! Skytech BELOG !! | Ezadskytech.com ! Skytech BELOG !! | Ezadskytech.com: July 2011

Monday, August 8, 2011

Dugaan Di Petang Hari..


Selamat tengahari..hee..huuhh..baru balik dari site..ada inspection dengan SYABAS kat rumah pam..tapi sempat jugak nak berblog..kalau suruh turun site aq memang laju je..hee..

...balik pon lagi 10 minit pukul satu..masuk kejap kat pejabat...sebab nak faks dokumen..lepas tu..baru pegang mouse ni...tengok jam pon da pukul satu..laju je nak keluar macam aq pulak yang nak pergi lunch..eh, aq puasa ye..haha..

"Haa..da pukul 1..ni kalau balik rumah kejap sempat ni..hee"

Sampai je rumah bantal macam da panggil aq pulak..dugaan..dugaan..buka blog kejap..tengok je..nak blogwalking macam da tak sempat ni..malam nanti aq sambung la blogwalking..hee..


NOTA KECIL :

...da lewat ni..kena masuk office da ni..hee..autopublish je la..(^^,)

Mood Santai..


"SELAMAT PAGI"

Haa..hari Isnin..hari paling malas aq nak bangun pagi...kalau boleh nak sambung je zzzzz lagi tadi...mood masih dalam mengantuk lagi..layannn...hee..


NOTA KECIL :

..baru syok dibuai mimpi da dikejutkan dengan alarm fon yang agak kuat pagi tadi..haha..kan best sekarang kalau dapat zzzz lagi..alangkah indahnya..hee..

Baru Seminggu..


Huuh..rasanya macam kejap je hari minggu ni da berakhir..dua hari yang macam tak rasa je kehadirannya...rasanya macam baru semalam je masuk hari Sabtu..hee..haa...hari ni pon da masuk 8 Ramadhan 1432H...seminggu da kita berpuasa...kejap je kan?

"..Baru seminggu..tapi.."

...baru seminggu berpuasa tapi aq da kedengaran bunyi mercun ni...tapi sekarang ni belum meriah lagi...tunggu la seminggu lagi nak raya...mesti kat sana sini bunyi mercun...aq pon hairan mana dorang dapat stok mercun ni..haha...

Mercun Pop takpe la kot..tak bahaya kan..hee...gambar pinjam kat Mr. Google..

Bila aq pergi mana-mana bazaar Ramadhan je..mesti aq akan jumpa peniaga yang jual mercun dengan bunga api ni..relaks je dorang ni..tak takut kena tahan ke..? haha...

masa dulu aq ni kaki main mercun jugak..tapi takde la jenis yang suka modified mercun ni..tu cari nahas namanya tu..alhamdulillah la selama aq main mercun dulu tak pernah la terjadi perkara yang tak diingini...paling best pon mercun mancis meletup depan muka je..berdesing jugak telinga aq masa tu..hee...

erk..pengalaman masa zaman nakal dulu tu..biasa la..budak kecik lagi masa tu..haha..(^^,)


NOTA KECIL :

...da tengah malam ni..nanti nak bangun sahur lagi.."SELAMAT BERSAHUR"..hee~

Sunday, August 7, 2011

Bermusuh Dengan..Fariza Aina

Haa..hari tu kan aq ada join segmen keroro..Jom Cari Musuh!..tajuk segmen je ajak cari musuh..sebenarnya maksud sebenar segmen tu jom berjiran..haha..

http://izzawann.blogspot.com

...akhirnya..aq da jumpa musuh baru aq Fariza Aina..eh, silap..jiran baru aq..hee...kena buat sesi suai kenal ni..haha..jom kenal jiran baru aq ni..klik kat header tu..baru buat blog juga macam aq..hihi..(^^,)


NOTA KECIL :

...kawan biar beribu..musuh jangan dicari..hee..

Selamat Berbuka Puasa..


Haa..hanya tinggal beberapa minit lagi sebelum masuk waktu berbuka..hari ni da masuk hari ketujuh da berpuasa...macam mana puasa korang hari ni..? (^^,)

..Hari ni aq tak jenguk pon bazaar Ramadhan..niat tu da ada tapi malas nak bersesak kat dalam bazaar bila waktu puncak ni..kalau masuk bazaar ni mesti rambang mata nak beli macam-macam..

"haa..ni nak beli..tu nak beli..erk..tak cukup lagi ni.."

Nak berbuka tu ala kadar je..jangan membazir bila berbuka ni...

"SELAMAT BERBUKA PUASA"


40 VIP BLOG GARY..!!


Blog VIP..! Best kalau dapat join ni...klik header Blog Gary tu dengan kadar segera..!!

Bakal Jadi Musuh!


"Jom cari musuh..!!"

Haa..biar betul aq ni..ada ke nak cari musuh..hilang akal ke apa? kat dunia ni kalau boleh semua nak hidup aman..tanpa perselisihan faham..aman tanpa peperangan...sesiapa pon tak suka permusuhan ni kan..?

Hee..sebenarnya..ni semua gara-gara segmen Keroro yang aq join hari tu la ni...ala, segmen yang Jom Cari Musuh! hari tu..ramai yang da jumpa musuh dorang kat alam maya ni..maksud aq jiran dorang dalam dunia blog..hee..aq je belum jumpa lagi..(^^,)

..Aq je yang belum jumpa musuh aq lagi ni...ishh..asyik tersilap taip je..maaf lagi sekali ye..maksud aq jiran..setakat ni baru seorang je jiran aq..Ini Kisah Tia..masih ada lagi kuota ni nak letak jiran lain kat blog ni..hee..


NOTA KECIL :

..sape la bakal musuh aq ni...haha~

Saturday, August 6, 2011

"Blogger Menghalau Aku"


Huuhh..jam kat laptop pon da menunjukkan pukul 2.58 pagi tapi aq masih lagi dok menghadap laptop ni dari tadi..nak berblogwalking sampai pengsan tapi aq da mula menguap ni...bantal pon da memanggil tu haa..haha..

"Blogger menghalau aku nampaknya ni.."

...Erk..aq baru nak sambung berblogwalking balik tadi tapi...kenapa asyik keluar benda ni je dari tadi..nak blogwalking pon da macam...err...macam menghalau aq suruh masuk tidur je blog ni..hee..


Haa..takpe la..mungkin nanti OK la tu..aq tak tahu la entri ni boleh dipublish ataupun tak...aq pon main taip je ni..hee..baik aq labuhkan tirai blog ni dulu..lepas tu tuan blog pon nak lelapkan mata kejap..nanti nak bangun sahur lagi...hee..

"SELAMAT MALAM..eh..SELAMAT PAGI..hee"


NOTA KECIL :

..huhh...kena tangguhkan dulu la aktiviti berblogging sampai pengsan ni...(^^,)

Friday, August 5, 2011

Sempat Lagi Ni


Haa..ada yang baru balik dari bazaar Ramadhan ke..? 

Lagi beberapa minit je lagi tu nak berbuka puasa..da hidangkan makanan dan minuman ke belum...hee..aq pon baru balik dari bazaar ni..nasib baik awal lagi...sempat la buka blog kejap..(^^,)



"SELAMAT BERBUKA PUASA"

NOTA KECIL :

....lewat malam nanti sikit baru aq mulakan aktiviti blogwalking sampai pengsan...heee..

Salam Pagi Jumaat..


Salam pagi Jumaat..

Haa..ada yang bangun ke awal pagi ni..? Mesti tengah syok tidur lagi ni dibuai mimpi..

hee..pagi ni langit cerah je..tenang je aq rasa..dari sahur tadi aq rasa sejuk semacam je..tak pernah pula aq rasa sejuk sampai macam tu..siap menggigil lagi masa sahur tadi..

haa..ada sape yang tak sahur ke tadi..? hee..

...dari sahur tadi aq tak tidur lagi ni..kan best kalau dapat tidur kejap ni tapi..hee..pedulikan la semua tu..da la asyik tak cukup tidur je..sebab tu la asyik menguap je...baik aq sambung tidur kejap..nanti takde la asyik menguap je bila kat pejabat..haha..

tapi yang peliknya..serius ni,bila aq menghadap laptop atau PC kat rumah..takde pulak asyik menguap je..haa..tu yang aq hairan ni...? (^^,)

ishh..panjang sangat aq menaip ni..nak buat entri ringkas je..terpanjang la pula...nak sambung zzzzzz kejap..hee..


p/s : ...Alhamdulillah..da 900..terima kasih semua..


NOTA KECIL :

.hee..nak lelapkan mata kejap ni...zzzzzzzz..kejap je da lena..haha..

Firdaus Life : Seminggu 100 Follower Kembali


Haa..nak join..klik header atau klik FIRDAUS LIFE ni dengan kadar segera...


NOTA KECIL :

..rasanya ni da kali kedua aku join segmen "Seminggu 100 Followers" ni..hee~

Jom Cari Musuh


Haaa..Keroro ajak cari musuh..! biar betul ni..? 

Erk..jangan salah faham pula ye..tujuan sebenarnya keroro buat segmen ni untuk cari jiran dalam dunia blog ni..bukan cari musuh ye..abaikan tajuk entri tu..haha..

Berminat nak join..klik "INVASION" PLAN dengan kadar segera..segmen keroro ni tutup pukul 5.00 petang 5/8/2011..hee ~


NOTA KECIL :

..jom berjiran dalam dunia blog..(^^,)

Thursday, August 4, 2011

Fuhh..Sempat Singgah..


Haa...yihaa..dapat balik awal..! pukul 5.30 da keluar...hee..

"singgah kejap la kat bazaar Ramadhan Seri Gombak ni..kan hari ni keluar awal..hehe.."

Jom pergi bazaar Ramadhan!

...keluar je pejabat..pergghh..hujan la..nasib baik renyai je..redah jugak la pergi bazaar Ramadhan...aq sebenarnya nak balik terus je tapi aq teringin pulak nak makan kuih tu..haha..takpe la..sanggup aq redah bazaar walaupun dalam hujan..semata-mata nak cari kuih kole kacang ni..

Kuih kole kacang...pinjam gambar kat Google (^^,)
haaa...lepas tu boleh pula aq terbeli pulak popia basah dengan murtabak..haa...cukup la tu..baik aq balik cepat..nanti macam-macam lagi aq sambar pulak..hehe..

Erk...sabar...sabar..tak lama lagi da..hee~

Huhh...hujan makin lebat..terpaksa jugak balik..banyak sangat godaan kat bazaar Ramadhan tu..haa..nasib baik rumah aq dekat je..boleh la redah je..

"SELAMAT BERBUKA PUASA!"

NOTA KECIL :

...terliur tak tengok gambar kat atas tu..? jangan marah...lariiii....selamatkan diri..hee..


Elemen Penting Bila Berblogging


Blog sepi..? Trafik jatuh merudum..?

Kalau sebut pasal trafik yang masuk ke blog aku memang aku tak nafikan..memang agak jatuh sikit dari sebelum ni..sebab kalau sebelum ni trafik boleh maintain lagi sebab entri di blog aku ni diupdate setiap hari..ping entri di FB juga sedikit sebanyak menyumbang trafik ke blog..

Masa dan mood?

Haa..aktiviti blogwalking ni memang best tapi perlukan masa..nak update entri pon perlukan masa..mood nak taip entri pon penting..nak taip entri yang best pon perlukan mood..kalau tengah takde mood tapi tetap juga nak taip entri..entri tu pon mesti akan kurang mood juga kan...?

Blogwalking ke blog rakan blogger yang lain pon penting bagi aku..dengan secara tak langsung blogger tersebut mungkin akan singgah kembali ke blog kita...dapat juga UV di blog kita naik sikit kan?

Bila kita berblogwaking di blog blogger lain yang lebih senior dari kita..kita mungkin akan dapat sesuatu dalam entri mereka yang kita boleh adaptasikan dalam cara penulisan dalam entri di dalam blog..dapat juga la kita belajar macam nak buat entri yang best kan..

Huuhh..bila baca entri lama dalam blog ni..rasa macam nak...huuhh..susah la nak cakap..aku pon tengah dalam proses nak belajar ni..takpe la..perkara yang paling penting..jadi diri sendiri dan tak perlu jadi orang lain kan..

p/s : entri ni autopublish...hee..


NOTA KECIL :

..betul ke aku yang taip entri ni ? haha..

Pagi Yang Cerah


"Pagi yang cerah..kini sudah gelap.."

Selamat pagi...hee..

Haa..dapat juga aku buka blog pagi ni..ada yang masih tidur lagi ke..? (^^,)

Alhamdulillah..hari ni da masuk hari ke berapa ye kita berpuasa..? Kejap ye..aku nak tengok kalendar kejap..da hari keempat da rupanya...aku ingat la..saje je bikin suspens kejap...

Rasanya macam da berhabuk sangat blog aku ni..tu yang tergerak nak buka pagi ni sebelum aku masuk pejabat..masuk pukul 9.00 pagi..sempat lagi update satu entri ni...lagipon pejabat dekat je tak sampai 10 minit da sampai..hee..

Eh..blog ni masih ada lagi..aku tak berhenti berblogging lagi..sebab tu aku cuba nak update entri supaya blog ni nampak masih beroperasi seperti biasa...hee..


NOTA KECIL :

..entri ringkas je pagi ni..hee..nak bersiap ke pejabat..jangan la hujan ye..langit gelap je pagi ni..(^^,)

Wednesday, August 3, 2011

Terbiar Seketika


Assalamualaikum..Selamat pagi..

Haa..dekat satu hari suntuk aku tak buka blog semalam..lepas sahur tadi baru la aku berkesempatan nak buka blog..blogwalking kat blog rakan blogger lain..rasanya macam da lama sangat aku tak blogwalking padahal baru sehari je tak buka blog jumpa rakan alam maya aku ni..

Semalam tergerak jugak nak buka blog kejap..tapi apa kan daya..masa tak mengizinkan..terbiar la laptop aku tu semalaman kat situ..haha..tiba-tiba ayat sedih pulak keluar..

Nak update entri pon aku tak tahu bila..kalau tak update entri mesti berhabuk la blog aku ni..blog ni kena sentiasa update..nak update entri pon perlukan masa..kan..? 

..sehari sekali pon da kira OK la..dulu memang aku boleh la update 4-5 entri dalam sehari..sekarang ni..huhh..susah sikit kot..hee..


NOTA KECIL :

Hari ni mungkin turun site lagi..erk..

Tuesday, August 2, 2011

Jom Sahur !


Haa..sekarang ni nak cari masa untuk berblog macam selalu agak susah sikit..da tengah malam sikit baru la aq boleh nak ambil masa sikit nak buka blog..nak berblogwalking..nak buka FB la..kalau siang susah sikit la..takut kantoi pulak buka blog masa tengah buat kerja..hee..

Tapi bila buka blog tengah malam ni macam pelik pulak..macam aq sorang je yang buka blog..haha..mesti semua tengah lena tidur agaknya..aq da tertidur kejap tadi..tu yang relaks je menghadap blog pagi buta ni..hee...

..nak sambung tidur kejap la..nanti nak sahur...semalam entah berapa puluh kali aq asyik menguap je kat dalam pejabat...haha..tu la..sape suruh tak cukup lagi..jangan lupa bangun sahur pulak nanti..(^^,)



"SELAMAT BERSAHUR (^^,)"


NOTA KECIL :

,Nanti sahur nak makan apa ye..? 

Monday, August 1, 2011

Oh! Bazaar Ramadhan..Penuh?


Hari pertama praktikal da habis..hee..lega la sikit..=D

Huuhh..aq baru je niat balik je praktikal tadi nak singgah bazaar Ramadhan..dekat sangat dengan tempat praktikal aq...tak sampai 3 minit da sampai..tengok je jam tadi da 6.03 petang..

"Bazaar Ramadhan ni mesti penuh ni sebab hari pertama puasa.."

Mr. Google memang best =D

Hee..memang betul jangkaan aq...bazaar Ramadhan penuh..hee..tak sanggup aq nak redah..da pukul 6 lebih kan..semua orang balik kerja..mesti singgah bazaar punya..aq pon batalkan la niat nak singgah bazaar Ramadhan hari ni..esok lusa pon boleh singgah juga kan..(^^,)


NOTA KECIL :

Selamat berbuka puasa semua... =D

100 Crew Reborn!!

KLIK header ni untuk naik kapal angkasa alien..hee~

..erk..baik aq buat je entri ni..nanti kena buang dari list alien ni..hee..terhad pulak tu..keroro cuma nak 50 blog je..cepat..cepat..sebelum terlambat..hee..


Hari Pertama

Assalamualaikum..

Hee..waktu sahur pun da habis da ni..ada yang tak sempat nak sahur ke tadi..? Semua sempat sahur kan tadi...haa..bagus la..(^^,)

Haa..bila cerita pasal sahur..teringat pulak bila bersahur dengan housemate aq dulu..dekat pukul lima baru nak bangun..masa sahur tu memang boleh dikatakan setiap hari la sahur kat kedai..biasa la..rumah bujang..hee..tahun ni la baru aq dapat merasa sahur kat rumah...

Hari ni da mula berpuasa..jangan ada lupa yang pulak hari ni da mula puasa..nanti ada pulak yang bangun tidur tiba-tiba teguk air..kalau betul terlupa takpe la..huhuu..tahun ni tahun pertama kot berpuasa aq sebagai blogger ni..terlebih excited la pulak..hee..

Selamat berpuasa ye semua..


NOTA KECIL :

Hari ni hari pertama aq mula praktikal...di hari pertama puasa..hee..

Sunday, July 31, 2011

Akhirnya Bertemu Lagi..Salam Ramadhan..


Alhamdulillah...masih lagi diberikan kesempatan serta kesihatan tubuh badan dan dapat bertemu lagi dengan bulan Ramadhan yang mulia pada tahun ni...(^^,)

"SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK"


NOTA KECIL :

..kena tidur awal sikit ni..nanti nak bangun sahur..hee..

Di Sebalik Nombor 888

Hee..memang cantik la nombor rakan blogger tu..da jadi 888..semua nombor sama je..lepas ni 900 dengan 911 la pulak..hehe..bila nak bertukar jadi 4 angka..? haa..berangan lebih aq ni..dalam mimpi boleh la..(^^,)


Blog Sekadar Catatan :

http://cheguzam.blogspot.com

Terima kasih semua rakan bloggerku.. =D


NOTA KECIL :

,Haa..apa aq nak buat petang Ahad macam ni ye..hee..

"Jangan Tidur.."


Haa..aq baru bercadang nak tidur awal sikit hari ni..ada pulak filem best ni..hee...da tengah malam ni macam best je layan filem A Nightmare On Elm Street ni kat HBO...nak tidur pon tak aman dalam cerita ni..kalau tidur je mesti si Freddy tu muncul..

..walaupun filem ni da ditayangkan tahun lepas tapi aq belum tengok lagi filem ni..haha..tu yang tekun je tengok..sebab tahun lepas aq memang jarang pergi tengok wayang...sesekali tu ada la..hee..

nak sambung tengok cerita ni la..jangan tidur ye..nanti mimpi...haha...(^^,)

"Jangan biarkan hidup anda diselubungi..MIMPI..."


NOTA KECIL :

..kejap je da hari ahad..mana aq nak pergi ye hari ni..=_=

Saturday, July 30, 2011

Aku Perampas !


,Huuhh..dengan kuasa veto yang aq ada...akhirnya aq da berjaya rampas balik laptop aq daripada sepupu aq yang da terjumpa game Angry Birds Rio kat dalam laptop aq...sebab tadi maksu aq nak pinjam laptop aq kejap..haha..

..kejam tak aq main rampas je..hee..."I'm sorry"..haha~

,Tak sempat aq nak ambil gambar dorang tadi..berebut nak main game Angry Birds Rio ni..nasib baik aq da lama berhenti main game ni..kalau tak dengan aq sekali kot join main game ni..(^^,)

Gambar pinjam Google =D

..ada lagi ke yang main game Angry Birds Rio ni haa...hee..


NOTA KECIL :

Game yang aq buat pagi tadi kat SINI tu sorang pon belum teka jawapan dengan betul...heee~

Kena Serang Lagi !


,Haa..sebelum ni entri aq pernah diserang Keroro...tak lama lepas tu giliran Tea pulak serang aq...hari ni pon bila aq buka je dashboard...terkejut jugak tiba-tiba aq diserang blogger ni..aq pon baru je kenal dengan blogger ni..tapi..da kena serang bertubi-tubi macam ni...tengok la gambar kat bawah ni...haha..


,Haa...nak tahu sape yang serang aq ni...ni haa blogger tu...iPai...serang la dia balik..haha..Terima kasih yang da singgah sini..tanpa korang blog ni tak ke mana..hee..


NOTA KECIL :

,Tengah fikirkan entri pe pulak lepas ni..jangan blackout lagi sudah..da 2 kali hari ni..haha..


SEGMEN 3 JAM JE


Haa...nak join klik SINI..segmen ni tutup pukul 11 malam ni...cepat3..hee~


Game Santai Pagi

Selamat pagi Sabtu !

,Haa...ada yang da bangun ke awal pagi macam ni..rasanya masih awal lagi ni...masa macam ni selalunya masih tidur lena lagi dibuai mimpi ni...

Hari minggu la kata kan..hari untuk merehatkan diri dan minda..berkumpul bersama keluarga..

..bagi yang baca entri ni..ku ucapkan SELAMAT PAGI ye...tuan belog masih belum bangun...masih lena lagi diulit mimpi di pagi hari..hee..

Haa..daa sampai mana agaknya tuan belog ni bermimpi...da sampai luar negeri da agaknya..haha..

Selamat pagi...!
tuan belog kat dalam flight ni..*dalam mimpi*..haha..

Sebelum tuan belog ni bangun untuk update blog ni nanti..nak buat satu game ringkas..

Haa...sape yang nak teka..sila bersedia..JARI di KEYBOARD..haa...berdasarkan gambar yang kat atas ni..sabar..sabar..agaknya ke mana sebenarnya destinasi tuan belog ni nak pergi..?

...gambar yang kat atas ni koleksi tuan belog sendiri ye..bukan jumpa kat Mr. Google ataupun Mrs.Flickr..*sengih*


NOTA KECIL :

Selamat berhujung minggu semua...(^^,)

Friday, July 29, 2011

Jangan Bergerak!


,Haa..dari dulu lagi aq hairan dengan drama atau filem yang bercorak kepolisian ni..korang perasan tak..bila nak lakukan operasi atau serang hendap sesuatu tempat tu..ayat yang mesti keluar dari mereka ni mesti korang da boleh hafal kan..?

"Kami polis..jangan bergerak.."

..tu ayat yang biasa kita dengar dalam drama atau filem bercorak kepolisian dalam Malaysia ni sebab aq tertengok Gerak Khas tadi...kalau kat luar negara pula.."POLICE..Don't move!"

,Haa..korang rasa penjenayah tu akan duduk situ je ke..mesti dorang lari macam lipas kudung punya la kan..nak selamatkan diri...(^^,)

,Aq terfikir jugak..dari dulu lagi aq hairan...rasanya kalau tak guna ayat tu..mesti senang je nak tangkap penjenayah kan ni...datang secara senyap-senyap lepas tu sergah je..baru terkejut penjenayah tu..nak lari pon tak sempat da..heee...


NOTA KECIL :

,Da lama tak main Police and Thief ni..macam best je..teringin nak main pulak permainan tu bila da besar ni..haha~

Hujan Rahmat Di Pagi Jumaat


,Haa..dari sebelum Subuh tadi aq da lapar ni..bila tengok pula gambar nasi lemak ayam ni..makin terliur aq dibuatnya...=_=

...dengan hujan lebatnya lagi tadi dari pukul 5 pagi tadi kalau tak salah aq..haa..memang aq tengah mencari sarapan la sekarang ni..heee..kena sangat la...sekarang ni baru berhenti hujan...boleh la aq pergi beli...belum habis la aq nak taip ni...satu suara yang aq kenal sangat...hee..

"long..nasi goreng ada kat dapur.."

,Aq pon dengan pantasnya habiskan taip entri ni...haa..da sampai sini da baunya..tu la..rezeki awal pagi kan..sebab tu aq suka berjaga awal pagi macam ni...hee..(^^,)

p/s : gambar tu aq jumpa kat Google...hee..


NOTA KECIL :

,Hujan balik la..Alhamdulillah...bersarapan pagi dengan cuaca yang sejuk macam ni...serius..memang best..jom sarapan... =D

5 Minit Lagi


,Haa...da pukul 4.57 pagi ni...mata aq masih segar lagi ni...tak ngantuk ke..? 

,Da la tengah hujan lebat ni..kalau tidur mesti tengah lena dibuai mimpi ni...haha..aq tadi terlelap kejap kat depan tv..entah aq mimpi apa entah tadi..terus aq terjaga...sampai sekarang aq tak ingat lagi aq mimpi pasal apa tadi...hee..

,Bulan Ramadhan pon da semakin dekat ni...lagi beberapa hari je lagi kan..biasanya waktu macam ni la aq bangun sahur..nak bangun mesti minta tempoh..aq rasa bukan aq sorang je kot..korang pon mesti pernah buat jugak kan? haa..."5 minit lagi..awal lagi ni.."

5 minit lepas tu...

"haa..nak bangun la ni..10 minit lagi...ni last..10 minit je lagi.."


,Haa..kalau tak bangun jugak..memang tak bersahur la jawabnya..bila terjaga je da azan Subuh..haha..tapi aq tak pernah la tak bersahur..mata masih ngantuk ni tapi tak sedar pon da 10 suap nasi da selamat masuk mulut...heee...


NOTA KECIL :

,Bila cerita pasal sahur..lapar pulak pagi buta ni...dengan hujannya lagi...ni mesti sebab aq tertengok Masterchef Australia ni tadi...kan da lapar..haha..

Thursday, July 28, 2011

Harimau Malaya


,Bagi aq Harimau Malaya da buat yang terbaik..sekurang-kurangnya kita patut bangga sebab pasukan kita adalah 100% anak tempatan...kita tak perlu nak import pemain dari negara luar untuk bermain dalam pasukan negara...itu da cukup buat aq bangga walaupun kalah tipis dalam perlawanan tadi..hee...

,Mungkin kali ni bukan rezeki pasukan kita untuk mara ke pusingan seterusnya...tahniah dan syabas jugak la pada penyokong yang sanggup ke stadium untuk beri sokongan padu pada pasukan Malaysia...memang bersemangat tinggi la korang ni..!! (^^,)

,Menang atau kalah tu adat permainan..biasa la tu..Kita beruntung sebab ada pemain yang berkualiti seperti Khairul Fahmi dan Safee Sali...semoga terus lahirkan pemain yang berkualiti untuk mewakili pasukan Malaysia...

Tahniah sekali lagi Harimau Malaya...

Harimau Malaya Pasti Mengaum Malam Ni


,Haaa..hanya kurang sejam je lagi perlawanan antara pasukan Malaysia dengan Singapura akan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil pukul 8.45 malam ni...

,Hee..85,000 tiket habis dijual...satu pon tak tinggal untuk aq..haha..mesti ramai peminat yang kecewa sebab beratur panjang tapi tak dapat beli tiket..sape yang tak dapat tiket nak tengok perlawanan ni jangan la kecewa..tengok kat rumah je..ataupun kat kedai mamak yang ada skrin besar tu...

,Walaupun aq tak dapat tengok kat stadium...tengok kat rumah pon OK la..takde la nak berasak-asak kat dalam stadium tu...boleh makan dan minum depan tv..kat stadium tak boleh kan...hee~

,Go Harimau Malaya! Harimau Malaya !! (^^,)


NOTA KECIL :

,Sebelum perlawanan tu mula..aq nak pergi makan malam dulu...haaa,kalau kat stadium tak boleh nak buat macam ni kan..heee~

Dapat Nama Baru


Haa...dapat jugak aq update entri hari ni...hee..nak update entri pagi tadi tak sempat pulak nak on laptop..da tahu hari ni nak kena bangun awal...aq tidur lewat jugak..haha...da terbiasa tidur lewat kot..kalau ada cerita best kat tv masa pagi-pagi buta tu..lagi la makin lewat tidurnya..hee..

,Pagi tadi aq kena pergi tempat praktikal aq tu...nasib baik dekat je...hee..berkenalan la dengan staff kat situ..baru jumpa je tapi macam da kenal lama..aq pon layankan je la...

,Haa...dapat nama baru pulak tu hari ni...Ms Lee yang bagi...haha..susah nak sebut ye nama aq ni..hee..yeke susah..? tak kot..

,Hee..takpe la..hari suai kenal da dapat nama baru...aq tak kisah la nak dipanggil dengan nama apa..janji nama tu OK..memudahkan orang lain..takde la terbelit lidah nak menyebutnya...(^^,)

,Memang peramah betul satu pejabat ni...walaupun kebanyakannya dalam pejabat ni berbangsa Cina..aq tak faham pon dorang borak pe tadi...aq hanya mampu senyum je...hee..macam tak sabar je da aq nak mula praktikal ni minggu depan...hari pertama puasa tu...heee~


NOTA KECIL :

,Sarapan pagi tadi pon sampai tak sempat...hee..takpe la..sekarang da waktu lunch kan..gabungkan la breakfast dengan lunch...jadi la breaklunch...brunch la senang..haha~

BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !


Haa..da lama da aq tak join segmen ni...nak join KLIK SINI...200 blog diperlukan..pukul 3 petang ni 28/7/2011 penyertaan akan ditutup...haaa, hari ni aq dapat nama baru...heee~

Best Ke Bila Kenakan Orang Ni?


,Haa...ada yang belum tidur lagi..? Aq pon baru nak masuk tidur ni...sebelum tutup TV tadi aq tukar la channel lain...sambil tu tangan masih menaip lagi ni kat blog...mata pon masih belum ngantuk lagi...heee...

"Da takde cerita best ke tengah malam ni..?"


,Best juga layan MTV Pranked ni kejap...kenakan orang tak beragak...kalau nak kenakan orang fikir la dulu...aq tengok je..takde la sampai terfikir nak kenakan orang macam dalam rancangan tu..serius..kesian aq tengok dorang yang kena pranked tu...apa la nasib dorang kena pranked sampai macam tu...heee~


NOTA KECIL :

,Nak sambung tengok MTV Pranked balik..lepas tu zzzzz la...hee...selamat malam... (^^,)

Wednesday, July 27, 2011

Rakan Blogger


,Huuhh..seharian lagi aq tak update entri...da malam baru menjelma...hee..hari ni sehari suntuk hujan dari tengahari sampai petang tadi...masa hujan memang best tidur je...nak buka blog rasa macam malas je...haha...petang tadi buka blog kejap pon sempat blogwalking je ke blog rakan blogger..(^^,)

,Haa..minggu ni je la minggu terakhir aq nak habiskan masa relaks aq kat rumah...mulai minggu depan da mula puasa kan..? minggu tu jugak la aq mula praktikal...huuhh..tinggal beberapa hari je lagi ni...masih sempat lagi aq nak berblogging sampai semput ni...heee..http://www.tehuzz.com


,Tak habis lagi ni...tunggu kejap...nak terharu kejap boleh tak? sebab ada sorang blogger ni promote blog picisan ni kat entri blognya...korang tak terharu ke kalau ada blogger promote blog korang..mesti terharu kan...hee...terima kasih ye Tea...


NOTA KECIL :

,Haa..best jugak la kawan dengan blogger yang best macam ni...rajin-rajin la terjah blog blogger lain..mana tahu boleh jadi best friend kan nanti...heee~

Blackout Lagi Ke?


,Haa...hari ni da tiga kali da rumah aq asyik terputus bekalan elektrik je..nak kata tak bayar..tak mungkin la kot..hee..pagi tadi blackout pukul sebelas pagi..tak kesah la..aq pon belum bangun lagi masa tu..relaks je tidur sebab aq bukannya sedar pon bekalan elektrik terputus..haha...

,Hee..masih belum habis tu..petang tadi dalam pukul empat jadi balik blackout macam pagi tadi tu...erk..aq baru nak on laptop...haa...habis idea aq nak update entri petang tadi lari bertempiaran da..tak sempat nak kejar..(^^,)

,Erk...kali ketiga kena masa malam pulak..dalam pukul 8 malam tadi...baru aq nak belek baca surat khabar pagi tadi...lepas tu cadang nak on laptop...zzaaasss...tiba-tiba gelap...

,Blackout lagi ke..?

,Haha...aq pon ambil kunci motor terus keluar la pergi mengambil angin kat luar..aq pantang betul bila dalam gelap orang lalu-lalang depan aq..buat terkejut je..nasib baik aq takde sakit jantung...hee...

,Huuuh..puas da aq merayau sampai ke KLCC..Bukit Bintang..bagus jugak jalan jammed tadi...nanti bila da sampai rumah mesti da ada bekalan elektrik balik...haa..memang tepat jangkaan aq bila aq sampai je rumah pukul sebelas tadi...Alhamdulillah da ada balik bekalan elektrik...bagus la..boleh la aq nak...update entri..hee..


NOTA KECIL :

,Haaa...jangan masa aq tengah taip entri ni blackout lagi sudah..memang aq tutup laptop...selamat malam la jawabnya...haha..

Tuesday, July 26, 2011

"Aku Rajin Buat Segmen Ke?"


Assalamualaikum...haa..ada yang belum tidur lagi ke..? hee..

Haa...aq dapat idea nak taip entri ni bila aq baca entri si kotak bulat ni..haa..sentap juga la bila baca entri KB ni..sebab dulu masa mula-mula aq berblog aq memang rajin join segmen..almaklum la..baru lagi kan masa tu..alasan terbaik yang aq guna.."Takde idea nak update entri.."..haha..

,Tapi sekarang korang pun nampak blog aq da kurang join segmen..bukan tak join langsung ye..cuma kurang je..hee..aq ni pon join jugak segmen blogger lain..takde la sampai tak join langsung..

,Jangan la kata aq sombong pulak sebab tak join segmen yang korang buat..aq nak hadkan je..tak baik tuduh aq macam tu...bila tengok balik entri kat blog aq awal-awal dulu pon penuh dengan segmen je...apa yang mampu aq buat hanya *geleng kepala*...haha...

"Aku rajin buat segmen ke..?"

,Aq pon baru sekali je anjurkan segmen sepanjang aq berblog ni..tu pon dua minggu lepas tak silap aq..segmen pertama tu pon boleh tahan la penyertaannya..terharu kot aq masa tu...tak jangka ramai yang join..hee..

"nak join segmen tu memang mudah..nak handle segmen tu yang susah.."..ada yang komen kat entri aq dulu tapi aq tak engat sape..maaf ye..memori aq tak cukup besar nak simpan banyak sangat data...hee...betul tu...aq setuju..sebab aq da pernah rasa...haha...


NOTA KECIL :

,Kalau nak bersegmen dan join segmen tu boleh..tak salah pon..tapi kena la hadkan..kena la selitkan entri-entri coretan korang jugak ye...selamat berblogging... (^^,)

Monday, July 25, 2011

Blog Dan Facebook


,Haa...da malam baru aq berkesempatan buka balik blog aq ni..nak rehatkan dulu mata ni secukupnya baru la boleh nak menghadap laptop..bila malam tu semangat nak berblog ni lain sikit..bila siang tu banyak sangat godaan yang boleh buat aq tak fokus depan laptop..nak taip entri pon asyik menguap je...hee..

,Hee..Tapi yang buat mood aq ke laut sikit bila aq buka FB je..mesti notification banyak sangat..kalau komen dari kawan aq takpe la jugak...ni notification yang macam takde kena mengena dengan aq..event tu la..event ni la...bukan aq baca pon...tengah dalam proses nak kesan sape yang suka create event kat dalam FB tu..habislah la korang kena remove dengan aq nanti...kejam tak? haha~

,Bila ditekan banyak kali pon nombor notification tu tetap jugak macam tu..serabut mata aq tengok notification yang ada...banyak sangat nombor...mesti rasa macam nak tutup akaun je rasanya..haha...

Huuhh...asal dengan FB aq ni..? Makin pelik dengan FB sekarang ni.. =_=



NOTA KECIL :

,Ni yang buat aq bertambah malas nak buka FB lagi ni kalau jadi macam ni...kira nak sabotaj aq la tu...sia-sia je kalau aq delete akaun FB aq malam ni...haha~ (^^,)

Semangat Baru


,Selamat pagi. Hari baru, minggu baru...semangat nak berblog pon kena la diperbaharui juga kan. Berblogging ni sebenarnya seronok kalau nak diikutkan.. cuba tanya blogger yang aktif kat luar sana tu.. sehari kalau tak update entri macam mana mereka rasa..? 

,Haa..kalau dapat update entri sehari sekali tu kira OK la..Blogging tetap blogging..tak semestinya blogger akan duduk menghadap laptop atau pc dorang 24 jam kan..ada yang update entri pagi..petang..tengah malam pon ada yang update entri..

,Tapi cara penulisan entri kat dalam blog aku ni masih banyak lagi yang perlu diperbaiki..aku tahu memang susah nak puaskan hati semua pihak..Bila aku baca balik entri lama dalam blog aku ni..mesti aku tanya balik diri aku.."Aku pernah tulis macam ni ke dulu?" =_=

,Aku memang kena banyak belajar lagi..nak hasilkan entri yang gempak kena la berusaha sikit..tak salah kalau dari hari ke hari kita cuba nak mantapkan cara penulisan entri kat dalam blog sekaligus kita sendiri boleh dapat manfaat dari apa yang kita tulis tu kan..tapi macam mana? 


NOTA KECIL :

,Selamat berblogging di pagi Isnin...hee...aq nak sambung tidur la kejap..mana tahu dalam mimpi nanti boleh dapat tips berblogging ke... (^^,)

Sunday, July 24, 2011

Selamat Tinggal Seremban



"Selamat tinggal Seremban...nanti ada masa jumpa lagi..."

,Huuuhh...ayat sedih la pulak...hee..tengahari tadi aq gerak pergi Seremban kejap sebab nak ambil semua barang aq yang masih tertinggal kat rumah sewa aq kat sana...dari malam tadi memang da plan nak gerak pergi Seremban awal pagi...haha...tapi...

tapi aq tak mampu nak pergi awal sangat macam yang dirancang...maklum la lepas Subuh tu plan nak tidur balik je...hari Ahad...biasa la...heee...dekat tengahari baru la bersiap nak gerak pergi Seremban...sampai tertidur kat dalam kereta...tak cukup tidur...nasib baik bukan aq yang drive...(^^,)

,Haa...biasanya kalau hari minggu...kat rumah sewa aq tu memang takde orang...tapi tengahari tadi kawan serumah aq tu ada pulak...nasib baik tak ramai...kalau tak...confirm dorang tak bagi aq pergi...cehh...perasan lagi aq ni...hahah...

,Da lepas selesai kemas barang...aq terus gerak balik KL...kalau lama lagi aq kat situ...nanti banjir pulak Seremban...banyak kenangan kat sana...sampai KL pon pukul 2 petang tadi...cadang nak buka blog la...tak mampu da...tertidur pulak...da malam baru terasa nak update entri...haha...


NOTA KECIL :

,Erk...susah la aq nak turun Melaka...Johor lagi lepas ni....kalau kat Seremban kan dekat...kalau da duduk KL...memang jauh la...kalau ada masa je mesti aq turun Seremban la...aq memang suka merantau...haha~

CIKGU WAN BLOGGER GILA | SEGMEN SEO



Pesanan Penaja : 

"SAYA JOIN SEGMEN CUBA-CUBA SEO ANJURAN WANCIKGUMUZIK DAN DAPAT HADIAH HEADER VERSI RAMADAN DARI CIKGU MUZIK YANG GILA 
TUUHH..!! KLIK SINI KALAU NAK JOIN."


AMARAN !! Entri ni memang khas aku tujukan untuk Cikgu Wan si Blogger Gila...gila entri SEO..

Cikgu Wan Blogger Gila !! Kenapa banyak blogger yang gelarkan Cikgu Wan ni dengan gelaran Blogger Gila...baru hari ni aku tahu kenapa Cikgu Wan dapat title Blogger Gila sejati sebab bila aku masuk blog Cikgu Wan...sambung kat bawah...

Rupa-rupanya memang sah beliau Blogger Gila sebab apa..? gila entri SEO...sebab Cikgu Wan buat satu Segmen SEO...iaitu Cikgu Wan Blogger Gila | Segmen SEO...dan menampakkan lagi Cikgu Wan memang Blogger Gila entri SEO...bagus jugak ada segmen gila macam ni...tajuk pon Cikgu Wan da siap bagi CIKGU WAN BLOGGER GILA | SEGMEN SEO...gila ke tak ni...memang gila kan?

Sebenarnya da lama aku perhatikan gelagat Cikgu Wan si Blogger Gila ni...suka sangat buat entri yang memang orang tengok tajuk mesti akan laju je klik ke blog Blogger Gila ni...tapi aku pon kenal-kenal macam tu je Cikgu Wan ni...haaa...Cikgu Wan ni pernah jugak la singgah blog aku...ala, Cikgu Wan...sape tak kenal kan? 

Aku pon selalu jadi silent reader je kat blog Cikgu Wan ni...ni nak tanya Cikgu Wan ni...pernah datang blog ni tak? jawab ikhlas...hahah~

Haa...aku masuk blog Cikgu Wan ni pon saje je nak tahu jugak teknik buat entri SEO tu macam mana...haaa, sebab tu bila ada Segmen SEO yang Cikgu Wan buat ni...aq nak cuba join la Segmen SEO ni..mana tahu lepas ni aq boleh buat Segmen SEO pulak...manalah tahu kan...tapi aku tak nak la nanti dicop Blogger Gila...sesekali main entri SEO pe salahnya...heee~

Rasanya da cukup kot sampai sini je entri SEO ni Cikgu Wan...nanti kalau taip panjang lagi...lepas tu asyik taip Cikgu Wan ni Blogger Gila la..gila entri SEO la..takut terlebih kata...nanti Cikgu Wan tersinggung...susah nanti...

Mohon maaf banyak2 ye Cikgu Wan jika entri ni ada yang menyinggung perasaan, merobek jiwa Cikgu Wan...takde niat pon nak kata Blogger Gila tu semua...isi dalam entri ni cuma cubaan entri SEO yang Cikgu Wan kehendaki dalam segmen CIKGU WAN BLOGGER GILA | SEGMEN SEO tu....mohon maaf sekali lagi ye Cikgu Wan...



NOTA KECIL :

,Haa...semua jangan salah faham ye...entri ni cuma cubaan Segmen SEO yang Cikgu Wan anjurkan...harap maklum...heee~

Segmen BW Pantas Kotak Bulat!



,Haa...sape ye yang perkenalkan blog KB ni kat aq ye...?

,aq nak cari blogger tu sampai dapat...haaa...sampai la ke hari ni mesti setiap hari aq nak masuk blog KB ni...kenapa ye..? heee..KB jangan marah ye...bergurau je la...haha...walaupun kenal kat blog je tapi macam da kenal lama...kan...heee ~


"Mood : rajin nak blogwalking sampai pitam"


NOTA KECIL :

,Kalau nak join cepat la KLIK header tu...haa...bukan klik kat SINI ye..segmen ni tutup pukul 2 pagi, 24 Julai 2011...cepat3...heee~

Saturday, July 23, 2011

Da Dua Hari Macam Ni


,Huuhhh...da berturutan dua hari da ni malam baru aq nak update entri...hari Sabtu biasa la...mood ke laut..haha...kalau hari Sabtu ni idea nak update entri agak terbatas sikit...hee...ada yang rindu ke sebab aq tak update entri..? cehh..perasan betul aq ni...sesekali nak perasan pe salahnya kan...(^^,)

,Kalau aq malas nak update entri ni..aq cuma blogwalking dari blog ke blog...tinggalkan komen...kalau tak pon cuma singgah je...heee...tapi hari ni aq cuma sempat blogwalking pagi tadi je...haa...lepas ni aq nak pergi terjah balik blogger yang da singgah blog ni hari ni...heee...

,Peristiwa semalam akan berulang kembali...blogwalking sampai pagi...haha...esok hari minggu pulak kan...memang kena la kan nak blogwalking sampai penat...line internet pon tengah tak semput ni...hee..


NOTA KECIL :

,Haa...jom blogwalking di malam minggu...sampai lebam...mana tahu ada yang buat segmen yang menarik ke...aq tengah rajin nak join ni...hehe...

Nuffnang Da Pulih Tapi Gengblogger Belum Lagi


,Haa...tengah malam tadi kecoh laman web Nuffnang tak boleh diakses sebab kena hacked dengan GaySec...aq ada buat entri tu kat SINI...tapi awal pagi tadi dalam pukul 5.00 pagi macam tu..laman web Nuffnang da pulih macam biasa...da boleh diakses semula...

...laman web Gengblogger pon dikatakan kena hacked...sampai sekarang ni masih belum pulih lagi...bila aq buka je keluar macam ni...huhhh...401 Unauthorized...blog yang ada widget gengblogger tu aq rasa patut buangkan dulu widget gengblogger tu...kalau tak buang mesti kat blog korang tu keluar yang macam kat bawah ni kan? Nanti da OK letak la balik...heee~


,Masa mula berblogging dulu..kat Gengblogger la selalu aq ping entri...heee...sekarang pon masih ping entri jugak kat situ....hehe...(^^,)

p/s : kalau keluar pop-up yang tu...jangan isi pape...tekan pangkah je ye...untuk keselamatan blog korang jugak....


NOTA KECIL :

,Haaa...jom la layan sarapan pagi dulu...hee..

Laman Web Nuffnang Tak Boleh Diakses?


,Haa...aq rasa kebanyakan blooger kat Malaysia ni memang menggunakan Nuffnang kan...aq pon tadi cuba la nak buka laman web Nuffnang...nak check Analytics blog aq untuk yang semalam punya...haaa...boleh pulak keluar macam gambar kat atas tu kan...? haha...gambar yang kat bawah ni yang terbaru...baru je aq printscreen ni..."Under maintenance"...(^^,)


,Betul ke laman web Nuffnang sekarang ni kena hacked dengan GaySec...buat masa ni memang tak boleh nak akses ke laman web ni...aq rasa GaySec ni tengah test keselamatan laman web Nuffnang ni kot...


NOTA KECIL :

,Hari tu Gengblogger da kena....sekarang ni Nuffnang pulak...mungkin saje nak test tahap keselamatan laman web tu kuat ke tak kot...admin laman web tersebut kena la tingkatkan keselamatan laman web yang mereka kendalikan tu....harap lepas ni OK la ye...heee~

Friday, July 22, 2011

Siapa Yang Rajin Sangat Ni?

,Huuhhh...satu hari suntuk aq tak buka blog ni...aq tinggalkan entri pagi tadi je...haaa...pukul 8 malam tadi baru aq mula jenguk blog aq...walaupun aq tak update entri sangat hari ni...tapi masih ada lagi yang sudi singgah blog aq ni...heee...terima kasih ye...(^^,)


,Haa...pada sesiapa yang tinggalkan komen kat blog ni...aq akan cuba terjah balik blog korang ye...aq hargai sangat setiap komen yang korang tinggalkan kat setiap entri dalam blog ni...sape la yang rajin tinggalkan komen ye kat blog ni...? 

,Entri pendek je ni...aq nak pergi jalan-jalan kat blog lain pulak ni...peace !! heee~


NOTA KECIL :

,Tengah dalam proses nak terjah balik...setengah hari da aq ketinggalan ni...haha~

Kreatif Bersama Sergeant Keroro

,Jom la join segmen ni...syaratnya pon mudah je...spontan je pon...jom3...kero..kero...


Klik header "INVASION" PLAN kalau nak join...jom3...



Danbo : Domo adikku...!! da lama abang tak jumpa Domo...rindunya...tapi kenapa macam ada yang lain je dengan adik abang ni...kenapa adik abang ni da jadi biru? bukan dulu warna coklat ke sama macam abang? kenapa boleh jadi macam ni Domo..? =_=

Domo : Domo pon rindu kat abang juga...heee...sebenarnya panjang ceritanya abang Danbo...OK..biar Domo ceritakan....cerita tu ada kat SINI...haa...abang Danbo da paham kan...?

Danbo : Haaa...baru abang teringat...yang Domo ni penakut sejak dari kecik...kalau Domo terkejut je mesti tukar jadi biru kan....kalau biru pon comel adik abang ni...

Domo : Abang ni kan..suka kenakan Domo ye...malu la Domo...ni yang nak gigit abang ni...hehe~


NOTA KECIL :

,Serius...aq memang tak kreatif...tu je dapat aq fikir tengah malam ni...haha =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia November 2014

Alexa Rank Ezadskytech.com

Web Analytics