Monday, 30 April 2012

Melody Monday : Welcome To The Family

> Whats Up Guys...

Haa...ada yang masih Monday Blues lagi hari ni ? Relaks la...esok cuti kan...hee...entri kali ni cuma intro untuk entri akan datang nanti...entri penuh akan menyusul kemudian...haa, kira macam teaser la ni...Avenged Sevenfold Live at Surf Beach Sunway Lagoon, 29 April 2012...


"Welcome To The Family"
Avenged Sevenfold Live In Surf Beach Sunway Lagoon 



NOTA SKYTECH :

Huhh...agaknya berapa ramai fans Avenged Sevenfold ada kat konsert A7X Live at Surf Beach Sunway Lagoon malam tadi ? Mungkin lebih daripada 10k...huhu...


P.S - Kenapa dua lagu tu takde dalam setlist...huhu
Penat semalam pun tak hilang lagi ni...tu buat entri teaser dulu...hee (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Melody Monday : Welcome To The Family

Sunday, 29 April 2012

Avengers Malaysia Gegar Surf Beach Sunway Lagoon

> Whats Up Guys...

Happy weekend guys ! Akhirnya hari yang memang da lama aku tunggu sejak berbulan lepas tiba juga akhirnya hari ni sebab...sebab konsert Avenged Sevenfold Live In Kuala Lumpur 2012 pasti akan menggegarkan Surf Beach Sunway Lagoon malam ni...

Avenged Sevenfold Live In KL 2012 Stage !

Haa...stage pun da ready ! Cuma tinggal beberapa jam saja lagi ni...haa, nak buat entri Silent Sunday hari ni boleh ? Sebab da tak mampu nak kata apa bila dapat tengok gambar stage ni...

"Now Your Nightmare Comes To Life"



NOTA SKYTECH :

AVENGERS Malaysia...jom gegarkan Surf Beach Sunway Lagoon malam ni...Sevenfold ! Sevenfold !


P.S - Avenged Sevenfold dan The Avengers ada kaitan ke ? HAHA...#LOL 
Happy weekend guys...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Avengers Malaysia Gegar Surf Beach Sunway Lagoon

Saturday, 28 April 2012

Film Review : The Avengers

> Whats Up Guys...

Haa...movie terakhir yang review sebelum ni adalah movie Battleship yang memang amat berbaloi untuk ditonton di pawagam lebih daripada sekali sebab aku da tontonnya dua kali...HAHA...dan kali ni akan review movie The Avengers pulak...dapat premier screening tapi baru nak review hari ni...asyik tangguh saja nak buat review movie ni...ok, hari ni aku review movie THE AVENGERS yang sekarang ni memang tengah mengganas di pawagam di Malaysia...Avengers Assemble !

Marvel's The Avengers

Sinopsis : Nick Fury, the director of S.H.I.E.L.D assembles a group of superheroes that includes Iron Man, Thor, Captain America and Hulk to fight a new enemy that is threatening safety of the world...can The Avengers save the world ?

Haa...sebelum baca review...jom layan trailer movie The Avengers ni dulu :

"Avengers...Assemble!"


Kenapa perlu tonton movie The Avengers ni :

  • Filem bergenre aksi dan sci-fi
  • The Avengers adalah sebuah filem yang menggabungkan beberapa watak superhero Marvel's seperti Iron Man, Captain America, Thor dan Hulk
  • Filem ini dibarisi dengan pelakon yang cukup hebat seperti Robert Downey Jr. (Tony Stark / Iron Man), Chris Evans (Steve Rogers / Captain America), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Mark Ruffalo (Dr. Bruce Banner / The Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Black Widow), Jeremy Renner (Clint Barton / Hawkeye)
  • Pernah tertanya tak bagaimana kesemua superhero boleh disatukan dan membentuk The Avengers ?
  • Hebat sangat ke Loki sampai perlu tubuhkan The Avengers untuk menentangnya ?
  • Boleh ke Iron Man, Captain America, Thor dan Hulk bekerjasama dalam satu pasukan sebab semua ada kelebihan masing-masing dan terlalu ego lagi-lagi Iron Man..HAHA..
  • Watak Tony Stark yang membuatkan penonton jadi gila...sebab apa ? Kena tengok la...hee...
Hulk tengah buat agaknya masa ni ?

  • Hulk boleh mengikut arahan ? Hulk buat penonton geli hati sebab...haa, semuanya ada dalam filem ni...
  • Plot cerita yang memang tak membosankan walaupun durasi filem ni hampir 2 jam lebih cuma pada mulanya agak slow sikit tapi keseluruhannya memang terbaik
  • Penuh dengan aksi, humour dan effect CGI yang superb
  • The Avengers ni filem aksi ke filem komedi ? LOL...HAHA...
  • Tunggu sehingga habis dan jangan keluar awal sebab ada satu scene yang perlu korang tengok di akhir movie tu dan mungkin ada sambungan movie The Avengers ni ?

Rating : 9/10 (Memang berbaloi kalau nak tengok lebih dari sekali movie The Avengers ni...one word...SUPERB !)



for the premier screening last Thursday...

P.S - Patut ke aku teruskan ? Haa, kalau sudi tolong 
klik > http://bit.ly/JRqHAz dan VOTE...sehari sekali saje...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : The Avengers

Friday, 27 April 2012

Movie, Gift And Treat

> Whats Up Guys...

Haa...bila baca entri kat blog Zuan ni tadi...serius, memang rasa macam baru semalam saja jumpa...padahal kali terakhir jumpa dulu Februari lepas...dan buat kali kedua akhirnya dapat jugak buat small gathering dengan Zuan dan DN masa Premier Screening The Avengers kat OU malam tadi...hee...

Lepas habis tengok The Avengers tu lepak minum kejap sampai aku sesat la nak cari tempat tu...maklum la...belum pernah masuk lagi area situ...da malam pulak tu...memang tak cam jalan la...nasib baik jumpa jugak la tempat tu setelah hampir 30 minit mencari...mungkin lebih...HAHA...

Thanks Zuan for the gift...

Haa, sebelum balik tu dapat pulak gift dari penulis Saiazuan Blog sebab jadi top comentator untuk bulan March...by hand tu..special sikit...kan zuan...HAHA...thanks again...really appreciate it...harap boleh jumpa korang lagi next time...

Movie, Gift and Treat...AWESOME !
Thanks...

Thanks DN untuk dinner semalam...picture credit tu Zuan (,^^)

NOTA SKYTECH :

Huhh, tak sempat lagi nak buat review movie The Avengers...sebab sampai rumah pun dekat pukul 2 pagi...hee...maybe next entri...


P.S - Semalam satu gambar pun aku tak snap masa kat OU jumpa dengan mereka ni...
terlampau excited nak tengok The Avengers...sengal kan....HAHA (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Movie, Gift And Treat

Thursday, 26 April 2012

MOOD : Go Avengers

> Whats Up Guys...

Wohaa...!! Akhirnya Mr Shy kembali dunia blog setelah seharian menghilangkan diri...haa, sekarang ni mood Avengers telah diactivatekan sejak daripada semalam lagi...sebab movie ni kan da nak keluar kat pawagam tak lama lagi...haruslah excited OK ! #LOL...

The Avengers

AVENGERS...Assemble !!

Haa, nak marathon layan movie Iron Man, Hulk, Thor, dan Captain America ni...maybe movie Iron Man dan Hulk boleh skip dulu rasanya sebab aku da pernah tengok...movie Thor dengan Captain America saja aku belum tengok lagi...ketinggalan zaman betul ni...HAHA...

Tahun ni entah kenapa la asyik nak terjah pawagam saja bila ada movie baru...lepas ni kalau nak tengok wayang...kena tengok seminggu lepas tu la dan terutamanya pada hari Rabu la...dapat murah sikit...boleh layan dua movie sekaligus...sebab kalau hari pertama tayang tu satu tiket macam da boleh tengok dua movie...kalau dapat tengok free lagi best...ahakkss...

NOTA SKYTECH :

Huuhh, rasanya sempat tak agaknya nak habiskan semuanya hari ni sebelum tengok Premier Screening The Avengers malam ni ? HAHA...


P.S - Haa...ada sesiapa yang join screening Avengers ni kat One Utama malam ni ? 

Patut ke aku teruskan ni ? Kalau sudi tolong 
klik > http://bit.ly/JRqHAz dan VOTE...sehari sekali saje...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri MOOD : Go Avengers

Tuesday, 24 April 2012

Boboiboy Musim Kedua : Boboiboy Dan Budak Misteri

> What's Up Guys...

Haa...rasanya ada yang masih ingat lagi tak dengan watak animasi terbitan Animonsta Studios seperti watak BoBoiBoy, Ochobot, Gopal, Ying dan Yaya...sejak kemunculan animasi BoBoiBoy pada suatu ketika dulu memang telah mencetuskan satu fenomena yang amat luar biasa sekali dan animasi ni telah ditayangkan di beberapa buah negara...dan dengar cerita Boboiboy Musim Kedua...Boboiboy Dan Budak Misteri akan mula ditayangkan mulai 27 Mei 2012...


Siapakah Budak Misteri tu? Haa, kan dalam episod terakhir Boboiboy musim pertama ada tunjukkan teaser sikit "Budak Misteri" tu masa Boboiboy naik tren...masih kuat lagi memori aku ni...HAHA...memang da lama nantikan Boboiboy Musim Kedua ni...akhirnya ! Tunggu la kemunculannya MEI nanti...!


Haa...apakah agaknya kelainan yang akan ditampilkan dalam BoBoiBoy musim terbaru kali ni...dan siapakah sebenarnya Budak Misteri tu...? Kawan ataupun lawan...huhu...

Nantikan kemunculan BoBoiBoy Musim Kedua bermula 27 Mei 2012


>> Sumber : BoBoiBoy FB Fanpage


NOTA SKYTECH : 

Haa...siapa kata animasi BoBoiBoy ni cuma budak kecik saja yang minat nak tengok...haa, orang dewasa pun ada yang TERMINAT animasi ni...macam aku la tu...dan blog ni mesti akan terus dicop blog BoBoiBoy lepas ni...HAHA...sesekali buat entri macam ni best jugak...terasa macam kanak-kanak riang saja...ahakss...HAHA...


P.S - Kalau sudi tolong klik > http://bit.ly/K5gtYp dan VOTE...
Terima kasih...setiap vote amatlah bermakna...Mari berkempen ! (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Boboiboy Musim Kedua : Boboiboy Dan Budak Misteri

Monday, 23 April 2012

Gengster Jepun

> What's Up Guys...


Haa...siapa la yang mencari keyword gengster jepun ni? Baik mengaku cepat sebelum...HAHA...belum pernah lagi keyword tu muncul kat analytic Nuffnang ni...serius, first time ni...#LOL...aku try la search entri yang berkaitan keyword tu...memang takde...semakin hari semakin pelik keyword yang muncul...haa, keyword yang lain tu ada la jugak yang berkaitan...hee...

Keyword Boboiboy tu memang setiap hari akan muncul sebab blog aku ni pernah dicop blog Boboiboy dulu...ahakss...tengok kat bahagian sidebar Entri Popular Seminggu tu...entri pasal Boboiboy bukan da seminggu popular kat situ...berbulan da rasanya...hee...

NOTA SKYTECH :

Sekarang ni setiap kali buat autopublish entri mesti tak keluar entri tu? Kenapa la agaknya...da dua kali kena macam tu...takkan sebab aku masih gunakan interface blog yang lama tak boleh nak buat autopublish kot...huhu...

P.S - Avenged Sevenfold Live In Malaysia 6 hari lagi ! (,^^)   

**Terima kasih kerana membaca entri Gengster Jepun

Sunday, 22 April 2012

Pilih Satu Antara Dua

> What's Up Guys...

Happy weekend guys...! Mata da macam panda da ni sebab tidur lewat...sebab awal pagi tadi temankan cousin aku tengok game Barcelona VS Real Madrid sampai pukul 4 pagi...untung la hari ni hari minggu...haa, aku tolong temankan saja...tapi tengok la jugak game tu sambil online...haa, kalau diberi dua pilihan la...pilih satu diantara dua...antara tengok bola atau layan blog...aku lebih rela layan blog dari tengok bola...letih nak tunggu dorang jaringkan gol ! HAHA...


Haa, da habis game tu...kalau nak tidur pun da pukul berapa kan...dengan laparnya lagi...dugaan...HAHA...tapi nak tunggu time breakfast tu macam lambat lagi kan...tetiba teringat yang McD ada serve breakfast bermula pukul 4 pagi sampai 11 pagi kan...teringin nak makan Chicken Muffin lagi...tapi malas pulak nak keluar sebab da mamai da time tu...terpaksa la lupakan hasrat nak breakfast awal pagi tadi...hee...

What? Pagi tadi hari terakhir Chicken Muffin harga RM2.50 ni ? Lepas ni harga normal...

NOTA SKYTECH :

Haa...da hari terakhir ke pagi tadi offer Chicken Muffin tu? HAHA...memang melepas la...da la sampai pukul 11 pagi saja...memang sah tak sempat nak beli la pagi tadi dengan harga offer tu...huhh, hari ni weekend kan...nak rehat saja la...da la tak cukup tidur semalam...hee...


P.S - Happy weekend guys...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Pilih Satu Antara Dua

Saturday, 21 April 2012

Asyik Buka Emel ?

> What's Up Guys...

Haa...sejak bila aku suka check emel ni? HAHA...entah kenapa sejak dari pagi asyik buka emel saja...tapi bila buka...hampehh...HAHA...nampak macam da takde harapan saja nak dapat tiket free untuk tengok The Avengers minggu depan...mungkin takde rezeki kali ni...takpe la, boleh cuba lain kali la kan...tapi...


Sebenarnya aku masih belum give up lagi tu, petang tu tepat pukul 4.51 PM tadi dan bila buka saja emel...ternampak satu emel kat inbox...aku da kecewa sejak dari pagi check emel asyik dari Milk A Deal dan Churp Churp saja tapi kali ni...sekali buka...WOW !

"You are cordially invited to the Nuffnang Premier Screening of The Avengers on..."


Yehaa...! Memang tak sangka la watak superhero yang aku create dalam entri Marvel's The Avengers tu iaitu Admiral Skysonic membolehkan entri aku terpilih dan kali ni dapat tengok Premier Screening The Avengers pulak kat GSC One Utama...terima kasih Nuffnang ! Skytech dan Skysonic..awesome ! hee...

Admiral Skysonic and The Avengers ! #LOL...

NOTA SKYTECH :

Haa...da masuk kali keempat dapat tiket free daripada Nuffnang...hee...BE bila lagi ? HAHA...


P.S - Haa...ada sesiapa yang dapat screening? 
Boleh jumpa kat One Utama masa screening ni nanti...hee (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Asyik Buka Emel ?

Thursday, 19 April 2012

Mungkin Akan Ada Kali Ketiga

> What's Up Guys...

Huuhh, baru dua kali...mungkin ada kali ketiga? Haa, apa yang dua...dan apa yang tiga ? HAHA...Haa, selalunya kalau aku buat review sesuatu movie tu kat blog...taip entri review ikhlas dari hati ni...hee...kalau movie tu awesome dan best...memang aku akan kata best la dan kalau sebaliknya tu...haa, faham sendiri la kan...hee...movie Battleship ni pun aku da tengok buat kali kedua da semalam...mungkin akan ada kali ketiga...HAHA...#LOL...

Haa...ramai yang tanya aku ni memang kaki wayang ke? Sebab setiap kali ada movie baru saja mesti aku akan tengok dan akan buat review kat blog...tu pun kalau rajin nak buat review la sampai Madam dan Zulfattah pun perasan yang aku ni asyik tengok movie kat wayang saja...baru mula tahun ni jadi kaki wayang...heee...

Battleship da tengok dua kali OK ! HAHA...#LOL

Entah kenapa la tahun ni aku memang excited semacam saja bila tahu ada filem baru yang keluar kat pawagam...rasa macam nak tengok semua saja...HAHA...boleh bankrap kalau setiap bulan macam ni...

Haa, mungkin sebab tahun ni banyak dapat merasa tengok movie free kot daripada Nuffnang...thanks to Nuffnang ! Bukan bodek OK...HAHA...tapi takde la setiap kali ada movie baru dapat tengok free kan...melampau la tu...hee...haa, minggu depan movie The Avengers pulak da mula ditayangkan kat Malaysia kan...lagi la excited habis ni...jom serang pawagam ! HAHA...


NOTA SKYTECH :

Serius...tahun ni memang banyak betul movie yang best...ni yang nak kena sediakan checklist movie yang akan keluar sepanjang tahun 2012 ni la...haa, lepas ni movie apa pulak nak tengok...ahakkss...


P.S -  Thanks Shera sebab letak Mr Shy dalam entri INI...
Siapa lagi kan yang ada nickname tu kan...HAHA...patutlah tersedak tadi...hee (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Mungkin Akan Ada Kali Ketiga

Wednesday, 18 April 2012

Film Review : Battleship

> What's Up Guys...

Haa...rasanya macam belum terlambat lagi untuk aku buat review movie ni kan ? Da seminggu tengok movie ni baru nak buat review...#LOL...kali terakhir aku review movie The Cabin In The Woods dan kali ni movie apa pulak aku akan review ? Haa...tengok tajuk entri pun da tahu kan movie apa yang akan di review untuk kali ini kan...sudah tentunya BATTLESHIP !

#Battleship

Sinopsis : Filem ini bermula apabila NASA menemui planet yang menyerupai Bumi dan kemudiannya NASA menghantar isyarat yang kuat daripada pelbagai alat komunikasi yang berpusat di Hawaii. Pada masa yang sama juga, Alex Hopper cuba untuk menarik perhatian seorang wanita dengan mendapatkan chicken burrito untuk wanita itu dengan apa cara sekali pun dan sanggup untuk memecah masuk kedai serbaneka yang telah pun ditutup semata-mata untuk mendapatkan chicken burrito tersebut. 

Lt. Alex Hopper, Samantha Shane and Cora Raikes

Haa, apa yang telah terjadi selepas tu agaknya? Siapakah wanita tersebut sebenarnya? Bagaimanakah Alex Hopper boleh menyertai NAVY? Semuanya bermula daripada peristiwa tersebut...haa, nak tahu kena la tengok movie ni kat pawagam...hee...

"The Battle For EARTH Begins At Sea !"



Haa, kenapa movie Battleship ni perlu ditonton lebih daripada sekali :

  • Filem bergenre aksi dan sci-fi
  • Battleship adalah sebuah filem sci-fi yang diinspirasikan daripada sebuah permainan kanak-kanak yang dinamakan Battleship keluaran Hasbro
  • Filem ini dibarisi pelakon yang hebat seperti Taylor Kitsch (watak John Carter), Rihanna, Liam Neeson dan ramai lagi
  • Haa...nama MALAYSIA ada terselit dalam movie ni? Jalur Gemilang pun ada kat dalam movie ni...Ada yang perasan tak? 
  • Ketika peperangan bermula antara NAVY dan mahkluk asing, kapal perang musuh yang kelihatan seperti kebal dan mustahil untuk dimusnahkan kerana kecanggihan teknologinya
Nampak memang macam agak mustahil untuk dimusnahkan...kan?

  • Plot cerita yang menarik dan membuatkan penonton tak senang duduk kerana di dalam pawagam kerana penuh dengan debaran dan kehebatan CGI yang mampu buat penonton ternganga sebentar dan adakah strategi pasukan NAVY akan berjaya memusnahkan kapal perang mahkluk asing tersebut?
  • Pastikan korang tak terlepas semua scene dalam movie ni walaupun seminit !
  • Apa jadi dengan Alex Hopper dan Sam pada akhir movie ni ? Adakah Admiral Shane merestui hubungan anaknya dengan Alex Hopper ? "Chicken burrito ?"


Rating : 9/10 (Super duper awesome movie dan walaupun durasi filem melebihi 2 jam tetapi terasa kejap sangat. Sangat berbaloi untuk ditonton lebih daripada sekali dan mungkin dua kali atau mungkin lebih!)

P.S - Haa, hari ni movie murah kan ? Rasa macam nak tengok movie 
BATTLESHIP lagi sekali ni ! HAHA (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : Battleship

Wordless Wednesday #48 | Man Transformable Exo-Robotic Armor

> What's Up Guys...


"MANTERA"
Man Transformable Exo-Robotic Armor
In Cinemas 17 May 2012

NOTA SKYTECH :

Haa...macam menarik saja tajuk movie ni...first time tengok poster movie ni serius memang aku tak perasan siapa pelakon filem ni...try google MANTERA ni tadi...serius memang aku tak sangka...! Haa, tengok sendiri la kat SINI...huhu...

P.S - Ingatkan MANTERA ni filem luar negara...tapi...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #48 | Man Transformable Exo-Robotic Armor

Tuesday, 17 April 2012

Marvel's The Avengers

> What's Up Guys...

The Avengers

Here we go...The Avengers, another superhero film produced by Marvel Studios and distributed by Walt Disney Pictures based on the Marvel Comics superhero team and maybe one of the most anticipated movies for the year 2012...and I'm super duper excited to watch this movies after watched the trailer...awesome...and...WOW ! Yeahh...please check out the trailer :


AVENGERS...Assemble !!

Nick Fury, the director of S.H.I.E.L.D assembles a group of superheroes that includes Iron Man, Thor, Captain America and the Hulk to fight a new enemy that is threatening safety of the world...and if we can add another superhero to join this team...maybe this team can become more stronger right ?

Avengers Assemble 

"...but the question is what superhero would I be if I could create a new member for 
The Avenger's team and how would I save the world ?"

Drum roll please !! Let me introduce you guys with our new superhero and maybe the most suitable candidate for The Avenger's team...have the ability to control the time where the world appears to be standing still, able to fly like sonic boom...ZZAASS !! and also can absorb energy from enemy by his hands and can transfer the energy to others and have the ability to recover from virtually any wound...invulnerable !

Admiral Skysonic

The fastest ! The strongest ! And unable to be destroyed ! The latest and greatest member of The Avengers teamAdmiral Skysonic...

AVENGERS...Assemble !!

**Admiral Skysonic and The Avengers team will save the world !

We know all the The Avengers are made up of various superheroes and every member of the team have their own strengths and the team will become more powerful this time with the recruitment of Admiral Skysonic...don't worry...be happy...leave it to us ! The Avengers and Admiral Skysonic will rise and save the Earth...

NOTA SKYTECH :

Yeahh...I'm super duper excited to win and try get a seat to watch this awesome superhero movie and maybe  one of the most anticipated movies for the year 2012...The Avengers and Admiral Skysonic...! Such an epic...HAHA...thanks to Nuffnang ! Because fulfill my dream to be a superhero...yehaaa !!


P.S -  Still confused...the release date of The Avengers movie in 
Malaysia...April or May 2012 ? (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Marvel's The Avengers

Monday, 16 April 2012

Program Tergendala ?

> What's Up Guys...


No more weekends ! Its Monday again...HAHA...cuti hujung minggu ni terasa macam lama sikit sebab semalam seharian tak boleh nak keluar ke mana...semua program yang telah dirancang untuk hujung minggu tu terpaksa la dibatalkan...Haa, PIKOM PC Fair 2012...terlepas...ada jemputan kenduri kahwin di Shah Alam pun tak dapat nak pergi jugak semalam...

"Semua program tergendala...sebab ?"


"Wake me up when September end..."

Erk...masih mamai lagi ni time taip entri ni...HAHA...ok...sambung balik...kenapa ? Haa, masih ingat lagi entri Eh, Salah Target Ke Bro ? Nak tukar yang baru sayang pulak rasanya sebab masih baru lagi...lagipun satu lubang saja yang bocor...tu yang cuma tampal saja...harap boleh tahan lama la...pagi semalam bila check balik tayar tu...da kurang angin...memang sah angin keluar...

#JustGoogleIt

Huhh...terlupa pulak ! Hari Ahad mana la ada kedai repair motor yang buka kan ? Haa...dan untuk keselamatan...memang aku tak berani la nak pergi jalan jauh dengan keadaan tayar yang macam tu...nanti kalau terjadi sesuatu....ahhh, lagi la masalah...memang aku melepak kat rumah saja la semalam...melayan movie saja la...hee...

NOTA SKYTECH :

Nasib baik la member aku paham keadaan aku macam mana...memang rasa serba salah jugak sebab da janji nak pergi kan...tapi da last minit jadi macam ni...siapa yang boleh jangka kan ? Memang susah kalau takde transport ni...huhu...


P.S - Da lama tak layan Monday Blues ni...kalau hari 
Isnin memang macam ni...HAHA...#LOL (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Program Tergendala ?

Sunday, 15 April 2012

Jom Ke PIKOM PC Fair 2012

> What's Up Guys...

Haa...setiap kali ada PIKOM PC Fair ni memang aku takkan lepaskan peluang untuk pergi ke sana...kalau event tu berlangsung contohnya 3 hari la kan...hari pertama tu aku cuma akan datang ke sana untuk buat survey apa yang menarik kat situ dan hari kedua atau ketiga tu baru la pergi ke event tu semula...mana la tahu hari terakhir tu boleh dapat lagi murah ke kan...HAHA...tapi...


Macam mana aku boleh terlepas update tarikh event ni...dan hari ni pun da masuk hari terakhir PIKOM PC Fair 2012 ni di 3 lokasi berbeza dari 13-15 April 2012 iaitu di Kuala Lumpur Convention Centre (Kuala Lumpur), Persada Johor International Convention Centre (Johor Bahru) dan Village Mall (Sungai Petani)...

PIKOM PC Fair 2012 !

Huhh...kali terakhir aku pergi PIKOM PC Fair ni kalau tak silap tahun lepas rasanya...tu pun aku hanya beli wireless mouse dan ink printer saja...HAHA...dan selalunya memang aku akan terjah PC Fair ni kat Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC) saja sebab dekat dan terlalu banyak pilihan sampai aku jadi rambang mata nak survey dari satu booth ke booth yang lain...LOL...

Event PIKOM PC Fair 2012 yang seterusnya akan berlangsung di :

#Sumber : www.pikom.my

"Jom Ke PIKOM PC Fair 2012"

NOTA SKYTECH :

Haa...kalau teringin nak beli something kat PC Fair ni pastikan korang survey semua tempat dulu OK...tak semua gajet yang dijual kat sana murah dan kena pandai bandingkan harga jugak...hee...


P.S - Da lama tak turun event ni...tapi kalau sempat mungkin akan turun PC Fair 
hari ni kat KLCC...kalau tak sempat...mungkin lain kali la...
Happy weekend guys...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Jom Ke PIKOM PC Fair 2012

Friday, 13 April 2012

Eh, Salah Target Bro ?

> What's Up Guys...

"Eh, salah target la bro !" 


Haa...apa yang salah targetnya tu...HAHA...selalunya kita memang kita tak akan jangka sesuatu perkara tu akan berlaku kat kita kan ? Macam apa yang aku alami beberapa hari lepas...memang aku tak jangka langsung benda tu akan terjadi kat aku dan paling tak best kejadian tu berlaku di waktu malam...dan sebelum ni memang tak pernah kena...first time kena ni tu yang rasa macam tergamam saja malam tu...


"Bukan satu saja paku yang melekat...empat OK ! Aku ulangi...EMPAT !! HAHA"

Pada mulanya memang aku tak sedar langsung yang tayar belakang terkena paku tu...patut la masa keluar daripada kawasan parking tu da terasa semacam saja...terasa macam berat dan tak stabil...tapi aku buat tak peduli saja...da rasa tak selesa sangat lepas saja tol Jalan Duta aku berhenti la check apa yang tak kena...

Haa...sekali empat paku melekat kat tayar...nasib baik la pakai tayar tubeless...selamat sikit kalau jadi benda macam ni...kalau tak memang tersadai la aku malam tu dekat e@Curve...nasib baik tak jauh sangat dekat rumah aku...redah saja la...tapi memang tak boleh pecut laju la...da macam drive backhoe da aku rasa masa tu...slow saja kat highway...HAHA...

"Haa...apa aku buat dekat sana malam tu ?"

Eh, malam tu kan aku ada Premier Screening movie kat sana...tapi yang hairannya kenapa tayar belakang saja yang kena...? Pelik jugak ni...takkan ada yang nak sabotaj kot...huhu...entahlah...benda da nak jadi kan...harap lepas ni kejadian macam ni takkan berulang...

NOTA SKYTECH :

Masih ada lagi ke yang buat kerja tabur paku kat tepi highway ni ? Paling risau benda ni la bila kat highway...Nanti bila da ada mangsa terutama yang menunggang motor yang terkena...akan dikenakan dicaj mahal untuk tukar tiub...haa...pada yang lakukan kerja ni...tolong insaflah...


P.S - Ada lagi movie yang belum review ni...hee (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Eh, Salah Target Bro ?

Thursday, 12 April 2012

Film Review : The Cabin In The Woods

> What's Up Guys...

Haa...bila baca entri Teaser | The Cabin In The Woods tu rasa macam nak tengok ke tak movie ni ? Kali ni review movie seperti yang dijanjikan...tapi jangan tutup mata pulak ye...HAAA ! Kita layan sinopsis movie ni dulu :


Sinopsis : Bermula apabila sekumpulan lima orang kawan Dana Polk, Curt Vaughn, Jules Louden, Marty Mikalski dan Holden McCrea yang bercadang untuk bercuti dan berehat di sebuah kabin yang terletak jauh di dalam hutan. Apabila mereka tiba di sana sememangnya semua nampak indah tetapi ada di antara mereka yang mula menyedari ada sesuatu yang tidak kena dengan tempat itu. 

Marty : Dia yang sedar kawasan kabin tu lain macam...

Kemudian mereka menemui ruang bawah tanah di kabin tersebut di mana mereka menemui banyak artifak lama. Apabila salah seorang daripada mereka membaca petikan dalam Bahasa Latin daripada sebuah diari, tiba-tiba...sekumpulan zombie seolah-olah hidup kembali dan muncul di dalam hutan berdekatan kabin tersebut. Lama-kelamaan mereka mula menyedari yang kawasan tersebut diperhatikan dari bilik kawalan dan mereka berlima tidak tahu mereka dijadikan korban untuk satu upacara 'ritual' dan sehingga hampir tamat filem ini baru mereka tahu. 

NO INTERNET ! NO PHONE ! NO SIGNAL ! 
A vacation that is completely off the grid ! 



Haa, kenapa filem The Cabin In The Woods in perlu ditonton :

  • Filem bergenre seram (horror film)
  • Sound effect yang WOW dan memang buat semua penonton sedikit terkejut
  • Zombie dan makhluk purba yang nampak seperti real dan part tu saja yang menarik
  • Hanya Dana dan Marty saja yang tinggal antara mereka berlima...siapa yang akan selamat ?

Dan kenapa filem ni tak perlu ditonton kerana banyak sebabnya :

  • Plot cerita yang agak perlahan dari mula sehinggalah ke pertengahan dan buat penonton merasa mengantuk sebab pada mulanya memang tak faham apa motif saintis tu buat macam tu (ada yang keluar pawagam dan tak masuk semula OK masa screening movie ni)
  • Kebanyakan pelakon yang berlakon dalam filem ni kurang familiar
  • Pengakhiran cerita ni memang tak dijangka langsung
  • Filem ni tidak sesuai untuk tengok bersama keluarga (serius ni)


Rating : 4.5/10 (Pada pendapat aku movie ni agak kurang menyengat dan trailer movie ni nampak best tapi...susah nak cakap...kalau nak tengok jugak movie ni silakan)


NOTA SKYTECH :

Anyway, thanks Nuffnang and NEF for the Premier Screening : The Cabin In The Woods...


P.S - Battleship !! Tunggu la aku terjah pawagam nanti...HAHA (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : The Cabin In The Woods

Wednesday, 11 April 2012

Kabin Di Dalam Hutan

> What's Up Guys...

"Boleh ke hidup tanpa internet, blog, iPad dan sewaktu dengannya dalam kehidupan seharian?"...dan pergi pulak bercuti di satu tempat yang terpencil dan sekelilingnya hanya hutan belantara yang kita tak tahu apa yang mendiami tempat tu..sanggup ke pergi ke sana ?


Trailer movie ni boleh tahan la...tapi jalan ceritanya pulak macam mana...? dan apakah kesudahannya movie ni nanti...? seram...takut...sound effect yang menyeramkan...seram sangat la ye...tangan ke dada mata ke atas...HAHA...haa, nantikan...


THE CABIN IN THE WOODS ! In Cinemas April 12

"Teaser : The Cabin In The Woods"


P.S - Nantikan review The Cabin In The Woods tengah malam nanti...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Kabin Di Dalam Hutan

Tuesday, 10 April 2012

Terima Kasih WiFi

> What's Up Guys...

Haa, sekali da kena dulu cukup la...aku da serik...!! Memang menyesal jugak la masa tu sebab datang awal masa Premier Screening Hunger Games bulan lepas...tapi...tak bawa laptop...kalau tak boleh la online ataupun update blog kejap sementara menunggu movie tu start...penat aku pusing kawasan The Curve masa tu...tak tahu nak buat apa kan...#LOL...HAHA...

Tapi kali ni...aku da ready laptop dulu...boleh la menghilangkan bosan kan sementara menunggu movie tu start...hee...yela, pengalaman mengajar kita kan...haa, nak online kat mana pun jangan risau la...tak payah nak bawa broadband ke apa...sekarang ni WiFi hotspot bersepah...terima kasih WiFi...! Haa, kat restoran mamak pun ada WiFi OK ! tapi kalau lepak lama-lama rasanya kena halau tak ? HAHA...


Huuhh, boleh tahan jugak kelajuan WiFi tempat aku lepak ni...yang buat SPOILED...aku boleh terlupa nak bawa "mouse" pulak tadi...kalau tak boleh la nak blogwalking dan buat serangan gerila kat blog korang semua...HAHA...line internet kat rumah tu kejap laju kejap slow...memang membantutkan usaha aku untuk blogathon secara lebih serius...

Walaupun sekarang ni entri jarang diupdate tapi blog mesti buka setiap hari...HAHA...


"Terima kasih WiFi...kini SKYTECH BELOG boleh dilayari 
dimana-mana saja...anytime...anywhere...#LOL"

NOTA SKYTECH :

Kan bagus kalau line WiFi ni boleh connect terus ke rumah aku...hee...nak online pun syok saja...line internet pun super duper superb ! HAHA...nak komen entri blog lain pun takde halangan...weehoo !

P.S - Haa, siapa ada kat e@Curve malam ni untuk Premier Screening movie 
Cabin In The Woods...? Da la tak kenal sesiapa ni...HAHA...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Terima Kasih WiFi

Monday, 9 April 2012

Buka Emel Tutup Mata ?

> What's Up Guys...

#So long weekend...and welcome back Monday ! 

Huhh, akhirnya minggu yang memang da lama aku nantikan akhirnya tiba juga sebab ada satu movie ni akan mula ditayangkan mulai 12 April ni..."WOW...minggu ni la kan?"...dua minggu lepas aku ada cuba dua contest Nuffnang untuk dapatkan pas percuma untuk Premier Screening filem Battleship dan Cabin In The Woods...kali terakhir dapat masa Premier Screening of Hunger Games...


Haa...Premier Screening untuk movie tersebut kebetulan pulak pada hari yang sama iaitu pada 10 April 2012 tetapi di tempat yang berlainan la...Battleship (GSC Mid Valley) dan Cabin In The Woods (Cathay Cineplex e@Curve)...haa, aku pun cuba la join kan...mana tahu kalau dapat salah satu ke kan...kalau dapat kedua-dua sekali lagi rezeki kan...boleh la aku bagi salah satu pass percuma tu kat korang kan...tapi...

...bila check emel minggu lepas...check satu per satu ni...tapi banyak emel pasal Milk A Deal dan Churp Churp saja...HAHA...dan akhirnya nampak satu emel dari Nuffnang berkenaan Premier Screening...tapi nampak satu saja...haa...memang dapat salah satu saja la ni...serius...aku sampai tutup mata nak buka emel tu...dan SUPRISE !!

"You are cordially invited to the Premier Screening of Cabin In The Woods 
which will be happening on..."


Mungkin takde rezeki nak dapat pass percuma Premier Screening untuk movie Battleship kot...takpe la...da dapat kali ni pun da kira beruntung da...nanti boleh cuba lagi untuk movie lain...hee...

NOTA SKYTECH :

Serius...aku memang berharap sangat bila buka emel hari tu..."You are cordially invited to the Premier Screening of Battleship which will be happening on..."...nak buka emel pun berdebar macam dapat surat cinta saja...tu la, lain kali jangan tamak...HAHA...


P.S - Da kali ketiga dapat ni...
harap lepas ni ada peluang untuk kali keempat...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Buka Emel Tutup Mata ?

Sunday, 8 April 2012

ABPBH 2011 | Jom Tengok Live Streaming

> What's Up Guys...


Haa...malam ni merupakan malam Anugerah Bintang Popular Berita Harian yang akan ditayangkan secara langsung di TV3 dan live streaming TV3 secara online...haa, kalau takde TV pun boleh tengok live streaming...nak tengok klik saja link di bawah ni...




NOTA SKYTECH :

Haa, aku tengok OK saja Live Streaming ni...boleh la korang enjoy...kalau tak boleh Asyik TV tu...boleh klik link LIVE STREAMING kat atas ni...


P.S - Siapa yang bakal merangkul anugerah malam ni agaknya ? (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri ABPBH 2011 | Jom Tengok Live Streaming

Mana Datang Bunyi Ombak Tadi ?

> What's Up Guys...

"Wohoo ! Bunyi deruan ombak menghempas pantai...
dan angin pula bertiup sepoi-sepoi bahasa...
tenangnya pagi Ahad ni...haa, ni kejap lagi kalau mandi laut pun best ni..."

TIBA-TIBA...


"Now your Nightmare comes to life....♪ "

***Nightmare | A7X : Alarm ringtone***


**BLURRR....huh, dari mana datang bunyi ombak tadi ?

Haa...aku mimpi saja ke tadi ? Aku kat rumah rupanya...Yela, hujung minggu lepas masa hari Earth Hour tu, aku dengan member masa belajar dulu ada buat reunion...tu yang hujung minggu lepas aku langsung tak update blog...HAHA...nak relaks cuti hujung minggu...hee...

Huuhh, bila bangun pagi saja da dengar bunyi ombak...syok kot...tapi minggu ni bila bangun saja tidur bukan dengar bunyi ombak...bunyi alarm fon aku yang serius memang kuat tambah lagi dengan bunyi kenderaan lalu-lalang !! Sentap hati mak nak...! HAHA...baru la nak feeling mandi laut pagi ni...tapi apa kan daya...mimpi rupanya...#LOL...

NOTA SKYTECH :

Mana lagi nak pergi kalau hujung minggu macam ni ye ? Nak tengok movie pun takde movie yang menarik minggu ni...tapi minggu depan ada movie best...wohooo !


P.S - Happy weekend guys...(,^^)
**Terima kasih kerana membaca entri Mana Datang Bunyi Ombak Tadi ?

Friday, 6 April 2012

Ada Masa Tak ?

> What's Up Guys...

Haa, bila teringat balik kejadian Jumaat minggu lepas...walaupun da seminggu berlalu, serius memang aku takkan lupa la...lepas ni memang aku akan lebih ALERT ! la...memang kejadian petang tu agak kelakar la...dan tak sangka la aku boleh terkena...HAHA...#LOL...

<< Rewind

> 30 Mac 2012, 6.07 pm

"Never feared for anything...never shamed but never free
A light that healed ....♪ "

***So Far Away ringtone***
Me : Aihhh...siapa pulak yang call aku time macam ni...nombor tak dikenali pulak tu...Huuhh, angkat saja la...Haa, hello...
Mrs X : Hello...kami dari syarikat dotdotdot mahu buat satu survey...encik ada masa tak ?
Me : Erm...saya takde masa la...*sambil menguap
Mrs X : Saya nak tanya 3 soalan saja...soalan pertama, adakah encik ni pengguna Maxis atau DiGi ?
Me : Maxis...
Mrs X : Boleh encik berikan rate 1 hingga 10 untuk servis telco tersebut...
Me : Erm...tujuh la...
Mrs X : Ni soalan ketiga dan ni adalah soalan yang terakhir ye encik...encik kenal tak Jue from juestan.blogspot.com...

**BLURRRR...

Me : Cehh...ingatkan siapa la tadi...kalau ikutkan hati tadi nak letak saja...HAHA...
Jue : Well, haruslah kau terkena kan...hee...
Me : .......
Jue : .......

Haa...ada la lagi perbualan lagi lepas tu tapi tak berapa nak ingat...tu yang tak taip habis tu...haa...masih ingat lagi tak dalam entri INI, siapa yang pernah terbaca la...heee...tak sangka ada blogger yang nak sponsor header kat aku...dan baru-baru ni aku dapat tahu yang blogger yang sponsor nak buat header untuk blog aku ni, YOUsof eksiden...

NOTA SKYTECH :

Sebab tu Jue call aku nak bagitahu pasal header tu lambat sikit siap bagi pihak YOUsof...jangan salah faham pulak...huhu...sebenarnya aku tak kisah sama ada cepat atau lambat siap header tu...lagipun da ada blogger nak buatkan header...alhamdulillah...aku terima saja...anytime pun boleh...by the way, semoga cepat sembuh ye YOUsof...


P.S - Haa...sampai sekarang aku masih tak boleh lupa 
kejadian kena PRANK ni...HAHA...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Ada Masa Tak ?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Julai 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com