Wednesday, 29 August 2012

Wordless Wednesday #57 | Welcome To Korea

> Whats Up Guys...



NOTA SKYTECH :

Kalau lepas praktikal dulu aku terus sambung kerja kat HTM ni...mesti sekarang ni aku da kat KLIA da ni...dapat la jejakkan kaki kat Korea..."Welcome To KOREA"...entah kenapa la aku blah awal sangat masa awal tahun hari tu...ishh...melepas la jawabnya...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #57 | Welcome To Korea

Saturday, 25 August 2012

Kad Raya Dari Blogger

> Whats Up Guys...

"Seminggu berhari raya...kunjung mengunjung rumah terbuka...ooii..."

Haa...beraya sakan nampak tuan blog ni sampai seminggu blog ni tak dibuka...cuti raya la katakan...blog pun ikut bercuti raya juga la nampaknya...sebab bila raya ni selalunya mood berblogging merundum jatuh dan memang tak boleh nak lawan mood beraya la kan...betul tak ? HAHA...kejap je rasanya kan da masuk seminggu kita di bulan Syawal ni...dan yang bertambah meriahnya lagi raya tahun ni bila dapat kad raya dari blogger...


Haa...ada kad raya yang da lama sampai sebelum raya lagi...tapi yang baru sampai dalam minggu ni pun ada jugak...mungkin tak sempat sampai ke rumah aku kot sebelum raya hari tu...abang posmen da cuti awal la sebelum raya hari tu...tu yang sampai lambat sikit tu...hee...posto...posto...kad raya sudah sampai...hee...TERIMA KASIH ! 

#KadRayaDariBlogger Boni

#KadRayaDariBlogger Syaz

#KadRayaDariBlogger Lea Isnawi

#KadRayaDariBlogger Jue & Hanie

"TERIMA KASIH sekali lagi untuk kad raya tu ye..."


NOTA SKYTECH :

Dunia blogger masih dilanda mood raya lagi rasanya ni...kat bloglist aku pun ramai jugak blogger yang tak update lagi...mungkin minggu depan mood blogging akan kembali normal la kot...hee...ataupun ada yang nak mood raya sampai sebulan ? huhu...


P.S - Pssstt..banyak collection duit raya tahun ni ? Aku masih dapat lagi ke ?
Alhamdulillah...masih dapat lagi...rezeki jangan ditolak...hee...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Kad Raya Dari Blogger

Sunday, 19 August 2012

Salam Aidilfitri 1433H

> Salam Aidilfitri 1433H...

Di kesempatan ini, terlebih dahulu aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua rakan yang mengenali aku tak kira la sama ada di Facebook, Twitter ataupun Blog...mohon maaf sekiranya ada entri kat dalam blog ni yang telah membuat korang tersinggung ke...terlukakan hati korang ke...mohon maaf...sememangnya kita sebagai seorang manusia memang tak akan terlepas daripada buat kesilapan...


Bagi mereka yang akan pulang ke kampung tu...berhati-hati dalam perjalanan...jangan nak cepat sampai je tapi keselamatan penumpang lain diabaikan...sebelum aku habiskan entri ni...ada pantun raya khas untuk korang...hee...


Meriam buluh buatan sendiri,
Bila meletup semuanya lari,
Jangan sampai terputus jari,
Selamat Hari Raya Aidilfitri.


"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...MAAF ZAHIR & BATIN"
-Ezad Skytech-


**Terima kasih kerana membaca entri Salam Aidilfitri 1433H

Saturday, 18 August 2012

BE Raya Lagi

> Whats Up Guys...

Yeahh ! Akhirnya kekecewaan beberapa hari lepas dapat dipulihkan kembali sebab baru dapat Buffered Earning untuk raya lagi dan merupakan BE ke 7 untuk tahun 2012 ni...rasa tergerak hati untuk check ada tak BE baru sebab BE VW Hari Raya 2012 da metered beberapa hari yang lepas...tak sangka gurauan kat entri Nuffnang Berwajah Baru Tapi... berhasrat ak BE baru akhirnya menjadi nyata...hee...

CPUV Raya Lagi

BE VW Hari Raya 2012 tu pun da lebih dua minggu running kat blog aku ni...mungkin da memang sampai masanya jadi metered la BE tu...its ok...ada pengganti baru...BE dari John Master Raya...terima kasih Nuffnang...kalau murah hati lagi jangan lupa bagi BE lagi ye Nuffnang...heee...

Tips nak dapat BE ?

Publish entri biar kena pada masanya...selalunya iklan baru muncul lepas jam 12.00 malam...buat la entri awal dan buat la autopublish...walaupun aku jarang update sekarang ni...tapi BE still dapat lagi setiap bulan...hee...lagi satu...rajinkan diri hantar tiket kat Nuffnang...apa yang korang nak tahu pasal BE ke...tanya je...diorang akan balas...cepat atau lambat je...sebab aku baru je buat macam tu dan lepas tu terus dapat BE...siap dapat ucapan Selamat Hari Raya lagi dari team Nuffnang...hee...




NOTA SKYTECH :

Alhamdulillah, walaupun hanya ada satu BE je yang tengah running kat blog sekarang ni...mana tahu lepas ni ada BE yang menyusul ke...sebab aku pernah mimpi dapat BE bersepah dan tak pasti ada berapa BE...serius, aku mimpi tu time bulan puasa...adakah ianya betul atau hanya mainan tidur je ? HAHA...


P.S - Mode CUTI activate...HAHA (,^^)
**Terima kasih kerana membaca entri BE Raya Lagi

Friday, 17 August 2012

Sehari Lagi

> Whats Up Guys...

Haa...rasanya mesti ramai yang da mula bercuti raya kan sejak semalam lagi...dan mungkin sejak hari Rabu lagi ada yang da mula cuti kan...tapi rasanya hari ni masih ramai lagi yang bekerja kan dan yang aku pasti kat office aku tu tinggal beberapa kerat je...HAHA...its ok la...tinggal sehari lagi ! Malas nak apply cuti awal...kalau cuti hari Jumaat rasa macam rugi pulak sebab masa bekerja singkat bagi pekerja lelaki...hee...


Bila ramai warga KL yang da balik kampung ni...jalan pun jadi LUAR BIASA lengangnya masa nak pergi kerja kan...yess !! hee...memang satu kepuasan yang tak dapat nak digambarkan bila tak perlu nak tempoh traffic jammed setiap hari ni...kalau la hari biasa pun macam ni kan best...haa, tapi jangan gunakan peluang tu untuk berlumba pulak...maklum la...jalan kan CLEAR...HAHA...

Hari ni last day kerja ! "Elehh, orang da start cuti pun...da sampai kampung pun..." 

Eh, ada pulak suara ghaib yang menjawab ye...HAHA...apa pun kena settlekan mana yang penting dulu kan...nanti masa cuti raya boleh la relaks dan nak lupakan kejap pasal kerja...dan hanya fikir nak raya je...boleh tak ?  Sebab aku cuti saing sekali dengan budak sekolah...cuba tengok kalendar cuti sekolah sampai bila...hee...


NOTA SKYTECH :

Haa, akan bercuti sampai 27 Ogos...sampai raya ke-9...saja minta cuti sampai hari Isnin tu sebab aku tahu time hari Isnin la hari Monday Blues...da tu cuti lama pulak kan...lagi la bertambah Monday Blues...genius tak aku...HAHA...lepas tu kerja 3 hari...31 Ogos cuti lagi...awesome...CUTI...CUTI...CUTI...yeahh...hee...


P.S - Haa...bagi da mula pulang ke kampung halaman tu...drive safely ok...
utamakan keselamatan...pesanan khidmat masyarakat dari Ezad Skytech (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Sehari Lagi

Monday, 13 August 2012

Dapat Duit Raya Awal ?

> Whats Up Guys...

Haa...tetiba dapat duit raya awal tahun ni dari blogger ? Sebab...sebab...menang Contest CERITA PUASA RAMADHAN 2012 shakiddo.com yang aku join beberapa hari lepas dan hadiahnya adalah duit raya...hee...WOW! Memang terbaik la...boleh la buat tambah bajet sikit nak pergi shopping nanti kat...ehh, biarlah rahsia...SALE kat sana sini ada tu...oppss...HAHA...hee...memang sesuatu yang tak pernah aku jangka langsung pun boleh dapat duit raya seawal ni untuk tahun ni...hee...


Haa...pada mulanya memang tak letak harapan yang tinggi sangat masa join contest tu hari tu...join contest pun just for fun...untuk memeriahkan lagi contest tu dan untuk support rakan blogger...lagi ramai yang join lagi meriah kan...pelbagai cerita boleh dikongsi...kalau menang ok...tak menang pun ok...hee...

Tapi tak sangka pulak entri contest tu merupakan carian SEO Google tertinggi dengan keyword Contest CERITA PUASA RAMADHAN 2012 shakiddo.com...hee...dapat tambah koleksi duit raya tahun ni...Alhamdulillah...dan tahniah kepada semua pemenang ye...terima kasih kepada shakiddo.com dan hazmanfadzil.com selaku penganjur contest ni...


NOTA SKYTECH :

Tahun ni tak pasti lagi sama ada masih dapat lagi duit raya atau tak ? Ataupun aku yang da kena bagi duit raya ni...HAHA...tapi kalau orang da nak bagi tak kan kita nak tolak pulak kan...rezeki jangan ditolak...hee...


P.S - Rasa macam kejap sangat da nak habis bulan puasa da...
macam tak rasa je ianya berlalu...hmm...

**Terima kasih kerana membaca entri Dapat Duit Raya Awal ?

Thursday, 9 August 2012

Nuffnang Kini Berwajah Baru Tapi...

> What Up Guys...

Haa...rasanya ramai blogger yang da perasan Nuffnang sudah berwajah baru sejak semalam...sebenarnya aku da tahu awal yang website Nuffnang akan berwajah baru dari sumber yang boleh dipercayai tetapi tak pasti tarikhnya yang sebenar bila Nuffnang akan launch wajah baru website mereka...akhirnya semuanya telah terjawab semalam...hee...


Haa...serius...memang smart wajah baru Nuffnang ni...memang berubah habis la daripada Nuffnang yang lama dulu...blog stats yang sekarang ni kan semuanya colourful...kan Nuffnang lama dulu satu colour je...oppss...terbaik la kan...! HAHA...


Sejak tahun 2007 Nuffnang tak buat perubahan yang drastik macam ni kat website mereka...tapi sebelum ni ada jugak la sedikit perubahan yang mereka buat contohnya macam kat statistik tu...haa, sekarang ni bila tengok statistik kat Nuffnang baru ni macam kat Google Analytics pun ada...heee...


NOTA SKYTECH :

Haa, Nuffnang kini berwajah baru tapi...tapi...kenapa takde BE baru yang melekat ni? Erk...sorry...tertaip pulak...tak jumpa button backspace...HAHA...

P.S - Kalau rajin boleh minta tolong sikit tak ? Tolong LIKE entri 
 hari tu kat SINI...terima kasih...hee (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Nuffnang Kini Berwajah Baru Tapi...

Wednesday, 8 August 2012

Contest CERITA PUASA RAMADHAN 2012 shakiddo.com

> Whats Up Guys...

Haa...sekarang ni memang rajin join contest tanda support rakan blogger yang anjurkan contest tersebut dan salah satu cara untuk aku aktif balik untuk berblogging ni...selama ni aku memang takde free time ke? HAHA...dan kali ni nak join contest CERITA PUASA RAMADHAN 2012 shakiddo.com pulak...

Bila tiba saja bulan Ramadhan mesti ada banyak ceritanya kan...cerita pasal berbuka puasa la, bersahur la...setiap orang tu bermacam ragam ada...yang suka shopping awal pun ada...yang shopping last minute pun ada...yang tak kisah sangat pasal shopping ni ada tak? Hee...cukup la intro yang agak panjang ni...nanti takut tak sempat nak hantar entri pulak...hee...


"Ada kisah yang menarik sepanjang bulan puasa ni...join contest DI SINI"


Hadiah bernilai RM200 untuk dimenangi ! Duit raya tu...siapa yang tak nak kan...di mana pemenang #1 RM50.00, #2 RM30.00 dan #3 RM20.00...haa, selain daripada itu juga terdapat juga hadiah khas untuk gambar LIKE tertinggi, SEO carian Google Tertinggi, referral tertinggi dan yang terakhir "random pick!" Duit raya berjumlah RM200 untuk dimenangi dan contest ni anjuran shakiddo.com dan hazmanfadzil.com...

Kena buat apa untuk join contest ni ?

Buat CERITA DAN GAMBAR mengenai bulan ramadhan dan tahun ini sahaja dan masukkan di dalam blog anda. Konsepnya adalah CERITA PUASA RAMADHAN 2012. Tak kisah lah anda nak cerita sepanjang mana pun asalkan ia ORIGINAL (plagiat akan automatik reject). Buka puasa, sahur, tarawikh, shopping masa puasa atau apa-apa sahaja cerita mengenai CERITA PUASA RAMADHAN 2012. Gambar akan dimasukkan ke dalam FACEBOOK SHAKIDDO.COM


OK...sebenarnya kalau nak diceritakan memang agak tragik rasanya cerita ni dan TERKENA pulak di bulan puasa...lagi la bertambah EPIC rasanya...HAHA...

#1 Oh Tidak...Kena Lagi !

Setiap awal bulan memang aku takkan dapat nak mengelak untuk pergi ke area Jalan Raja Laut, KL sebab nak kena settlekan bayaran pinjaman pelajaran MARA yang aku pinjam masa study dulu...kalau nak pergi KL memang aku lagi selesa bawa motor...tapi masalahnya...kat area KL ni memang kekurangan parking untuk motor...kalau salah parking saja...confirm kena saman...HAHA...bulan lepas da la dapat Hadiah Awal Bulan dan tu first time aku dapat setelah bertahun bawa motor...dan aku sangat berharap tu adalah "hadiah" yang terakhir...tetapi aku silap...itu bukan yang terakhir...



Surat saman sudah pun mari,
Padan muka kau bayarlah sendiri,
Parking di KL semakin ngeri,
Kalau nak rasa cuba la sendiri..


Aihh...dari jauh tengok macam kertas iklan saja...tapi bila aku zoom...ahh...KENA lagi ! Aku cari jugak keliling...takde pulak nampak kelibat "mereka"...entah mana datangnya pun aku tak tahu la...

Dan yang lagi  bertambah tragik...lebih daripada 10 biji motor yang kena dan mungkin lebih...HAHA...nak marah pun tak boleh sebab terjadi time bulan puasa...sabar saja la...aku da FOBIA nak parking motor kat area KL sekarang ni...bila sampai line macam clear saja...tapi...dan bila tiba kat motor...SUPRISE ! Ada hadiah ! HAHA...

#2 Shopping Raya....Tahun Depan Pun Boleh

Shopping...shopping...shopping...setakat ni aku masih belum bershopping lagi...relaks la dulu...dan tak decide pun lagi sama ada nak shopping ke tak untuk raya tahun ni...hee...sebenarnya aku malas nak bersesak-sesak...kalau hari minggu lagi la...tambah pula dekat nak raya ni...lagi la bersepah lautan manusia kat tempat yang buat SALE habis-habisan ni..."shopping raya...tahun depan pun boleh...hee..."


NOTA SKYTECH :

Rasanya cukup la kot...nanti tak mahu habis pulak entri ni...suruh buat entri cerita puasa Ramadhan...dari mula sampai habis diceritakannya...tak ke haru nanti...nanti boleh la tolong LIKE gambar tu kan FANPAGE SHAKIDDO.COM ye...bab promote ni memang aku failed la...hee...


P.S -  Da lama nak join contest ni sebenarnya...asal nak menaip je mesti 
mengantuk...tak boleh nak buat apa la kan...HAHA... (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Contest CERITA PUASA RAMADHAN 2012 shakiddo.com

Tuesday, 7 August 2012

Jom Catatkan Masa Terbaik

> Whats Up Guys...

Haa...sepanjang Olimpik London 2012 ni...setiap hari doodle Google page berubah mengikut acara sukan di Olimpik London 2012...dan hari ni doodle Google page mewakili acara hurdles...seronok pulak main ni acara hurdles kat Google ni sebab nak cuba catatkan masa terbaik tapi memang agak payah la...HAHA...ke tangan aku yang slow ni?


Masa terbaik yang boleh aku dapat pun cuma 13.8 s...nak cuba catatkan bawah 12 s...HAHA...takpe...game ni sehari ada kat Google...boleh la try banyak kali...haa, apa lagi...korang pun try la...ada yang boleh beat masa aku? Mesti ada la kan...kena warm up dulu jari ni kalau nak main game ni...nanti boleh terseliuh kalau tak warm up...HAHA...



NOTA SKYTECH :

Semalam ramai yang update entri pasal Google update pagerank untuk semua website termasuk la blog...ada yang naik PR2...PR3...dan PR blog aku...masih lagi kekal PR2...HAHA...ok la tu daripada jatuh ke PR1...kalau tukar domain sekarang macam rugi pulak sebab da PR2...nak tukar ke tak nak ? hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Jom Catatkan Masa Terbaik

Sunday, 5 August 2012

Tiada Rezeki Emas Pertama Malaysia Di Olimpik London 2012

> Whats Up Guys...

Huuhh...perlawanan yang memang agak sengit di antara Dato Lee Chong Wei dan Lin Dan tadi dan ternyata sekali lagi kita kena terima hakikat yang kita hanya dapat pingat perak...tiada rezeki untuk dapat pingat emas pertama Malaysia di Sukan Olimpik London 2012...walau apa pun...tahniah Dato Lee Chong Wei sebab telah cuba yang terbaik...dan telah buat Lin Dan gelisah sebentar tadi...


"Anda tetap JUARA di hati rakyat Malaysia Dato Lee Chong Wei"


Keputusan Men's Singles (FINAL) :

Dato Lee Chong Wei (Malaysia) VS Lin Dan (China)
TV1 - 8.00 pm waktu Malaysia
5 Ogos 2012

1st set -  Dato Lee Chong Wei : 21-15
2nd set - Lin Dan :  21-10
3rd set - Lin Dan : 21-19

#Gold Medal - Lin Dan (China)
#Siver Medal - Dato Lee Chong Wei (MALAYSIA)


NOTA SKYTECH :

Melepas da nak dapat aiskrim Baskin Robbins percuma...kalau Dato Lee Chong Wei menang tadi...confrim esok cuti umum satu Malaysia...hee....

**Terima kasih kerana membaca entri Tiada Rezeki Emas Pertama Malaysia Di Olimpik London 2012

Emas Pertama Harapan Malaysia Olimpik London 2012

> Whats Up Guys...

Yeah...Gold For Gold Malaysia ! Malaysia Boleh ! Perlawanan akhir badminton perseorangan lelaki di antara Dato Lee Chong Wei dan musuh ketatnya Lin Dan sememangnya ditunggu oleh semua rakyat Malaysia dan ia  merupakan emas harapan pertama Malaysia Olimpik London 2012...Go For Gold !

Sumber gambar : Facebook

Semua rakyat Malaysia memang meletakkan harapan yang tinggi kepada Dato Lee Chong Wei untuk memenangi pingat emas yang pertama untuk kontinjen Malaysia selepas pasukan beregu negara kita Koo Kien Kiat dan Tan Bon Heong gagal untuk memenangi pingat gangsa yang tewas 21-23, 10-21 di tangan Jae Sung Chung dan Yong Dae Lee dari pasukan Korea Selatan...



Men's Singles (FINAL) 

Dato Lee Chong Wei (Malaysia) VS Lin Dan (China)
TV1 - 8.00 pm waktu Malaysia

UPDATE !

1st set -  Dato Lee Chong Wei menang 21-15
2nd set - Lin Dan menang 21-10
3rd set - Lin Dan menang 21-19

NOTA SKYTECH :

Kalau Malaysia menang malam ni...kita semua dapat aiskrim Baskin Robbins percuma pada 8 Ogos, 8.00 pm - 10.00 pm di semua 61 outlets di seluruh Malaysia...wahhh ! Go Malaysia ! Go Dato Lee Chong Wei...Let Bring Our First Gold Medal Olympics London 2012 !


**Terima kasih kerana membaca entri Emas Pertama Harapan Malaysia Olimpik London 2012

Saturday, 4 August 2012

Sapo Nak Kad Rayo?

> Whats Up Guys...

Haa...sapo nak kad rayo? Walaupun zaman sekarang ni da banyak alternatif lain selain daripada kad raya contohnya macam SMS, FB, blog, twitter dan sebagainya...tetapi kad raya masih tak dilupakan...haa...jom la join la contest ni...dapat jugak la buat koleksi kad raya tahun ni kan? Baru je dapat kad raya pertama semalam...haa, mana la tahu dapat lagi...hee...


Haa...klik kat gambar kalau nak join...siap...dan siapa la agaknya yang akan jadi mangsa kena tag ni ye? Dan calonnya da tentulah Boni...sorry boni...jangan marah ye...HAHA...


NOTA SKYTECH :

Dengan rela hati join contest ni sebab ditag oleh Jue dan Hanie...lagipun da lama aku tak join contest macam ni...apa salahnya sekali sekala join kan...hee...


**Terima kasih kerana membaca entri Sapo Nak Kad Rayo?

Friday, 3 August 2012

Kad Raya Terawal Dari Eqbal Zack

> Whats Up Guys...

Haa...sejak pagi tadi lagi da rasa excited semacam je...dan yang peliknya tak tahu sebab apa...HAHA...macam ada something pulak yang akan berlaku...dan bila sampai je rumah petang tadi automatik je terus nak check peti surat...selalu memang tak pernah check peti surat sebab tahu memang takde surat untuk aku...tapi tadi...

"Ehh, ada pulak surat yang ada tertera nama aku?" dan dalamnya berisi....

Kad Raya dari www.eqbalzack.com

Wahh...dapat kad raya terawal dari Eqbal Zack la tahun ni...terima kasih abang Eq sebab sudi hantar kad raya ! Memang nostalgia betul bila dapat kad raya ni...dan tahun ni merupakan tahun kedua dapat kad raya dari rakan blogger...hee...

TERIMA KASIH sekali lagi Abang Eq !


**Terima kasih kerana membaca entri Kad Raya Terawal Dari Eqbal Zack

Wednesday, 1 August 2012

Wordless Wednesday #56 | Terima Kasih Innit Nuffnang

> Whats Up Guys...



NOTA SKYTECH :

Innit Nuffnang ni pun salah satu platform untuk post entri...selalunya entri berkaitan dengan Nuffnang memang mendapat tempat kat situ...kena la post entri ke merata tempat kan...baru la best...hee...


P.S - Tak sangka entri pasal BE Raya 2012 tu 
ramai yang akan klik...terima kasih Innit Nuffnang...hee (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #56 | Terima Kasih Innit Nuffnang

Sebelum Tunggu Waktu Berbuka

> Whats Up Guys...

Wahhh...tak sampai 5 minit entri teka air ni aku publish, da ada yang teka dengan betul la...kalau aku tak bagi klu tadi rasanya boleh teka tak ? Buat game ni pun saje je sebelum nak tunggu waktu berbuka puasa nanti....



Tapi siapa yang pernah minum air ni memang tak heran la boleh teka dengan sekali pandang je kan...dan blogger yang beri jawapan yang betul dan terpantas...dan dapat hadiah topup RM10...

Fayz Akmar : http://shipofdream.blogspot.com/

"SELAMAT BERBUKA PUASA"


NOTA SKYTECH :

Haa...aku pun baru first time minum air ni...nak rasa la macam mana kan sebab nampak menarik je bila pergi Bazaar Ramadhan...ada yang suggest suruh turun Johor kalau tapi nak rasa air katira yang ori...heee...


P.S - Haa...aku memang suka try makanan dan minuman yang hanya 
ada bila bulan Ramadhan yang susah nak dapat pada hari lain...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Sebelum Tunggu Waktu Berbuka

Wordless Wednesday #55 | Teka Air Ni ?

> Whats Ups Guys...



NOTA SKYTECH :

Teka air apa ni agaknya ? Terasa macam nak buat game teka air...hadiah topup RM10 untuk sesiapa yang teka dengan betul dan paling pantas...nak cuba...hanya tinggalkan komen je...tak perlu buat entri pun...hee...


P.S - Klu : Hanya ada pada bulan Ramadhan je...
bulan lain mungkin susah nak jumpa air ni...(^^,)

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #55 | Teka Air Ni ?

BE VW Hari Raya 2012

> Whats Up Guys...

So long July...Holla August !

Huhh...akhirnya setelah hampir 2 bulan tak dapat BE...dan tetiba hari ni Buffered Earnings (BE) Volkswagen Hari Raya 2012 melekat kat blog...sampai bila ? Sampai kempen habis la kot tapi tak tahu la bila...jangan la cepat sangat jadi Metered Earnings sudah la ye...Alhamdulillah, merupakan BE yang ke-6 untuk tahun ni...


Mungkin BE kali ni melekat sebab sejak kebelakangan ni aku selalu update kat blogger bio tu walaupun blog jarang berupdate...haa, bila da dapat BE ni...kena la rajin untuk UP kan trafik...baru la metered earnings tu pun bertambah berganda la hasilnya...

Kalau hebat main SEO lagi bagus...mesti trafik mencanak punya la kalau menjadi...aku da try...memang terbaik la...trafik macam mencurah ke ladang gandum...tapi masih banyak nak kena belajar lagi la...haa...lagi satu, kena rajin kan diri untuk ping entri tu kat page kat FB tu...bersepah...aku suggest ping entri dekat Apesal.com...cuba la sendiri kalau nak tahu...hee...

Haa, setakat ni boleh la dapat dalam tiga angka walaupun BE tak banyak dan trafik pun normal je...kalau trafik mencanak...hasil pun WOW la kan ! Selamat mencuba...hee...

P.S - Berapa tips da ada kat entri ni ye ? hee...

NOTA SKYTECH :

Walaupun tahun ni tak berapa banyak sangat dapat BE tapi tetap bersyukur dengan apa yang ada kan...hee...bukannya kita buat apa sangat...jangan gatal klik iklan kat blog sendiri da la ye...nanti kalau Nuffnang detect...dikira fraud klik pulak...

P.S - Haa, da nak raya ni kalau murah rezeki dapat la BE lagi kan...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri BE VW Hari Raya 2012
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Julai 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com