Friday, 29 April 2011

Jom Kumpul !!

Gulpppppp....bila tengok iklan saja da buat perut ni jadi lapar...memang telan air liur la aku...malam tadi memang bercadang nak singgah tapi da penat sangat masa tu...lepas tu iklan bukan main banyak lagi tayang kat TV...malam ni la...OK...set !! Boleh layan masa Maharaja Lawak nanti...

Jom Kumpul !!
Jom Kumpul !!

Kali ini aku akan pastikan takkan missed lagi...HAHA...ni kalau asyik missed lagi setiap minggu, memang malas da aku nk kumpul !! Bukannya selalu kan...Jom Kumpul !!

P.S - Bermula 28 April - Gelas Warna Kelabu...minggu depan warna ungu bakal menyusul pula dalam koleksi aku....

**Terima kasih kerana membaca entri Jom Kumpul !!

Kereta Berasap

Peristiwa ni sebenarnya berlaku malam tadi...masa aku kat highway KL-Seremban...dalam perjalanan pulang dari Seremban ke rumah aku la...masa tu kalau tak silap sekitar jam 10.15 malam...masa tu aku da la tengah mengantuk...sebab baru lepas makan...memang mata rasa berat saja... tapi aku gagahkan juga la balik KL malam tu juga... 

Baru dalam 10 minit aq keluar daripada tol Seremban....

TIBA- TIBA...

Satu kenderaan yang aku cukup kenal benar modelnya...KANCIL...memotong laju di sebelah kiri aku...cehh...mentang-mentang la highway tak banyak kenderaan masa tu...aku pun buat tak peduli saja la...tapi yang peliknya...

"Kenapa asap keluar banyak dari kereta tu ?"

Ahh...sudah...lain macam saja kereta ni...berasap-asap bagai....mamat ni tak sedar ke kereta dia semacam macam ada yang tak kena...aku da pandang da mamat tu...tapi dia buat tak tahu saja.... baik aku tambahkan kelajuan....sebelum apa-apa terjadi...

Akhirnya.... kereta tu da jauh aku tinggalkan di belakang...memang seram sejuk bila lalu sebelah kereta tu malam tadi...syukur la aku selamat sampai ke destinasi...memang penat...nak update blog pun da tak larat malam tadi...ni ada masa terluang...sempat la nak update blog sikit....HAHA...

P.S - Serius...memang buat aku jadi seram sejuk...huhh...
 
**Terima kasih kerana membaca entri Kereta Berasap

Thursday, 28 April 2011

Bumbung Rumahku Disimbah Hujan

Fuhhh....hujan di petang hari !!! Memang syok kalau setiap petang hujan macam ni....da la sejuk... mata pun asyik nak tertutup saja ni dari tadi...lagi-lagi dengan kuliah yang tak berapa nak ada sangat ni...hanya tinggal berapa subjek saja lagi pun untuk semester ni...memang sudah lama aku nantikan saat ni sejak dari awal semester dulu..HAHA

Bumbung Rumahku Disimbah Hujan
Hujan

Sebut pasal hujan ni...tiba-tiba teringat pulak kenangan masa zaman persekolahan dulu...kalau masa da tamat waktu persekolahan...tupp...tupp...masa tu pula hujan...haa, apa lagi ! REDAH la...lagipun rumah aku pun bukan jauh sangat daripada sekolah....lebih kurang 2 km saja daripada sekolah...tiada maknanya aku nak tunggu kat kantin sekolah sampai hujan berhenti...alamatnya memang tak balik rumah la aku...sebab aku lagi suka redah hujan...best...HAHA...sampai saja di rumah confirm basah kuyup...memang kuyup la kan...hujan mencurah-curah...HAHA...haa, sampai saja di rumah siap sedia la....tak nak aku bagi tahu apa jadi...biarlah aku seorang saja yang tahu...hee

Tapi.... ni terbalik pula...

Kalau masa pagi-pagi nak pergi sekolah tu...dan masa tu juga hujan pun turun...haa, masa tu juga la bagi alasan malas nak pergi sekolah muncul tanpa diundang...kebanyakkan alasan yang aku guna tu memang lepas la....HAHA...ishh...ishh...tapi tu dulu la...sekarang ni rasanya tak lagi da kot...heee

PERCAYALAH ...??!! 

P.S - Kita semua patut bersyukur sebab negara kita ni sentiasa hujan...cuba tengok negara yang kurang taburan hujan setiap tahun...BERFIKIR SEJENAK...

**Terima kasih kerana membaca entri Bumbung Rumahku Disimbah Hujan

Laptop Dan Internet Memang Tak Dapat Dipisahkan

Haa, aku dapat idea untuk tulis entri ni lewat tengah malam tadi la...jam masa menunjukkan pukul 12.45 a.m...masa tu aku tengah syok nak balas komen kat FB...haa, lepas tu aku berniat la nak buat assignment pula...

TIBA-TIBA....
 
BLACKOUT... !!! Suasana menjadi gelap tak sampai 5 saat...ishh.... 
 
"Boleh pula BLACKOUT 5 saat je...hampehh betul la"

Setelah beberapa minit aku sibuk berfikir pasal BLACKOUT tu...baru la aku teringat sesuatu...ahh, sudah...laptop aku da la tak guna bateri masa tu...terpaksa la aku on balik...satu kerja lagi aku nak menunggu...aku punya la menaruh harapan yang tinggi untuk menyambung kembali kerja aku yang tergendala tadi...tapi...tapi...internet pula buat hal !!! Kenapa la dalam masa-masa macam ni la kau buat hal...aku baru nak sambung komen kat FB...memang tak siap la assignment aku tu...HAHA... Mood aku pada masa tu pun memang da ke laut da...da tak fikir apa da masa tu...ambil bantal dengan selimut...terus zzzzZZZZZZ...HAHA

Haa, lepas da tidur tu...2-3 kali juga la aku terjaga...nak check internet da ada ke belum...tapi keputusannya cukup mengecewakan...memang tak lena la tidur malam tadi dibuatnya...aiihh...tak kan la pasal kejadian tu internet tiba-tiba buat hal ? ishh...ishh...pelik bin hairan...

Selepas hampir 10 jam internet kat rumah aku ni tidak jumpa jalan pulang...lebih kurang pukul 10.45 a.m. tadi...akhirnya internetku kembali ke pangkal jalan...HAHA...aku kalau da tak betul memang akan tulis yang merepek sikit...dan akhirnya !! Boleh la sambung balik kerja aku yang tergendala malam tadi....

Kesimpulannya...laptop dan internet memang tak dapat dipisahkan...kalau ada laptop/PC tapi tiada internet...macam ada sesuatu yang tak lengkap disitu...BETUL TAK ?

P.S - Ada sesiapa pernah terkena macam ni ?

**Terima kasih kerana membaca entri Laptop Dan Internet Memang Tak Dapat Dipisahkan

Wednesday, 27 April 2011

Header Baru

..:: "Hanya BERKARYA apabila IDEA tercetus di minda" ::..

Header Baru
Header Baru

Haa, petang yang agak membosankan pada 27 April 2011 telah menggerakkan tangan aku ni untuk buat header baru..hmm, bosan la katakan....haa, ni la hasilnya tapi aku tahu tak sebagus mana pun header baru aku ni berbanding dengan header yang gempak kat blog lain...

Edit pun hanya guna software biasa sahaja...masih dalam proses nak belajar buat header guna Adobe Photoshop...tapi tu la, kena belajar perlahan-lahan la kan...nanti lama-lama OK la kan...hee


P.S. - Adobe Photoshop yang mana satu OK ye ? Ada cadangan tak ?

**Terima kasih kerana membaca entri Header Baru

Semakin Hampir

Pejam celik...pejam celik...rasa macam sekejap rasanya sudah hampir 3 tahun aku sambung belajar kat sini...da nak habis belajar da pun...semester ni merupakan semester terakhir aku kat sini...bulan Mei nanti selepas final exam...tamat semester ni...selepas tu cuti pula dalam sebulan...Latihan Industri pula bakal menyusul dan ianya semakin hampir...

...rasa macam berat pula nak tinggalkan semua kenangan masa belajar kat sini...kenangan pahit manis semuanya ada...macam-macam ada...sudah macam iklan Astro la pula...HAHA

P.S - Selamat tinggal memori...

**Terima kasih kerana membaca entri Semakin Hampir

Tuesday, 26 April 2011

Hampir Siap - Part 4 (Akhir)

Akhirnya...setelah bertungkus-lumus selama 12 minggu...siap juga tugasan kumpulan aku ni...semua penat lelah hilang setelah kesemua tugasan dapat disiapkan dalam masa yang ditetapkan...model pelantar minyak pun sudah ada di depan mata...model 3D autoCAD pun sudah siap...laporan pun hanya tinggal nak edit sikit-sikit saja lagi laporan projek tu...dan apa yang aku pasti, 98% daripada keseluruhannya sudah pun siap...boleh baca entri sebelum ni :


Haa, minggu depan pula da nak kena buat pembentangan untuk projek...aku kena la mantapkan persediaan mental dan fizikal...mesti macam-macam soalan yang akan disoalnya nanti yang akan ditanyakan pada kumpulan kami nanti...harap-harap semuanya akan berjalan dengan lancar saja macam air mengalir...                                   

Model pelantar minyak berserta dengan lukisan model 3D autoCAD

Hampir Siap - Part 4 (Akhir)
Model Pelantar Minyak

Hampir Siap - Part 4 (Akhir)
KLIK untuk pembesaran MAKSIMUM

P.S - Tapi macam mana aku dengan kumpulan aku nak angkat model pelantar minyak ni agaknya ? Haa, da la agak berat...dan lepas tu agak besar juga model pelantar minyak tu...gulppppp !

TUNGGU DAN LIHAT saja la nanti !! HAHA

**Terima kasih kerana membaca entri Hampir Siap - Part 4 (Akhir)

Monday, 25 April 2011

BEN CARI BLOG BARU LAH

BEN CARI BLOG BARU LAH
BEN CARI BLOG BARU LAH


                             _________________________________________________________
                            
:: Suka 5 blog baru ni ::

__________________________________________________________

:: Suka 5 blog lama ni ::


___________________________________________________________

Klik SINI untuk mengundi BEN ASHAARI untuk
:: DiGi WWWOW Awards - Blogger of The Year ::

**Terima kasih kerana membaca entri BEN CARI BLOG BARU LAH

Misteri ?

Fuhh....rasanya macam sudah lama da tak update blog ni langung...padahal baru tiga hari saja tak update...HAHA...memang tiada masa nak update ataupun boleh disimpulkan tengah tiada idea nak tulis apa dalam blog...hehe

Haaa...berbalik kepada tajuk entri Misteri ni...memang agak seram tapi...

...cerita ni tiada kena mengena dengan cerita hantu ye...haa, suspen tak ? HAHA...kisah ni sebenarnya baru saja berlaku tepat pukuL 11:02:41 p.m. pada 24/04/2011...haaa....kira ni kejadian semalam la... masa tu aku baru saja sampai di kedai makan...haa, saja la nak melepak kejap kan sebab nak menghilangkan rasa bosan di malam hari...

TIBA-TIBA...

Misteri ?
Misteri ?

Handphone aku berbunyi bagitahu mesej masuk...

 "Haihh, nombor siapa lak 018-xxxxxxx ni, kacau saja malam-malam macam ni"  

Haa, aku pun buka la dan baca la mesej tu...dalam mesej tu cuma mengucapkan...

"Good luck untuk ujian nanti..."

Dan aku pun reply balik la mesej tu tapi langsung tiada sebarang respon...ishhh...yang menjadi tanda tanya aku daripada semalam sampai la ke hari ni...aku tak tahu siapakah gerangan yang menghantar mesej tu sebab nombor tu memang tiada dalam senarai contact aku...ahhh...sudah...siapa pula la yang mesej aku malam tadi tu ?

P.S - Memang menjadI MISTERI sampai la ke saat ni.....

**Terima kasih kerana membaca entri Misteri ?

Friday, 22 April 2011

Dunia Blog 2011

Dunia Blog 2011
Dunia Blog 2011
  
Sebenarnya sejak 2 tahun lepas lagi aku sudah mula masuk ke dalam dunia blog ni tapi satu saja la masalahnya...TAK AKTIF...biasa la...masa tu masih di bawah umur lagi...tak tahu sangat pasal dunia blog ni...HAHA...alasan macam tak logik saja kan...pada mulanya memang aku tak tahu langsung tentang dunia blog ni....masa mula-mula aku aktifkan akaun blogger dulu pun pada dasarnya sekadar suka-suka saja...ish...ish...memang kelakar la bila teringat balik... 

"Kenapa la aku buta IT sangaT ye masa tu...HAHA"

TAPI TIDAK MENGAPA...!!?? 

Biasa la tu...sudah memang menjadi adat...semua benda yang kita mahu lakukan mestilah bermula daripada bawah... 

Entah kenapa la bermula bulan April 2011 ni aku mula nak aktifkan diri semula dalam dunia blog ni...hehe...aku pun tak tahu kenapa...HAHA...nak kata sebab pengaruh rakan...aku rasa tak la kot... mungkin antara sebagnya aku mahu aktif semula dalam dunia blog ni...antara sebabnya :

  • Pertama - Mungkin sebab sudah terlalu bosan sehingga tak tahu nak buat apa la kot...HAHA
  • Kedua - Haa, tahun 2011 ni kan merupakan tahun akhir aku belajar...mungin pada tahun pertama dan kedua tu aku terlalu sibuk sangat dengan pelajaran...ye la, satu semester ambil sampai tujuh atau lapan subjek...terlalu banyak halangan untuk aku mahu aktif dalam dunia blog ni...semester terakhir ni la yang aku paling suka sebab hanya ambil tiga subjek...dan cuMa ada satu saja final exam...manakala yang lagi 2 subjek tu markah akan diberikan berdasarkan projek akhir... 

Haa, ramai member aku akan tanya kat aku di kala aku menghadap laptop aku lama-lama...

 "Haa, kau tiada kuliah ke hari ni ?"

Dan aku hanya menggelengkan kepala saja...HAHA...haa, lepas tu mesti member aku akan cakap...

"Haa, best la kau sebab ambil subjek sikit saja semester ni, kuliah pun tak banyak...
aku ni sampai lima hingga enam subjek nak kena fokus untuk semester ni...". 

Dan aku membalas... 

"Sejak tahun pertama lagi aku da pernah rasa semua tu...setiap semester kalau tak ambil enam hingga tujuh subjek bukan course aku la tu....hehe...masa semester kedua la yang paling berat bagi aq...kena ambil 9 subjek"


Tapi sekarang aku sudah boleh menarik nafas lega la sebab setiap hari boleh blogging...Dunia Blog 2011 menanti aku...HAHA

-Melayari dunia blog tanpa sempadan-

**Terima kasih kerana membaca entri Dunia Blog 2011

Wednesday, 20 April 2011

BEN ASHAARI Suruh Teka Harga Durian Ini !

BEN ASHAARI Suruh Teka Harga Durian Ini !
BEN ASHAARI Suruh Teka Harga Durian Ini !

Jom teka !

Kalau nak JOIN >> KLIK SINI !

BEN ASHAARI Suruh Teka Harga Durian Ini !
Berapa la agaknya harga durian ni ?


**Terima kasih kerana membaca entri BEN ASHAARI Suruh Teka Harga Durian Ini !

Hampir Siap - Part 3

>> Sambungan daripada entri yang lepas...
Haa, selepas model pelantar minyak untuk projek sudah siap...tugasan untuk aku pula adalah untuk menyiapkan model 3D dalam format autoCAD...fuhhh...memang boleh bikin sakit kepala aku kalau hari-hari kena mengadap autoCAD ni...HAHA...

"Biar susah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian..."

Hampir Siap - Part 3
Pandangan Bawah Model 3D Pelantar Minyak

"Boleh la kan daripada tiada langsung...hehe"

Hampir Siap - Part 3
Pandangan Depan Model 3D Pelantar Minyak

P.S - Harap malam ni boleh la aku siapkan sepenuhnya model untuk pelantar minyak dalam format autoCAD ni...
**Terima kasih kerana membaca entri Hampir Siap - Part 3

Tuesday, 19 April 2011

Siapa Boleh Tolong ?

Haa, nak marah...tak boleh...bukannya pernah faham aku pun...nak mengamuk pun macam tak kena gaya saja...apa boleh buat ? Sabar saja la...asalkan setiap kali aku perlukan kau...setiap kali tu juga la mesti buat hal...

 Selalu sangat "TIADA RESPON"
...nak kata kecewa tu tak la...cuma terkilan sikit la...
Tolong la....!! Siapa Boleh Tolong ?

=
=
=
=
=
=
=
=

 Cepat la berfungsi wahai AUTOCAD...


P.S - Aku memang rajin buat intro macam ni...hampehh...HAHA 
 
**Terima kasih kerana membaca entri Siapa Boleh Tolong ?

Terkena Serangan Lagi

"Selamat pagi dunia blog..."

Rasa nikmat sebab dapat hirup udara segar awal pagi macam ni...tapi...ada satu insiden yang telah berlaku awal pagi tadi... semua ni gara-gara aku tertidur awal la malam tadi...jam menunjukkan pukul 2.45 pagi...masa lebih kurang mcm tu la...aku dikejutkan dengan satu bunyi yang aku cukup kenal sangat...cukup kuat untuk mengejutkan aku bangun daripada tidur...terkena serangan lagi...HAHA

"Slow kan sikit la sound tu...aku tengah tidur...kan sudah terjaga..."

...memang tepat sangkaan aku...bunyi tu sebenarnya...daripada game DOTA...mungkin kawan aku tu ingat masa tu pukul 2.45 petang kot masa tu...serius, memang buat aku terkejut masa tu...ingatkan bunyi apa la...huhu...hmmm, selepas insiden yang macam telah dirancang rapi itu terjadi...aku la yang menjadi mangsanya.... memang terjaga la sampai ke pagi...huhu

Haa, kejap lagi da la ada kuliah...sempat juga nak update blog...ish3


Terkena Serangan Lagi

P.S - Hmm, nak sarapan pun tak sempat da...terpaksa tunggu waktu lunch saja la nanti...

**Terima kasih kerana membaca entri Terkena Serangan Lagi

Insomnia

Insomnia...Ish...ish...ish...orang semua tidur, aku pula boleh sibuk melayan blog pukul 4.35 pagi ni...haa, da alang-alang tak boleh nak terlelap kan...apa salahnya nak update blog...kalau sudah terjaga daripada tidur ni memang susah la aku nk tidur balik....hmm, bermula la penterjahan aku dari blog ke blog yang lain pagi-pagi buta macam ni...HAHA...LOL

Insomnia
Insomnia

P.S - Tidur la wahai mata...tidur la...adehhh...

**Terima kasih kerana membaca entri Insomnia

Monday, 18 April 2011

AKU VS BEN ASHAARI : ROUND 1

AKU VS BEN ASHAARI : ROUND 1
AKU VS BEN ASHAARI : ROUND 1

Jom la meriahkan segmen ni beramai-ramai...Haa, kalau nak join segmen ni...

>> KLIK sini


**Terima kasih kerana membaca entri AKU VS BEN ASHAARI : ROUND 1

Lawatan Kualiti UTM

 ALAMAK !! Esok sudah hari isnin ke ?

Kenapa la aku rasa hari minggu kali ni macam cepat sangat saja berlalu...tak terasa pun macam hari minggu...penat aku untuk minggu ni pun belum hilang lagi...hmm, esok boleh pula la LAWATAN KUALITI UTM pula...ahh, sudah..!! Dah la nama aku antara nama yang tersenarai dalam program Lawatan Kualiti daripada pihak UTM esok...  
                            
"Aku lebih rela pergi kuliah la...macam bohong saja kan...HAHA"

Lawatan Kualiti UTM
Why ME ?

P.S - Harap semuanya akan berjalan dengan lancar la...huhu

**Terima kasih kerana membaca entri Lawatan Kualiti UTM

Sunday, 17 April 2011

Hampir Siap - Part 2


>> Haa, sambungan daripada entri sebelum ni...Hampir Siap - Part 1

FUHHH !!! Akhirnya, hampir 85% siap sudah projek kumpulan aku ni nak siap...haa, boleh la aku dengan group aku tarik nafas lega sikit...(berehat sebentar bersama Kit Kat

Hari pembentangan projek pun sudah semakin hampir tarikhnya...dupp...daapp...walaubagaimanapun,
nak tak nak kena siapkan juga baki lagi 15% siap ni dengan kadar segera...kalau tak sempat siap nanti habis la...hee

Model yang siap setakat ini...

Hampir Siap - Part 2
Pandangan Sisi Model Pelantar Minyak

Hampir Siap - Part 2
Bahagian Dasar Model Pelantar Mintak

 "Nampak macam akuarium ikan pun ada..."

Hampir Siap - Part 2
Bahagian Atas Model Pelantar Minyak

Hampir Siap - Part 2
Pandangan Atas Model Pelantar Minyak

P.S - Haa, kalau TIDAK KEBERATAN...nak minta pendapat sikit la pasal entri aku ni...tak kisah la komen positif ataupun negatif...

**Terima kasih kerana membaca entri Hampir Siap - Part 2

Saturday, 16 April 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI

BEN ASHAARI GEGAR LAGI
BEN ASHAARI GEGAR LAGI

Jom join ramai-ramai la baru meriah disamping mengeratkan silaturrahim sesama BLOGGER...

JOM KITA GEGAR !


**Terima kasih kerana membaca entri BEN ASHAARI GEGAR LAGI

Ada Apa Dengan Angka 5 ?

Rasanya sudah boleh agak tak kenapa tajuk entri aku kali ni berkaitan dengan apa ? Ada apa dengan angka 5 ? Sebenarnya aku sudah tak sabar lagi nak tunggu kemunculan filem kelima daripada sekuel filem tersebut dan tak lain tak bukan mestilah movie FAST & FURIOUS 5 : RIO HEIST

Tapi sayangnya filem ni tidak ditayangkan serentak di seluruh dunia.. 

"Hmm, tak pe la...lambat sikit saja tayangan kat Malaysia...asalkan 
boleh tengok sambungan sekuel filem ni da kira OK da..."

Filem sekuel daripada The Fast and The Furious [2001], 2 Fast 2 Furious [2003], The Fast and The Furious : Tokyo Drift [2006] dan Fast and Furious [2009] akan menjengah di pawagam berdekatan anda bermula 5 Mei 2011...

Ada Apa Dengan Angka 5 ?
Fast & Furious 5 : Rio Heist

**Kredit pada Harian Metro...

P.S - 5 Mei nanti JOM serang pawagam yang berhampiran... 

**Terima kasih kerana membaca entri Ada Apa Dengan Angka 5 ?

Friday, 15 April 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK-BUDAK SAT !

Macam BEST saja kalau nak join segmen BEN ASHAARI petang jumaat ni...

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !
BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK-BUDAK SAT !

Jom berimaginasi sekejap wahai bloggers sekalian...
 KLIK untuk berimaginasi sebentar...


APAKAH KAREKTOR KARTUN YANG PALING KORANG MINAT DAN KENAPA..??

Nohara Shinosuke
Nohara Shinosuke

Hmmm...karakter kartun yang masih relevan lagi untuk diminati semestinya Nohara Shinosuke atau lebih dikenali dengan nama Shin Chan...HAHA...masih tengok juga la kartun ni tapi amat jarang sekali nak tengok la... 

Action Kamen...beam...beam...beam...beam...

KENAPA ??

Walaupun Shin Chan agak nakal tetapi tanggungjawab dia sebagai seorang abang memang nampak terserlah...hehe...suka bantu rakan-rakannya walaupun macam tak kena gaya saja...

APAKAH KARTUN PALING KORANG TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK dan KENAPA..??

Hagemaru
Hagemaru

Kartun Hagemaru ni memang aku tak boleh terima langsung pada mulanya...

KENAPA ??
 
  • Sebab terlalu suka sangat ambil kesempatan...ish3
  • Satu keLuarga berperangai pelik...HAHA
  • Suka menolong tapi ada AGENDA disebaliknya.... 

Dan untuk soalan yang terakhir dalam segmen ni...

Jika aku SUPERHERO, AKU NAK JADI...

CyberCop
CyberCop
 
Kalau la aku nk jadi SUPERHERO.. aku nak jadi macam CYBERCOP...aku rasa ada bloggers yang pernah tengok CyberCop ni masa zaman kanak-kanak dulu kan ? Memang terbaik la...

KENAPA...??

CyberCop
Jupiter

  • Boleh gunakan teknologi canggih...best tu...Haa, kan best kalau betul-betul ada polis macam ni kan...senang saja nak menumpaskan penjenayah...HAHA

OK....sampai sini dulu...

Jom la JOIN kami...hee...

P/S : Kantoi juga yang aku ni suka berimaginasi macam ni...
 
**Terima kasih kerana membaca entri BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK-BUDAK SAT !

Thursday, 14 April 2011

Hampir Siap - Part 1

Entri aku kali ni ada menyentuh sikit tentang projek akhir untuk subjek REKABENTUK PERPAIPAN PROSES...satu kumpulan hanya 3-4 orang sahaja...projek akhir ni sedikit sebanyak menguji mental dan fizikal aku sebab dalam kumpulan aku cuma....aku seorang saja kumbang dan 3 orang ahli lagi adalah bunga...mujurlah aku memang satu kepala dengan mereka semua...hehe

Haa, dalam masa 3 bulan...kami diminta untuk menyiapkan satu sistem perpaipan berserta dengan model dan laporannya...kumpulan kami telah bersepakat untuk memilih sisttem perpaipan di pelantar minyak... 

FUHHHH !! Memang agak mencabar tapi kami semua sedia menghadapinya...dalam proses pembikinan model...pensyarah kami menggalakkan untuk menggunakan bahan-bahan yang terbuang... 

"OK...bagus juga idea tu

Inilah hasilnya...tapi belum siap sepenuhnya lagi la...

Hampir Siap - Part 1

Hampir Siap - Part 1

:: Baru naik Stage 1 ::

Hampir Siap - Part 1

:: Stage 2 bakal menyusul ::

Hampir Siap - Part 1

Nantikan entri seterusnya....


**Terima kasih kerana membaca entri Hampir Siap - Part 1

Tuesday, 12 April 2011

Simbol Misteri Terbongkar

Simbol Misteri Terbongkar

Aku rasa satu Malaysia sudah kecoh pasal simbol ni yang selalu 
muncul di kaca TV mahupun di akhbar...  

Apakah sebenarnya maksud simbol tersebut ??


Rasanya semua rakyat Malaysia mesti tertanya-tanya termasuk la juga dengan aku...
-
-
-
-
-
-
Setelah sekian lama simbol tersebut menimbulkan 1001 pertanyaan...

Akhirnya

Simbol Misteri Terbongkar...

Sebenarnya simbol misteri tersebut adalah salah satu daripada strategi promosi yang dilakukan oleh pihak Celcom untuk satu perkhidmatan terbaru daripada mereka iaitu CELCOM KOLONY...setakat ni sudah 1,391,561 dijangkiti virus KOLONY...mungkin ia akan bertambah dari semasa ke semasa... jadi berhati-hatilah...

Aku rasa siaaa yang sudah terkena virus Kolony ni tiada ubat untuk diubati...cara mudah jika mahu dijangkiti virus ni...sangat senang !!


Simbol CELCOM KOLONY
CELCOM KOLONY

Infeksi KOLONY berMula ..

**Terima kasih kerana membaca entri Simbol Misteri Terbongkar

Tuesday, 5 April 2011

Can't Dream Without You

I can't dream without you.... 

When you close your eyes and go to sleep tonight,
 
I'll be right outside your door,
 
dreams will come and they'll take you away,
 
let them bring you back to me
 

And tomorrow when you wake I'll be next to you,
 
the protection from the day,
 
when the tears fall down your face like morning dew,
 
I'll be there to put a smile on your face,
 
and I'll say
 


I don't wanna live this life without you,
I don't wanna spend the night without you,
I don't wanna know what it's like, 
I can't dream without you.I can't dream without you.
 


Let your fire burn bright for the world to see,
 
you are the better part of me
 
when you hold my hand I swear that I believe,
 
I'm living in my wildest dreams
 


and I see
 

I don't wanna live this life without you,
I don't wanna spend the night without you,
I don't wanna know what it's like, 

I can't dream without you...oh my dear LC

Can't Dream Without You


**Terima kasih kerana membaca entri Can't Dream Without You

Monday, 4 April 2011

Bunyi Menyeramkan !?


Jam telah menunjukkan pukul 9.11 pm...dan aku keseorangan di rumah...

TIBA-TIBA............


Aku ada terdengar satu bunyi yang agak....(gulppppp) 
...kenapa aku rasa semacam saja ni....

(grrrruuuukkk...graaaakkk)

Ahhh...sudah !!

Bunyi apa pula tu...
Bunyi Menyeramkan !?
Setelah aku amati bunyi apakah tu...

RUPA-RUPANYA.....
-
-
-
-
-
Bunyi perut aku kelaparan rupanya...

Aku lupa yang aku belum makan lagi...



KELAPARAN................ 

Buat suspen....!!

**Terima kasih kerana membaca entri Bunyi Menyeramkan !?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Julai 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com