Wednesday, 27 June 2012

Wordless Wednesday #52 | Beza Macam Langit Dengan Bumi

> Whats Up Guys...


NOTA SKYTECH :

Haa...setakat tengok boleh la...tapi jangan sesekali percaya walaupun 1 peratus...beza macam langit dengan Bumi...tapi kalau betul la statistik blog ni macam kat atas ni...confirm lepas kalau apply iklan Innity ni...HAHA...


P.S - Memang mimpi je la kalau nak 
dapat  PV macam tu dalam sehari...HAHA...(,^^)   

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #52 | Beza Macam Langit Dengan Bumi

Saturday, 23 June 2012

Film Review : Mael Lambong

> Whats Up Guys...

Haa...rasanya da lama tak buat review movie kat dalam blog ni dan kali terakhir buat review movie The Avengers...haa, kali ni nak review filem Mael Lambong yang baru je mula melambung kat pawagam mulai 21 Jun 2012...watak Mael Lambong ni sebenarnya merupakan watak yang dibawa oleh Zizan Razak semasa dalam Maharaja Lawak tak lama dulu...dan tak sangka watak Mael Lambong tu memang menjadi la...siap di buat filem pulak tu...


Sinopsis : Mael Lambong (Zizan Razak) merupakan seorang penarik kereta profesional yang cukup dikenali di Kuala Lumpur. Hidupnya mula berubah apabila secara tidak sengaja bertemu dengan Maria (Juliana Evans) yang meminta pertolongan darinya untuk menyelamatkan diri daripada penjahat kerana mereka memburu Maria kerana mahukan mikrocip yang di dalamnya penuh dengan maklumat tender projek kerajaan.


Usaha untuk menyelamatkan diri membawa mereka ke Terengganu yang juga kampung halaman Mael. Bila tiba di kampung, Mael bertemu pulak dengan Rozie (Shenty Feliziana) iaitu bekas kekasihnya yang telah bertunang dengan Tiger (Taiyuddin Bakar). Konflik mula timbul apabila Tiger tidak menyenangi kepulangan Mael kerana cemburu dengan hubungan antara Mael dan Rozie dulu.

Penjahat yang memburu Maria di Kuala Lumpur akhirnya dapat menjejaki mereka di Terengganu. Apakah yang akan berlaku selepas itu ? Sebelum tu...jom layan trailer Mael Lambong ni dulu :

"Mael Lambong tak makan rasuah !"


Kenapa perlu tonton Mael Lambong ni :

  • Filem bergenre komedi
  • Mael Lambong dibarisi pelakon seperti Zizan Razak (Mael Lambong), Juliana Evans (Maria), Taiyuddin Bakar (Tiger) dan Shenty Feliziana (Rozie)
Tiger, Rozie dan Mael Lambong

  • Plot cerita yang menarik dan lawak nampak natural dan membuatkan penonton ketawa sampai pecah perut dengan dialog yang dipertuturkan
  • Kenapa ada parut di pipi kanan Mael Lambong dan kenapa Mael membawa diri ke Kuala Lumpur ? Ada kisahnya...
  • Maria (Juliana Evans) berlawan dengan Mael Lambong (Zizan Razak) ? Masa mereka lawan tu agak...haa, tengok sendiri la...
  • Pengerusi JKKK paling hampeh...siapa ? Kena tengok la...
  • Adakah Mael Lambong dan Rozie dapat bersama kembali ? 
  • Mael Lambong seorang penarik kereta profesional bertukar kerjaya ke...


Rating : 7/10 (OK, not bad la filem Mael Lambong ni dan berbaloi untuk ditonton di pawagam..jom terjah!)


P.S - Mael Lambong da keluar filem ? 
Mael Lambong VS Ah Chai bila lagi ? HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : Mael Lambong

Monday, 11 June 2012

Tips Kurangkan Masalah Traffic Jammed

> Whats Up Guys...

"Cuti sekolah da HABIS ! Ahhh...TIDAK !! Habislah..."

Bila cuti sekolah da habis...keadaan pun mesti akan kembali normal seperti biasa bila awal pagi time semua nak ke tempat kerja...TRAFFIC JAMMED...normal la tu...HAHA...ish, kenapa la tak dipanjangkan lagi cuti sekolah ni? Setuju tak kalau panjangkan lagi cuti sekolah ni? HAHA...

Haa, hanya dapat merasa dua minggu je jalan clear bila pagi...rasa tenang je...takde la nak bersesak macam selalu...lepas ni confirm akan kembali normal...bunyi hon sana sini...semua nak cepat...adehhh...bila weekdays memang perkara ni la yang akan selalu merunsingkan kepala para pekerja...kalau lambat keluar dari rumah...habislah...confirm sangkut dalam jammed...



Well...sebenarnya aku ada nak share something kalau nak kurangkan masalah TRAFFIC JAMMED ni...idea yang best dan bernas memang patut dikongsikan bersama kan :

  • Jangan pandu kereta kalau rasa nak memenuhkan jalan time pagi ! Kalau nak pandu kereta jugak...pastikan penumpang dalam kereta maksimum 4 orang untuk satu kereta ! Kereta mahal tapi sangkut dalam jammed tak AWESOME la kan...
  • Gunakan perkhidmatan awam...macam bas, LRT, ERL...boleh sumbat sekali ramai...kan? 
  • Kalau ada motor lagi baik...cepat dan pantas...baik punya cilok ! HAHA...
  • Berbasikal ke tempat kerja...exercise awal pagi...baik untuk kesihatan...
  • Nak lagi BEST...jalan kaki ! Confirm penat....hee...

Hee...bukannya marah tapi cuma hairan je...kenapa bila awal pagi je mesti TRAFFIC JAMMED...kalau boleh aku nak sangat tahu kenderaan mana yang PALING DEPAN sekali tu yang selalu buat punca jalan jadi sesak ni...adakah pemandu yang sama setiap hari? huhu...

NOTA SKYTECH :

Rasanya masalah ni memang sampai bila pun takkan boleh selesai rasanya kan...terima je la kan...HAHA...


P.S - Happy weekdays guys ! (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Tips Kurangkan Masalah Traffic Jammed

Wednesday, 6 June 2012

Wordless Wednesday #51 | Rotring Set

> Whats Up Guys...




NOTA SKYTECH :

Huh...tetiba rindu pulak nak guna set Rotring ni nak buat drawing kat tracing paper secara manual...nak siapkan satu drawing ambil masa jugak la nak siap...takkan lupa kenangan semua tu...hee...


P.S - Bila time study dulu...nak sangat habis cepat...
Bila da habis study, terasa rindu masa student life pulak...LOL (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #51 | Rotring Set

Sunday, 3 June 2012

Nama Budak Misteri Dalam Animasi Boboiboy

> Whats Up Guys...

Haa...masih dalam mood weekend ! Yehaa ! Kalau time weekend, rancangan TV apa yang paling best sekali dan mesti akan ditonton setiap minggu? Haa, sudah semestinya la animasi Boboiboy...HAHA...haa, sampai sekarang ni masih lagi menjadi tanda tanya nama dan identiti si Budak Misteri dalam animasi Boboiboy Musim Kedua ni..

Huruf "F" yang agak misteri pada cermin mata Si Budak Misteri ni !

Kalau ada yang perasan...kat cermin mata Si Budak Misteri tu terdapat huruf "F"...haa, mungkinkah namanya bermula dengan huruf F...tunggu dan lihat je la sama ada episod kedua nanti nama dan identiti Si Budak Misteri ni akan terbongkar...HAHA...musuh atau lawan ?

Haa, jangan tak tahu pulak yang animasi Boboiboy ni da pun memasuki musim kedua bermula 27 Mei yang lepas...bagi yang terlepas nak menonton episod pertama tu boleh la tengok kat www.tonton.com.my...hee...

NOTA SKYTECH :

Nama Si Budak Misteri tu bermula dengan huruf F...adakah namanya Fang? Betul atau tidak? Sebab aku pun main teka je...jeng...jeng...jeng...da macam selesaikan satu kes misteri pulak ni...HAHA...


UPDATE ! : Haa...tak sangka tekaan aku betul nama Si Budak Misteri tu Fang...HAHA...

P.S -  Happy weekend guys...off to Mid Valley...
Habiskan sisa hujung minggu...hee...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Nama Budak Misteri Dalam Animasi Boboiboy

Friday, 1 June 2012

Hola June ! Adios May

> Whats Up Guys...


> Wohaa ! Hola June...see you again next year May ! Adios...

Haa...mesti ramai yang hairan dengan entri wordless hari tu kan...kenapa la aku nak sangat dengan nombor plat WWW 2306 ? tu kan...mesti la ada sebabnya yang tersendiri kan...biarlah rahsia...haa, yang da tahu tu sila senyap ok...tambah tolak ada lagi 22 lagi...oppss...eh, apa yang 22 ? HAHA...


Huuhh...rasanya macam baru publish je entri So Long Super Duper Awesome April awal Mei lepas...tetiba je da masuk bulan Jun...dan blog ni pun macam terabai sikit masa bulan Mei lepas dan telah mencatatkan satu rekod baru...bulan entri paling sikit yang dipublish sepanjang setahun lebih aku berblogging...haa, check la sendiri...segan aku nak taip kat sini...tetiba aku Terlupa Password Blog la pulak...HAHA...

Haa, Akhirnya Ia Kembali Lagi...apa yang kembali lagi ? Boboiboy Kembali Lagi untuk musim yang kedua...iklan kejap...HAHA...haa, walaupun entri bulan lepas hanya beberapa belas je tapi pageview bulan Mei melebihi pageview bulan April...semuanya disebabkan entri Rahsia Aiskrim Sundae McD...rahsia la sangat kan ? HAHA...memang  telah mencetuskan Fenomena Luar Biasa hanya disebabkan entri tu...tajuk entri penting tu...hee...


Kalau diberi pilihan antara Pokkits VS Foldover...mana satu agaknya yang korang akan pilih antara dua tu ? Haa, bila tengok iklan memang semua nak cuba kan...standard la tu kan...Teruja Sebelum Beli Tetapi....paham sendiri la ye...ahakkss...haa...aku lagi suka teetttt...rahsia...rahsia...HAHA...setiap orang ada citarasa tersendiri kan...bukan mudah nak puaskan hati semua orang...hee...

Huuhh...cukup la dulu setakat ni entri pembukaan untuk bulan Jun ni...FULLSTOP ! Kalau tiba je awal bulan memang macam ni...suka gabungkan tajuk entri bulan lepas dan buat entri macam ni...macam rumusan untuk bulan lepas la...HAHA....

NOTA SYTECH : 

Aihhh...semalam Hari BE Nuffnang Ke ? Tetiba boleh sangkut pulak BE walaupun aku tak berapa nak update blog sangat masa bulan Mei...hee...by the way, terima kasih Nuffnang sebab sudi bagi BE baru...


P.S - Harap bulan ni tak busy sangat macam bulan Mei...hee...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Hola June ! Adios May
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mei 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com