Tuesday, 31 January 2012

Buang Servis Pengiklanan Percuma

Haa...sejak semalam aq da perasan benda ni sebenarnya...kenapa tak boleh nak masuk blog yang ada meletakkan pengiklanan percuma dari abcdead.com ni tak boleh nak akses...bila masuk je ke blog tu...belum habis loading lagi mesti akan terus direct masuk ke abcdead.com ni...


Haa...domain abcdead.com ni da expired pada 30 Januari 2012...patut la pun...kalau nak selesaikan masalah ni...rasanya blog yang guna servis pengiklanan percuma abcdead.com ni patut buangkan dulu code tu kat blog...nanti da OK...letak la balik...selagi tak buang...rasanya...blog korang...mungkin pengunjung tak boleh masuk...

#Aq da cuba da masuk blog yang ada iklan abcdead.com ni...memang tak boleh nak masuk seperti biasa...

NOTA KECIL :

Aq pun pernah guna servis ni kat blog dulu...tapi da lama buang da...heee...

**Terima kasih kerana membaca entri Buang Servis Pengiklanan Percuma

Top 10 Blog Refferer Januari 2012

Haa...rasanya blog siapa agaknya la yang menjadi Top 10 Refferer Januari 2012 untuk Skytech Belog bulan ni...dan sedikit sebanyak telah menyumbangkan trafik untuk bulan Januari ni ke blog ni...


Top 10 Blog Refferer 2012



NOTA KECIL :

Terima kasih sebab menjadi 10 top refferer Skytech Belog untuk bulan Januari 2012 ni...hee...mungkinkah Top 10 Blog Refferer Februari 2012 nanti akan berubah...kena tunggu dan lihat la...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Top 10 Blog Refferer Januari 2012

Monday, 30 January 2012

Sesi Jawab Soalan | Tag Dari Fatin Diana

Haa...baru aq ingat ada yang FD ada tag aq semalam untuk jawab 11 soalan semalam...nak buat semalam tapi tak sempat pulak...hari ni baru teringat...nak jawab ke tak nak ? HAHA...daripada soalan dan jawapan yang aq berikan...mungkin dari sini dapat kenal kot siapa di sebalik SKYTECH BELOG ni...hee...

Nak kena ikut syarat ke FD...? Tak nak ikut boleh...hee...huuhh...sesi jawab soalan bermula...


1) You're full name ? Macam dalam IC ?

Nama sebenar macam dalam IC...haa...Izzat Nazmi Bin Saiful Bahri...straight to the point...HAHA...nama sendiri buat apa nak segan kan...hee...

2) Dah berapa lama dalam dunia blog ni ?

Haa...baru je lagi...tak sampai setahun pun...mula blogging sejak April 2011...tak percaya...cuba tengok entri pertama blog ni bila...hee...next...

3) Setiap kali blogwalking, blog siapa yang korang tak pernah miss walaupun sekali dan kenapa ?

Erm...setiap kali blogwalking ye...haa...da semestinya la blog sendiri dulu kan...HAHA...eh...takde la...blog siapa ye...? Setiap kali blogger ni update entri mesti takkan missed untuk masuk dan komen entrinya..nak tahu blog siapa...? Haa...blog INI ni...HAHA...paling best bila ada entri review movie terbaru...memang dapat menarik perhatian untuk kita semua ke panggung wayang....terbaik la...hee...

4) Novel or movie?

Novel...ohh...tidak...sebab memang jenis tak suka nak membaca novel yang tebal...serius...boleh mengantuk...HAHA...mungkin movie kot...kalau movie action ke...huuhhh...memang layan la...hee...

5) Tak boleh hidup tanpa phone atau laptop ?

Laptop kot...phone tu sehari tak usik pun takpe...tak kisah sangat...tapi kalau laptop...memang setiap hari kena mengadap...kalau tak mengadap sehari...macam ada yang tak kena je...HAHA...cuma laptop ni tak boleh bersuara je...kalau boleh bersuara...mesti laptop ni akan cakap macam ni..."Bosannya tengok muka tuan aq ni...setiap hari kena tengok muka dia...menyampah..."

6) Lelaki yang merokok ni nampak macho ke ?

Serius aq cakap...memang tak macho langsung...ingat macho sangat la tu kalau merokok ni...macam....malas nak cakap je...HAHA...

7) Selalunya rujuk blog mana untuk tengok tutor ?

Huuhh...tak ingat da bila kali terakhir design blog ni...selalunya search je kat Google nak tutor apa...klik je...tak ingat la blog mana...memang da lama tak masuk blog tutor ni...hee...

8) Romantik, seram, aksi or kelakar ? Kenapa ?

Rasanya kat soalan berapa tadi ada jawab soalan ni...haa..takpe la..jawab sekali lagi...rasanya lebih prefer aksi...bila tengok aksi dalam movie tu...tetiba rasa nak tiru jugak aksi dalam tu...memang cari pasal...HAHA...layan seram pun OK jugak....tapi paling tak best bila tengok movie bila hantu keluar...mesti semua menjerit...cuba la ketawa....baru best....HAHA...

9) Sekarang ni fashion vintage makin ramai yang ikut...Kenapa eh ?

Entah la...malas nak ambil tahu sangat...hee...

10) Korang akan buat apa bila bosan ?

Haa...kalau bosan ye...? Kalau keluar berjalan...badan pun penat...duit pun banyak keluar...erm...rasanya tidur la aktiviti yang terbaik kot nak menghilangkan bosan...hee..

11) Korang jujur ke tak jawab soalan yang aku bagi ni ?

Huuhh...ni da habis jujur ni...soalan yang terakhir tu memang lagi menampakkan kejujurannya...HAHA...


NOTA KECIL :

Nasib baik takde soalan panas yang FD tanya...kalau tak...pening kepala aq nak menjawabnya nanti...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Sesi Jawab Soalan | Tag Dari Fatin Diana

Woww | Konsep Ferrari Millenio

Haa...Ferrari Millenio...nama pun da smart...rupa dan rekabentuk kereta konsep Ferrari Millineo mesti woww kan...konsep Ferrari Millenio ni telah diilhamkan oleh Marko Petrovic...walaupun cuma konsep...tak mustahil satu hari nanti Ferrari Millenio ni akan ada di pasaran....tapi memang confirm mahal la kan...hee...

Ferrari Millenio

"Ferrari Millenio is a design study of a futuristic electric vehicle powered by two stations (engines). It is a two-seater car, very light, and designed with strong impact from the Ferrari world park in Abu Dhabi." 


"This vehicle has been developed as a structure of several pieces proportionally designed and well combined in one. Ferrari Millenio provides an illusion in its way of very complex assembling process, as you can see here, the front lights look like they are floating and not attached."




>>> Sumber

NOTA KECIL :

Huuhh....sketching untuk kereta konsep ni memang smart la...memang terpaku kejap la aq design Ferrari Millenio ni...entah dari mana dia ni dapat idea nak hasilkan kereta konsep macam ni...huuhh...kalau aq la...memang serius bluurr je nak mencari idea....HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Woww | Konsep Ferrari Millenio

Awan Nano | Anugerah Juara Lagu 26

Huuhh...saingan nampaknya kurang hebat malam ni untuk AJL26...lagu yang macam kurang layak bertanding pun terpilih ke....oppss...tu pendapat aq la...hee...masa persembahan yang awal pun macam da out...

"Betul ke aq tengah tengok AJL26 ni..?"

Tapi aq tak kata la semua tak bagus kan....macam Aizat, Faizal Tahir, 3 Suara, Alyah, Hafiz tu ok la...yang lain...huuhh...entah la...aq ni bukan juri profesional kan....da mereka pilih tu...haa...nak buat macam mana kan....


Awan Nano...memang aq da jangka lagu ni akan memang...tahniah Hafiz...simple je...dengan hanya berbaju t-shirt dan berseluar track suit semasa buat persembahan dengan penuh penghayatan dan lagu Awan Nano telah dinobatkan sebagai juara AJL 26...hee...memang mencatat sejarah ni...

Keputusan penuh AJL 26 kali ni...

Persembahan Terbaik

Kisah Hati - Alyah

Vokal Terbaik 

Awan Nano - Hafiz 

Anugerah Juara Lagu 26

Ketiga       : Karma - Faizal Tahir
Naib Juara : Beribu Sesalan - 3 Suara
Juara          : Awan Nano - Hafiz

NOTA KECIL :

Tahniah Hafiz !! Haa...yang lain boleh cuba AJL27 pulak ye....heee...

**Terima kasih kerana membaca entri Awan Nano | Anugerah Juara Lagu 26

Sunday, 29 January 2012

Facebook | Photo Viewer Terbaru 2012

Huuhh...hari Ahad macam ni terasa macam malas je nak bangun awal...nak online awal pagi...haa..lagi la malas...tapi pagi ni entah kenapa rasa macam nak buka blog...FB...dan terbaru...Twitter...HAHA...orang lain da berkurun guna Twitter...tapi aq baru je nak guna...hee...

"Bila aq buka FB pagi ni..ada sesuatu yang luar biasa telah berlaku..."

Haa...FB telah perkenalkan photo viewer yang terbaru...aihhh...sejak bila ni...? Rasanya semalam aq ada view gambar kat FB ni tapi masih macam biasa je...takde pun perubahan...tapi pagi ni aq ada perasan sesuatu...photo viewer FB aq memang da berubah jadi macam ni...

New FB Photo Viewer...SMART !!

Kan...photo viewer FB aq da pun bertransformasi...bahagian status dan komen tu da berubah ke bahagian kanan gambar...wahhh...smart pulak yang baru ni...hee...aq cuba la buka akaun FB aq yang lagi satu...tapi masih guna photo viewer yang lama....hee...


Ohh...FB lagi satu tu memang jarang buka...HAHA...mungkin dia update FB yang aktif je kot...hee...tapi yang terbaru serius cool beb...hee...

NOTA KECIL :

Haiihh...hairan jugak ni...photo viewer FB yang baru ni mungkin baru lagi kot...tengah malam tadi masih seperti biasa...pagi ni da jadi luar biasa...ataupun FB aq je ke yang macam tu...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Facebook | Photo Viewer Terbaru 2012

Saturday, 28 January 2012

Aku Tak Makan Pujian Wahai Cik Anon

Haa...cehhh...tajuk bukan main poyo lagi kan...HAHA...Anonymous...ataupun lebih dikenali dengan nama Cik Anon di kalangan blogger...Cik Anon ni memang selalu komen kat blog aq tapi masuk kat SPAM la sebab mereka ni suka SPAM link...kebanyakannya semua dalam BI...tak reti baca BM agaknya...HAHA...

Biasanya la kan...kalau aq dapat komen macam tu...memang aq takkan teragak untuk delete je...cehhh...kerja nak SPAM je tahu...hee...tapi yang buat aq nak tergelak tu...Cik Anon ni boleh komen macam ni pulak...maaf...aq tak makan pujian la wahai Cik Anon...hee...


Haa...sah Cik Anon tu bukan dari Malaysia ni...entah macam mana boleh sesat blog picisan aq ni kat negara mereka tu pun aq tak tahu....hee...hairan aq....HAHA...

NOTA KECIL :

Aihh...setahu aq...blog aq ni tak sediakan Google Translate...macam mana Cik Anon tu faham apa yang tulis dalam entri aq tu...HAHA....EPIC FAILED betul la...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Aku Tak Makan Pujian Wahai Cik Anon

Friday, 27 January 2012

Tak Sayang Nyawa Ke ?

Haaihh...da tak sayang nyawa ke...? Tu je yang aq mampu cakap bila jumpa mereka yang naik motor tapi tak pakai helmet ni...susah sangat ke nak pakai helmet...


Walaupun dekat...keselamatan tu kan penting...takkan bila bertembung dengan abang polis baru la sarungkan helmet tu...tu pun kalau sempat la...haa...masa tu baru la menggelabah kan...

Haa...apa yang aq perhatikan bila petang je mesti bersepah yang naik motor tapi tak pakai helmet...memang tak sayang nyawa...bukannya ada lesen...kebanyakannya budak sekolah lagi rasanya...tu kalau ada polis meronda...mahu bersepah lari...hee...

Malang kan tak berbau...cuba bayangkan kalau berlaku kemalangan ke...tak ke ngeri tu nanti...utamakan la keselamatan...ingatlah orang yang tersayang...eh...siap ada pesanan khidmat masyarakat lagi tu...hee...

#Serius...aq memang geram je tengok budak2 yang naik motor tak pakai helmet ni...lepas tu muka bukan main berlagak...haishh...

NOTA KECIL :

Budak sekolah sekarang da advance...baru sekolah rendah tu...semua nak naik motor je...tak pandang da basikal ni...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Tak Sayang Nyawa Ke ?

Thursday, 26 January 2012

Woww | Avenged Sevenfold Live In Malaysia 2012


"Avenged Sevenfold Live In Malaysia 2012"


>>> Sumber

Huuhh...macam tak percaya je akhirnya Avenged Sevenfold akan turun ke Kuala Lumpur pada April 2012...memang da lama die hard fans A7X di Malaysia ni menantikan kedatangan A7X ke KL ni...kat twitter pun heboh da pasal ni...


Haa...Jason Lo, selaku CEO Tune Talk penat da nak menjawabnya...betul ke ni Avenged Sevenfold nak turun KL...? Ke aq hanya bermimpi je ni...HAHA...


#The Rev main dram memang style la...spinning drumstick...memang terbaik la...!! Tapi sayangnya The Rev da takde...tapi aq tetap tak sabar nak tengok band ni kalau betul la Avenged Sevenfold jadi turun Malaysia April ni... 

NOTA KECIL :

Harap ianya bukan rumors la...Avenged Sevenfold Live In Malaysia 2012...yehaa...!!

**Terima kasih kerana membaca entri Woww | Avenged Sevenfold Live In Malaysia 2012

Wednesday, 25 January 2012

Wordless Wednesday #37 | Si Penjual Epal


NOTA KECIL :

#MoralOfTheStory...

Jangan hanya menilai sesuatu tu hanya dari luarannya saja...sentiasa la bersangka baik...tu kan lebih baik...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #37 | Si Penjual Epal

Tuesday, 24 January 2012

5 Kisah Dalam 1 Cerita

Haa...bila Tahun Baru Cina ni...memang banyak movie best yang ditayangkan kat tv...sampai aq malas nak online semalam...HAHA...lepas habis satu movie...tukar channel lain...ada lagi movie best...habis tergendala pelan aq nak online semalam...aq tak boleh kalau tengah tengok movie sambil taip entri...tak boleh nak fokus...hee...

Sekarang ni pun tengah melayan movie lagi ni...HAHA...Phobia 2...syok kot layan cerita hantu Thailand ni seorang diri...sebab aq tak pernah tengok cerita ni dari mula...asal tengok je mesti da separuh cerita da...HAHA...


5 kisah seram dalam satu movie...terbaik la...lepas tu tayang awal pagi pulak tu...haa...memang bagus la...dup...dap...dup...dap...berderau darah aq tengok movie ni...asyik banyak scene terkejut je...da nama pun cerita hantu...biasa la tu kan...HAHA...

#Buat terkejut aq je mayat hidup ni...tetiba je bangun...HAHA...

NOTA KECIL :

Baru 3 cerita ni...lagi 2 cerita...aq da mengantuk ni...huhu...

**Terima kasih kerana membaca entri 5 Kisah Dalam 1 Cerita

Sunday, 22 January 2012

Woww | Pendrive Unik

Haa...design pendrive yang ada kat pasaran sekarang ni da terlalu biasa...cuba la design pendrive tu biar nampak unik sikit...aq pun da bosan tengok design pendrive yang biasa ni...HAHA...harga mahal bukan main...tapi...design...tak menarik langsung...

Tapi...bila aq tengok koleksi pendrive yang unik ni...Woww !! 

Hanya tu je yang mampu aq katakan di pagi Ahad ni...aq tak sangka pun yang tu sebenarnya adalah pendrive...serius...rekabentuknya memang unik...mana nak beli ni...? Ada jual tak kat sini...kalau ada memang aq akan buat koleksi pendrive ni...hee...

Pendrive Unik





NOTA KECIL :

Huuhh...pendrive bentuk Wall's Magnum ni buat aq tetiba rasa macam nak makan aiskrim pagi ni...nasib la tu pendrive...kalau tak...da lama aq telan da...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Woww | Pendrive Unik

Saturday, 21 January 2012

Selamat Hari Lahir iMBobo



Haa...selamat hari lahir iMBobo yang ke...berapa ye...? Kurang pasti la...hee...banyak yang misteri pasal iMBobo ni...nama sebenar pemilik blog iMBobo ni pun masih misteri sampai sekarang...masih tak dapat dikesan...hee...

Semoga panjang umur, murah rezeki dan blog iMBobo terus maju dalam dunia blog ni...minta izin printscreen gambar blog ye...hee...

#Nice guys from Pluto...tu je yang aq jumpa kat FB....HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Selamat Hari Lahir iMBobo

Friday, 20 January 2012

Nikmat Bila Hujan



Huhh...serius...terasa nikmatnya bila hujan turun petang ni...lagipun da lama tak hujan kat sini...nak keluar pergi jogging pun terpaksa la batalkan niat tu...takkan la nak berjogging dalam hujan pulak kan...nanti orang kata gila pulak...tapi aq lebih rela berjogging dalam hujan daripada berjogging tengah panas terik...hee...

Tapi sekarang ni rasa macam nak bermain dalam hujan la pulak...takde siapa pun nak marah...HAHA...da lama tinggalkan aktiviti tu...teringin pulak rasanya...HAHA...

Bila hujan macam ni...nak mengadap tv pun tak boleh..."Services currently not available"...HAHA...biasa la...apa pun tak boleh kan...haa...tapi takpe...elok jugak hujan lebat ni...kalau tak kering-kontang pulak empangan tu sebab cuaca sejak kebelakangan ni panas terik...kalau empangan kekurangan air...nanti kena catu pulak air...

#Jom mandi hujan...HAHA...

NOTA KECIL :

Oh...tidak...susah bila takde air ni...kan ?

**Terima kasih kerana membaca entri Nikmat Bila Hujan

Thursday, 19 January 2012

Segmen : Jom Blogwalking !


Haa...lama da rasanya tak join segmen blogger lain ni...kali nak join segmen Diana...support segmen yang dia anjurkan ni...rasanya masih banyak blog yang belum diteroka dalam dunia blog ni...dapat jugak kenal dengan blogger lain kan bila join segmen macam ni...

#Segmen tamat 20 Januari 2012...haa...cepat...cepat...nak join KLIK banner tu...hee...

NOTA KECIL :

Jangan cancel...teruskan je segmen Diana ni ye...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Segmen : Jom Blogwalking !

Wikipedia Ditutup 24 Jam


Why is Wikipedia blacked-out?


"Wikipedia is protesting against SOPA and PIPA by blacking out the English Wikipedia for 24 hours, beginning at midnight January 18, Eastern Time. Readers who come to English Wikipedia during the blackout will not be able to read the encyclopedia. Instead, you will see messages intended to raise awareness about SOPA and PIPA, encouraging you to share your views with your representatives, and with each other on social media." 


"Wikipedia ditutup 24 jam..."

Huhh...selalunya kalau aq nak cari sesuatu maklumat...mesti aq cari kat Wikipedia ni...sebab Wikipedia ni da macam ensiklopedia online da...semuanya ada kat dalam tu...taip je nak cari apa...dulu masa aq nak buat assignment pun...ada jugak refer info dekat Wikipedia ni...kalau berterusan macam ni...susah jugak la...

"Imagine A World Without Free Knowledge"

Aq pun tak tahu kenapa ada pihak yang nak boikot Wikipedia ni...sedangkan sejak sedekad yang lalu, mereka telah luangkan berjuta-juta jam hanya untuk membina eksiklopedia terbesar dalam sejarah manusia...tapi....huuhh...entah la...kalau nak tahu lebih lanjut kenapa Wikipedia ni ditutup 24 jam....KLIK je link kat atas tu...


#Aq baru nak cari sesuatu kat Wikipedia...tetiba tak boleh buka pula...huuhh...

NOTA KECIL :

Wikipedia Oh Wikipedia...apa la nasibnya nanti...tunggu je la...huhu...


UPDATE : Sekarang Wikipedia da OK...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Wikipedia Ditutup 24 Jam

Wednesday, 18 January 2012

Wordless Wednesday #36 | Pizzburger



NOTA KECIL :

Haa..kat Malaysia ada tak jual Pizzburger ni...nampak sedap je...unik tu...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #36 | Pizzburger

Wordless Wednesday #35 | Muda Atau Tua ?


Sumber : Oh! Meow FB

NOTA KECIL :

Hee...aq pun baru tahu ni...kesian...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #35 | Muda Atau Tua ?

Tuesday, 17 January 2012

Cabaran Dan Dugaan...Semua Tu Normal

16 Januari 2012...akhirnya tamat jugak pengajian aq selama 3 tahun secara rasminya setelah report LI, buku log LI da selamat dihantar petang semalam...bila da hantar semua benda tu...rasa nak menjerit je tapi nanti orang kata apa pulak kan...so, menjerit dalam hati je la...HAHA...

Huhh...bila dapat surat tamat pengajian tu...macam tak sangka je da tamat...bersyukur dengan result yang aq dapat walaupun tak segempak mana...heee...


Aq jugak pernah hampir nak give up masa semester empat dulu...dua minggu jugak aq tak masuk kuliah...entah kenapa pun aq tak tahu...bila aq fikir balik..."Lagi berapa semester je lagi nak habis kan...? tak kan nak give up da..." Haa...lepas da kaunseling diri aq sendiri...baru la aq sedar...inilah cabaran dan dugaannya...bila da mulakan sesuatu tu...haruslah ditamatkan...yeahhh....semangat balik la lepas tu...hee...

Haa...akhirnya....dalam tak sedar...kejap je masa tu berlalu...rasa macam baru semalam je aq mendaftarkan diri...hee...3 tahun yang penuh dugaan dan cabaran...mana la tahu kan mungkin cabaran lepas ni lagi semakin mencabar...haa...kena la bersedia fizikal dan mental la nak hadapinya nanti kan....heee...

#Cabaran dan dugaan dalam hidup...normal la tu kan...baru la kita tahu dan belajar erti sesuatu kehidupan tu...

NOTA KECIL :

Bila da habis belajar...rindu pulak masa time belajar dulu...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Cabaran Dan Dugaan...Semua Tu Normal

Monday, 16 January 2012

Melody Monday : Hello Cold World

Haa...seharian aq menyepikan diri dari dunia blog, FB dan dunia internet dari semalam...kelembapan line internet yang melampau sejak hari Sabtu hari tu menyebabkan aq Missing In Action kejap semalam...haa...untuk entri permulaan minggu ni aq nak perkenalkan Melody Monday atau MM...lebih kurang macam entri Wordless Wednesday dan Spontaneous Thursday yang aq buat la...dimana ada entri special untuk hari tu saja...



"I feel happy, I feel sad...I feel like running through the walls...
I'm overjoyed, I'm undecided...I don't know who I am...
Well, maybe I'm not perfect, at least I'm workin' on it...
22 is like the worst idea that I have ever had...
It's too much pain, it's too much freedom...What should I do with this?...
It's not the way you plan it...
It's how you make it happen...yeah, it's how you make it happen..."



"HELLO COLD WORLD"

Hello Cold World adalah lagu pilihan aq untuk entri MM minggu ni sebab kan sehari aq da hilang dari dunia blog ni...tak sempat nak blogwalking pun semalam...mesti banyak yang aq da terlepas ni...haa...lagipun lirik lagu ni pun macam kena je dengan situasi aq sekarang ni...mungkin lepas ni baru aq akan mula aktif balik blogging macam biasa...hee...




NOTA KECIL :

Paramore cipta lagu ni khas untuk aq agaknya...cehhh...perasan...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Melody Monday : Hello Cold World

Saturday, 14 January 2012

Simple Plan Live In Kuala Lumpur 2012


Simple Plan...sebuah band yang popular dengan lagu "Welcome To My Life" bakal menggegarkan KL Live pada 14 Januari 2012...haa..malam ni la...band Pop Punk daripada Kanada ini membuka tirai konsert 2012 dengan "SIMPLE PLAN : GET YOUR HEART! ON TOUR" di seluruh Asia. Konsert Simple Plan malam ni dibawakan oleh Tunetalk dengan kerjasama JS Concert Productions dan Fat Boys...

Simple Plan terdiri dari Pierre Bouvier (Vokal Utama), Jeff Stinco (Gitaris Utama), Sebastien Lefebvre (Gitar Rhythm), David Desrosiers (Pemain Bass) dan Chuck Comeau (Pemain Dram)...

Tarikh   : 14 Januari 2012
Masa     : 8.30 p.m
Tempat : KL Live, Kuala Lumpur
Tiket     : RM258, RM188, RM98


"SIMPLE PLAN LIVE IN KL 2012"

NOTA KECIL :

Haaa...baru aq teringat yang konsert Simple Plan Live In KL 2012 tu hari ni...ingatkan minggu depan...minggu ni memang banyak benda nak kena settle...tak teringat pun pasal ni...memang tak sempat nak beli tiket la da...konsert da mula pun rasanya...HAHA...

#Kalau AVENGED SEVENFOLD turun KL...confirm aq pergi la...heee...

**Terima kasih kerana membaca entri Simple Plan Live In Kuala Lumpur 2012

Bila Diperlukan Baru Nak...

Huuhh...lega rasanya bila da siap report LI ni...haa...lebih kurang dua hari jugak la aq marathon siapkan report ni sampai semalam pun tak sempat nak online...online FB pun guna phone je...kalau online guna laptop...takut melarat...tak siap pulak report LI aq nanti...HAHA...

Haa...tak sampai 200 pages pun...tu pun aq da rasa macam nak meraung buat report ni...nak tunggu habis print keluar report tu lagi satu hal...hee...ni kira sikit lagi...dulu masa aq semester dua...assignment 350 pages nak kena print...entah berapa kali aq tukar cartridge...nak tunggu habis print assignment tu...entah berapa jam pun aq tak ingat...da lupa...HAHA...


"Haa...walaupun printer ni agak "SLOW" bila nak print...asyik kena marah je dengan aq...tapi printer ni da banyak berjasa aq sejak April 2009 lagi...kalau takde printer ni...haa...memang takkan siap la semua assignment aq dulu...hee "

#Lepas ni duduk diam dalam kotak ye wahai printer...nak guna nanti aq cari ye...HAHA...

NOTA KECIL :

Bila diperlukan baru la nak mencari...tapi bila tak nak guna...dibiarkan macam tu je...erk...macam kena tepat kat aq je ni....hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Bila Diperlukan Baru Nak...

Thursday, 12 January 2012

Spontaneous Thursday #12 | Fokus


"Terlalu fokus buat report LI dari pagi tadi sampai terlupa yang 
hari ni belum post sebarang entri...HAHA..."

NOTA KECIL :

Fokus...fokus...cepat siap...boleh aq sambung berblogging...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Spontaneous Thursday #12 | Fokus

Wednesday, 11 January 2012

Wordless Wednesday #34 | Kelas Memandu


" Auto ke manual ? " 

Haa...selamat berjaya bagi yang akan ambil ujian ataupun yang baru bercadang nak ambil lesen memandu tahun ni...hee... 

#Belum tentu boleh lepas ujian memandu kalau macam ni...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #34 | Kelas Memandu

Wordless Wednesday #33 | 2012 Terbaik


NOTA KECIL :

Entri wordless yang buat aq jadi wordless...Wordless terbaikk la !! hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #33 | 2012 Terbaik

Tuesday, 10 January 2012

Durian Oh Durian

Haa...terbaca entri kat blog Kak Diana tadi pasal durian ni...betul ke durian boleh mengatasi masalah susah nak tidur...? Wahhh...baru tahu ni...haa...lepas ni kalau susah nak tidur....makan la durian...tapi masa musim durian je boleh cuba kan...kalau tak musim...mana nak cari durian kan...heee...

Sekarang ni pun memang musim durian kan...? Sana jual durian...sini jual durian...kat rumah aq ni pun satu rumah da bau durian je...serius memang kuat baunya...HAHA...sejak dari minggu lepas tu...da habis beli lagi...haa...orang bagi pun ada...rezeki tu...hee...


Kalau dulu aq tak minat durian...tak tahu kenapa...tak heran pun durian bila ada kat depan mata walaupun nampak sedap...tapi sekarang ni...memang pantang jumpa durian la...haa...kalau yang isi dia kuning tu...perghhh...memang terangkat la...da jadi hantu durian...memang habis licin...HAHA...

NOTA KECIL :

Selalunya lepas makan durian...kena letak air kat dalam kulit durian tu...lepas tu minum...tapi aq lepas makan durian...boleh bantai minum air sejuk...HAHA... 

**Terima kasih kerana membaca entri Durian Oh Durian

Tawaran Sambung Belajar

"Anda telah ditawarkan untuk kemasukan ke UniKL bagi sesi Januari 2012...Sila download surat tawaran dan lain-lain dokumen di....."

Belum habis baca lagi mesej tu aq da terus pangkah...haa...biasa la...tengah mamai masa tu...mana la sedar kan...baru bangun tidur la katakan...HAHA...


Bila da bangun tadi...aq check la mesej kat dalam inbox...mana tahu tadi aq tersalah tengok ke masa tengah dalam keadaan mamai tu...bila check balik...ternyata memang betul...rupanya aq tak bermimpi tadi...aq dapat tawaran sambung belajar di UniKL untuk program BACHELOR OF ENGINEERING TECHNOLOGY (HONS) IN INDUSTRIAL DESIGN...

Ada lebih kurang seminggu lagi sebelum tarikh pendaftaran...tengah fikir nak terima ataupun tak ni...macam awal sangat...ataupun nak tunggu tawaran lain....huuhh...aq pun baru sehari duduk kat rumah ni sebab semalam hari terakhir aq praktikal...hee...lega sikit...tapi tak boleh nak lega sangat la...report pun belum siap lagi...HAHA...

NOTA KECIL :

Report Latihan Industri pun ada lebih kurang seminggu lagi je dateline nak hantar ni...terlalu banyak benda nak selesaikan dalam minggu ni...tapi sempat jugak berblogging...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Tawaran Sambung Belajar

Monday, 9 January 2012

Cara Permohonan Kemasukan Ke IPTA Sesi Akademik 2012/2013


Sebelum Mengemukakan Permohonan




Semasa Mengemukakan Permohonan

  • Pastikan anda mengisi semua maklumat yang betul dan tepat di dalam borang permohonan anda.
  • Pastikan anda mengisi semua ruangan WAJIB yang bertanda (*).
  • Anda WAJIB memasukkan SALAH SATU MAKLUMAT bagi ruangan yang bertanda (**)
  • Pastikan anda membuat semakan dengan teliti borang permohonan anda
  • Pastikan anda menekan butang (Sah & Hantar) bagi menghantar borang permohonan.
  • Pastikan anda mencetak borang permohonan anda sebagai bukti permohonan anda telah selamat diterima oleh sistem.



Selepas Mengemukakan Permohonan

  • Pastikan anda membuat semakan semula Borang Permohonan anda di laman SEMAKAN bagi memastikan anda telah BERJAYA mengemukakan permohonan.
  • KEMASKINI Borang Permohonan jika perlu.
  • Sekiranya anda masih belum mencetak borang permohonan, Pastikan anda mencetak Borang Permohonan anda dilaman SEMAKAN sebagai bukti Permohonan.


    Sumber : upu.mohe.gov.my

    #Permohonan bermula 9 Januari 2012 sehingga 2 April 2012...


    NOTA KECIL :

    Haa...kepada yang sedang memohon dan akan memohon...selamat memohon dan semoga berjaya ! hee...

    **Terima kasih kerana membaca entri Cara Permohonan Kemasukan Ke IPTA Sesi Akademik 2012/2013

    Elakkan Guna Jalan Berikut Pagi Ni

    Haa..untuk makluman semua pengguna...beberapa jalan di ibu negara dijangka akan sesak bermula jam 7 pagi Isnin ni...

    Mengikut maklumat yang diperolehi dari laman Facebook Polis Diraja Malaysia (PDRM) Kuala Lumpur menyatakan jalan yang terlibat ialah Jalan Duta dari kedua-dua arah, Jalan Kuching, Bulatan Segambut, Jalan Khidmat Usaha, Jalan Ibadah, Jalan Dutamas, Jalan Persiaran Dutamas dan Jalan Hikmat Usaha...


    Jalan-jalan berkenaan menuju ke Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Matrade, Bangunan Kompleks Kerajaan, Hentian Bas Jalan Duta, Masjid Wilayah dan sekitarnya...

    Kesesakan itu dijangka berlaku berikutan perhimpunan penyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim ekoran keputusan Mahkamah Tinggi berhubung tuduhan kes liwat Ketua Pembangkang itu terhadap bekas pembantu peribadinya, Muhd Saiful Bukhari Azlan...

    Sumber : MyNewsHub

    #Habis la jalan mesti sesak esok pagi...kalau boleh memang aq nak elakkan diri daripada terperangkap dalam kesesakan lalu lintas ni...serius...memang stress kalau sangkut dalam jammed ni...HAHA...

    NOTA KECIL :

    Dinasihatkan..kalau boleh elakkan dari menggunakan jalan-jalan tersebut jika tak mahu terperangkap dalam kesesakan lalu lintas ni...sila gunakan pengangkutan awam...LRT, Monorail kan ada...jangan tanya la kenapa...hee...

    **Terima kasih kerana membaca entri Elakkan Guna Jalan Berikut Pagi Ni

    Sunday, 8 January 2012

    Juara MasterChef Malaysia Musim Pertama

    Juara MasterChef Malaysia Musim Pertama milik siapa...?

    Adakah gelaran Juara MasterChef akan menjadi milik Ezani ataupun Wahidan...?

    8 Januari 2012...Haa...agaknya siapakah diantara mereka yang akan bergelar Juara MasterChef Malaysia untuk musim pertama ni...dan siapa yang akan membawa pulang wang tunai RM100,000 dan berpeluang untuk menerbitkan buku masakan sendiri.... 

    Rancangan MasterChef Malaysia ni boleh dikatakan aq tengok semua episod la sejak mula ditayangkan 22 Oktober 2011 lepas...pada pendapat aq la...episod awal dulu kurang menyengat...dan agak hambar...selepas da bertukar chef juri...baru la nampak menarik sikit dan setiap minggu makin menarik...

    Siapakah yang menjadi pilihan...? Malam penentu...

    Santapan Penamat ! Haa...Juara Masterchef Malaysia...adakah Ezani ataupun Wahidan ? Semuanya bakal terjawab malam ni...Jangan lupa saksikan Masterchef Malaysia : Santapan Penamat malam ni di Astro Ria (CH104) dan Saluran HD (CH188)...

    #Tolong jangan SPOILED kan mood peminat MasterChef Malaysia...tunggu saja Santapan Penamat malam ni...


    NOTA KECIL :

    Haa...lepas tamat rancangan MasterChef Malaysia Musim Pertama ni...adakah akan ada MasterChef Malaysia Musim Kedua..? Ataupun Junior MasterChef Malaysia ke...boleh ke ? hee...

    **Terima kasih kerana membaca entri Juara MasterChef Malaysia Musim Pertama

    Saturday, 7 January 2012

    Mood Study | Bersantai Di McD

    Erk...sarapan pukul 4 pagi kat McD...entah mimpi apa awal pagi tadi pun aq tak tahu...semua tengah syok tidur dibuai mimpi masa tu...aq pulak boleh keluar pergi McD pukul 4 pagi...HAHA...saja nak ambil angin awal pagi...serius memang sejuk cuaca awal pagi ni...rasanya macam da kat Genting Highlands da pagi tadi...


    Haa...aq ingatkan awal pagi macam tu...tak ramai sangat la kat McD ni kan...ternyata tekaan aq salah...McD Taman Melati ni awal pagi tadi memang penuh...semua tengah demam...demam final exam...mood study...penuh nota kat kiri dan kanan...heee...Bila nak study je...mesti nak study sambil bersantai kat McD...? Kenapa agaknya...?


    Huhh...suasana pagi tu tetiba buat aq teringat balik masa nak final exam dulu...sama la macam mereka ni...bila nak study je...mesti lepak kat McD...HAHA...tapi aq tak selalu sangat join sebab aq tahu...kalau lepak macam ni...study apa pun susah sikit nak masuk...mesti asyik berborak je nanti...tapi setakat nak buat nota ringkas tu boleh la...hee...

    Tapi kalau macam nak study Math ke takpe buat study group ni...lepak kat McD...haa...tapi kalau untuk subjek yang perlu untuk membaca...serius susah nak fokus...baik study sendiri lagi tenang...hee...haa...semua student U yang bakal menduduki final exam tu...

    "SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN AKHIR"


    NOTA KECIL :

    Haa...serius...tak tenang aq nak lepak lama sikit kat McD pagi tadi...semua muka serius je study...aq yang stress tengok orang study...hee...

    **Terima kasih kerana membaca entri Mood Study | Bersantai Di McD

    Thursday, 5 January 2012

    Selagi Ada Idea


    Blurr...tak tahu nak update apa...malas nak online...nak buka blog...haa...tu lagi la...tu sebenarnya simptom awal penyakit M.A.L.A.S...setakat ni memang masih belum ada penawar yang dapat merawat penyakit ni melainkan diri sendiri...HAHA...

    Haa...sejak minggu lepas lagi aq perasan ni...lepas post entri wordless je mesti aq jadi macam ni...jadi blurr...nak kata aq ada exam...sibuk study...takde la pulak...aq kan tengah praktikal...mana ada exam...buku pun tak nak tengok muka aq semester akhir ni...hee...

    Nasib baik la blog ni tak boleh nak bersuara...agaknya kan la...blog ni pun da bosan tengok muka aq setiap hari...blog...update entri...blogwalking...tu je la kerjanya...selagi ada idea...selagi tu la nak menaip entri...


    NOTA KECIL :

    Haa...selagi aq belum putuskan untuk berhenti berblogging ni...selagi tu la kena tengok muka online setiap hari wahai blog...HAHA...

    **Terima kasih kerana membaca entri Selagi Ada Idea

    Wednesday, 4 January 2012

    Wordless Wednesday #32 | BoBoiBoy Ke Sekolah


    #BoBoiBoy...kembali ke sekolah ! hee...

    NOTA KECIL :

    Haa...blog aq dan BoBoiBoy memang tak dapat dipisahkan...HAHA...

    **Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #32 | BoBoiBoy Ke Sekolah
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Pengomen Setia Julai 2017

    Alexa Rank Ezadskytech.com