Saturday, 31 December 2011

Entri Terakhir 2011 Skytech Belog

Haa...hari terakhir dalam tahun 2011 bakal melabuhkan tirai tak lama lagi...1 Januari 2012 akan menggantikan tarikh 31 Disember 2011...mungkin entri kali adalah entri terakhir Skytech Belog untuk tahun ni...tapi bukan entri yang terakhir ye...hee...

Sejak aktif berblogging lebih kurang 9 bulan lalu...sebanyak 663 entri da dipublishkan kat Skytech Belog ni sejak April 2011...usia blog ni belum pun sampai setahun lagi...macam tak percaya je entri kat blog ni mencapai sebanyak itu...apa yang aq merepek pun aq tak tahu...HAHA...

"Tak bosan ke berblogging ni...update entri sampai beratus ni...?"

Hanya blogger je yang tahu jawapannya...best atau tidak bila berblogging ni...aq hanya mampu tersenyum je...HAHA...sepanjang berblogging ni...terlalu banyak kenangan manis dan pahit...haa..yang paling pahit adalah bila Blog Hampir Kena Delete la...pernah Dituduh Curi Entri pun ada...dugaan...dugaan...tapi tu cuma gurauan kasar je...HAHA...

Nak terjah dan belek semua entri aq yang lepas sejak April 2011 tu macam terlalu banyak pulak nak belek setiap entri...hee...

2012 pun sudah semakin hampir ni...tunggu countdown 5...4...3...2...1 je...sempena entri terakhir untuk tahun 2011...aq sebagai penulis Skytech Belog ingin mengucapkan terima kasih kepada semua followers,pembaca dan pengunjung Skytech Belog sepanjang tahun 2011 ni...tanpa anda....blog ni takkan mampu berdiri sendiri...


"SELAMAT TAHUN BARU 2012"

#Kejap lagi siap sedia la dengan bunyi percikan bunga api....Fireworks...!! 

**Terima kasih kerana membaca entri Entri Terakhir 2011 Skytech Belog

Sambut 2012 Di Mana Malam Ni ?

Huhh...malam ni mesti banyak jalan sekitar KL akan ditutup kan sebab nak countdown sambut tahun baru 2012 kan...tapi aq malas nak join countdown sambut tahun baru kat tempat yang memang confirm akan ramai orang kan contohnya macam kat KLCC, Dataran Merdeka, i-City Shah Alam...


"Sambut 2012 kat mana malam ni...?"

Haa...sambut kat beranda rumah je la...sebab dari rumah aq pun da nampak percikan bunga api kat KLCC tu masa sambut tahun baru...tapi tak tahu la tahun ni masih boleh nampak lagi ke tak percikan bunga api...KLCC pun da tak berapa nampak sekarang ni...HAHA...

Bukannya apa...aq cuma nak tengok bunga api je...confirm bergema la kawasan rumah aq malam ni dengan bunyi bunga api...meriah wooo...HAHA...


NOTA KECIL :

Haa...kira detik 12 malam ni dalam hati je la...boleh tak..? hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Sambut 2012 Di Mana Malam Ni ?

Motif Update Blog Awal Pagi

Haa...awal pagi lagi da online...biasanya waktu macam ni masih di alam mimpi lagi...aq pun tak tahu apa motif aq buka blog pagi ni...mengigau ke..? HAHA...hanya blogger tegar je yang faham situasi ni...selagi ada idea nak update entri...update saja...hee...


Haa...tapi yang tak bestnya...bila idea datang...masa tu jugak la aq bukan kat depan laptop...sebab aq cuma boleh update entri kalau ada laptop...pasal line internet tak kisah sangat...wifi bersepah kan...tapi nak bawa laptop bila keluar...memang tak la...HAHA...

"Nak pinjam laptop kejap boleh...? Nak update blog kejap..."

HAHA...ni namanya muka tak tahu malu...masuk KFC ke McD...aim saja mana yang berkenan walaupun kita tak kenal orang tu...buat macam situasi kat atas...HAHA...rasanya peluang nak dapat pinjam kejap laptop orang tu peratusnya agak rendah la...HAHA...

Haa...lain la kalau ada phone Android ke kan...ataupun phone atau tablet canggih yang lain...senang nak update entri...ada benda menarik nak diupdate...taip je...tak payah nak bawa laptop...hee...tahun depan kalau dapat salah satu tu...memang syok la...terbaik...hee...


NOTA KECIL :

Haa..tak salah kan kalau nak berangan pagi Sabtu ni kan...ni kira wishlist untuk tahun depan la...tu pun kalau dapat la...HAHA...


**Terima kasih kerana membaca entri Motif Update Blog Awal Pagi

Friday, 30 December 2011

Impak Virus Wordless

Huuuhh...blog ni da berhabuk da ni...2 hari kena tinggal...virus apa entah yang da menyerang aq ni agaknya minggu ni...nak on laptop pun malas...hee...lebih rela bersantai sambil baca komik Lawak Kampus sebelum tidur daripada mengadap blog bila malam menjelma...blog aq ni tetiba jadi "wordless" pulak sejak dua hari lepas...hebat betul impak virus ni...HAHA...


Aihh....tak boleh dibiarkan virus ni...nanti makin melarat pulak...sampai ke tahun depan baru nak buka blog agaknya...HAHA...bukannya lama lagi pun nak masuk tahun depan...hari Ahad ni da tahun depan kan...hee...

Haa...lebih kurang sehari lebih je lagi kita dalam bulan Disember ni...lepas tu da masuk bulan Januari...banyak yang nak kena selesaikan dalam bulan Januari ni...tapi bulan tu jugak la yang aq tunggu selama ni sejak Ogos lepas...hee...


NOTA KECIL :

Huuhh...lama da rasanya aq tak bersegmen...kali terakhir buat segmen bulan Oktober kot...rindu pulak rasanya...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Impak Virus Wordless

Wednesday, 28 December 2011

Wordless Wednesday #31 | Alahai Mesin ATM


#Kalau la mesin ATM kat Malaysia ni macam ni...mesti best...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #31 | Alahai Mesin ATM

Tuesday, 27 December 2011

Memang Terbaiklah


Huuhh...setelah bercuti selama tiga hari...bila nak mulakan minggu baru balik...terasa lemau je...HAHA...tu la impaknya kalau da cuti lebih dua hari ni kan...

"Yang paling penting Monday Blues da pun lepas...HAHA"

Haa...tiga hari cuti...tiga hari tu jugak la aq terlepas nak breakfast...terus lunch je...haaa...pagi ni kena la breakfast...kalau tak breakfast nanti...belum sampai tengahari da mula terasa lapar...hee...

Pejam celik...pejam celik...macam kejap saja rasanya aq da nak habis praktikal...rasanya macam baru semalam je aq mula praktikal...aq ingat lagi...aq mula praktikal masa hari pertama puasa tahun ni...hari pertama praktikal aq da diajak turun ke site...tengah panas...pengalaman terbaik la...HAHA...

#Terbaikkk !! Da macam BoBoiBoy la pulak...heee...


NOTA KECIL :

Walaupun cuma 6 bulan aq praktikal...dan tak lama lagi akan tamat awal Januari tahun depan...tapi pengalaman yang ditimba selama 6 bulan tu sememangnya cukup berharga...dapat la merasa jadi Jurutera Projek walaupun cuma untuk 6 bulan...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Memang Terbaiklah

Monday, 26 December 2011

May I Help You ? | Santai Petang


Tut...tut...tut...tut...

Pemanggil : Hello...Domino's Pizza Giant Hypermarket Batu Caves ke ni...? 
Domino's   : Yes...may I help you ? Hello...may I help you Mr ?
Pemanggil : Haa...nak tanya ni...ada nombor Pizza Hut tak ? 
Domino's   : #$&* !!

#HAHA...apa perasaan korang kalau kat tempat pekerja Domino's tu...?


NOTA KECIL :

Domino's Cheese Burst Doubledecker tu nampak macam sedap je...terliur pulak tengok gambar pizza tu...kalau dapat ni...huuhh...lagipun aq da lama tak makan pizza ni...heee...

**Terima kasih kerana membaca entri May I Help You ? | Santai Petang

So Long And Goodnight

Huuhh...angin awal pagi ni kuat semacam je...daripada tengah malam tadi...nampak gayanya macam nak hujan saja tapi...daripada tengah malam tadi aq tunggu...sampai sekarang masih belum hujan...kalau hujan awal pagi macam ni syok jugak la...mesti sejuk je awal pagi macam ni...

Haa...kejap lagi hujan la tu...harap hujan lebat la...hee...set alarm...tarik selimut...tidur la...lagi pun sekarang pun da nak masuk pukul 4.17 pagi da kan...haishhh...entah kenapa susah sangat nak masuk tidur awal aq ni...HAHA...

"So long and GOODNIGHT♫"


**Terima kasih kerana membaca entri So Long And Goodnight

Sunday, 25 December 2011

Halilintar,Taufan Dan Gempa


Haa...amacam...best tak episod terakhir BoBoiBoy musim pertama tadi...akhirnya semua persoalan sudah pun terjawab dalam episod tadi...BoBoiBoy Gempa muncul di episod terakhir musim ni...serius...terbaik la episod terakhir BoBoiBoy musim pertama ni...harap ada BoBoiBoy musim kedua la nanti...hee...

#Banyak betul entri aq pasal BoBoiBoy ni...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Halilintar,Taufan Dan Gempa

Boboiboy Mengganas


Huuhh...boleh tahan jugak impak dan pengaruh animasi BoBoiboy ni...belum pernah lagi la dalam sejarah aq berblog...satu keyword ni setiap hari ada saja...heee...ni da masuk dua minggu ni keyword Boboiboy  mengganas dan menguasai carta ni...HAHA...

Carian keyword Boboiboy Gempa memang paling tinggi dalam minggu ni...keyword lain tak ada chance nak masuk ni...sebab...semua nak tahu rupa Boboiboy Gempa macam mana...BoBoiBoy FB Fanpage pun masih belum keluarkan lagi gambar BoBoiBoy Gempa ni...masih rahsia...HAHA...


Haa...tinggal lagi beberapa minit saja lagi ni sebelum pukul 7 malam...jangan lepaskan peluang untuk menonton episod terakhir BoBoiBoy musim pertama ni...animasi terhebat tahun 2011 ni terbitan Animonsta Studios ni...haa..promote ni...HAHA...

#Aku yang excited lebih ni mengalahkan budak kecik...heee...


NOTA KECIL :

Huuhh...macam mana la agaknya rupa dan kuasa BoBoiBoy Gempa tu ye...? Sabar...kejap lagi semuanya akan terjawab...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Boboiboy Mengganas

YES Bila Nak Habis ?

Selamat pagi !! Selamat pagi Ahad....

Masih blurr lagi awal pagi ni...awal la sangat kan...HAHA...tapi tetap nak mengadap blog pagi Ahad ni...hee...nak keluar ke mana hari ni pun masih lagi dalam perancangan ni...haa...nak tengok wayang...layan Mission Impossible : Ghost Protocol pun macam best je ni...


Haa...rasanya da lama jugak la aq tak jejakkan kaki kat panggung wayang ni...kali terakhir masa tengok Harry Potter 7 : Part 2 bulan Julai la...da lebih 5 bulan kot...catat rekod baru ni...HAHA...tapi satu yang merisaukan aq...YES...maksud aq YES yang ni...Year End Sale...

Selagi belum habis YES ni...selagi tu la aq fikir dua tiga kali nak keluar hujung minggu ni...bila nak habis YES ni agaknya ye...? Mahu diserbu YES ni...tak ke haru nanti...jalan nak ke KL pun mesti sesak punya la...serik da wooo...

"Selamat berhujung minggu"

NOTA KECIL :

Haa...nak pinjam pintu ke mana saja boleh tak Doraemon...? Mudah, cepat, jimat dan selamat...kan...HAHA...


**Terima kasih kerana membaca entri YES Bila Nak Habis ?

Saturday, 24 December 2011

Pasal Tu Pun Nak Gaduh Ke..?


YOUTUBE : 
Haa...aku ada semua benda yang orang nak tengok...Paramore, MCR...cari je... 

GOOGLE : 
Eleh...aku pun ada semua benda yang orang nak cari...berita, gosip artis, BoBoiBoy pun ada...cuma perlu taip apa nak dicari je...lagi hebat...HAHA...

FACEBOOK : 
Hooii...aku lagi hebat la...boleh buat orang kenal sesama sendiri, chat, macam-macam lagi la...daripada yang tak kenal rapat...boleh rapat...takde siapa boleh lawan kehebatan aku...

SKYPE : 
Aku boleh bagi orang call di seluruh dunia...lagi hebat kan...? Haa...

INTERNET : 
Cehhh...tanpa aku, korang semue takde tau...aku la yang terhebat...

ELEKTRIK : 
Ahhh...kau pon sama internet, kalau takde aku, macam la kau boleh hidup kan...apa pun tak boleh...

PEKERJA ELEKTRIK : 
Korang semua boleh diam tak ???  Kalau aku tak betulkan tiang elektrik ni baru tahu...semua hilang...bising je kerjanya...

"Ye...kami diam.."


NOTA KECIL :

#HAHA...pasal hal kecik pun nak bergaduh ke...? Ego bukan main tinggi...semua tak nak mengalah...buang la ego tu ye...tak ke mana pun...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Pasal Tu Pun Nak Gaduh Ke..?

Thursday, 22 December 2011

Kemunculan Boboiboy Gempa


Haa...aq tahu banyak yang mencari keyword BoBoiBoy Gempa...sebab banyak masuk ke blog aq...hee...bila agaknya Boboiboy Gempa akan keluar...? Boboiboy Halilintar dan Boboiboy Taufan da keluar...peminat siri animasi BoBoiBoy ni mesti da tak sabar nak tonton episod terakhir Boboiboy untuk musim pertama ni kan...kuat sangat ke robot pemusnah Mukalakus Adu Du tu...? 


Boleh ke Boboiboy, Yaya, Ying dan Gopal mengalahkan robot pemusnah Mukalakus Adu Du ni...nak tahu kesudahannya...kena la tunggu hari Ahad ni...HAHA...


Promo Episod Terakhir BoBoiBoy 25 Disember 2011


BoBoiBoy Gempa !!


NOTA KECIL :

Keyword berkaitan BoBoiBoy bersepah masuk ke blog aq ni sejak minggu lepas..sebab Ahad ni kan  BoBoiBoy untuk musim pertama da nak habis...mungkinkah ada BoBoiBoy musim kedua...? heee...

**Terima kasih kerana membaca entri Kemunculan Boboiboy Gempa

Wang Kertas Malaysia Siri Baharu 2012 | Keunikan Malaysia

Haa...siri Wang Kertas Malaysia Siri Baharu 2012 kali ni agak menarik la dari segi rekabentuk dan warnanya...meriah...dan kali ni wang kertas RM20 diperkenalkan semula...kali ni aq takkan lepaskan peluang untuk mengumpul setiap not wang kertas siri baru ni untuk dijadikan koleksi...rugi pulak rasanya tak kumpul koleksi duit ni dari dulu lagi...katanya Julai 2012 baru akan dikeluarkan...


Setiap wang kertas siri baru ni ada keunikannya tersendiri...Unik tu...huhuu...Uniknya Malaysia...

WANG KERTAS MALAYSIA SIRI BAHARU 2012

  
RM1 - Wau Bulan

RM5 - Burung Enggang Badak

RM10 - Rafflesia

RM20 - Penyu Karah dan Penyu Belimbing

RM50 - Kelapa Sawit dan Bioteknologi


RM100 - Taman Kinabalu dan pembentukan batu mercu batu kapur di Lembah Gunung Api


#Sumber : BNM


NOTA KECIL :

Haa..not RM20 rasanya paling menyerlah kan...heee...

**Terima kasih kerana membaca entri Wang Kertas Malaysia Siri Baharu 2012 | Keunikan Malaysia

FILEM : Keputusan PMR 2011


Hari ni 22 Disember ke..? Hari khamis kan...gulppp...haa...sudah bersediakah untuk lihat keputusan PMR nanti ? Haaa...cuma tinggal beberapa jam saja lagi ni sebelum Keputusan PMR 2011 dilancarkan secara rasmi...pasti banyak kejutan...jangan terkejut kalau dapat kaut 9A..8A ye...

#Semoga berjaya dan memperoleh keputusan yang cemerlang ye adik PMR 2011 sekalian...heee...

**Terima kasih kerana membaca entri FILEM : Keputusan PMR 2011

Wednesday, 21 December 2011

4 Tahun Berlalu | Ohh MCR

Huuhh...rasanya macam baru semalam je aq pergi konsert My Chemical Romance Live In KL 2007 ni di Stadium Merdeka ni...rupanya semua tu 4 tahun pun berlalu...aq kenal MCR ni pun secara tak sengaja dan masa tu band ni tengah top dengan lagu Helena...terdengar pulak lagu tu masa on the way nak pergi sekolah...tahun 2006 tak silap aq...HAHA...lepas tu terus minat habis dengan band ni...


Haa...pertengahan tahun 2007 rasanya ramai yang histeria bila dapat tahu band My Chemical Romance Live In KL pada 9 Disember 2007...masa tu zaman MySpace lagi...kecoh la pasal MCR ni nak datang Malaysia kat MySpace tu...tarikh konsert pun memang cun la...lepas aq habis SPM...hee...


Tiket ni pun da 4 tahun aq simpan...kenangan...bukannya selalu dapat peluang macam ni...entah bila lagi agaknya MCR nak turun KL lagi...sebab tu sanggup kumpul duit masa sekolah dulu sebab nak beli tiket ni...HAHA...harga tiket  ni boleh tahan la mahalnya bagi aq la masa tu...lepas SPM kot...RM323 paling mahal kot...gila kentang ! HAHA...


NOTA KECIL :

Konsert terakhir yang aq pergi masa Paramore Live In KL tahun lepas la...lepas tu mana pernah pergi konsert lagi da...

**Terima kasih kerana membaca entri 4 Tahun Berlalu | Ohh MCR

Keunikan Daily Burger

Huuhh…burger rusa…? Sedap ke…tak pernah pula aq cuba burger rusa ni…setahu aq kat tempat aq ni cuma Daily Burger je yang ada menu burger rusa ni…unik…harga standard macam burger biasa la…servis pun memang cepat…aq serik beli burger kat gerai burger tempat lain sebab harga mahal bukan main…tapi rasanya…huuhh…


Haa…dan lagipun aq rasa la Daily Burger kat tempat aq ni adalah gerai burger yang paling awal mulakan operasi berbanding gerai burger lain dan ianya dibuka seawal pukul 11.30 pagi dan ditutup pada pukul 3.00 pagi…gila kentang kan ! HAHA…

Walaupun lokasinya berdekatan dengan McD tapi bila malam…tak dinafikan memang akan ramai pelanggan tak kira la hari biasa ataupun hari minggu...apa yang aq kagumnya dengan bro yang jual burger ni...walaupun order sekali datang ...haa…ambik kau ! penuh dua kuali burger tu…muka relaks je…kalau aq…da kelam-kabut da…yang ni tak nak bawang la…yang ni nak sos tomato je la…lain pelanggan..lain citarasanya kan…pening…pening…HAHA…

#Tetiba aq terasa lapar nak makan burger pulak petang ni…huuhh…

**Terima kasih kerana membaca entri Keunikan Daily Burger

Wordless Wednesday #30 | Status Di Facebook


#Apa pun tak boleh...HAHA

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #30 | Status Di Facebook

Monday, 19 December 2011

Baucer Buku RM200 | Aku Tidak Layak


Huhh...pemberian baucer buku sebanyak RM200 ni sudah tentulah satu berita yang cukup menggembirakan semua pelajar di IPTA, IPTS, Politeknik,Matrikulasi/Asasi Sains dan pelajar Tingkatan 6...dapatlah ringankan beban sikit kan nak beli buku yang kebanyakannya memang agak mahal kan...

Haa...boleh la baucer tu digunakan untuk beli buku mulai tahun depan dan pastikan kedai buku tu yang telah dilantik dan berdaftar dengan pihak kementerian...nanti da pilih buku...tapi kedai tu tak terima baucer tu...haa...siapa yang susah...? korang jugak kan...hee...

"Aku da memang sah la tak layak kan sebab bulan Januari tahun 
depan da habis praktikal...semester akhir...lepas tu mana ada guna 
buku lagi...melepas baucer RM200...heee.."

#Cara nak dapatkan baucer buku RM200 tu...boleh KLIK SINI...

NOTA KECIL :

Setiap pelajar IPT akan mendapat boucer RM200 seorang dalam bentuk 4 keping boucer RM50 dan bukannya dalam bentuk wang tunai ye...HARAP MAKLUM...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Baucer Buku RM200 | Aku Tidak Layak

Sunday, 18 December 2011

Seharian Makanan Ala Barat

Huuhhh...rekod ni..seharian aku tak makan makanan berat lagi hari ni...nak makan apa pun masih blur lagi ni sebab masih terbayangkan lagi spaghetti yang aq buat sendiri semalam...spaghetti oh spaghetti...kalau da teringin nak makan...buat je...HAHA...


Dari petang sampai ke malam la menu aq cuma spaghetti je...tengok nasi pun tak lalu da...sebab dalam keluarga aq...cuma aq seorang je yang tergilakan spaghetti ni...hee...untung...untung...takde la berebut siapa nak makan lebih kan...hee...

Rasanya semalam memang makan ala Barat je la...petang dengan spaghettinya...malam pulak layan Mexico Bun dengan Italian Cappucino...hee...feeling habis la..sampai blog pun tersadai la semalam...cuti sehari je pun kan...tak boleh lama sangat...bahaya...HAHA..


#Nak makan apa ni...? Lapar pulak rasanya ni...HAHA...


NOTA KECIL :

Tadi masa blogwalking...ternampak pulak kek Secret Recipe kat blog jiran aq Kotak Bulat...bermacam jenis pulak kek tu...kalau ada cheese cake...terbaik la..!! peerrrghhh...teringin pulak rasanya ni...ahhh..sudah...dugaan betul la...HAHA...


**Terima kasih kerana membaca entri Seharian Makanan Ala Barat

Sunday Morning | Santai Pagi

Selamat pagi..! Selamat pagi...!

Awal lagi ni...nak buat apa pun masih blur lagi pagi Ahad ni...hee...baik layan blog kejap...semalam kan seharian tak layan blog...rindu pulak nak menaip entri ni walaupun mata ni masih perlu dilelapkan lagi untuk beberapa jam...hari minggu la katakan...HAHA...

Haaaa...ada ke yang layan blog awal pagi Ahad ni...? hee...kalau aq la...bila sehari da cuti dan menyepikan diri dari dunia blog ni...terasa macam ada yang tak kena je...sebab tu la pagi ni gagahkan jugak la nak jenguk blog kejap...nanti kalau biar lama sangat...makin malas pulak rasanya...HAHA...

Pagi ni biar entri santai dulu la...haa..lagu ni yang hanya boleh dengar pada pagi Ahad je...hee..tajuk lagu pun Sunday Morning kan...heee...


#♩ Sunday morning rain is falling..."

NOTA KECIL :

Huuhh...ke mana agaknya destinasi nak dituju hari minggu ni...? Korang...apa plan hari ni...? Hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Sunday Morning | Santai Pagi

Comelnya Panda Ni


Erk...kena sindrom apa tetiba aq buat tajuk entri macam tu...? HAHA...haa...takde la...bila tengok cerita Trail Of The Panda kat TV3 ni...teringat pulak panda yang ada kat blog jiran aq tu Kotak Bulat...sebab blog KB ni je rasanya yang ada panda ni kan...hee....

#Alaa...comelnya panda ni...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Comelnya Panda Ni

Friday, 16 December 2011

iPhone 4S Kini Di Malaysia


iPhone 4S kini di pasaran Malaysia...bagi peminat iPhone 4S pasti tarikh 16 Disember 2011 ni saat yang ditunggu dan tak akan dilupakan sebab ada yang berhasrat untuk menjadi yang pertama untuk memiliki iPhone 4S ni di Malaysia...sampai aq pun siap berangan nak iPhone 4S ni...HAHA...


Rasanya mesti ada yang sanggup beratur awal semata-mata untuk mendapatkan iPhone 4S ni...haa..kalau terlambat...takde la jadi yang pertama kan...harga iPhone 4S di Malaysia yang telah ditetapkan oleh pihak Apple Malaysia iaitu 16GB RM2190, 32GB RM2590 dan 64GB RM2890.

Celcom menyediakan pakej Celcom Smartphones serendah RM558. Maxis pula ada menawarkan iValue Plans dan iPhone Price dan pilihlah plan yang bersesuaian dengan anda...dan DiGi pula ada menawarkan 3 pakej iaitu iDiGi 88, iDiGi 138 dan iDiGi 238...segala maklumat boleh didapati di DiGi iPhone 4S...

Peminat iPhone 4S boleh la pilih pakej yang sesuai...tapi kalau tak nak terikat dengan syarikat telco...boleh beli terus iPhone 4S dari pasaran...hee...

# Bila la dapat guna iPhone 4S ni agaknya...tapi nak jadi yang pertama tu memang mustahil la...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri iPhone 4S Kini Di Malaysia

Thursday, 15 December 2011

KFC Double Zinger Burger Combo Online Voucher Ditamatkan


K.F.C = Kupon Free Cancel


# Baru nak merasa guna free voucher ni..tetiba dapat tahu promosi da habis dari KFC Malaysia sendiri...katanya promosi sebulan...tapi jadi sehari je...untung la siapa yang dapat sambar Double Zinger Burger Combo percuma ni sebelum Online Voucher KFC Double Zinger Burger Combo ditamatkan...

NOTA KECIL :

Mesti ramai yang serbu KFC ni...sebab tu online voucher ni ditamatkan serta merta...melepas aq nak makan KFC Double Zinger Burger ni secara percuma ni...hee..

**Terima kasih kerana membaca entri KFC Double Zinger Burger Combo Online Voucher Ditamatkan

Wednesday, 14 December 2011

Wordless Wednesday #29 | Musim Hujan + Angin Kuat


#Biar hujan lebat...jangan angin kuat...serius...fobia...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #29 | Musim Hujan + Angin Kuat

Tuesday, 13 December 2011

Tutorial | Pengomen Setia

Aihh...tutorial lagi...? Mimpi apa lagi aq ni tetiba buat tutorial lagi ni...HAHA...sebenarnya dari minggu lepas da nak buat entri ni...tapi asyik terlupa je...hee...Mas ada request tutorial ni minggu lepas...tapi hari ni baru teringat nak buat sebab tetiba tergerak hati nak check "Kotak Jerit" hari ni...maaf...maaf...sebab tu terlambat sikit...ada kesilapan teknikal...terlupa...hee...


Haa...caranya mudah je...cuma ikut step macam kat bawah ni...

Log in > Dashboard > Design > Page Elements > Add a Gadget > HTML/JavaScript

# Copy kod di bawah ni...


<!-- Top Commentators Cloud Start

(c) 2010 Blogger Sentral. Original code by http://www.bloggersentral.com/. Please do not remove this credit and the “Get this commentators widget” link at the bottom of the code.-->
<div style="text-align:justify;line-height:1.2;">
<script type="text/javascript">
function cCloud(feed) {
max = 0;
min = 10000;
//finding highest and lowest count
for (i=0;i<feed.count;i++)
{
ccCount = feed.value.items[i].commentcount * 1;
if (ccCount > max)
{
 max = ccCount;
}
if (ccCount < min)
{
 min = ccCount;
}
}
ccCountD = "";
display = "";
for (j=0;j<feed.count;j++)
{
ccdiff = feed.value.items[j].commentcount - min;
ccFontsize = 80 + (ccdiff * 100) / (max - min) + "%";
ccUrl = "'" + feed.value.items[j].authorurl + "'";
ccCountD = "(" + feed.value.items[j].commentcount + ")";//comment count
ccName = feed.value.items[j].title + ccCountD;
ccLName = "<a style='font-size:" + ccFontsize + "' href=" + ccUrl + " target='_blank'>" + ccName + "</a>";//clickable commentator name
display = display + ccLName + " ";
}
document.write(display);
}
</script>
 <script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?
 YourBlogUrl=http://skytechxtreme.blogspot.com/
 &Exclusions=Anonymous,Ezad Skytech,Izzat Nazmi Saiful Bahri
 &ShowHowMany=20
 &Order=frequency
 &_callback=cCloud
 &_id=cfa196644e1d6159c9183548c4b5e2f5
 &_render=json"
type="text/javascript"></script>
</div>
<span style="font-size: 80%; float:right;;margin-top:5px;"><a href="http://www.bloggersentral.com/" target="_blank"></a></span>
<!-- Top Commentators Cloud End -->


# Haa...yang bertanda merah tu memang kena tukar la....

YourBlogUrl= masukkan URL blog korang la...hee..
* &Exclusions=  nama yang tak nak dikira dalam Top Commentators tu...
* &ShowHowMany= berapa nama yang nak diletakkan dalam Top Commentators...

# Lepas tu SAVE...haa...menjadi tak macam kat bawah ni...? Hehe...

- - SELAMAT MENCUBA - -

**Terima kasih kerana membaca entri Tutorial | Pengomen Setia

Monday, 12 December 2011

Beli Nokia Dapat Baucer Sehingga RM100

Haa...rasanya kali terakhir aq jejakkan kaki kat kedai Nokia masa aq beli Nokia X3 aq la..Februari 2010 kalau tak silap aq...masa tu mana keluar lagi Nokia N9 ni..kalau tak da lama aq beli da...HAHA...lepas aq beli Nokia X3 ni...makin banyak pulak handphone yang lagi smart...cehhh...rugi aq beli awal...kalau tak boleh kumpul duit nak beli Nokia N9 ni...huhu...

Huuhh...sekarang ni Nokia tengah buat promosi...boleh dapat baucer hadiah Parkson sehingga RM100 kalau beli Nokia N9, Nokia 700, Nokia 500, Nokia Asha 303, Nokia Asha 300 dan Nokia C2-03 sekarang...


Nokia N9 & Nokia 700

Nokia 500 & Nokia 303

Nokia Asha 300 & Nokia C2-03

#Sumber : Nokia Malaysia

Haa...tunggu apa lagi...tak nak ke baucer percuma...? Dapatkan hanya di kedai Nokia yang sah...tak tahu di mana...? cuba cari kat Nokia Store Finder...heee...tetiba rasa macam da jadi promoter Nokia pulak...

#Nokia N9, Nokia 700 dan Nokia Nokia 500 tu macam smart je...kalau dapat ni mesti best...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Beli Nokia Dapat Baucer Sehingga RM100

Sunday, 11 December 2011

Kepentingan Keyword | Tips Blogging

Keyword...blogger yang selalu main entri SEO mesti da pakar dalam pemilihan keyword ni kan dalam setiap entri mereka...? Sebab tu entri mereka sentiasa mendapat kunjungan...sebab apa...? sebab keyword tu mengena...dan entri mereka mendapat tempat di enjin carian Google...dari situ la punca trafik blog mereka...

Haa...nak main entri SEO ni..seseorang blogger tu kena peka la dengan keadaan sekeliling...contohnya sekarang ni tengah top pasal Samsung Galaxy Tab...cuba buat entri dengan tajuk tu..."Harga Murah Samsung Galaxy Tab"...mana tahu menjadi ke entri SEO tu...hee...contoh la...menjadi ke tak tu tak dijamin la...hee...


Download McD Prosperity Burger - Ada jugak yang mencari keyword ni ye...? Kelakar pulak aq tengok keyword ni...heee...haa...download....? Kena beli la...download tak dapatnya...heee...

#Aihh...aq tak sempat update entri langsung hari ni....tapi tak sangka banyak jugak keyword yang sangkut hari ni...heee...

**Terima kasih kerana membaca entri Kepentingan Keyword | Tips Blogging

Saturday, 10 December 2011

RM1,000,000 Money Drop ONLINE

> Whats Up Guys...

Haa...nak menang RM1 juta? Tapi kat dalam game je la...hee...haa, apa tunggu lagi...jom la layan game RM1,000,000 Money Drop ONLINE ni kat SINI...nak jugak merasa main game ni kan walaupun tak dapat duit yang sebenar...HAHA...



#Game Online ni hanya boleh dimain pada setiap hari Sabtu dan Ahad pada waktu siarannya di Astro Ria...dari jam 10.00 hingga 11.00 malam...heee...

**Terima kasih kerana membaca entri RM1,000,000 Money Drop ONLINE

Friday, 9 December 2011

"Segmen: Kaki Wayang Nak Review Blog"

Huuhh...sebenarnya aq memang da lama cari blogger yang nak buat segmen review blog ni...sebab nak tahu pendapat blogger lain tentang blog sendiri...mana tahu ada yang kurang ke..boleh diperbaiki lagi...setiap blogger tu ada pendapat berbeza kan...ada yang suka...dan ada yang tak...


Kalau ada nak berikan teguran dan pendapat supaya blog aq ni dapat diperbaiki lagi dari semasa ke semasa...dipersilakan...hee..mana tahu terpilih ke blog aq ni untuk direview...siapa tahu kan...hee..

Objektif segmen: 

#Untuk berkongsi-kongsi idea dan pendapat mengenai blog, design dan macam-macam lagi dan sebagai salah satu promosi dan platform kepada blog anda secara tak langsung dapat menambah bilangan follower anda dan pembaca setia blog anda...

Kalau nak join...KLIK kat gambar...


**Terima kasih kerana membaca entri "Segmen: Kaki Wayang Nak Review Blog"

Thursday, 8 December 2011

Spontaneous Thursday #11 | Think Before You Speak


"Please think properly before you speak"

#Sebab nak pertahankan sesuatu yang diminatinya...perlu ke sampai keluarkan ayat dan perkataan yang tak sepatutnya sebagai tanda protes dan tidak setuju dengan pendapat orang lain...sebelum nak publish sesuatu entri tu...cuba la fikirkan dulu kebaikan dan keburukannya...

**Terima kasih kerana membaca entri Spontaneous Thursday #11 | Think Before You Speak

Wednesday, 7 December 2011

Wordless Wednesday #28 | Gempa Dan Taufan


NOTA KECIL :

Tak kira peringkat umur...rasanya ramai yang layan animasi ni kan...setiap hari Ahad mesti da stanby depan TV kan...macam aq la tu...HAHA...BoBoiBoy....Terbaik !! Memang terbaik...!!

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #28 | Gempa Dan Taufan

Tutorial | Hover Zoom

Huuhh...entri pertama untuk hari Rabu ni...tutorial...? Aq ni reti ke buat tutorial...hee...lama da tak post entri tutorial dalam blog ni rasanya...HAHA...semalam tak sempat nak online dan berblogwalking sebab da shutdown awal malam tadi...hee...sebenarnya Lya ada request tutorial Hover Zoom ni...tu yang tetiba rajin tu...hee...


Cuba gerakkan cursor kat gambar di atas ni...dia membesar tak..? Awesome...caranya mudah je...ikut je step kat bawah ni...

# Log in > Dashboard > Design > Edit HTML

# Tekan Ctrl F serentak dan cari kod ni :

<head> 

# Haa...da jumpa kod tu..? Copy kod di bawah ni...

<style>
.post img:hover {
-o-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transform: scale(1.2);
-o-transform: scale(1.2);
-webkit-transform: scale(1.2); }
</style>

# Paste kan di bawah kod yang korang cari tadi macam ni...


# Lepas tu SAVE...haa...jadi tak...? Gambar kat entri korang jadi besar tak..? Heee...

- - SELAMAT MENCUBA - -

**Terima kasih kerana membaca entri Tutorial | Hover Zoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mei 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com