! Skytech BELOG !! | Ezadskytech.com ! Skytech BELOG !! | Ezadskytech.com: June 2011

Thursday, July 14, 2011

.[#5] Sambutan Segmen Di Luar Jangkaan.


...Aq rasa senarai blog ni yang terakhir... lebih daripada 100 blog yang da join segmen ni... best campur penat aq hari ni... haha ~ OK.. memandangkan segmen bahagian I da pon ditutup... apa kata korang join yang bahagian II pulak... amacam...? heee... Bahagian II... korang baca dengan teliti ye... nanti takut ada yang salah faham... heee ~ banyak pulak aq berucap ni... ni yang terakhir punya... (^^,)

,Sebelum tu mana yang belum jenguk rakan blogger kita ni... pergi je kat SIRI#1SIRI#2SIRI#3 dan SIRI#4...

,Ni senarai link blogger yang join segmen ni : SIRI#5

#81-90



#91-103


NOTA KECIL :

,Huuuhhh... tamat jugak akhirnya senarai link blog yang join segmen ni... haaa... masa untuk korang terjah rakan blogger... selamat berkenalan dengan rakan blogger... (^^,)

,Untuk langkah seterusnya.... korang KLIK SINI - Bahagian II... baca dengan penuh teliti ye... heee~

.[#4] Sambutan Segmen Di Luar Jangkaan.


,Fuhhh... makin da dekat masa aq nak tutup segmen.. makin banyak blogger yang join... serius... aq memang tak jangka langsung segmen pertama aq akan dapat sambutan yang diluar dugaan aq... huuuhhh... tarik nafas kejap... sape yang nak join lagi... segmen masih dibuka... ada lebih kurang dalam 1 jam 15 minit lagi segmen akan ditutup... korang boleh terjah rakan blogger yang korang belum sempat terjah kat SIRI#1SIRI#2 dan SIRI #3 dekat link tersebut... 

Huuhhh... semputtt... haa.. ni senarai link blogger yang join segmen ni : SIRI #4


#61-70



#71-80



P/S : huhhh... masih ada baki lagi link yang belum dipublish ni... harap bersabar ye rakan bloggerku... ada 30 minit je lagi sebelum segmen ditutup... yeay!!! huhu~


NOTA KECIL :

,Heee...siap da pon senarai yang keempat... da 80 rakan blogger join ni... fuhhh.... terima kasih korang... Nanti kalau aq ada masa aq buat segmen lagi... thankz support aq... (^^,)


.[#3] Sambutan Segmen Di Luar Jangkaan.

,Da sampai bahagian ketiga da ni... ada yang da malas... kalau malas macam mana nak capai target tambah rakan blogger tu... heee... sape yang belum berkenalan lagi dengan rakan blogger sebelum ni.. sila klik laju-laju SIRI #1 dan SIRI #2... heee... masih ada lagi yang nak join... KLIK SINI dengan kadar segera... ada beberpa jam je lagi sebelum segmen ni ditutup... cepat...lepas pukul 10 malam... segmen ni aq tutup ye... ^_^

,OK... ni aq sambung senarai link blogger yang join segmen ni : SIRI #3

#41-50



#51-60



NOTA KECIL :

,Huuuhhh... ni mahu sampai SIRI 4# ni... hehe ~ jom singgah nak kenal rakan blogger... (^^,)



.[#2] Sambutan Segmen Di Luar Jangkaan.

,Haa... ni entri sambungan dari entri tadi... korang boleh berkenalan dengan 20 rakan blogger kat SIRI #1... segmen masih dibuka sampai pukul 10 malam nanti... ada yang berminat nak join lagi? KLIK SINI... jangkaan memang jauh tersasar... pagi tadi masa mula-mula aq publish segmen ni... tak sampai 5 blogger pon yang join... sekarang ni mungkin da dekat 60++ kot yang join... terima kasih sebab join segmen pertama Skytech Belog... (^^,)

,Ni senarai link rakan blogger lain yang da join segmen ni :

#21-30



#31-40



NOTA KECIL :

,Heee... jom terjah rakan blogger ni pulak... dan berkenalan la dengan mereka semua ye... selamat berkenalan sesama rakan blogger... (^^,)


.[#1] Sambutan Segmen Di Luar Jangkaan.

,Alhamdulillah... aq memang tak jangka langsung segmen pertama kat blog aq, SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER ramai yang sudi join... terima kasih pada blogger yang da join segmen ni... haaa... da kenal ramai tak rakan blogger? (^^,)

,Pada mulanya aq memang tak letak harapan yang tinggi sangat sebab ni segmen pertama yang aq buat.. setakat pukul 5.00 petang ni adalah dalam 40++ blogger yang da join... Nak join? Klik kat link tu... pukul 10.00 malam ni segmen ditutup... heee ~

Senarai link blogger yang join segmen ni : SIRI #1

#1-10



#11-20


http://journalsukasuki.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-kenal-dan-tambah-rakan.html
http://terowonginformasi.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-kenal-dan-tambah-rakan.html
http://namakufadhillah.blogspot.com/2011/07/chapter-179-segmen-jom-kenal-dan-tambah.html
http://aenapit.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-kenal-dan-tambah-rakan.html
http://semangat10naga.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-kenal-dan-tambah-rakan.html
http://diari-fana.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-kenal-dan-tambah-rakan.html
http://justmemyselfhere.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-kenal-dan-tambah-rakan.html
http://myramyra89.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-kenal-dan-tambah-rakan.html
http://ceriagurlz.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-kenal-dan-tambah-rakan.html
http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-kenal-dan-tambah-rakan.html


NOTA KECIL :

,Nanti aq update lagi dari semasa ke semasa... hee... jom terjah 20 blog rakan blogger kita ni dulu...


.Jom Tengok Harry Potter Si Budak Sihir.

#Iklan bersama Kit Kat... Jom Bersegmen... ! KLIK SINI kalau nak join... (^^,)

,Haaa... kejap je da tengahari... aq rasa macam baru je menghadap laptop 10 minit lepas... laju betul masa berlalu sepantas KLIA Ekspress memecut pada kelajuan 360 km/j... haha ~ Perut pon da keluar bermacam-macam bunyi da ni... lunch time... heee...



,Harry Potter 7 : Part 2... ko tunggu kat situ.... jangan pergi mana-mana... aq nak pergi tebus pas percuma ni... ada 3 orang yang terpilih akan join sekali dengan aq... hee... harap tak penuh la TGV Jusco Seremban 2 tu.... erk...kena cepat ni...tak boleh tunggu lama-lama... confirm tiket hari terjual macam pisang goreng panas... filem HP terakhir pulak... haha~


NOTA KECIL :

,Jom3... tengok Harry Potter and The Deathly Hallows : Part 2 kat pawagam berhampiran korang... heee.. lambat nanti tiket habis... (^^,)


.SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER.



.Assalamualaikum semua rakan blogger...

,Jom bersegmen! Memandangkan minggu ni aku free sebab belum mula praktikal lagi..aku nak buat satu segmen untuk berkenalan dan menambah rakan blogger...

Misi : 

,Aku nak jadikan segmen macam ni sebagai platform untuk blogger kenal antara satu sama lain tak kiralah sama ada blogger baru atau blogger lama...secara tak langsung juga, segmen macam ni dapat memperkenalkan blog korang kepada rakan blogger yang belum mengenali blog korang sekaligus dapat menambah rakan blogger... Ada yang berminat nak join? 


,Haa..buat mereka yang nak join :


1. Letak header SKYTECH BELOG dan linkkan ke entri ni...
2. Buat satu entri yang bertajuk "SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER"...
3. Apa yang perlu ada dalam entri korang?

*CONTOH :

- Nama panggilan Blogger         : Ezad Skytech
- Tarikh mula berblog               : 4 APRIL 2011
- Rakan blogger terkini             : 685
- Target tambah rakan blogger : 15 orang


4. Tu je... entri siap? Tinggalkan URL entri korang kat ruangan komen ni...
5. Follow blog ni untuk tahu info selanjutnya... hehe ~
6. Bila segmen ni tutup..? Pukul 10 malam ni 14 Julai 2011...

,ada banyak masa lagi sebelum pukul 10 malam nanti.. lama kan..? Nanti aku terjah blog korang ye...ada lagi yang bakal menyusul selepas segmen ni tutup nanti... nak tahu apa...? kena la tunggu... (^^,)

~ UPDATE! - Segmen Telahpun Ditutup ~


NOTA KECIL :

,Aku tak janjikan trafik yang menggunung kalau join segmen ni...tapi sekurang-sekurangnya korang boleh kenal lebih ramai lagi rakan blogger...berkenalan la antara satu sama lain...Selamat berkenalan dengan rakan blogger nanti!

."Bilaa...Aku Sudah Bosan..".


,"Sejuk betul pagi ni...grrr"...maklum la lepas Subuh tadi hujan agak lebat kat sini...ni hujan baru je berhenti je tadi...memang niat nak sambung tidur balik je lepas Subuh tadi tapi...tak boleh nak lelap...adehh... =_=


,Erk... aq da bosan da ni asyik duduk rumah je...bila la nak mula praktikal ni...setiap hari dok mengadap laptop je...bukannya buat pe... facebook.. blog... youtube... tu je la kerja aq bila kat rumah ni... 

,Haaa... lain la kalau aq ni kaki game.. memang aq layan game je la... eh,dulu tu ye la...malangnya, sekarang ni aq bukannya kaki game sangat... tak percaya cuba check laptop aq ni...ada game apa je..tu pon lama da tak aq tak usik...haha ~


NOTA KECIL :

,Erk... hari ni filem Harry Potter 7 : Part 2 da keluar kat pawagam la...Jom3...serbu pawagam yang berhampiran...aq serbu TGV Jusco S2 je la nanti...hee ~ (^^,)



.SAYA NAK PROMOSI JUGAK.


,Selamat pagi... 

,Harap belum tutup lagi la ye... heee...nak jugak blog ni kena promote sekali-sekala... da lama da tak kena promote ni... (^^,).. sape yang berminat nak join sila KLIK header dan terus membawa ke blog Niena... 

,Haaa... segmen ni masih belum ada tarikh tutup lagi ni... jom la join... tak nak ke blog korang dipromosi...heee~

."Malaysia Vs Liverpool...Go Malaysia!".


,Huuh... mesti ramai yang kecewa dengan kekalahan pasukan Malaysia menentang pasukan Arsenal semalam dengan keputusan Malaysia (0) - (4) Arsenal... dan ramai jugak yang tidak puas hati sebab tiada siaran langsung... nak tengok online streaming kelajuan internet pon agak lembap tadi... terpaksa lupakan la hasrat nak tengok live...ada 2 hari lagi... pastikan kali pasukan Malaysia lebih bersedia...! (^^,)


Malaysia Vs Liverpool FC
16 Julai 2011 (Sabtu)
Stadium Nasional Bukit Jalil (5.45 pm)


NOTA KECIL :

,Sokonglah pasukan Malaysia.... Go Malaysia!! Cayalah... kalah sekali bukan bermakna kalah selamanya...

Wednesday, July 13, 2011

.SEGMEN KENALI BLOGGER SPORTING.


,Segmen Tia kali ni nak tengok sama ada blogger ni sporting ataupun sebaliknya... sebelum tu kena jawab beberapa soalan dulu.... Jom kenal tuan punya Skytech Belog... 

Jantina : Lelaki... tu memang confirm la..
Umur : Baru... baru masuk 21...
Status : Bujang...bukan bujang sepah ye... haha~
Tempat tinggal : Selangor...sempadan KL...


,Kalau nak join segmen ni KLIK je header IniKisahTia tu... (^^,)


.Letak Iklan Percuma Di Blog.

,Haa... aq rasa korang da perasan kat blog aq tu ada ruangan iklan percuma... rasanya ada la seminggu da aq letak ruangan iklan percuma tu kat blog... hehe... sedikit sebanyak dapat la sumbangkan sikit trafik dari banner yang korang letakkan kat ruangan iklan kat blog aq tu... (^^,)

,Kalau nak letak ruangan iklan percuma yang macam kat blog aq tu... mudah je...tutup mata pon boleh buat tapi lambat sikit la... hee..

1. First sekali... buka laman web abcdead.com... sila Daftar dulu ye.. kalau tak daftar macam mana nak Log Masuk...



2. Haa.. da tekan Daftar tu.. isikan semua maklumat dibawah... pastikan email korang tu aktif... da selesai daftar, korang check email... nanti klik dekat link yang ada dalam email tu untuk aktifkan akaun... lepas tu Log Masuk....


3. Lepas sila ubah butiran diri anda dahulu... isi mana yang penting... paling penting laman maya tu kena isi.. lepas tu save... klik pulak kat Iklan Percuma 5/10/15/24 Jam tu...


4. Pilih jenis ruangan iklan yang dikehendaki... macam kat blog aq tu aq guna Iklan Jenis 1x6... terpulang la nak guna jenis iklan yang mana satu.... lepas tu pergi la kat Design > Add a gadget > HTML/Javascript...copy kod iklan dan tampalkan kat kat HTML/Javascript yang korang buat tadi...


5.Hehe...mudah kan... kalau korang nak ubah design ruangan iklan tu... klik Contoh Pengubahsuaian Iklan... ikut je step kat situ... senang tak?

,Akhirnya siap jugak entri ni.... heee... aq buat tutorial ni atas permintaan seorang rakan blogger... harap ni dapat membantu ye FD... hehe (^^,)



NOTA KECIL :

,Selamat mencuba... nak letak banner kat ruangan iklan kat blog aq tu letak je... tak perlu minta izin...hehe... tapi pastikan korang ada banner la ye... kalau tak macam mana nak letak kat ruangan iklan kan... heee ~


.BLOG DIPERLUKAN ..SEGERA !.


,Nak join jom KLIK SINI dengan kadar segera!

.Wordless Wednesday #8.



Tuesday, July 12, 2011

"Ni Jimat Ke Kedekut...?"


,Haa... da malam baru aq nak update entri kan... berbalik pada tajuk entri... "Ni Jimat Ke Kedekut..?"... baru layan Edisi Khas kat TV3 tadi..salah satu topik yang ada kat dalam Edisi Khas minggu ni pasal jimat-cermat... memang best... haha ~

,Haaa...salah satu babak yang buat aq tertarik masa part yang jiran yang nak masak tu... haha... kononnya malas nak makan luar... baik masak kat rumah... makan kat luar mahal... membazir katanya... nasib baik la si jiran ni baik... layankan je si jiran sebelah tu... 




,Mula mintak garam... OK... boleh diterima lagi... lepas tu mintak santan pulak... jiran ka apa salahnya... ingatkan dah habis da.. mintak ikan pulak... da bagi seekor nak mintak lebih pulak... siap tanya ada beras tak kat rumah...? kalau boleh bagi la sekali.... cehhh... kurang garam betul kalau ada jiran macam ni... ni betul nak jimat ni.... hahah~


NOTA KECIL :

,"Haa... ambil RM10 ni buat belanja sebulan.... kalau ada baki nanti bagi balik ye"... haha... nak berjimat pon tak beragak... ni bukan jimat... ni kedekut... haha ~


.Sudah Pulih Kembali.


,Huhh... cuaca pagi Selasa yang cukup indah... aq rasa macam nak tidur balik je lepas taip entri ni... relaks dulu.. kasi habis dulu entri ni... haha... aq suka blogwalking kat blog lain pagi-pagi macam ni... saje datang melawat rakan blogger... hehe ~ 

,Haaa... masa aq tengah blogwalking tu... baru aq perasan yang widget followers kat blog yang kehilangan widget followers 2-3 hari lepas da "PULIH" seperti sediakala... kat blog aq widget followers tu memang tak hilang... ada je memang da terpacak je kat situ... sebab tu aq tak perasan widget followers tu da pulih... tak menyorok lagi da... (^^,)


,Haaa... nampak ada yang berbeza tak kat widget followers ni...? Kan sebelum ni button tu tulis FOLLOW kan... sekarang ni da tukar jadi Join this site.... widget followers tu da bertukar ke Google Friends Connect... maknanya sekarang sesiapa pon boleh follow blog kita asalkan mereka ada akaun Uncle Google... hehe ~


NOTA KECIL :

,Erk... nak pergi cari sarapan ke sambung tidur ni... tengah blur pagi ni.... haha ~


Monday, July 11, 2011

.Bestnya Blog Ni ...


- -"Bestnya Blog Ni.." - -

,Apa ada dalam blog saya..? Best ke..? Tak tahu la nak terangkan macam mana... blog ni biasa je... kalau ada yang baca entri yang saya taip ni pon saya da kira bersyukur.... sebab saya taip entri berdasarkan keadaan sekeliling saya... info... ada la sikit kot... hehe... 

,Nape saya suka blog saya ni..? Sebab blog ni la saya dapat kenal dengan rakan blogger lain.. dan sebab blog ni blog saya... sape yang tak sayang blog sendiri kan... eh.. boleh ke macam tu abg Hasrul... (^^,)

,Kalau nak join segmen ni sila KLIK header BK tu dengar kadar 1800 km/j... cepat...cepat... segmen ni tutup tengah malam ni... 11 Julai 2011...


NOTA KECIL :

,Nak join jugak walaupun da saat akhir da segmen nak tutup... hehe ~

."Uncle Google dengki kat aku".


,Haa... dekat satu hari suntuk aq tak update entri hari ni kan... balik je makan tadi layan cerita Juvana sambil layan blog... hishh, baru je tengok da iklan... sementara tunggu iklan kat TV3 ni habis... aq nak la update satu entri tapi... 

,Malam ni bila aq nak update entri tiba-tiba je keluar ERROR macam ni... haha... aihh, uncle Google ni dengki dengan aq pulak.... nasib baik kejap je error... kalau lama error macam ni tadi memang aq tak update entri lagi la lepas ni.... hehe ~


...cuba bayangkan kalau refresh banyak kali pon tetap je keluar macam ni...? macam mana korang rasa..? cuak tak...? hehe ~


NOTA KECIL :

,Iklan da habis ni... nak sambung balik tengok JUVANA kat TV3 ni ~

.Jom Tengok Kelajuan Internet Anda.

Selamat pagi Isnin... huuhh... hari baru, minggu baru... entri terbaru di pagi Isnin... hee ~

Haa... pernah tak korang test kelajuan line internet Streamyx, UniFi, P1Wimax dan broadband pon tak terkecuali yang korang gunakan sekarang...? Kalau korang pakai Streamyx, betul ke kelajuan line internet tu ikut pakej apa yang korang bayar setiap bulan... kalau macam aq yang duduk Seremban sekarang ni memang ambil yang pakej 1 Mbps... kat rumah aq kat KL ambil pakej 2 Mbps... heee~

Aq da cuba da... kelajuan internet aq ikut apa yang dibayar... cuba tengok gambar yang aq printscreen lepas aq test kelajuan line internet kat rumah aq ni... heee... jeng...jengg... jengg... (^^,)

Haa... mula-mula masuk kat laman web ni... http://speedtest.net/... cer try dulu...

Pilih server mana... aq pilih Kuala Lumpur... lepas tu KLIK >> Begin Test...


Keputusan da keluar.. macam ambil exam la pulak... haha ~

Huhu... lama aq tunggu tau... haha.. takde la... kejap je test benda ni... haa.. tengok kat bahagian download tu... 0.91 Mbps.... betul la tu kelajuan internet kat rumah aq bawah 1 Mbps... tengok tu gred pon dapat C- je... haha... lain kalau pakai UniFi... mesti dekat 20 Mbps kat bahagian download tu... fuhhh.... 

Haa... selamat mencuba ye rakan bloggerku... =D


NOTA KECIL :

Da check ke belum... kalau belum check tu cuba la... takde paksaan ye... hee.. tapi tak nak tahu ke kelajuan internet korang tu laju ke tak...? berbaloi ataupun tak bayar setiap bulan... bagi aq OK la... aq bukan kaki download pon... heee... peace ! (^^,)

Sunday, July 10, 2011

."Rasa teringin pulak nak... ".


,Haa... hari ni blog buat hal lagi... widget tu menghilangkan diri buat sementara je... huhh... biar la... nanti OK la tu... haa.. lupakan pasal masalah blog yang mungkin akan jadi selagi kita guna blogspot sebagai hosting blog... percuma la katakan... heee... 

,Haah.. lupakan pasal tu... pernah rasa tak kalau da makan sesuatu tu mesti macam nak makan lagi je... bukan ketagih.. rasa teringin tu terlalu... da tak dapat nak dibendung lagi da... haha... mana aq nak cari benda ni malam-malam macam ni... susah sikit nak cari yang buka 24 jam kat sini... =_=

,Nak tahu pe dia... ? cuba tengok gambar kat bawah ni... huhu... amacam... nak... nak tak...? hee ~


Chocolate Sundae on Sunday... gulpppp !


NOTA KECIL :

,Baru je makan semalam kot... hari ni da rasa nak makan lagi la pulak... 
,ada sape nak belanja aq tak..? heee ~

.Singgah blog aku sat , bleh ?.


,"Singgah blog aq sat, boleh?"... aq pon takde pe nak buat petang ahad ni... jom la blogwalking dari blog ke blog... ada juga la aktiviti sikit nanti... heee ~

,Nak join KLIK SINI.... selamat berhujung minggu =D


.Backlink.. Penting Ke?.


,Haaa... ada yang da bangun awal ke pagi hari minggu macam ni...? entri pertama di hari Ahad ni... fuhh... semangat ni... hee... ni baru first time aq buat entri pasal backlink ni... aq tak pernah check pon backlink blog aq sebelum ni... bila aq check je pagi tadi macam tak percaya je backlink blog aq ni da cecah 300++ dalam masa tiga bulan... (^^,)

,Haaah! aq tak tipu ye...hee... korang boleh check sendiri dengan gunakan backlink checkers seperti iwebtoolhighqualitybacklinks ataupun backlinkwatch... aq rasa banyak lagi kot... kena search la kat uncle google... hehe... 

,Haa.. lepas tu kalau nak check backlink blog korang sendiri pon boleh... taip je URL blog korang kat ruangan yang disediakan tu... Mudah je.. semudah A,B,C kan.. haha ~


http://www.checkbacklink.com/

,Kalau dulu aq tak faham sangat pasal backlink ni... aq yang aq tahu buka blog, taip entri... blogwalking, komen entri blog lain... tu je aq tahu... sekarang ni boleh la faham sikit pasal backlink ni dan kepentingan backlink terhadap ranking sesebuah blog tu... 

,Huuuhh... kira OK la tu dapat backlink banyak tu daripada takde langsung kan...hehe..lagipon aq pon baru lagi... kena banyak lagi belajar pasal blogging ni... 

,Haaa... Korang da check ke...?? Jom3.. check ramai2 kat link kat atas tu...


NOTA KECIL :

,erm... tengah confius...backlink NoFollow dan DoFollow tu apa pulak..?? Masih cuba nak fahamkan ni... huhu ~ peace!

Saturday, July 9, 2011

.Instant + Internet = Instanet?.


,Instanet... Apa tu..?? 

Aq pun baru tahu tahu pasal Instanet ni... Instanet Broadband ni pelan broadband terbaru dari Celcom yang baru dilancarkan.... haa... nak tahu lagi pasal Instanet Broadband ni... klik je link http://www.instanet.com.my untuk maklumat lebih lanjut mengenai Instanet Broadband ni...(^^,)


Perlukan akses? Murah? Mudah? Perlukan Instanet!


Perbandingan Instanet dengan Telco lain...


Promosi Instanet..


NOTA KECIL :

,Macam nak cuba je Instanet Broadband ni... korang tak nak cuba ke broadband ni...? heee ~

."Aku Tak Sanggup... "


,Selamat pagi dunia blog...

,Pagi yang indah kat Seremban ni... cuaca pon redup je... haaa, tapi kat KL sekarang ni mungkin suasana agak tak indah sekarang ni... heee.. roadblock mesti bersepah sana sini... dinasihatkan hari duduk je la kat rumah... hari ni memang tak boleh nak ke mana-mana la... haha...


,Aq pon terpaksa batalkan niat nak balik KL malam tadi sebab aq da tahu mesti akan tempuh kesesakan lalu lintas yang agak teruk... kadang-kadang hari biasa yang takde perhimpunan ni pon KL da sesak teruk.. ni lagi la kalau da jadi macam ni... tak sanggup... erk... baik aq layan blog dari tempuh jammed kat KL tu... haha~



NOTA KECIL :

...haa...korang sanggup ke redah jammed macam ni...?? haha... aq tak sanggup.... erk.. ni entah bape entri boleh update kalau terperangkap dalam jammed macam ni kan.... heee (^^,)V


Friday, July 8, 2011

."Satu entri berapa minit?"


,Salam petang Jumaat semua...

,Haa... tak pernah hujan lebat tambah dengan petir sabung menyabung tengah hari tadi... pukul 11 pagi da gelap semacam je tadi... aq salah tengok jam ke pagi tadi masa aq bangun... gelap macam da nak malam... huhu... Alhamdulillah.. petang ni cuaca cerah... yess! 

,Haaa... nak menaip entri ni perlukan tenaga jugak... haha.. da la belum makan lagi ni... jom2 sape nak ikut aq pergi cari makanan... heee... sebelum tu aq nak tanya sikit... "Satu entri berapa lama korang boleh siapkan dan terus publish?"...

... Da jawab... jawab dalam hati pon takpe... heee... erm... semua tu bergantung la nak buat entri panjang atau pendek.... kalau entri pendek bawah 10 minit mesti da boleh siap kan... tapi kalau entri panjang pulak berapa lama ye..?? entah... sebab entri aq dalam blog ni banyak yang pendek je.. heee... ada ke entri panjang... nantilah aq geledah balik... heee...

,Macam mane korang dapat idea nak hasilkan entri...? share la sikit.... (^^,)V


NOTA KECIL :

,Macam mana aq nak balik KL ni... roadblock da bersepah da kat KL tu... jalan banyak kena tutup... kena tunggu habis la benda tu... *tak boleh sebut... bahaya* huhu~


."Aku Suka Masuk Blog Ni".

,Salam pagi Jumaat...


,Setiap blogger ada pendapat masing-masing kan tentang blog yang mereka kunjungi... aq pon tak engat berapa blog da yang aq masuk semalam dalam satu hari... aq rasa ada la dalam ratus jugak la blog aq da masuk semalam... huhu...

"Oh mak aihhh... rajin betul ko BW kan?"...mesti orang akan tanya soalan ni... soalan yang kerap diajukan... eh... betul ke ayat aq ni... heee... kena la berusaha sikit... takkan nak tunggu orang datang blog kita... baru nak kita nak datang blog dia kan... heee...

,haaa... kalau blog tu memenuhi kriteria...mesra pembaca... tuan blog pon jenis tak sombong... pasti blog tersebut menjadi pilihan untuk terus baca entri terbaru dan tinggalkan komen pada entri tersebut... hee...

,Haa... setiap blogger mesti ada cara mereka tersendiri untuk tarik pembaca ke blog mereka... aq ni jenis tak kisah sama ada blogger tu publish entri panjang atau pendek... aq akan baca entrinya kalau aq rasa ia menarik perhatian aq untuk terus membacanya dari mula sampai habis... 


"Aku suka masuk blog ni...haaa.. ni yang buat nak tunggu entri terbaru ni.." hehe (^^,)

,Nak jadikan blog kita mesra pembaca... macam mana ye...? 
,haaa... aq pon tak pasti blog aq ni dalam kategori tu ke tak ni... haha...



NOTA KECIL :

,Haaa... aku suka masuk blog mana ye...?? jeng...jengg... jeng... haha...

."Blog berat ke... line internet aku lambat?"


,Haaaa... da tengah malam... aq tak dapat nak blogwalking habis lagi kat blog yang join segmen "Bro... Kritik Blog Aku Boleh?" ni petang tadi... "Erk.. blog berat ke.. line internet aq lambat ni?"... haha...

,Aq da agak da... memang line internet kat Seremban ni jelez dengan aq... haha... memang tak boleh nak buat apa la... takpe la... blogwalking slow2 la... BW secara berperingkat... mungkin sampai esok baru habis ni... heee... aq ni da la suka buka new tab lebih dari satu.... hah.. (^^,)

... macam-macam blog da aq yang lawat tadi... ada yang header flash la.... smart betul header boleh gerak ni.... da la aq tak mahir lagi nak buat semua tu.... haha... ada blog template lagi smart dari blog aq tu... haha... ni tak boleh jadi ni... takkan aq nak diam diri je... *sengih*


NOTA KECIL :

,Haaa... aq nak pergi ambil angin kat luar kejap la... nak BW pon line "laju" sangat... peace !!! (^^,)V


Thursday, July 7, 2011

.Tercapai 600.


,Salam semua... tak sangka Skytech Belog ni da capai 600 follower da sekarang ni dalam masa yang singkat rasanyan... baru mencapai 500 dalam dua minggu lepas... terima kasih semua... yang sudi follow blog budak mentah ni... hee... 

,Alhamdulillah... ada juga yang baca dan sudi meninggalkan komen dengan entri yang ada dalam blog ni... ramai rakan blogger yang jumpa dalam dunia blog ni... macam-macam ragam... haha~

http://fifirainbowse7en.blogspot.com/

,Terima kasih tuan belog yang da tekan button followers automatik jadi follower #600 blog ni....


NOTA KECIL :

,Jom2.. nak pergi blogwalking dari blog ke blog yang join segmen.... heee~

." BRO , KASI KRITIK BLOG GUA SKIT , BLEH ? ".


#KLIK SINI dengan 1 klik...

,Skytech Belog ni masih terlalu baru dalam dunia blog ni... memang masih banyak kekurangan yang perlu diperbaiki... tegurlah kalau ada yang perlu ditegur... aq sedia ditegur... heee... tapi tegur la secara berhemah dan bersopan gitu.... "Bro.. kritik sikit blog ni boleh?"... 

."Aku Terima.."


,Haaa... bukan aq terima nikahnya ye... harap maklum... heee... patut la malam tadi aq susah nak lelapkan mata... "Aku terima... walaupun result exam aq kali ni menurun sikit dari semester lepas".... mula-mula dapat tahu result aq rasa down la sikit... memang aq tak tipu la kan... huhu... =_=

,...tapi banyak yang sokong aq dari belakang... ini bukan titik noktahnya... masih jauh lagi perjalanan aq... anda mampu mengubahnya... heee... mungkin ada subjek yang aq ambil dalam semester lepas aq kurang menguasainya... aq pon tahu aq jawab apa... aq da cuba... keluar je dewan peperiksaan memang tawakal je masa tu... 

,aq tak salahkan sesiapa... memang salah aq... tapi aq da cuba buat yang termampu... tapi apa kan daya... kita hanya merancang... kita da berusaha... Allah yang menentukannya... kan...kan... (^^,)

**Haa.. Izzat... pointer kamu macam mana..?? tu la... main-main lagi... jatuh sikit la... aq sengih je kat lecturer aq tu... sesekali kita kena belajar terima semua ni.... "Aku Terima.."... heee~


NOTA KECIL :

,OK... lepas ni da semester ahkir.... azam baru.. semester baru... heee.... peace !!


"Encik... boleh tolong saya tak?".


,Mata aq tak boleh lelap langsung malam tadi... selalu kalau dapat je bantal mesti terus lelap... "Erk.. semua gaya aq da buat... kuak lentang... gaya bebas...semua tak kena"... haaa... memang sampai ke pagi la ni tak boleh nak lelap ni... tu la... haaa... terfikir satu idea yang agak gila tadi... 

...tengok filem "Karak" pukul 3 pagi... layan je sebab aq pon belum tengok filem Karak tu....heee...

,"Encik... boleh bantu saya encik... encik ada nampak anak saya tak?"... erk.... kalau korang la jadi si mamat tu... korang tolong tak... hahah... da la tempat tu menyeramkan... "opocot kau kepala bergolek"..... haaaa... terkejut jugak la... heee... pagi-pagi tengok filem seram... erk... 

,Tapi aq rasa masuk SINI lagi seram.... jangan tanya aq kenapa.... erk... =_=


NOTA KECIL :

,Pejam celik... pejam celik... gelap lagi kat luar tu... memang la gelap... aq tak pasang lampu... haha~


.Kami Blogger, Kami Sayang Malaysia !!.


,Salam rakan blogger... kalau sudi jom la sertai segmen yang Bangku Kosong buat ni... KLIK header di bawah ni untuk terus ke segmen "Kami Blogger, Kami Sayang Malaysia!!"...

,"Kami Blogger, Kami Sayang Malaysia".... Aq pasti semua mesti suka dan impikan kedamaian kan... ada ke yang tak sependapat dengan aq..?

,Aq bersyukur dilahirkan di Malaysia dan menjadi sebahagian daripada rakyat Malaysia.... tinggal di Malaysia dan dibesarkan di Malaysia... kita sebagai rakyat Malaysia sepatutnya rasa beruntung sangat sebab kat Malaysia ni negara yang aman... tiada peperangan macam di negara lain... cuba anda berfikir sejenak... tak bersyukurkah kita?

,Mahukan kita lalui sekali lagi zaman penjajahan... Jepun.. British...pasti tak nak kan peristiwa tu berulang kembali... biar la ia menjadi sejarah...sudah menjadi tanggungjawab kita untuk memelihara negara kita Malaysia... kalau bukan kita yang siapa lagi... hargailah susah payah orang terdahulu yang pertahankan Tanah Melayu demi mendapatkan kembali negara daripada penjajah... ,

,ingat semua tu... (^^,)

- - "Malaysia.. Negara Kita... Tanggungjawab Kita" - -



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia November 2014

Alexa Rank Ezadskytech.com

Web Analytics