elok menipu ni kan...nanti lama2 da terbiasa pulak...

    ReplyDelete
  49. @ain dzaya

    haha..ustaz tu lagi pandai....baik punyer kena trick..hee~

    ReplyDelete
  50. menipu je. tak bagus. hahaha :p

    ReplyDelete
  51. Hahaha..padan muka budak2 tu, sapa suruh menipu kan huhu

    ReplyDelete
  52. @hira

    haha..jangan sesekali cuba ye...haha~

    ReplyDelete
  53. @Dunia Realiti a.k.a Elih

    tu la...haa..tu makan dia...sape suruh menipu kan...heee~

    ReplyDelete
  54. taknak menipu nanti hidung panjang macam pinacio huhhh...sorry lambat terjah..member depaavali hahaaa

    ReplyDelete
  55. @FaKArePa!n

    cara ustaz ni memang sempoi..terkena murid2 dia...haha~

    ReplyDelete
  56. @Bro ahmad

    haha...tak baik menipu2 ni kan bro...macam pinocio..? haha~

    tu la...lama bro tak update...hee~

    ReplyDelete
  57. haha.. nampak sangat budak tu tak baca.. haha

    ReplyDelete
  58. @Zul Fattah

    haha...tu la...memang kantoi habis la...:)

    ReplyDelete
  59. @Eera Shera

    haha...tu namanya kantoi sekelas...haha...(^^,)

    ReplyDelete
  60. hehehe..pandai ustaz tu trap bebudak..

    ReplyDelete
  61. @KiMiE

    hee...lepas ni takde la dorang cuba nak menipu lagi kan...hee~

    ReplyDelete
  62. haha pernah terkena dlu dgn ustazah, kantoi katak je hehe,,

    ReplyDelete
  63. @iMBobo

    haha....kalau da sekali kena tu...insaf...serik da nak buat lagi kan...haha~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana singgah sebentar di blog Ezad Skytech Dot Com dan sudi meninggalkan komen/kritikan membina...dan terima kasih kerana terus memberikan sokongan kepada blog ini...kalau rajin bolehlah tolong tekan G+ pada entri ni ya...hee...TQ

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2015

Alexa Rank Ezadskytech.com