! Skytech BELOG !! | Ezadskytech.com ! Skytech BELOG !! | Ezadskytech.com: September 2011

Sunday, October 23, 2011

Hari Minggu | Santai Pagi

Selamat pagi ! 

Haa...pagi ahad ni ada yang da update blog tak rasanya? heee...rasanya semua masih syok tengah tidur dibuai mimpi agaknya lagi ni...yela...nak nikmati hari terakhir cuti minggu ni la katakan...haa...da plan nak pergi mana hari ni...? Kalau cuti lepak rumah je mesti bosan je kan...tinggalkan la blog tu kejap...nikmati hari cuti ni..betul tak..? hee...(^^,)

Erk..plan aq untuk hari ni......


Haa...aq pun sebenarnya tak tahu nak pergi mana hari ni...haha...aq malas nak plan kalau nak pergi sesuatu tempat tu...nanti mesti tak jadi...haha...tengah tunggu idea spontan je ni nak pergi mana...dapat je idea...terus straight pergi je ni...haha...

#SELAMAT MENIKMATI HUJUNG MINGGU !


NOTA KECIL :

Harap cuti hari minggu kali ni tak SPOILED la macam minggu sebelum ni...HAHA...

Saturday, October 22, 2011

Mana Satu ?

Terengganu VS Selangor

Masterchef Malaysia

Huuhh...mana satu yang nak ditengok malam ni agaknya...nak tengok bola...Terengganu da skor 1 gol...huuuhh...Selangor kena kejar 4 gol lagi kalau nak menang game malam ni...Erk...SPOIL...da takde mood aq nak tengok bola ni...harap Selangor boleh kejar balik la...sementara aq nak tengok Masterchef Malaysia episod 1 ni...hee...

Da lama aq tunggu rancangan Masterchef Malaysia ni...baru aq teringat hari ni da mula disiarkan kat Ria...nasib baik aq tak jadi nak keluar tadi...boleh la layan...nak tengok bola...malas...tunggu separuh masa kedua nanti...kalau Selangor tak dapat jugak nak skor gol...memang takde peluang la...hee...

#1300Mia Meymi


NOTA KECIL :

Haa...ada yang perasan aq tak update entri hari ni...? HAHA...

Friday, October 21, 2011

Andai Aku Tahu

Huuhh...mood nak update baru timbul...HAHA...salam petang Jumaat...dari pagi tadi aq jadi stalker je...blogwalking tu ada la...ceroboh blog sana..ceroboh blog sini...haa...sesekali jadi stalker ni best juga kan...hee...

Pagi tadi punya aq bersemangat nak kerja...haa..datang office pun awal dari biasa tu...maklum la..hari Jumaat...esok da cuti..tu yang excited semacam je...pagi tadi fikir nak ambil MC...sebab kurang sihat sikit dari malam tadi..tu yang tidur awal tu...tapi bila difikirkan balik hari ni da Jumaat...sehari je lagi kerja kan...layan kan jer la walaupun kurang sihat sikit...

Haa...tiba je kat office pagi tadi...aq pun hairan la kenapa pagi tadi sunyi semacam je...selalunya kalau setiap pagi..mesti riuh office aq tu...tapi pagi tadi senyap je...mungkin ada yang belum sampai lagi la tu...haa..masa aq tengah nak on laptop aq tu...ternampak kat papan putih yang ada senarai nama staf kat situ...MC...EL...

Erk...ramai pulak yang cuti hari ni...andai la aq tahu macam ni...kan bagus pagi tadi aq teruskan je niat aq nak MC tu...HAHA...naluri aq memang tepat...patut la pagi tadi malas je rasanya nak bangun...tapi aq tetap kuatkan semangat nak bangun tu...hee...

"Kalau la aq ikutkan je naluri aq pagi tadi tu kan bagus..."


NOTA KECIL :

Hee...relaks la..lagi beberapa jam je lagi ni...sabar..sabar... kita blogwalking dulu ! :D

Blog Atau Tidur ?

Huuhh...selalunya kalau hari biasa ni mata aq memang segar je la sampai pukul 2-3 pagi...tapi malam ni tetiba mengantuk semacam je...sampai aq boleh terlelap la kejap depan laptop ni sebab nak tunggu loading sesuatu page tu pun agak lama...HAHA...

Haa...yela..dari petang tadi hujan...mungkin sebab tu la agaknya line internet jadi slow sikit malam ni...nak blogwalking pun macam semput je rasanya ni...silap hari bulan...boleh pecah skrin laptop ni aq kerjakan nanti...

"Kalau tiada laptop...macam mana aq nak buka blog nanti..?"

Hee...betul juga tu...kalau tiada laptop nanti...aq juga yang susah kan...haha...tak dapat la nak update entri..tak dapat la nak blogwalking kat blog korang lagi kan...huuuhh...mana boleh...sehari tak buka laptop...terasa macam sebulan lamanya tak buka...haha...

Blog...? Ataupun tidur..? Huuuhhh...baik aq lelapkan mata awal malam ni...daripada aq dok tunggu line internet ni nak OK...memang sampai ke pagi la jawabnya...lagipun masih hujan kat luar tu...syok tidur ni....zzzzzzz...

~ SELAMAT MALAM ~

NOTA KECIL :

Haa...da lama tak merasa tidur awal macam ni...tetiba rasa macam jakun pulak..HAHA...

Thursday, October 20, 2011

Jom Minum Petang

Bila tiba waktu petang macam ni...memang masa yang terbaik la untuk minum petang sambil layan blog...serius...memang best...hee...selalunya bila petang ni...kalau dah tiada apa nak buat...sementara nak tunggu pukul 6 petang kan...mula la aq terfikir balik nanti apa la juadah minum petang...haa...jasad aq je masih ada kat office...tetapi fikiran da melayang habis da masa tu...HAHA...

Selalunya kalau aq berangan macam tu...masa tu memang bergerak terlalu pantas...huuuhhh...tak dan aq nak berangan lama sikit...tupp..tupp..tengok jam kat desktop da pukul 6..haha...

“Terlajak perahu boleh berundur...
terlajak masa memang tak boleh undur”

Hee...biasa la tu...kalau da berangan tu mana nak sedar masa tu bergerak begitu pantas kan...tapi kalau ditunggu masa tu...seminit pun terasa macam 10 minit kan...?

Aq taip entri ni pun tak sedar da 5 minit berlalu...lapar da ni...hee..

Jom santai...jemput makan ! hee...


NOTA KECIL :

Lepas minum petang nanti...jom ronda ! cuci mata kejap...oopppsss...silap...ronda pergi ambil angin je...tak lebih dari tu..HAHA...

Kalau Berani Cuba La

Haa…aq rasa ramai yang da pernah merasa kena PRANK ni kan..? Selalunya bila tiba masa birthday la ramai yang akan kena kan…? HAHA…tapi aq tak pernah kena lagi la macam tu…sebab selalunya birthday aq jatuh pada hari cuti…dan kalau kat FB aq selalu sorokkan tarikh lahir aq bila dah makin hampir tu…bila da lepas je birthday aq tu baru aq tunjukkan balik…hee…

Housemate aq tu mesti frust sebab da 3 tahun aq terlepas semua tu..haha…terlepas la dari kena baling dengan tepung…telur…lepas tu kena siram dengan air…bayangkan la…tak sanggup aq kalau kena macam tu…heee…kalau housemate aq yang kena prank macam tu selalunya aq tengok je…tak nak masuk campur…nanti aq kena balik…takde la point dorang nak kenakan aq balik kan…haha…

Huuuhh…tapi kalau nak buat macam tu kena bertempat la…jangan takde sebab tetiba nak prank macam tu….boleh buat gaduh nanti…hee…

Haa…cuba korang tengok kat dalam gambar di bawah ni…cuba la bayangkan…kalau korang kena macam ni...HAHA...aq tak dapat bayangkan la... :D


“Arrrggggghhhh….siapa letak paku tekan kat sini ni..? 
Memang cari nahas la..."

Haa...amaran ni..! gurauan ni boleh membawa maut ni...tak cukup tanah korang nak lari nanti bila kena kejar....kalau berani..cuba la...HAHA...


NOTA KECIL :

Nak bergurau pun biarlah berpada kan…hee…jangan sampai orang serik nak berkawan dengan korang nanti… :D

Wednesday, October 19, 2011

Blog Memang Kena Letak Iklan Ke?



“Kalau ada blog…memang kena letak iklan sekali ke..?”

Haa…sekarang ni bila aq blogwalking kat blog blogger lain…kebanyakan blogger tu mesti akan letakkan iklan dalam blog mereka…syarikat iklan yang paling terkenal di kalangan blogger sudah semestinya Nuffnang dan Advertlets…sebab syarat nak letakkan iklan mereka dalam blog tu mudah…dan tak sesukar Innity…hee…


Huuhhh…kalau tak cukup berani…jangan la apply Innity...kena beranikan diri dulu…kalau rasa da cukup syarat…baru la apply…hee…sebab syarat nak apply Innity tu boleh buat blogger biasa macam kita ni termasuk aq…boleh ternganga la…pengsan kejap…sebab syarat dia memang BAIK PUNYERR…hee…

“Kalau tak letak iklan tak boleh ke..?

Ehh…relaks..sabar dulu…jangan sentap ye…heee…setiap orang tu kan ada pendapat yang berbeza…sebenarnya nak letak iklan atau tidak tu…semua tu terpulang la kat blogger tu sendiri…takde pun syarat kalau nak buat blog ni mesti kena letak iklan kan…heee...

Mula letak iklan Nuffnang ni pun lepas 2 minggu aq berblogging dulu…sebab masa tu rasa blog ni macam kosong je…kurang meriah…hee…bila buka blog lain…ada je iklan Nuffnang…haa..masa tu aq belum kenal Advertlets ni lagi…nampak la meriah sikit kan blog aq ni…hee..da 6 bulan aq setia dengan Nuffnang ni..belum pernah curang lagi…HAHA…


NOTA KECIL :

Belum terfikir lagi nak tukar ‘bini’ lain ni walaupun kelmarin BE da jadi ME…HAHA…setia lagi dengan Nuffnang ni…heee~

Wordless Wednesday #23 | Oh Paramore





NOTA KECIL :

Macam baru semalam je aq pergi ni...da setahun rupanya...HAHA...

Tuesday, October 18, 2011

Aku Ada Kembar ?

Haa...aq ada kembar? Sejak bila ni...aq tak pernah tahu pun yang aq ada kembar...kembar tiga pulak tu...erkk...jangan salah paham pulak ye...bukan kembar yang ada pertalian darah tu...hee...ni pasal blogger kembar tiga...huuhh...siapa blogger kembar aq lagi dua orang tu...? HAHA...

"Kembar sendiri pun tak kenal ke..?"

Aq pun tak tahu tang mana yang kembarnya tu...dua blogger yang dikatakan kembar aq tu memang da lama jugak ada dalam dunia blogging ni...aq je yang baru muncul awal tahun ni...macam mana la boleh dikatakan kembar tu...HAHA...berlainan tahun tu..hee...


Nak kata cara penulisan sama...? Entah la...aq tulis entri ikut stail aq je...tapi tak tahu la kan mungkin ada persamaan ke...yang tu aq kurang pasti la...hee...setiap blogger tu ada stail penulisan masing-masing kan...betul tak...?

Huuhhh....aq pun hairan ni...yeke iMbobo dan Freaky kembar aq..? haha...haa...kalau nak tahu lebih lanjut...Klik SINI... :D


NOTA KECIL :

Aq ada blogger kembar? Korang ada...? HAHA~

Nak Tidur Lena ?

Haa...tajuk entri tak habis lagi tu...hee...malam ni aq nak kongsikan cara nak dapatkan tidur yang lena versi Skytech...senang je...bukan senang aq nak kongsikan tips ni...HAHA...tips yang aq bagi ni mesti berkesan la...sebab sebelum bagi tips ni...terlebih dahulu aq mesti akan jalankan eksperimen terlebih dulu kan...haa...mesti akan tidur lena la malam ni...hee...

Huhhh...nak tahu ke tak ni...? Kalau tak nak tahu...aq boleh simpan je tips ni...sharing is caring kan..? hee...


#1 PERTAMA

Sebelum tidur tu bancuh la air panas...bancuh la air teh ke..Milo ke...tapi aq lebih suka Milo...sekali hirup  ni...fuuuhhh...nikmatnya...hee...

#2 KEDUA

Berjogging pusing keliling rumah 10 kali....mesti penat kan lepas tu...haa...sampai je rumah terus je  tidur...mesti lena la...

#3 KETIGA

Haa...cari rancangan kat TV yang paling bosan...mesti akan rasa cepat mengantuk...haa..lepas tu...terus masuk tidur...hee...

#4 KEEMPAT

Cuba cari buku yang korang rasa paling bosan untuk dibaca...baru baca 5 minit..mesti da rasa mengantuk tahap maksima...

#5 KELIMA

Haa...ni yang paling best...cuba tengok jam da pukul berapa..? Apa lagi...korang da mengantuk tu...tutup blog...tidur la...hee...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hee....segar balik ke mata tu bila baca entri ni...? HAHA...tapi aq rasa tips yang nombor 2 tu je yang tak sanggup nak buat kan bila tengah malam macam ni...hee...aq bergurau je la..jangan ambil serius pulak ye...aq pun tetiba rasa segar je bila baca entri ni...HAHA....


NOTA KECIL :

Kalau da ada idea spontan tu...macam ni la jadinya...heee~

Monday, October 17, 2011

Bila Nak Update Entri Baru?

Huuhhh...aq baru nak ambil mood nak buka blog...nak blogwalking...hari ni memang aq belum mula blogwalking lagi dari pagi tadi...tapi tetiba keluar macam ni...haa...siapa tak cuak kan..? Haa...tadi kalau aq refresh balik tapi tetap macam tu jugak...takde perubahan...memang aq tak buka blog la malam ni kan...


Nasib baik la bila refresh je OK balik...hee...boleh la sambung blogwalking...

Haa...pagi tadi aq sempat update satu entri je...tak sangka pulak entri tu ramai yang bagi respon...HAHA...sekarang ni kalau nak update 2-3 entri sehari pun susah...bila aq tengok kat bloglist aq tu...ada juga blogger yang da jarang update entri da sekarang ni...mungkin sibuk la tu...serius...rindu nak baca entri dari mereka....heee~

"Bila nak update entri baru..?"

Kalau dulu...boleh dikatakan setiap hari la ada je update entri baru...best je nak baca....haa...entri blogger mana yang aq rindu nak baca tu...? HAHA...


NOTA KECIL :

Buka blog sambil buat report Latihan Industri....da penat buat report...blogwalking la kejap kan...hee...

Dikenakan Caj?

Haa...dunia sekarang ni memang susah nak jumpa benda free kan...ada ke benda free lagi sekarang ni...sedangkan kalau kita order air kosong kat kedai mamak pun akan dicaj 30 sen sekarang ni...haa...betul tak..? 

Tapi kalau ada kedai yang tak caj air kosong tu memang best la kan...boleh je nak order sampai 2-3 kali..kan da dapat jimat kan situ kalau sesekali makan kat kedai....tapi memang susah nak jumpa kedai yang macam tu kan sekarang ni...semuanya akan dicaj walaupun 30 sen...hee...

Haa...tapi yang aq buat aq hairan..bila tengok gambar ni...aq terkedu kejap...semua nak dikenakan caj ni...kalau kentut pun kena bayar ke..? HAHA...

Sumber : SINI


NOTA KECIL :

Haa..kat dalam dunia ni mana ada benda free kan...? heee~

Sunday, October 16, 2011

Aku Sudah Insaf, Maafkan Aku...


Haa...nak dimulakan cerita...nama aq Adnan Sempit...dulu aq ni bekas KL Gengster...bila sebut je nama aq...dari Cheras sampai Dang Wangi semua cuak bila dengar nama aq...tapi tu dulu la...masa zaman Hikayat Merong Mahawangsa dulu...tapi sekarang aq da berubah...aq da cuci tangan...

Tapi sampai sekarang, Cicakman masih ketakutan bila terserempak dengan aq macam nampak Hantu Kak Limah Balik Rumah...tu baru nampak bayangan aq...belum lagi dibuka Al-Hijab tu...memang bertempiaran la lari sambil jerit "Jangan Pandang Belakang"...

Mungkin kejadian 3 tahun lepas masih terkesan lagi dekat cicakman tu sebab dulu aq pernah Libas dia sampai koma 4 hari 3 malam sebab dia selalu Buli penduduk Flat 3A...haa..aq imbas kembali la ye...aq memang da lama perhatikan si cicakman ni sebab dia selalu buat kacau kat situ...da macam polis khas macam dalam movie Gerak Khas The Movie tu pulak la kan aq ni...

Satu hari tu masa dia tengah lepak makan Karipap-Karipap Cinta dekat warung yang ada dekat simpang empat kat bawah flat tu...aq pun ajak la dia main Congkak sambil makan Nasi Lemak 2.0...dia langsung tak syak..haa...masa dia tengah syok layan filem Geng : Pengembaraan Bermula tu la aq bagi penumbuk sulung aq tepat kat muka dia...puas hati aku !! HAHA~

Kebetulan masa tu Bini-Biniku Gengster pun ada sekali...memang koma la cicakman tu aq kerjakan kat situ malam tu...selepas kejadian malam tu, aq pun dimasukkan ke dalam penjara sebab kesalahan memukul orang ni...tu la..nak tunjuk gengster sangat...akhirnya ke dalam jugak...

Huuuhhh...walaupun kejadian tu da hampir 3 tahun berlalu...tapi...aq rasa bersalah sangat....mungkin dia da serik la tu la tu nak jumpa aq lepas kejadian tu...

"Aku da insaf la...maafkan aku.."

P/S : Siapa kata gengster tak boleh insaf...muka ganas...hati ada taman maa....kah3~


NOTA KECIL :

Cerita ni tiada kaitan dengan hidup dan yang telah tiada...hanay sekadar cerita rekaan aq semata-mata untuk join segmen Mari Bercerita yang dianjurkan oleh Jue & Hanie....HAHA...

Saturday, October 15, 2011

Aktiviti Menerjah Malam Minggu

Walaupun demam ni baru nak baik...tapi aq peduli apa...tetap teruskan jugak aktiviti malam minggu ni dengan aktiviti menerjah pasar malam yang berdekatan...HAHA...teringin pulak nak makan aiskrim goreng...layankan je bila da teringin tu...hee...dapat ice blended pun syok ni...haha...bila demam ni makin menjadi selera makan ni..semua nak dimakannya... :D

Belum sempat aq nak terjah gerai lain kat pasar malam ni...tetiba gerimis pulak...terpaksa la batalkan niat nak beli benda lain lagi tadi...haha...kena hujan lagi...harap jangan demam balik sudah la ye...heee...

Patut la ramai yang beli tadi...ada yang borong sampai 7 ketul aiskrim goreng ni....boleh tahan la sedapnya...aq pun baru first time makan ni...haha...malam ni pulak teringin nak makan...tu yang cuba tu...selalunya aq setakat lalu je kat depan gerai tu..takde pulak tergerak hati nak beli...minggu depan serang lagi ! hee...

P/S : Gambar tu pinjam kat Google..tak sempat nak snap pic aiskrim goreng aq tu...sampai rumah terus makan je...HAHA...


NOTA KECIL :

Rugi pulak rasanya aq beli 2 je tadi...kata nak rasa kan..beli sikit la dulu kan..HAHA~

Rindu Dengan Blog

Huuhh...baru la dapat jenguk blog petang ni...rindu dengan blog woo...haha...dari petang semalam blog aq tak update...nak blogwalking tu memang tak sempat la kan...tetiba je rasa tak sedap badan malam semalam...terasa macam nak demam je...aktiviti berblog pun terpaksa la direhatkan sementara...petang ni nampaknya macam da ok je...hee...

Biasanya kalau cuti hari minggu ni ada je plan aq nak keluar kan....baru je bercadang nak pergi merayau sekitar KL tapi semuanya terpaksa dibatalkan hari ni disebabkan aq bangun lewat...haha...lepas tu ditambah dengan hujan lebatnya lagi tengahari tadi...memang syok la kalau tidur je kan...

Harap cuaca esok pagi baik la...takkan la aq nak habiskan masa cuti ni dengan aktiviti tidur je sampai petang kan...macam rugi pulak rasanya kan...bila da dapat cuti ni kena gunakan sebaiknya...hee...


Hee...sebab tu bila da petang ni baru nak buka blog...rasa macam ada yang tak kena je bila tak buka blog seharian ni...haha...bila buka je dashboard...banyak jugak la komen yang belum diapprove...maaf la sebab tak dapat nak blogwalking ke blog yang singgah sini semalam...jangan rasa serik pulak nak singgah sini lagi ye...hee...


NOTA KECIL :

Mood santai lagi petang ni walaupun baru lepas baik demam...hee~

Friday, October 14, 2011

Masa Untuk Rehatkan Minda


Yeahh...hujan di petang Jumaat...memang syok la layan MILO sejuk ni bila hujan macam ni...da takde kerja ni, nak tunggu pukul 6 petang rasa macam lama lagi je kalau takde nak buat apa..haa...buka blog la kejap kan...haha...sempat la update satu entri...hee...hari ni da Jumaat...bermakna esok dan lusa cuti...heee~

“Yeaaahhh...I Love Weekends”

Hee...siapa yang tak suka cuti kan..? Masa cuti tu la masa untuk berehat..beriadah ke...dapat la rehatkan minda tu kejap kan lepas lalui 5 hari yang agak mencabar...pergghhh.. macam la praktikal ni aq buat kerja berat sangat...lepak office..mengadap PC je...buat lukisan..hee...

Huuuhh...da petang macam ni baru nak update ke..? HAHA...haa...pagi tadi pun sempat update satu entri...tu pun promote segmen jiran...hee...malam tadi pun aq kena ‘Tutup Blog’ awal sikit....tu yang tak update entri..selalunya bila tengah malam mesti aq akan update...lagipun line Streamyx kat rumah aq ni macam minta kena potong je...baru padan muka aq tak boleh online da...HAHA...


NOTA KECIL :

Kalau macam ni la gayanya...serius..memang semput la aq nak capai target semalam tu...HAHA...

[PROMOTE] | SEGMEN : TIA AJAK BERSAING SESAMA BLOGGER


[PROMOTE]

Assalamualaikum. Memandangkan sekarang macam sunyi jek blogger-blogger buat segmen, biar Tia lah yang buat. Tapi kali ni Tia takkan update senarai peserta dari masa ke semasa macam selalu. Korang hantar penyertaan, nanti Tia akan buat entri khas.

Macam Ben selalu ingatkan peserta segmennya. Segmen belum tentu dapat menjanjikan trafik atau follower. Saja suka-suka untuk update entri ke kan. Daripada tak berupdate .. Untuk join .. Buat satu entri ..

  1. Letakkan HEADER Ini Kisah Tia
  2. Tajuk entri : TIA AJAK BERSAING SESAMA BLOGGER
  3. Nyatakan blogger mana atau blog mana yang hendak dijadikan saingan sebagai semangat untuk berblog. Saingan secara sihat. Dan kenapa jadikan blogger atau blog tu sebagai saingan? Tak kisah berapa pun.
  4. Lepas dah siap entri tu, tinggalkan link di ruangan komen.
  5. Tutup 10 malam ni.
  6. Sekian terima kasih..

NOTA KECIL :

Hee...ni segmen jiran blog aq Tia....kalau berminat nak join..boleh la KLIK SINI... :D

Thursday, October 13, 2011

Perlu Ada Target

Haa..dalam berblogging ni perlu ada target ke..? Sebenarnya terpulang kat blogger tu sendiri la kan nak tetapkan target ataupun tidak...hee...tapi kalau yang betul serius berblogging tu mesti ada target mereka tersendiri kan...


Masa awal aq berblogging dulu..aq takde letakkan target pun untuk blog aq ni...masa mula-mula dulu memang naif la...tak tahu satu apa pun..ZERO..normal la tu kan...ada ke benda yang kita tak pernah buat selama ni..takkan tetiba terus pandai...haa...mesti la tak kan...? mesti la kena merangkak dulu dari bawah kan... :D

Lepas 1-2 bulan aq berblogging..baru aq mula serius...sekarang ni aq target nak bina komuniti dengan rakan blogger ni sebaik mungkin...hee...nak berblogging pun rasa syok je...

Kenapa aq kata target ni penting...? Haaa...kalau ada target ni...tu boleh jadi penyuntik semangat untuk kita terus berjaya untuk capai target tu kan...setiap orang tu mesti ada target kat dalam hidup...contohnya la...mesti kita akan target lepas SPM nak buat apa..? Nak sambung belajar atau kerja...ke atau lagi advance terus kahwin...haha...target tu kan...

Haa..sama jugak la dalam dunia blog ni...pentingnya target tu...bila ada target...kita akan terus cuba berusaha untuk jadi lebih baik kan...kan bagus tu...


NOTA KECIL :

Nak cuba capai target 600 post sehingga hujung bulan ni...ada lebih kurang 18 hari lagi ni...hee..

Tutup Blog

Huuhh....sekejap je rasanya masa tu berlalu...tanpa aq sedar da masuk enam bulan lebih da aq berblogging ni...tapi aq mula aktif berblog lepas sebulan aq berblogging...kiranya sekarang ni da masuk bulan kelima aq aktif berblog ni...entri yang da dipublish kat blog ni pun da mencecah 555 entri dalam masa 6 bulan aq berblog....wahhh...da macam buku 555 da tu...HAHA...

Mungkin ada yang akan tanya.."Tak bosan ke blogging ni...?"

Bagi aq la...walaupun aq baru lagi...setakat ni belum timbul lagi la perasaan bosan bila berblogging ni...sebab aq berblogging pun sebab minat je...takde la sampai paksa diri tu nak update entri setiap masa...kalau ikut style aq....ada masa...ada idea...ada la entri...heee...

"Aku nak tutup blog ?"

Tak pernah terfikir lagi la sampai nak tutup blog ni kalau sehari tak berupdate....normal la tu kan kalau tinggalkan blog kejap....tapi malam ni aq rasa macam nak tutup blog je la...........


....sebab tetiba je mata ni mengantuk...mata aq ni da siap minta izin nak tidur awal malam ni...HAHA...da lama aq tak dapat tidur yang cukup ni...hee...


NOTA KECIL :

Nak tutup blog..? Belum tiba masanya lagi...heee

Wednesday, October 12, 2011

Terkena Virus Wordless


Bila aq tengok balik entri pagi tadi...aq hanya mampu sengih je...nasib baik aq tak setegar tu...Haa...sebab dari pagi tadi aq biarkan je blog ni tanpa update...HAHA...buka blog pagi tadi pun blogwaking je...hee...kenapa la ada Wordless Wednesday...? Sampai aq pun boleh terkena virus wordless tu hari ni...hee...

Sampai nak update entri pun aq boleh tenung lama kat laptop tu...WORDLESS...satu ayat pun tak terkeluar...haha...fed up punya pasal...aq merayau la pergi pasar malam...

Bukannya nak beli apa pun...saje ambil mood...ambil angin...cuci mata...opsss...!! tu tipu...jangan percaya...haha...mana tahu balik tu nanti mood da stabil nak update blog kan...huhuhu...

"Design kereta 2030 ??"


Haa..bila aq tengok keyword yang masuk tu lagi buat aq wordless...haha...ada yang cari design kereta 2030...haha....advance betul tu...sekarang ni baru tahun 2011...ada 19 tahun lagi nak masuk tahun 2030...da ada yang cari design kereta untuk masa depan ke...? Ohh..baru aq teringat...mungkin entri Honda Zepellin 2030 ni kot yang dimaksudkan...tu yang ada keyword tu...heee...

"Nokia N9 kapan keluar"....da tahu kan siapa yang cari keyword tu berdasarkan ayatnya...hee...sampai ke negara jiran tu cari keyword tu...boleh pulak tersesat masuk blog ni....tak rugi aq buat entri Nokia N9 hari tu... :D


NOTA KECIL :

Huuuhh....baru aq perasan yang aq da terlepas sesuatu...da lama aq tunggu...tapi boleh terlepas macam tu je...rakan blogger ke 1234...erk...tak dapat dikesan....haha...

Wordless Wednesday #22 | Oh Blog



NOTA KECIL :

Senang je nak buat entri kalau macam tu kan...Lawak pagi...HAHA...

Tuesday, October 11, 2011

SEGMEN NASZ : MEH KRITIK BLOG GUA


Haa...Jom kritik Skytech Belog ni...
mungkin ada yang perlu diperkemaskan lagi ke blog ni kan...

"Haa...ada peluang nak kritik blog ni...hee"

NOTA KECIL :

Segala kritikan korang akan dinilai secara positif.. :D

KLCC Hilang Dari Pandangan


Haa..kenapa pula aq tetiba letak gambar KLCC ni...? HAHA...dulu...kalau waktu macam ni mesti aq akan lepak kat beranda rumah aq ni...sebab dulu aq mana ada blog...bila tak keluar rumah tu...memang tak tahu nak buat apa la...aq suka lepak situ sebab dari situ aq boleh nampak bandaraya KL ni...santai je bila lepak kat beranda bila malam...heee...

KLCC...menara KL..menara Telekom..semua boleh nampak la...tapi tu dulu la...sekarang ni da banyak sangat berubah...sekarang ni nak lepak kat beranda pun da kurang best da...tak macam dulu...sebab aq memang da lama sangat tak nampak KLCC ni dari rumah aq...lagipun da berbulan aq tak jejakkan kaki kat sana...HAHA...


"KLCC hilang dari pandangan?"


Huuuhh...KLCC da hilang dari pandangan...? HAHA...kat dalam gambar yang bertanda tu la aq boleh nampak KLCC dari beranda rumah aq dulu...serius...sekarang ni memang da terlindung langsung pemandangan aq nak tengok suasana malam...cehhhh... :D

Huuhhh...banyak betul yang da berubah...apa yang boleh aq nampak dari beranda rumah aq sekarang ni...cuma 2-3 pangsapuri berpuluh-puluh tingkat...yang da siap...yang tengah dalam proses pembinaan pun ada...kat kawasan belakang rumah aq dulu macam tanah lapang je...tu pun dibangunkan untuk projek perumahan...serius...bosan wooo dengan persekitaran macam ni...

P/S : Kan best kalau depan rumah aq ni ada laut....kalau malam je boleh la melepak tepi pantai...dengar bunyi ombak...fuhhh...best tu... (^^,)


NOTA KECIL :

Bila malam tengok blog je la...nak bersantai kat luar rumah pun da kurang best...tak macam dulu...huhu~

Segmen Pencarian Bloglist Blog Azri

--Nak join KLIK header kat atas ni --

Huuhh..terkejut aq bila masuk blog kedua dia ni...ada lagu Najwa Latif...nasib baik volume kat laptop aq tak pasang paling kuat...HAHA...dua tiga kali aq tekan right click...kenapa tak boleh tekan...? hee...


NOTA KECIL :

Semua tu gurauan je...jangan ambil serius...keep on smiling...pinjam tagline...hee~

Blogger Gila Trafik | Oh Sentap

Huuhhh...bila da lama tak buat segmen ni...haa...semput jugak la kalau nak anjurkan segmen ni...sebab tu aq buat sebulan sekali je...hee...aq buat segmen hari ni pun untuk rakan blogger jugak...lagipun kalau hari tiba Isnin...mood nak menaip entri tu memang agak malas sikit...HAHA...

"Aku blogger gila trafik"


Hee...aq gila trafik..? Kenapa..? Sebab buat segmen....ishh...gurau kasar la tu...kalau aq gila trafik..setiap hari aq akan buat segmen...betul tak..HAHA...tapi aq bukan la macam tu...blogger yang pernah anjurkan segmen tu tahu la macam mana nak bagi komitmen kalau anjurkan segmen ni...hee...

Haa...sebab tu bulan lepas aq tak buat sebarang segmen...nak berehat kejap...sampai sebulan lebih berehat...lama betul...haha...sekarang ni aq bukannya boleh blogging macam dulu...ada masa baru la buka blog..update entri...hee...kalau tak..memang sehari satu entri je la yang mampu...huhu~

P/S : Biar gila update...jangan gila trafik...HAHA...


NOTA KECIL :

Harap blogger yang join SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER tadi dapat la manfaatnya dari segmen tu ye...hee..

Monday, October 10, 2011

Senarai Jom Tukar Ver 1.2

Senarai blogger yang join SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER :


#61-75

#76-90
76 http://shimaituaku.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
77 http://sabrinaazhar.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
78 http://mutiaralife.blogspot.com/2011/10/segman-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
79 http://anempinky.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
80 http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
81 http://ceriagurlz.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
82 http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
83 http://izzatijer.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
84 http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
85 http://nurulauni123.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
86 http://sweettedy.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
87 http://kederatmuda.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
88 http://asimplestgirlstory.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
89 http://nrsyanana.blogspot.com/2011/10/terjebak-terjebak_10.html
90 http://deepylo00p.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html


#91-99

P/S : Ada link yang not found ni..heee~

--->> KLIK SINI untuk ke senarai Jom Tukar Ver 1.0
--->> KLIK SINI untuk ke senarai Jom Tukar Ver 1.1

-- UPDATE! SEGMEN TELAH DITUTUP --

NOTA KECIL :

Haa...jom terjah blog rakan blogger ni...mana tahu ada yang berminat nak tukar Feed URL ataupun dimasukkan link blog dalam bloglist suka sama suka...kedua belah pihak dapat manfaat kan...semuanya di hujung jari anda ! hee....

Senarai Jom Tukar Ver 1.1

Senarai blogger yang join SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER :

#31-45
31 http://pari-parikuyu.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
32 http://khaizastory.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
33 http://myselfdilara.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
34 http://islahnafsina.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
35 http://myla-di-daautumn.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
36 http://ciocianadyagardinho.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
37 http://heartstorylife.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
38 http://ridzwanzones.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
39 http://kellylovetrish.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
40 http://ratuzuleyqha.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
41 http://sempoi-zone.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
42 http://kpopfa93.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
43 http://mizznana11.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
44 http://nekomiow.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
45 http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html

#46-60
46 http://qesahqaseh.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
47 http://budak-bechok.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
48 http://saranghaesolehah.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
49 http://izara4eva.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
50 http://blogsigadis92.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
51 http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
52 http://daxmanje94.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
53 http://diaridarihati.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
54 http://missummi.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
55 http://sweetbellygurlz.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
56 http://zahiradzul.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
57 http://gamalsdaughter.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
58 http://ayinzpunyablog.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
59 http://rongak57.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
60 http://dismybelog.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html

-- UPDATE! SEGMEN TELAH DITUTUP --

NOTA KECIL :

Haa...jom terjah blog rakan blogger ni...mana tahu ada yang berminat nak tukar Feed URL ataupun dimasukkan link blog dalam bloglist suka sama suka...kedua belah pihak dapat manfaat kan...semuanya di hujung jari anda ! hee....

Senarai Jom Tukar Ver 1.0

Senarai blogger yang join SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER :

#1-15
http://lalaeikakaka.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
http://agumonemicrofon.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
http://cayob.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
http://hnyycha.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
http://smilepurple.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
http://fendy1302.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
http://nazihanali.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
http://www.inikisahtia.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
http://akuadalahaku20.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
10 http://belogkayangan.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
11 http://nurulshiraz.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
12 http://genkcorner.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
13 http://maszull.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
14 http://sakuraputeri.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
15 http://www.my-shopping2u.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html

#16-30
16 http://susiyantisoleman.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
17 http://villakejora.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
18 http://atiqahofficialsite.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
19 http://kimie-blog.blogspot.com/2011/10/040-segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
20 http://ashserah.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
21 http://ynadiary.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
22 http://azumylini.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
23 http://selendanqpelangi.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
24 http://missjuliet92.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
25 http://faridahnazuahthesinge.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
26 http://mashimaro91.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
27 http://idzrarynprelovedproperty.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
28 http://pinkyzladies.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
29 http://mishnurlin.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html
30 http://gabanstory.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html

--->> KLIK SINI untuk ke senarai Jom Tukar Ver 1.1

-- UPDATE! SEGMEN TELAH DITUTUP --

NOTA KECIL :

Haa...jom terjah blog rakan blogger ni...mana tahu ada yang berminat nak tukar Feed URL ataupun dimasukkan link blog dalam bloglist suka sama suka...kedua belah pihak dapat manfaat kan...semuanya di hujung jari anda ! hee....

SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER

Assalamualaikum semua rakan blogger..

Haa...rasanya da lama aq tak buat segmen kan ? Bulan lepas aq memang bercadang nak buat segmen macam dulu tu tapi takut aq tak boleh nak bagi komitmen nak uruskan segmen...

Segmen kembali lagi...jom bersegmen ! Tapi kali ni aq nak buat segmen ni lain sikit...aq nak buat satu segmen untuk berkenalan, mengenali dan berinteraksi dengan rakan blogger...


Misi :

Aq nak jadikan segmen macam ni sebagai platform untuk blogger untuk kenal antara satu sama lain tak kiralah sama ada blogger baru atau blogger lama...secara tak langsung juga, segmen macam ni dapat memperkenalkan blog korang kepada rakan blogger yang belum mengenali blog korang sekaligus dapat menambah rakan blogger dan pembaca blog korang... Ada yang berminat nak join? 

JOM TUKAR !

Haa...kali ni aq nak buat lain sikit dari segmen dulu...nama segmen pun Jom Tukar kan...untuk segmen kali aq nak kumpulkan link yang join segmen ni untuk korang bertukar suka sama suka link blog korang...

Blog aq ni cuma untuk dijadikan platform untuk korang pilih sendiri blog yang korang minat nak bertukar RSS Feed atau letakkan dalam bloglist korang...buat mereka yang nak join :



1.Buat entri dan letakkan header SKYTECH BELOG dan linkkan ke entri ni...
2.Buat satu entri yang bertajuk "SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER"
3.Tu je...mudah kan..? Entri siap..? Tinggalkan URL entri korang kat ruangan komen ni...
4.Follow blog ni kalau suka...nak LIKE fanpage pun boleh...hee...
5.Bila segmen ni tutup...? Pukul 10 malam ni 10 Oktober 2011...

P/S : Senarai yang join Jom Tukar! boleh KLIK Ver 1.0, Ver 1.1, Ver 1.2...selamat berkenalan antara blogger ye! hee~

--UPDATE! SEGMEN TELAH DITUTUP--


NOTA KECIL :

Aku tak janjikan trafik yang tinggi menggunung kalau join segmen ni...tapi sekurang-sekurangnya korang boleh kenal lebih ramai lagi rakan blogger...dapat berkenalan la antara satu sama lain...terjah je blog mereka semua tu..hee...Selamat berkenalan dengan rakan blogger nanti dan selamat bertukar!

Sunday, October 9, 2011

Dituduh Curi Entri | Oh Sentap


Huuuhhh...dari pagi tadi aq tak update blog hari ni...petang tadi ada la bw kejap tapi tak update entri pun...haa..biasalah tu kalau petang idea nak update tu agak slow sikit...HAHA...

Haa...tadi aq baru je nak ambil mood untuk blogwalking malam ni...tapi aq tersentap kejap la bila aq ada terbaca satu tajuk entri masa aq bw kat dashboard tadi...

"Skytech Belog Mencuri Entri!"

Erk...sejak bila pulak ni aq curi entri blogger lain ni...? Selalunya kalau aq taip entri memang aq olah sendiri entri tu...tak pernah la pulak aq copy paste entri blogger lain ni...kalau aq nak buat pun mesti aq akan kreditkan kat penulis asal...huuuhh...blogger ni main kasar nampak...

Nak tahu cerita selanjutnya...KLIK SINI

**************

Haa...da baca kan..? Rupanya...KB bergurau je tu...cehhhh...tajuk entri tu memang agak panas la...huhu...memang buat sentap la KB ni buat entri macam ni...HAHA...


NOTA KECIL :

Haaa...tajuk entri memang mainkan peranan yang penting...betul tak KB..? haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia September 2014

Alexa Rank Ezadskytech.com

Web Analytics