Wednesday, November 30, 2011

Detik Permulaan Dan Pengakhiran

Huuhh...rasanya macam baru semalam je aq daftar...setiap detik permulaan tu mesti akan ada detik pengakhirannya kan...masa semester pertama dapat la merasa duduk dorm kejap...semester kedua dan seterusnya pindah duduk di rumah sewa...

Flat dengan rumah teres setingkat je yang sempat aq dengan member aq sewa dalam masa 2 tahun setengah tu...nak cari banglo tapi tak sempat pulak nak merasa...cehhh...macam banyak je berduit nak sewa banglo...HAHA...

#Gambar kenangan terakhir di rumah sewa...huuhh...

Haa...sekarang ni sudah hampir 3 tahun pun masa tu berlalu...dan aq pun dah nak habis belajar...tunggu habis praktikal je bulan Januari nanti...rumah sewa yang aq pernah duduk dulu tu pun hari ni da dikosongkan memandangkan semua housemate aq da habis belajar...tinggalkan rumah sewa tu mulai pertengahan bulan Julai 2011...nak praktikal kan...

Huuhh...jelez betul aq tengok housemate aq tu semua da habis belajar...course aq je yang ada praktikal...istimewa sikit...tapi kira beruntung jugak la sebab semester akhir ni tak perlu nak mengadap buku, kuiz, test dan assignment...

Haa...tapi terasa rindu pulak nak buat assignment ni...serius ni...HAHA...tapi yang tak bestnya bila semester akhir ni...lambat sikit habisnya...heee...sabar...sabar...sikit lagi...

#Bila la dapat berkumpul macam dulu lagi agaknya...?

NOTA KECIL :

Kenapa hanya course aq je yang ada praktikal...ini tidak adil...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Detik Permulaan Dan Pengakhiran

Wordless Wednesday #27 | Apa Akan Jadi ?


Haa...cuba la sendiri...tengok sendiri apa akan jadi...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #27 | Apa Akan Jadi ?

Tuesday, November 29, 2011

Pernah Tulis Entri Ni Ke Dulu ?

Haa...sejak mula berblog...da berapa banyak entri yang korang da taip dan publish kat blog...? Pernah tergerak hati nak baca balik tak entri lama yang korang pernah taip tu...masa awal berblog dulu...entri kat blog aq memang terkenal dengan tulisan kejap besar...kejap kecik...HAHA...bila aq baca balik entri tu...aq pun pening...cehhh...

"Haa...aq pernah tulis entri macam ni ke dulu...HAHA"


Huuhh...kalau aq baca semua entri lama yang pernah aq publish kat blog ni...mesti keesokannya aq da tutup blog...HAHA...aq pun hairan kenapa aq menaip entri sebegitu rupa masa awal berblogging dulu...widget linkwithin ni yang selalu pengaruh aq untuk baca entri lama blog aq balik...heee...

Bila aq baca balik entri lama...tiada komen pun untuk entri tu...HAHA...kesian...memang aq tak nafikan...masa awal blogging dulu nak dapat satu komen untuk sesuatu entri tu pun susah...sebab aq tahu entri aq memang mengarut dulu dan banyak faktor lain la...heee...

#Kalau layan baca entri lama balik...mesti korang akan tersenyum kan...hee...

NOTA KECIL :

Bulan November pun da nak habis...makin lama makin sikit entri yang aq taip setiap bulan...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Pernah Tulis Entri Ni Ke Dulu ?

Teruk Sangat Da Ni

Huuhh...bila da tengah malam ni mula la lapar...sebab aq tak makan malam tadi...haa...ni la jadinya kalau tak makan malam tapi digantikan pula dengan makan tengah malam...tapi makan pun cuma untuk alas perut sampai pagi je la...pagi nanti kan da breakfast...hee...


Fuuhhh...sup cendawan + roti...garlic bread takde...cecah roti pun sedap...HAHA...da lama tak merasa hirup sup cendawan ni...rasanya kali terakhir aq rasa tahun lepas kot...hee...tu yang tetiba rasa nak hirup sup cendawan hari ni...

#Nak cari VONO tak jumpa...Campbell's pun jadi la...heee...

NOTA KECIL :

Haa...teruk sangat da ni...lepas ni apa pulak yang aq mengidam agaknya...HAHA...


**Terima kasih kerana membaca entri Teruk Sangat Da Ni

Monday, November 28, 2011

Terlupa Nak SAVE

#justgoogleit

Haa...siapa pernah melalui situasi macam ni...? Contoh la...korang tengah feeling menaip entri best...ataupun tengah buat assignment ke...ataupun tengah buat sesuatu tugasan yang penting...dan korang belum sempat save lagi dokumen tu...tetiba bekalan elektrik terputus...macam mana perasaan korang...mesti tension habis kan...hee...

Aq pernah laluinya...memang tension habis la...HAHA...rasa macam nak menjerit je...nak tak nak memang kena mula balik la dari kosong...salah sendiri jugak kan...siapa suruh tak save...HAHA...tersalah tutup plug laptop masa tengah buat assingnment pun pernah...nak tutup plug lain...lain yang aq tutup...rasakan...nasib baik salah aq sendiri...kalau tak...heee...

"Aq terlupa nak SAVE !!!! Ahhhh.....tidak..."


Haa...kalau yang tengah buat assignment tu...sanggup berjaga malam sebab nak siapkan assignment...lepas tu tetiba jadi macam ni...belum save lagi assignment tu...aq tak dapat bayangkan macam mana...fikirlah sendiri...huhu...

#Sentiasa la save sebelum sesuatu yang tak dijangka akan berlaku...heee~

NOTA KECIL :

Sekarang ni kalau aq nak buat sesuatu...contohnya buat lukisan Autocad la...taip report ke...memang aq akan save setiap setengah jam sekali...takut perkara lama tu berulang kembali...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Terlupa Nak SAVE

Sunday, November 27, 2011

Menikmati Cuti Hari Minggu

Haa...da lama rasanya tak munculkan diri dalam dunia blog ni...padahal baru sehari je tak online dan buka blog...macam lama la sangat kan...HAHA...sebenarnya dari semalam lagi memang nak online dan update entri tapi asyik bertangguh je...memang satu entri pun tak sempat nak update la kan...

Faktor cuaca kat sini pun mempengaruhi mood nak online ni...sentiasa hujan...jangan banjir sudahlah...huuhhh...syok je nak berehat sambil menikmati cuaca sejuk macam ni...bila lagi kan dapat menikmati hari macam ni...bila waktu cuti je la hari minggu je la kan...hari biasa memang tak dapat la...


Haa...lepas tu kalau dapat makan aiskrim bila waktu macam ni...huuhh..lepas tu dengan cuaca kat luar tengah hujan pulak tu....grrrrr....serius...memang feeling habis la...heee...

NOTA KECIL :

Kalau korang tengah ada idea tu...baik update entri cepat...jangan bertangguh...nanti hilang pulak idea tu...

**Terima kasih kerana membaca entri Menikmati Cuti Hari Minggu

Friday, November 25, 2011

Tekanan Adalah Satu Pengalaman

Huuhh...akhirnya minggu yang agak memenatkan ni sampai ke penghujungnya...yes! Selama 4 bulan aq praktikal ni...tak pernah pulak rasa penat macam minggu ni...hee...selalunya bila malam sempat lagi la aq nak berblogging kejap...tapi minggu ni terasa macam kurang sangat berblogging ni...tekanan kot sebab tak dapat nak blogging...HAHA...

Haa...yela...bila da habis waktu kerja je...sampai rumah je tengok tv dulu...da lepas Maghrib tu makan...lepas tu sambung tengok tv balik...nak buka laptop terasa malas je...HAHA...haa...dalam pukul 9 malam da mengantuk...lepas tu tahu la apa yang jadi kan..? hee...


Haa...syok je rasa bila tidur awal ni...HAHA...kesian kat blog aq ni yang agak terbiar dalam beberapa hari ni...haa...maaf ye blog...nak buat macam mana kan...masa agak terhad untuk berblogging bila hari biasa ni...bila cuti je la dapat luangkan masa sikit kat blog ni...lepas ni boleh la mulakan aktiviti terjah menerjah blog...hee...

#Tekanan tu satu pengalaman...heee...

NOTA KECIL :

Cuti 3 hari ni nak merayau pergi mana ye...kalau boleh nak je panjat Bukit Broga tu...nak menjerit kat atas Bukit Broga tu...nak hilangkan tension kat sana...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Tekanan Adalah Satu Pengalaman

Thursday, November 24, 2011

Blogger Kena Tahan Polis

Huuhhh...siapa pernah patah balik bila nampak papan tanda ni...? Haa...tu ada yang tak kena la tu kan...takut kena tahan polis ye...HAHA...aq pun sebenarnya kalau boleh malas nak lalu tempat tu kalau da nampak dari awal papan tanda tu...kalau yang bawa motor ni memang sah la kena tahan kan...


Haa...tak sangka pula aq malam tadi ada pula mereka tu buat roadblock kat tempat 'hotspot'...depan sekolah aq pula tu...cehhh...HAHA...aq memang da nampak mereka ada buat roadblock kat situ...sebab aq memang kebetulan lalu kat situ sebab nak pergi isi minyak...

"Balik nanti nak lalu jalan dalam ke...nak redah je roadblock tu..? Kalau nak lalu jalan dalam terasa jauh pulak bila malam ni...ahhh...redah je la...kena tahan pun redha je la...nak buat pemeriksaan je kan...kalau tak salah buat apa nak takut..."

Di kawasan roadblock...

P1   : Priiitttttt....sila berhenti ke tepi...
P2   : Minta lesen...
Aku : Nah...ni saya punya lesen encik...

Huuhh...lepas tu...dengan selamba je aq tanya..."Ni ada apa ni encik..?" Polis tu diam...ahhh...sudah...aq cakap dalam hati...kenapa la aq gatal tanya...haa..nasib baik 10 saat lepas tu ada respon..."Tak ada apa..cuma pemeriksaan je.."

Serius...lega aq bila ada respon dari polis tu...aq ni da macam kenal lama je dengan polis tu tanya macam tu...nasib baik ada respon...HAHA...kalau tak...aq dengan motor aq tak memasal kena sita nanti...tapi yang aq hairannya...kenapa kalau bawa motor je mesti kena tahan kalau ada pemeriksaan macam ni..? 

NOTA KECIL :

Huuhh...patut la masa keluar rumah malam tadi aq da rasa lain macam je...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Blogger Kena Tahan Polis

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday #26 | Akan Berakhir


Rasa macam sekejap betul masa berlalu...pejam celik da nak habis da...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #26 | Akan Berakhir

Tuesday, November 22, 2011

Selamat Hari Lahir Era Kecik



Selamat Hari Lahir Era yang ke-14...eh...yeke...betul la kan...

#Semoga terus berjaya dalam dunia blog...dan teruskan menulis entri 
yang best kat blog ye era...baru 14 tahun tapi da ada blog...terbaik la...hee~

**Terima kasih kerana membaca entri Selamat Hari Lahir Era Kecik

Harimau Baham Garuda

Tahniah pasukan Malaysia...bersemangat betul tengok perlawanan tadi...memang saat yang mendebarkan buat seluruh rakyat Malaysia...walaupun bermain di gelanggang lawan...tetapi semangat juang skuad Harimau Muda memang patut dikagumi...


Sepanjang perlawanan tadi skuad Harimau Muda memang banyak peluang tetapi banyak yang terlepas...kita da buktikan yang kita terbaik...dan aq bangga dengan mereka...yeaahh...Harimau Muda...!! Terima kasih semua pemain dan penyokong skuad Harimau Muda....anda memang terbaik la...hee...

#Bila GOLLLL !! tadi memang riuh la kawasan rumah aq...kat kedai mamak...confirm lagi riuh...HAHA...

Gambar : NST Online

**Terima kasih kerana membaca entri Harimau Baham Garuda

Monday, November 21, 2011

Malaysia VS Indonesia | Perlawanan Akhir Sukan SEA Ke-26


Malam ni merupakan malam penentuan sama ada skuad Harimau Muda atau skuad Garuda yang akan bergelar juara...seluruh rakyat Malaysia memang berharap skuad Harimau Muda akan melawan habis-habisan...baru la layak digelar Harimau Malaya...

Memang besar tanggungjawab kesebelasan utama skuad Harimau Muda malam ni...semoga dapat harumkan nama negara dan bersedia untuk benamkan Garuda malam ni...heee...

"Harimau Muda bersedia untuk mengaum dan menggegarkan Stadium Gelora Bung Karno"

#justgoogleit

NOTA KECIL :

Aq da tak sabar nak menjerit GOLLL!! ni...go Malaysia...!! Go Harimau Muda...heee~

**Terima kasih kerana membaca entri Malaysia VS Indonesia | Perlawanan Akhir Sukan SEA Ke-26

Penangan Game Di Facebook

Facebook...selain berchatting...update status kat wall sendiri...LIKE status rakan FB yang lain...komen status rakan sampai lebam...haa...semua ni mesti korang pernah buat kat bagi sesiapa yang ada akaun FB...hee...jangan kata tak pernah buat semua ni...HAHA...

Haa...lagi satu...games kat FB ni memang terlampau banyak kan...ada ke yang addicted dengan game kat FB ni macam aq dulu...? Sanggup berjaga sampai lewat malam sebab nak main game kat Facebook...bangun tidur je terus on laptop...mengadap game lagi...

Tu la jadinya bila da addicted sangat kat game ni...siapa pernah main Ninja Saga..? Haa...ada tak blogger yang pernah layan game ni...? sebelum aq ada blog dulu memang aq melayan game ni je...ghairah nak naikkan level...aq pun tak tahu kenapa...? memang da tahap sengal tu...penangan game kat FB...parah...HAHA...

"Ninja Saga"

Setelah berbulan lamanya aq tak buka game Ninja Saga ni...cuba la buka kejap tadi...banyak juga la pertambahan baru kat game ni...haa...aq berhenti main game ni sebab da tak boleh naikkan level da...ingatkan boleh la naik level sampai berapa pun...setakat level 60 je...cehhh...memang malas nak main la da...HAHA...

NOTA KECIL :

#Kalau nak buat sesuatu tu kena ikhlas...bukan nak kejar tu semua...kalau terlalu kejarkan tu semua...nanti bila da bosan...mesti kita takda semangat da nak teruskan...macam tu jugak bila berblog ni...

**Terima kasih kerana membaca entri Penangan Game Di Facebook

Sunday, November 20, 2011

Selamat Hari Lahir Tia



Selamat Hari Lahir Tia...pemilik blog Ini Kisah Tia a.k.a jiran blog...hehe...

~20112011~

**Terima kasih kerana membaca entri Selamat Hari Lahir Tia

Saturday, November 19, 2011

Cuti Sekolah | Aku Yang Teruja

Haa...cuti sekolah sudah pun bermula..!! Seronok la kan...dapat cuti dua bulan...mesti yang tengah pening kepala sekarang para ibubapa la...bila cuti ni...takkan nak duduk rumah je kan...mesti anak mereka tu nak berjalan kan...bercuti ke...huuhh...


"Yahooo....cuti sekolah kembali lagi...HAHA"

Wahhh...mereka yang bercuti aq pulak yang teruja lebih ni...HAHA...haa..yela kan...bila cuti...memang syok la kalau dapat berjalan...kita pusing satu Malaysia...kalau mampu la...kat Malaysia ni pun banyak tempat percutian menarik...tak perlu nak ke luar negara pun takpe...heee~

Haa...buat masa ni memang aq tak boleh nak pergi bercuti la...masih terikat lagi dengan Latihan Industri...bukannya boleh cuti sembarangan...hee...tak lama pun lagi...awal bulan Januari 2012 habis la...merdeka !! hee...

#Aq pun belum jelajah habis satu Malaysia ni..banyak lagi tempat yang aq belum jejakkan kaki lagi...heee...


NOTA KECIL :

Lepas habis praktikal nanti baru boleh fikir nak pergi bercuti ke mana...wahai Januari 2012...cepatlah la engkau tiba...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Cuti Sekolah | Aku Yang Teruja

Haa...Bunyi Apa Tu ?



Huuhh...krukkkk...kruukkk!! Bunyi apa tu...? Oh...bunyi perut lapar rupanya...HAHA...dari awal pagi tadi da mula rasa lapar...Sebelum mulakan aktiviti hari ni...jom sarapan dulu ! heee...

**Terima kasih kerana membaca entri Haa...Bunyi Apa Tu ?

Thursday, November 17, 2011

Kepentingan Mood Dalam Menulis Entri | Tips Blogging

Mood...siapa kata bila nak menaip entri ni tak perlukan mood...bila mood nak menaip tu OK...entri yang bakal dihasilkan tu akan OK..Haa...bila nak menaip sesuatu entri tu...kita memang perlukan mood...baru la entri yang dihasilkan tu akan jadi menarik...

Huuhh...tapi bila mood tu kurang OK...haa...contohnya la kan bila kita tengah marah...dan pada masa yang sama...kita menaip entri...berkemungkinan entri yang akan kita taip dan publish tu akan ikut mood kita tu...bila blogger lain baca nanti...nak komen pun takut...takut kena marah balik...tak nak la jadi sampai macam tu sekali kan...


"Pilih status MOOD anda"

Kalau boleh...elakkan menulis entri bila mood dalam keadaan tak stabil...kalau tengah moody...biar reda dulu...nanti kalau diluahkan sangat perasaan marah tu kat dalam entri...takut pembaca blog kita lari pulak...

Haa...nanti bila takde pembaca...takde komen kat entri...mula la merungut...takde yang nak baca la...mula la nak putus asa dalam blogging...tutur kata kita di dalam setiap entri tu amat penting...jangan rosakkan mood pembaca blog kita...hee...


NOTA KECIL :

Kalau mood baik...idea nak menulis pun banyak je...HAHA

**Terima kasih kerana membaca entri Kepentingan Mood Dalam Menulis Entri | Tips Blogging

Sesekali Tu Kena La Faham

Huuhh...bila aq tengok jam sekarang ni da nak dekat pukul 1 pagi tetapi mereka ni masih lagi bekerja...patut la bunyi bising je sejak pukul 12 tengah malam tadi...nak kata betulkan saluran paip...tak mungkin...kat rumah aq sekarang ni bekalan air masih ada...


"Bila da malam macam ni la baru nak buat kerja...
orang nak tidur la...buat esok tak boleh ke..?"

Sesekali tu kita kena la faham kerja macam mereka ni...bila tengah malam macam ni baru mereka boleh buat kerja mereka sebab kenderaan pun tak banyak bila tengah malam ni...kalau kerja ni dibuat pada waktu tengahari...dengan cuaca panas lagi...kenderaan pun tak berhenti lalu jalan tu...susah la nak buat kerja kan...


NOTA KECIL :

Aq ni jenis tak kisah...bunyi bising macam mana pun...boleh je lena...HAHA..

**Terima kasih kerana membaca entri Sesekali Tu Kena La Faham

Wednesday, November 16, 2011

Boleh Terima Ke Fakta Tu ?

Huuhh...sebenarnya dari awal tahun 2010 aq da perhatikan benda ni...dalam sebulan tu ada yang sampai 2-3 kali tukar pun ada...paling kurang pun 2 kali la bertukar setiap bulan...

Haa...setiap awal bulan, pertengahan dan akhir bulan aq akan perhatikan...ada yang lagi baru tak..setiap bulan mesti aq akan catat...setakat ni belum pernah terlepas lagi ni...haa...sebenarnya apa yang aq dok perhatikan ni...?

Haa...sebenarnya aq suka dok perhatikan perubahan nombor plat kenderaan Wilayah ni...setiap bulan ada je nombor plat baru yang keluar...haa...korang ingat aq perhatikan apa la tu agaknya? Aq masih waras lagi ye...jangan fikir lain pulak...HAHA...

"Nombor plat kenderaan Wilayah cepat 'buruk' walaupun 
kenderaan tu baru berusia 6 bulan...terima la fakta tu...HAHA"


Boleh diterima ke fakta tu...? HAHA...

Huuhh...fakta tu...nampak sangat kenderaan kat KL ni terlampau banyak...setiap bulan laju je nombor plat da bertukar...macam aq dulu la...masa aq beli tahun 2009, nombor plat masih WSX...rasanya baru keluar tak sampai 2 minggu...aq da nampak nombor plat baru WSY...baru nak merasa pakai motor baru...cehhh...ada lagi baru...HAHA...


NOTA KECIL :

Huuhh...sekarang ni da WWA...haa...tengok la...betapa lajunya pertukaran nombor plat tu...minggu ni bertukar lagi la tu...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Boleh Terima Ke Fakta Tu ?

Wordless Wednesday #25 | Rehatkan Minda


Kalau setiap masa nak serius je pun tak best kan...HAHA..

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #25 | Rehatkan Minda

Monday, November 14, 2011

Blog Bahasa Kasar | Oh Sentap

Huuhh...sejak bila pulak blog aq ni dilabel sebagai blog yang menggunakan bahasa kasar...seingat aq la kan...aq tak pernah pulak tulis entri yang dok hentam blogger lain...ni kan pula nak keluarkan bahasa yang kurang menyenangkan kat dalam entri aq atau lebih mesra dikenali sebagai bahasa kasar...

Sebelum nak publish sesuatu entri tu...aq akan double checked dulu entri tu dan pastikan tiada ayat yang kurang sesuai dalam entri aq tu...dalam menulis entri ni pun ada etikanya...bukan dok main publish sesuka hati...dok hentam sana sini...tak dapat apa pun...

Haa....relaks...aq tak hentam sesiapa pun...sebenarnya ada keywords "Blog Bahasa Kasar" yang muncul kat analytics Nuffnang ni...sentap ni...hee...pelik jugak aq...siapa la yang dok cari keyword tu...baik mengaku cepat...HAHA....



NOTA KECIL :

Hee...entri kat blog aq ni semua suci murni ye...tiada entri hentam blogger sana sini ye...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Blog Bahasa Kasar | Oh Sentap

Apa Aku Nak Jawab Ni..? | SPM 2011

Haa...bermula hari ni, bermula la satu detik peperangan terbesar buat calon yang mengambil SPM 2011...da bersiap sedia ke untuk menghadapi pagi nanti...hee...ada yang belum buat revision pun lagi..? 

"Huuhh...macam mana ni...? Aq belum study habis ni...apa aq nak jawab ni SPM esok?"


Haa...yang da buat ulangkaji tu bagus la...tidur awal...nanti senang nak bangun pagi...takkan esok nak SPM...malam ni baru nak pulun habis-habisan....takkan nak berjaga kot sepanjang malam...haa..nanti...takut tak sempat je nanti...haa...da gelabah nak jawab apa masa exam esok...hee...

Cehhh...beriya nak nasihatkan orang aq ni...haha...yang da bersiap sedia lebih awal tu bagus la...esok pagi masuk dewan peperiksaan pun muka confident je...psiko sikit...hee...kalau kita da berusaha...mesti boleh buat la...kan....nasihat abang pada adik-adiknya...heee...

"SELAMAT MENDUDUKI SPM 2011"


P/S : Terlupa jadual SPM...KLIK SINI....heee~



NOTA KECIL :

Huuuhh....tak sanggup sebenarnya aq nak ingat balik masa zaman ambil SPM dulu...serius...memang menakutkan...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Apa Aku Nak Jawab Ni..? | SPM 2011

Sunday, November 13, 2011

Layankan Saja...

Huuhh...awal pagi Ahad je aq da terlayan Family Comes Here ni kat channel ONE HD...mulanya aq tak ambil kisah sangat rancangan ni...tapi yang buat aq hairannya...kenapa la adik aq tu tergelak-gelak tengok rancangan ni dari tadi....aq pun jeling je la tapi mata masih tertumpu kat laptop lagi ni...

Boleh tahan sengal jugak la rancangan ni...HAHA...bila tengok gelagat dorang tu...serius memang muka tak tahu malu...siapa yang pernah tengok rancangan ni tahu la macam mana kan...mesti gelak la tengok gelagat dorang ni...

Bukannya aq kenal sangat artis sana tu...tapi layankan je la...



NOTA KECIL :

Macam mana la aq boleh terlayan rancangan Korea ni pagi tadi...HAHA....

**Terima kasih kerana membaca entri Layankan Saja...

Saturday, November 12, 2011

Semua Ni Sebab...

Haa...satu hari tak buka blog...rasa pelik je...nak menaip pun tetiba jadi slow ni...tu baru sehari tak menaip...bayangkan la kalau 3-4 hari...HAHA...aq sebenarnya masih trauma lagi ni...kalau la...kalau la aq terlanggar anak orang tadi....huuuhh...

Huuhhh...melintas dalam gelap depan aq...aq yang trauma ni...orang tu relaks je tadi...HAHA...semua ni gara-gara nak beli ice blended ni la...nasib baik masa lalu kubur cina tadi takde yang melintas ke...melompat ke...kalau tak...mesti brek mengejut je nanti...


Mocha Cofee...Italian Cappucino...haa...kena la beli dua...satu mana cukup...baru la berbaloi...bukannya selalu...dua minggu sekali je...hee...pasar malam punya pun layan je...nak beli kat Starbucks mana mampu...haha....

**Terima kasih kerana membaca entri Semua Ni Sebab...

Friday, November 11, 2011

Tak Sampai 5 Minit

Haa...korang pernah terjaga tak dari tidur disebabkan mimpi walaupun baru 5 minit terlena...lepas tu bila bangun je da lupa mimpi apa...? HAHA...ishhh...ke aq je yang pernah alami macam ni...macam pelik pun ada...

Huuuhhh...serius...aq pernah alami benda ni...masa tu aq rasa baru je lelap tak sampai 5 minit...boleh la sampai bermimpi...bila bangun je aq terus gelak...terfikir kenapa aq mimpi macam tu...HAHA...tu pun kalau ingat la mimpi apa...mimpi jatuh dari tempat tinggi la...tu serius memang terkejut....heee...


Haa...sebelum tidur tu...jangan la dengar lagu guna earphone...mengganggu otak korang nak berehat je...tapi aq buat jugak...haha...tak selalu la...nak dengar lagu pun...cari lagu yang boleh mengantuk je bila dengar...feeling je...da mengantuk tu...cabut la earphone tu...nanti susah pulak nak bangun pagi kalau telinga tu tertutup...hee...

P/S : Tarikh hari ni 11.11.11...ada yang istimewa ke tentang tarikh ni...? Tapi bagi aq tarikh ni macam biasa je....HAHA...


NOTA KECIL :

Semalam awal benar aq da give up...tidur awal...hari ni da terlewat pulak....confirm mengantuk je nanti esok bila nak buat kerja...HAHA....

**Terima kasih kerana membaca entri Tak Sampai 5 Minit

Thursday, November 10, 2011

HasrulHassan Jelajah dan Gegar Blog 2011 !!


Segmen pertama yang aq join untuk bulan November ni dari blog HH...rasanya da lama jugak la aq tak join segmen macam ni...kalau nak join sekali KLIK banner kat atas tu...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nama Blogger : Ezad Skytech
Nama Blog : Skytech Belog
Tarikh Mula Berblog : 4 April 2011

Target Blog 2011 :  
"Nak capai 1k follower dalam masa 6 bulan berblog dan sasaran tu da pun tercapai....target seterusnya untuk mencari pembaca setia untuk blog ni...dan masih dalam proses nak mencapainya..."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

**Terima kasih kerana membaca entri HasrulHassan Jelajah dan Gegar Blog 2011 !!

Browser Mana Yang Terbaik?


"GC : I'm flying without wings...!!"

Haa...apa yang terlintas kat fikiran korang bila tengok gambar ni...? Browser pun bergaduh..? Semua nak tunjuk hebat...HAHA...semua tak mahu nak mengalah...browser mana yang terbaik ye..? tapi bagi aku la kan...kalau dibandingkan Google Chrome dengan Mozilla Firefox...Google Chrome tetap terbaik la...

Bukan aku kata browser lain contohnya seperti Internet Explorer, Opera, Safari tu tak bagus...cuma ada sedikit kekurangan la berbanding Google Chrome...hee...malah sekarang ni kat desktop laptop aku ni pun ada 3 jenis browser yang aku guna...

Tapi memang jarang la aku guna browser IE dengan Mozilla ni...GC jugak yang tetap menjadi pilihan...sebab browser GC ni la yang paling senang nak berkerjasama dengan aku bila aktiviti blogwalking dilakukan...HAHA...buka new tabs sampai 20 pun takde hal...sempoi je...tapi kalau buka guna browser lain...huuhhh...sabar je la...hee...

Dulu aku addicted guna Opera...sekarang ni da putus dengan Opera...GC pulak jadi pengganti...HAHA...lepas ni browser mana pulak jadi pilihan...aku rasa banyak lagi browser lain yang best tapi aku belum tahu ni...heee


NOTA KECIL :

Setiap blogger mesti ada browser terbaik yang menjadi pilihan kan...baru la boleh blogging dengan aman tanpa gangguan kelembapan browser...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Browser Mana Yang Terbaik?

Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday #24 | Virus

#justgoogleit

NOTA KECIL :

Lepas satu masalah...datang lagi masalah lain...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #24 | Virus

Tuesday, November 8, 2011

Cuti...Dan Cuti Lagi

Ada yang masih bercuti lagi ke hari ni bagi yang bekerja...? Ke masih belum puas bercuti lagi...tiga hari bercuti dari hari Sabtu...siap ada ekstra cuti lagi semalam...selalunya bila da cuti lebih daripada 2 hari ni...bila nak mulakan balik minggu tu memang terasa liat kan...HAHA...nasib baik hari Isnin da lepas untuk minggu ni...

Tapi aq rasa cuti minggu ni cepat je berlalu...macam tak rasa cuti je...student yang cuti seminggu sempena raya haji tu mesti syok je kan...tenang je seminggu kat rumah...HAHA...boleh merayau sana sini...ni yang buat aq jeles ni...haha...pejam celik da sabtu balik nanti...cehhh...baru mula hari ni da fikir cuti aq ni...cuti...dan cuti lagi...haha...


#justgoogleit

Haa...banyak dapat daging korban hari tu...? hee...mesti ada yang buat gulai daging...daging bakar la...erk...aq pulak yang telan air liur ni...HAHA...tapi bila nak makan daging korban ni...jangan main belasah je...kalau makan banyak sangat nanti...pening kepala tu baru tahu...maklum la...daging fresh tu kan...hee...bagi yang ok..teruskan la...hehe...


NOTA KECIL :

Haa...makan tu makan jugak...jangan pulak abaikan kesihatan ye...heee

**Terima kasih kerana membaca entri Cuti...Dan Cuti Lagi

Sunday, November 6, 2011

Salam Aidiladha 1432H

"Salam Aidiladha 1432H"


Salam Aidiladha 1432H buat semua umat Islam di seluruh dunia...semoga ibadah korban dapat dilakukan dengan sempurna dan membawa seribu rahmat dan keberkatan dalam kehidupan kita semua... (^^,)


NOTA KECIL :

Sambut raya kat KL lagi tahun ni...hee...suasana lebih kurang sama je bila buat ibadah korban ni...nanti jom tengok orang buat ibadah korban ni...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Salam Aidiladha 1432H

Saturday, November 5, 2011

Terkena Gangguan

Huuhh...da lama rasanya tak menaip entri kat blog ni...HAHA...padahal baru dua hari tak mengadap blog tapi gayanya macam da dua bulan tak mengadap blog...huuhh...cukup la tu dua hari berehat tanpa blog...nanti makin malas pulak nak update...hee...

Haa...sebenarnya bukan sengaja tak nak update blog...sejak hari Khamis hari tu...aq telah terkena 'gangguan'...lama jugak la ambil masa untuk pulih dari terkena 'gangguan' tu...ada la dalam dua hari...kalau terkena lama lagi aq pun tak tahu la apa akan jadi...huuhhh...

Masalah ni memang agak serius la bagi aq...aq pun da buntu nak buat macam mana ni...huuhhhh...tapi kalau dibiarkan je mesti akan kerap berlaku 'gangguan' ni...


Haa...ni la sebabnya dua hari aq tak dapat nak online...'gangguan' internet...heee...dekat dua hari jugak la takde connection internet kat rumah aq ni...aq ingatkan gangguan tu kejap je...sebab pernah jugak jadi macam ni dulu tapi cuma beberapa jam je takde line internet...nasib baik sekarang da OK...ada yang cari aq tak? heee...perasan lebih ni...HAHA...


NOTA KECIL :

Huuhhh...sekarang ni boleh la tarik nafas lega sikit...kalau 3-4 hari berterusan takde line internet...bertambah malas la aq nak update nanti...heee...

**Terima kasih kerana membaca entri Terkena Gangguan

Wednesday, November 2, 2011

Tiga Serangkai


"Wahhh...hujan lagi la malam ni..."

Huuuhhh....sekarang ni memang musim hujan la kan...petang tadi da hujan...malam ni hujan lagi...hee...kalau tidur pun syok ni...fuuhhh....sejuk....haa...bila asyik hujan ni...mesti banyak tempat air bertakung...kena periksa la sekeliling rumah tu ye...mana tahu ada bekas air ke...haa..nanti jadi tempat pembiakan nyamuk pulak kan...haa...lagi susah nanti...

Haa...bila musim hujan ni...penyakit 3 serangkai pun senang je nak tersebar kan kalau antibodi badan tu lemah...demam la...batuk la...selesema la...HAHA...huuhhh...sentap ni...sebab aq ni tengah dalam proses nak pulih dari penyakit 3 serangkai tu...heee...

Tapi yang hairannya...selalunya bila kurang sihat tu takde selera sangat la nak makan kan....tapi aq ni macam terbalik la pulak...haa...itu nak dimakan...ini nak dimakan...huuhhh...da tak normal ni...HAHA...


NOTA KECIL :

Haa...ada siapa yang nak belanja aq makan aiskrim Wall's tak...? heee~

**Terima kasih kerana membaca entri Tiga Serangkai

Tidur Pun Masih Fikirkan Blog


Haa...ni da parah da ni...!! aq hanya mampu tersenyum je bila tengok gambar ni....sentap pun ada ni...HAHA....ada ke blogger yang macam ni ye...huuuhhh...bila tidur pun masih fikirkan blog lagi....haa...ada yang sampai terbawa ke dalam mimpi...haa...tu lagi dahsyat....heee....

"Haa...nak update entri apa lagi ye lepas ni..."

Huuhhh...tu da betul addicted dengan blog tu...nak berblog tu boleh...tapi kena pandai bahagi masa la kan...jangan sampai diri tu terabai hanya disebabkan blog...orang sekeliling tak diendahkan...sibuk dengan blogging...haa...tak nak sampai la macam tu kan...

Haa...jadilah seorang blogger yang bijak untuk membahagikan masanya untuk berblog dan ada masa untuk lakukan aktiviti lain...baru la blogging ni pun rasa relaks je...takde la berblogging ni rasa macam satu aktiviti yang membebankan...

#Setakat ni belum pernah lagi sampai bermimpi blog bila tidur...heee...


NOTA KECIL :

Tenang je bila berblogging macam ni...heee..

**Terima kasih kerana membaca entri Tidur Pun Masih Fikirkan Blog

Tuesday, November 1, 2011

Selamat Datang November



Huuhhh...entri pertama untuk bulan November ni...bulan Oktober pun baru saja labuhkan tirai...target aq untuk bulan lepas hampir saja tercapai...tetapi apakan daya...tetap tak tercapai target tu...haa...takpe la...lain kali boleh cuba lagi...hee...

Haa....aq ada terbaca satu entri blogger ni...memang kreatif habis la...gunakan tajuk entri lepas untuk buat satu entri yang bila baca tu ayat tu macam da disusun terlebih dahulu untuk disesuaikan dengan ayat dalam entri...haa...nak baca KLIK SINI...hee...

Kena ada daya fikiran yang kreatif nak terbitkan entri kreatif macam tu....boleh la cuba nak buat lepas ni kan...HAHA...haaa...baru aq ingat...bulan lepas...aq pun ada jugak buat entri guna tajuk filem...memang haru habis la entri tu....hee...nak tahu....cuba TERJAH SINI...haha...

Huuuhhh...November...! Harap bulan ni lebih baik dari bulan sebelumnya...heee...


"Selamat tinggal Oktober...Selamat datang November"


NOTA KECIL :

Haaa...sebenarnya aq memang da lama menunggu bulan November ni...ayat skema habis ni...kah3...

**Terima kasih kerana membaca entri Selamat Datang November
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com