Wednesday, February 29, 2012

Wordless Wednesday #43 | Mr Shy


P.S - Siapa la Mr Shy tu agaknya ? HAHA (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #43 | Mr Shy

Monday, February 27, 2012

Birthday Invasion | Pre-Sale

> Happy Monday...

Haa...amacam weekend korang ? Best ke ataupun bosan...? hee...weekend lepas memang tersangat awesome la sebab ada dua event yang aku pergi Sabtu lepas di Stadium Putra Bukit Jalil...HAHA...sebab tu tajuk entri kali ni 2 dalam 1, Birthday Invasion | Pre-Sale...haa...birthday aku ? Birthday aku lambat lagi kot...hee...

Hitz.fm Birthday Invasion


Haa...da la pada mulanya aku tersalah faham pasal event tu...event tu sebenarnya kat Stadium Putra Bukit Jalil...kat hitz.fm pun da bagitahu tapi aku boleh pulak pergi kat Stadium Nasional Bukit Jalil...patut la macam lengang je kat situ masa tu...HAHA...nasib baik Hitz.fm Birthday Invasion tu start pada pukul 4.30 petang...

Tapi motif utama aku pergi sana tu bukan nak join Birthday Invasion ni...berbayar rupanya...ingatkan FREE saja...HAHA...cancel la...lagipun ada motif lain sebenarnya...25 Feb lepas ada Pre-Sale...

TuneTalk Booth | A7X Ticket Pre-Sale

...tiket Konsert Avenged Sevenfold Live In KL 2012 dan khas untuk pengguna TuneTalk...boleh dapat diskaun sehingga 30% untuk tiket...banyak kelebihan TuneTalk ni...padahal aku baru guna TuneTalk ni pun tak sampai 2 minggu lagi...HAHA...


Boleh tahan ramai jugak la yang serbu booth TuneTalk Sabtu lepas untuk dapatkan diskaun 30% tu...kalau nak beli tiket harga normal memang mahal la kan...hee...nasib baik bajet cukup...sebab tak berani nak bawa duit banyak dalam wallet...sekarang ni apa pun boleh jadi kan...hee...beringat dulu sebelum terkena...

NOTA SKYTECH :

Bila da dapat beli tu...memang senyum sampai ke telinga la...HAHA...dan semalam secara tak rasminya aku mengambil keputusan untuk bercuti sehari dari dunia blog...dan habiskan weekend dengan sebaiknya...hee...

P.S - Weekend korang macam mana pulak...? Cer citer...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Birthday Invasion | Pre-Sale

Saturday, February 25, 2012

Harga Tiket Konsert Avenged Sevenfold Live In Kuala Lumpur 2012

> Happy Saturday...

Sejak hujung bulan Januari 2012 lagi da terasa kehangatannya apabila rumours mengenai band A7X akan membuat konsert di KL dan berita mengenai Avenged Sevenfold telah mengesahkan kedatangan mereka ke Kuala Lumpur pada 29 April 2012 di laman web rasmi band ni pada 14 Februari yang lalu memang cukup membuatkan semua AVENGERS kat Malaysia ni da tak sabar untuk menunggu konsert ni nanti...termasuk la aku...HAHA...

"Now your NIGHTMARE comes to life"

Haaa...sejak dua minggu lepas lagi aku da tunggu bila la tiket akan mula dijual...masih ingat lagi entri Tiket Konsert Avenged Sevenfold Live In Malaysia...masa tu dengar cerita 19 Februari 2012 tiket akan mula dijual tetapi...tapi tangguh lagi...memang spoiled betul la...!! Haa...tapi kalau tiket habis SOLD OUT lagi la NIGHTMARE...#LOL...HAHA...

Avenged Sevenfold Live In Kuala Lumpur 2012

> > Sumber : TicketPro Malaysia FB 

Berapa harga tiket konsert Avenged Sevenfold Live In Kuala Lumpur 2012 ?

A7X Live In KL 2012 Venue Layout

>> Sumber : Avenged Sevenfold Asia Tour Malaysia 2012

Tune Talk | Mobile Prepaid mempersembahkan Avenged Sevenfold Live In Kuala Lumpur 2012...terima kasih TuneTalk ! HAHA...tiket konsert akan mula dijual pada 26 Februari 2012...sebenarnya aku da tahu daripada minggu lepas lagi...hee...early-bird diskaun 20% hanya sehingga 4 Mac 2012 untuk tiket berharga RM298, RM198 dan RM98...takde lagi tiket RM88, RM128,RM158 dan RM258....heee...

Haa..tiket boleh dibeli secara online di www.ticketpro.com.my mulai 26 Feb 2012 dan juga boleh dapatkan tiket korang di Victoria Music Centre, Rock Corner dan The Guitar Store yang berhampiran :


Surf Beach Sunway Lagoon ?

Huuhh...tiga kali tukar tempat ni...first rumours kat Stadium Merdeka...lepas tu tukar Stadium Negara pulak dan kali ni memang confirm kat Surf Beach Sunway Lagoon...nak buat kat Stadium Putra Bukit Jalil memang tak boleh la sebab da ada event pada tarikh yang sama...huhu...

> Haaa...Avenged Sevenfold Live In Malaysia 2012 ni mungkin akan jadi konsert yang paling terhangat untuk tahun 2012 ni...HAHA...

NOTA SKYTECH :

Entri ni da siap schedule untuk hari ni...pening fikir nak letak tajuk apa...tu pun aku ikut keyword kat analytics Nuffnang...hee...haa...siapa ada kat area Bukit Jalil hari ni ? Kalau terjumpa boleh la jumpa ke atau berkenalan ke...HAHA...mungkin akan kurang blogwalking hari ni...

P.S - Mungkin saja...aku bukannya boleh kalau tak online sehari ni...HAHA..(,^^) 

**Terima kasih kerana membaca entri Harga Tiket Konsert Avenged Sevenfold Live In Kuala Lumpur 2012

Friday, February 24, 2012

Header Baru Lagi

Header oh header...bertukar header lagi ? HAHA...header sebelum ni pun da hampir empat bulan aku guna...sebab tu tukar header baru...kalau aku bosan tukar la lagi...lagipun aku baru empat kali tukar header termasuk yang terbaru ni sejak mula berblogging tahun lepas....Jom tengok koleksi header blog aku dari yang 1st sampai la sekarang ni...heee...

April 2011 - May 2011

- Pertama -
"Header blog aku yang 1st...HAHA !! 
Serius memang nak tergelak saja bila tengok header ni...hanya sebulan lebih 
saja aku guna header ni...lepas tu May 2011 aku guna header kat bawah ni..."

May 2011 - Oktober 2011

- Kedua -
"Header pertama yang aku guna Photoshop...HAHA...simple sangat header ni 
tapi rasanya header ni la paling bertuah sebab pernah terpilih kat SINI...heee"

Oktober 2011 - Februari 2012

- Ketiga -
"Header paling simple pernah aku buat dan masih mengekalkan 
tema warna yang sama iaitu biru + hitam + putih...HAHA..."

Februari 2012 - Kini

- Keempat -
"Rasanya ni header paling pelik pernah aku buat...!! HAHA..."

NOTA SKYTECH :

Haa...best jugak asyik bertukar header ni...lepas ni jangan terkejut pulak kalau aku asyik tukar header saja nanti...nak ubah keseluruhan blog masih dalam perancangan lagi..."Biar lambat asal selamat"...macam takde kena mengena saja...HAHA...

P.S - Header mana yang jadi pilihan korang ? (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Header Baru Lagi

Thursday, February 23, 2012

Evanescence Live In Malaysia 2012


Evanescence...ditubuhkan pada tahun 1995 di Little Rock, Arkansas oleh penyanyi / pemain piano Amy Lee dan pemain gitar Ben Moody...selepas 8 tahun baru la band ni mengeluarkan album pertama mereka, Fallen pada tahun 2003 di bawah Wind-Up Records...Album Fallen telah terjual lebih daripada 17 juta salinan di seluruh dunia dan membantu band Evanescence memenangi dua Anugerah Grammy...

Band yang pernah menggegarkan industri hiburan antarabangsa pada awal kemunculannya dulu dan telah menampilkan lagu hits seperti "Bring Me To Life" dan "My Immortal" akan membuat persembahan secara live di Malaysia di KL Live, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur pada 23 Februari 2012...haa..malam ni la...jam 8.30 malam...


Evanescence dianggotai oleh Amy Lee (vokalis utama), Terry Balsamo (gitar utama), Troy McLawhorn (gitar rhythm), Tim McCord (pemain bass) dan Will Hunt (pemain dram) sudah bertukar-tukar anggota sejak beberapa tahun lepas tetapi masih mempunyai fans yang besar...Album terbaru mereka "Evanescence" telah melancarkan dua single..."What You Want" dan single yang terbaru "My Heart Is Broken"...

"My Heart Is Broken"


> Vokal Amy Lee ni memang power la bila menyanyikan lagu yang bernada tinggi ni...(,^^)

NOTA SKYTECH :

Lagu "My Heart Is Broken" ni memang sesuai sangat la dengan situasi aku sekarang ni...sebab tak dapat nak tengok konsert Evanescence ni secara live di KL Live malam ni...ada sesiapa yang nak sponsor tiket tak ? HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Evanescence Live In Malaysia 2012

Wednesday, February 22, 2012

Wordless Wednesday #42 | A B C


Memang kena sangat la masanya kalau dapat ABC sekarang ni...wordless..!! HAHA...


**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #42 | A B C

Tuesday, February 21, 2012

Oh Tidak...Lagi Sekali ?

> Happy Tuesday...

This webpage is not found...


Haa...oh tidak...takkan jadi lagi sekali kot ? Sebelum ni da la blog ni hampir kena delete...tetiba pagi ni jadi macam tu la pulak...aihh, memang ajak bergurau kasar ni...HAHA...haaa, siapa la tak cuak bila jadi macam tu kan tapi relaks...jangan panik...

Tapi yang hairannya...cuma kat Google Chrome saja yang jadi macam tu...tapi bila aku cuba buka blog aku kat browser lain...ok saja...HAHA...lepas da clear browsing data...baru la ok balik...GC ni memang selalu bermasalah sejak kebelakangan ni...ke GC aku saja yang bermasalah ni...hee...

"Melody Monday bertukar jadi Monday Blues..."

Kalau tahu la akan jadi macam tu semalam...da lama aku schedule entri...haaa, kan da terlepas nak publish entri Melody Monday...terus jadi Monday Blues...HAHA...entri Melody Monday kena tunggu minggu depan la nak publish...hee...

NOTA SKYTECH :

Masih terfikirkan entri yang sesuai untuk X-Change Project tu...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Oh Tidak...Lagi Sekali ?

Sunday, February 19, 2012

X-Change Project | Memang Menarik

> Happy Sunday...


X-Change Project...satu projek di mana blogger melakukan pertukaran entri sesama blogger di hari tertentu di atas persetujuan kedua-dua belah pihak...idea yang terhasil untuk merealisasikan projek ni adalah hasil kerjasama SaiazuanJue dan Hanie...

Bagi aku la kan...memang menarik projek hasil idea mereka ni...saling bertukar entri sesama blogger...satu usaha yang bagus kan...? Mereka pun da tunjukkan entri demo untuk projek tu...pada mulanya aku kurang faham...bila da tengok demo...baru la aku faham...HAHA...

X-Change Project Demo


Haa...bagi mereka yang rasanya berminat untuk menyertai X-Change Project ni, kalau nak tahu semua details mengenai X-Change Project tu boleh la KLIK SINI...

NOTA SKYTECH :

Mana la tahu kan nanti X-Change Project ni akan mendapat tempat di kalangan blogger...dan akan jadi satu projek yang AWESOME ! Mana la tahu kan...? hee...

**Terima kasih kerana membaca entri X-Change Project | Memang Menarik

Saturday, February 18, 2012

Tambah Stamina Di Taman Tasik Perdana

> Happy Saturday...

Pagi tadi entah mimpi apa aku nak pergi berjogging kat Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur ni...rasanya da bertahun jugak la aku tak pergi kat sini...lebih kurang 10 minit saja daripada rumah aku...dekat sangat...tapi aku tersangat la jarang pergi sini...pagi tadi tetiba teringin pulak nak pergi...hee...

Rasanya kali terakhir aku jejakkan kaki kat sini masa aku masih bersekolah rendah lagi...lama giler kan ? Sampai jalan nak ke sini pun aku boleh lupa...nasib baik la jumpa...kalau tak...musnah harapan aku nak berjogging kat sini...HAHA...

Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur

Haa...aku memang suka suasana kat sini...tenang saja...nak jogging pun best...tapi pagi tadi aku cuma larat habiskan dua round saja...satu round saja da nak pengsan rasanya...HAHA...kena tambahkan stamina balik ni...sebab aku pun da lama tak jogging ni...ambik kau...baru dua round jogging tapi da macam 20 round da rasanya tadi...HAHA...


Esok kalau rajin rasanya macam nak pergi lagi berjogging ni...memang tengah bersemangat giler ni...boleh la cuci mata sekali...oppss...HAHA...aku datang cuma nak beriadah...bukan sebab lain ye...rasa segar sikit bila lepas berjogging ni...hee...

NOTA SKYTECH :

Da lepas jogging...blogwalking pulak la pagi Sabtu ni...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Tambah Stamina Di Taman Tasik Perdana

Thursday, February 16, 2012

Bukan Sekadar Keyword

> Happy Thursday...

" Want to SEARCH something ? "


Bila sebut pasal keyword...memang tak dapat dinafikan lagi, boleh dikatakan setiap hari mesti akan check keywords yang masuk ke blog...setakat ni belum dapat lagi la keyword yang pelik dan aneh...semua hanya keyword biasa je...

Keyword yang tu tiada ke...? Haa...tu apa...? NO..NO...Ops...tak mungkin la kan !!? Blog ni masih suci dan bersih lagi OK...percayalah...HAHA... 

Haa...antara keywords yang muncul hari ni :


Erm...keyword yang pertama tu rasanya mungkin ada berkaitan dengan entri Jangan Baca Sahaja...Jom Bertindak ! ni rasanya...patut la macam pernah buat saja entri pasal tu...sebab dalam entri tu saja yang ada pasal gotong-royong dan pasal mencegah nyamuk Aedes ni...ada jugak yang mencari keyword ni rupanya...

Siapa yang cari keyword ni mesti nak test line internet kan ? Sejak kebelakangan ni line internet memang agak lembap sikit...ke hanya di kawasan tertentu saja line internet ni yang bermasalah...ataupun masalah server...haa...entri Jom Tengok Kelajuan Internet Anda ni mungkin boleh membantu...

Grade D...sebelum ni grade C+...patut la internet makin lembap

Permohonan masuk ke IPTA...? Rasanya ada entri pasal tu...Cara Permohonan Kemasukan Ke IPTA Sesi 2012/2013...harap dapat membantu la...kepada calon yang memohon tu...masih belum terlambat lagi...masih ada masa lagi untuk memohon...tarikh tutup permohonan ada lebih kurang sebulan lebih lagi...sempat lagi...bagi yang momohon, semoga berjaya...

NOTA SKYTECH :

Dalam beberapa hari ni, kelembapan internet memang berada di tahap yang tersangat la kritikal...kalau la dapat guna line UniFi...kan best...mesti tenang saja hati nak online setiap hari...kan ? HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Bukan Sekadar Keyword

Wednesday, February 15, 2012

Wordless Wednesday #41 | A7X Google Home Page


> Google Home Page...demam A7X bermula...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #41 | A7X Google Home Page

Wordless Wednesday #40 | Sushi


> Sesekali boleh la...kalau makan selalu...cepat muak...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #40 | Sushi

Tuesday, February 14, 2012

Tiket Konsert Avenged Sevenfold Live In Malaysia | 29 April 2012

> Happy Tuesday...

Masih ingat lagi entri Avenged Sevenfold Live In Malaysia 2012 hari tu...bila bangun pagi ni aku memang excited semacam je sebab....band AVENGED SEVENFOLD telah mengumumkan tarikh konsert mereka hari ni...tapi bukan di Stadium Merdeka...konsert akan berlangsung di Stadium Negara, Kuala Lumpur, Malaysia bakal digegarkan dengan kedatangan band Avenged Sevenfold pada 29 April 2012...

Akhirnya semua persoalan da pun terjawab...dan ternyata ianya bukan rumours...konsert sulung Avenged Sevenfold Live In Malaysia 2012 akan menjadi kenyataan April 2012 ini...yehaaa !!

#JustAvengedIt

AVENGED SEVENFOLD SET TO RETURN TO THE FAR AND THE MIDDLE EAST THIS SPRING

Avenged Sevenfold announced today that they will be returning to the Far and Middle East beginning April 16th in Tokyo, Japan, for a tour that will culminate in a special show in Dubai, UAE on May 4th.

“We are excited to go back to the Far and Middle East,” said Avenged Sevenfold front man M. Shadows. "We played to some of the most amazing crowds when we toured the album there, and we can't wait to bring our live show back to our friends in those regions.”


A7X Live In Malaysia 29 April 2012 | Stadium Negara, KL
"Tiket da mula dijual atau belum ?"

Harga tiket untuk konsert Avenged Sevenfold Live In Malaysia 2012 telah pun diumumkan sejak hujung bulan Januari lagi tapi tarikh tiket mula dijual masih belum diketahui...die hard fans A7X di Malaysia da lama menunggu ni...tiket yang berharga RM258 tu aku takut SOLD-OUT je nanti...HAHA..#LOL


NOTA SKYTECH :

Haa...tiket konsert Avenged Sevenfold Live In Malaysia 2012 dikatakan akan mula dijual mulai minggu hadapan...betul ataupun tak...kita tunggu dan lihat....hee...A7X...Here I Come !! (,^^)

" Now your NIGHTMARE comes to LIFE "

**Terima kasih kerana membaca entri Tiket Konsert Avenged Sevenfold Live In Malaysia | 29 April 2012

Monday, February 13, 2012

Melody Monday : What You Want

> Happy Monday...

" No more Monday Blues...because now it's time for Melody Monday...HAHA... "

KOSMO ! 12 Feb 2012

" WHAT YOU WANT "
by Evanescence


Do what you, what you want
If you have a dream for better
Do what you, what you want
'Til you don’t want it anymore (remember who you really are)

Do what you, what you want
Your world’s closing in on you now (it isn’t over)
Stand and face the unknown (got to remember who you really are)

Every heart in my hands
Like a pale reflection

Hello, hello, remember me ?
I’m everything you can’t control
Somewhere beyond the pain
There must be a way to believe
We can break through

Do what you, what you want
You don’t have to lay your life down (it isn’t over)
Do what you, what you want
‘Til you find what you’re looking for (got to remember who you really are)

But every hour slipping by
Screams that I have failed you

Hello, hello, remember me ?
I’m everything you can’t control
Somewhere beyond the pain
There must be a way to believe

Hello, hello, remember me ?
I’m everything you can’t control
Somewhere beyond the pain
There must be a way to believe

There’s still time
Close your eyes
Only love will guide you home
Tear down the walls and free your soul
‘Til we crash
We’re forever spiraling
Down, down, down, down

Hello, hello
It’s only me infecting everything you love
Somewhere beyond the pain
There must be a way to believe

Hello, hello, remember me ?
I’m everything you can’t control
Somewhere beyond the pain
There must be a way to learn forgiveness

Hello, hello, remember me ?
I’m everything you can’t control
Somewhere beyond the pain
There must be a way to believe
We can break through

Remember who you really are
Do what you, what you want...

NOTA SKYTECH :

What You Want...Awesome !! Single pertama yang sungguh E.P.I.C. daripada album ketiga band Evanescence yang berjudul "Evanescence" yang dilancarkan 7 Oktober 2011...patut la ambil masa yang begitu lama sehingga lima tahun baru dapat siapkan album ni sejak album The Open Door (2006) dilancarkan...

#Kalau sentiasa berusaha...sudah pasti akan nampak hasilnya nanti...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Melody Monday : What You Want

Saturday, February 11, 2012

Pertama Kali Gegar Red Box

> Happy Saturday...

Masih ingat lagi dengan entri Coming Soon !! hari tu...sebenarnya entri tersebut adalah teaser untuk entri ni...teaser la sangat kan...da seminggu pun kan event ni...aku je yang baru nak publish entri ni...

Dua minggu sebelum event ni berlangsung...Zuan ada invite aku untuk join gathering ni...dan tanpa segan silu aku setuju je nak join event tu...walaupun aku agak segan sebenarnya nak join gathering blogger tu...yela, da la tak pernah jumpa kan...first time pulak tu...HAHA...


Blogger Mini Gathering pada 4 Februari 2012 di Red Box Low Yatt KL hari tu merupakan gathering pertama bersama blogger yang aku join sejak aku start berblogging ni...da gathering pun kat Red Box of coz la karok kan...HAHA...


Setiap seorang hanya perlu bayar RM16.40 je pakej dengan set lunch sekali plus karok dari pukul 11.00am - 2.00pm...tu pun dapat extra 1 jam lagi...3 + 1...4 jam la kitorang gegar Red Box tu...selagi tak habis masa, selagi tu tak keluar rasanya...

"IT'S SHOWTIME..."

Jejaka Terhangat Di Pasaran | Zuan & Syahiroo

"1,2,3...say cheese !! HAHA.."

" 2 kali terlepas...aku berlakon je pegang mic tu...HAHA... "

"Jemput makan semua...bila nak karok lagi...? ececece...HAHA..."

"Siapakah blogger bertuah yang kena karok seterusnya...hehe"

"Aku tak tahu nak kata apa bila tengok gambar ni...HAHA"

"Free style...HAHA..."

~ Seriously...korang memang AWESOME la !! heee ~

Haa...mana la tak segannya kan...blogger guys hanya 3 orang je...dan selebihnya 9 orang semuanya blogger gurls...da tak memasal aku kena cop pemalu masa gathering tu...HAHA...first time jumpa, biasa la kan...tapi gathering tu memang BEST la...terbaik la der !! Thanks a lot sebab sudi invite aku untuk join gathering ni...woohooo !!

: Super Duper AWESOME Bloggers :
Organizers :
Bloggers :

> Pictures Credit to : Blog Jue & Hanie

NOTA SKYTECH :

Rasanya macam baru semalam je join gathering ni...rupanya da seminggu da berlalu...(,^^)

"Thanks Jue & Hanie untuk coklat ni...masih belum dimakan lagi sampai hari ni...HAHA..."

**Terima kasih kerana membaca entri Pertama Kali Gegar Red Box

Friday, February 10, 2012

Sayonara Dunia Blog

Baru sehari tak update tapi terasa macam da lama pulak tak update...sayonara sehari je...HAHA...last entri masa WW hari Rabu lepas...biasa la...aq kan blogging memang hanya guna laptop je...bila laptop da buat hal...terpaksa la ucapkan sayonara kejap pada dunia blog...huhu...kalau la ada smartphone...kan best...

Android...sebenarnya memang da lama aq teringin nak miliki phone Android ni...sebab ianya memudahkan aq untuk blogging dan online tak kira di mana aq berada...aq dengan laptop mana boleh berpisah...tiada laptop...tak boleh la nak online...update blog pun hanya guna laptop...yela, takkan la nak bawa laptop ke sana ke mari kan kalau nak online kat luar...HAHA...


"Format, stuck, jammed, blackout"

Laptop aq ni pun da hampir 3 tahun aq guna...entah berapa kali format pun aq da lupa...stuck dan jammed tu pernah la jadi...blackout...skrin tetiba jadi gelap pun pernah jadi...makin banyak pulak penyakit laptop aq ni...da la cuma laptop ni je penghubung aq dengan dunia blog ni...tiada laptop ni...habis la...sayonara dunia blog...

Kalau da selalu sangat jadi macam ni...risau jugak ni...takut blackout terus je nanti...aq jugak yang pening kepala nanti...takkan nak beli laptop baru...baru je terfikir nak simpan duit tu...lain la kalau duit Nuffnang tu dapat 4 angka setiap bulan...boleh la aq rembat laptop dengan Android...HAHA...

> NOTA SKYTECH :

Selalu sangat jammed laptop aq ni masa aq tengah blogging...memang terus S.P.O.I.L.E.D mood aq untuk terus online...tu yang tak update langsung sejak semalam...sayonara la sangat...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Sayonara Dunia Blog

Wednesday, February 8, 2012

Wordless Wednesday #39 | Duit Syiling 2012


#Kalau jual ada harga tak...? Emas ni...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #39 | Duit Syiling 2012

Kupon RM40 Pizza Hut

Huuhh...Hot Coupon RM40 Viva Pizza Hut !! Haa...lama da rasanya aq tak makan pizza ni...adalah dekat setahun agaknya...mungkin lebih dari setahun rasanya...HAHA...tetiba ternampak coupon ni pulak kat FB tadi...huhh...da teringin nak melantak pizza pulak hari ni...


Haa...kupon ni pun hanya sah untuk hari ni je...8 Februari 2012...RM40 dapat 3 Regular Viva Pizza + 6 Soup...macam best je...tapi hanya sah untuk Take-Away dan Delivery je...kalau makan kat situ...kena bayar harga asal la ye...HAHA...

Kupon ni tak sah kalau digunakan di Pizza Hut KLCC, Genting Highlands dan Wangsa Maju...harap maklum...aihh...baru je terfikir nak lepak Wangsa Maju...terpaksa cancel la...HAHA...kat PHD pun tak sah kupon ni...Pizza Hut Delivery la...bukan PHD tu...hee...

Boleh download kupon kat  >>  Kupon RM40 Pizza Hut


NOTA KECIL :

Kalau dapat melantak pizza ni time lunch pun best jugak ni...HAHA...nak berkongsi...? Boleh...print kupon tu...pergi la ke Restoran Pizza Hut yang berhampiran...heee...

**Terima kasih kerana membaca entri Kupon RM40 Pizza Hut

Wordless Wednesday #38 | I Believe I Can Fly

#JustGoogleIt

NOTA KECIL :

Huuhh...kalau bagi free pun belum tentu aq akan cuba benda ni...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #38 | I Believe I Can Fly

Monday, February 6, 2012

Melody Monday : What I've Done



" WHAT I'VE DONE !! "
by Linkin Park


In this farewell
There’s no blood
There’s no alibi
‘Cause I’ve drawn regret
From the truth
Of a thousand lies

[Pre-Chorus:]
So let mercy come
And wash away
What I’ve done

[Chorus:]
I'll face myself
To cross out what i’ve become
Erase myself
And let go of what i’ve done

Put to rest
 
What you thought of me
While I clean this slate
With the hands of uncertainty

[Pre-Chorus:]
So let mercy come
And wash away
What I've done

[Chorus:]
I'll face myself
To cross what i've become
Erase myself
And let go of what i've done

For what I’ve done
I start again
And whatever pain may come
Today this ends
I’m forgiving what I’ve done !!!

[Chorus:]
I'll face myself
To cross what i've become
Erase myself
And let go of what i've done
(Na Na Na)

What I've done
What I’ve done
Forgiving what I’ve done

NOTA KECIL :

Haa...What I've Done...? Apa kaitan gambar tu dengan apa yang aq da buat....hehe....entri akan dipublishkan kemudian...entri ni cuma TEASER je...COMING SOON !! heee....


**Terima kasih kerana membaca entri Melody Monday : What I've Done

Sunday, February 5, 2012

Hidup Bujang Best Tapi...

Haa...esok cuti...tulat pun cuti lagi kan...blog ni pun rasanya macam nak ikut cuti jugak tapi...kalau cuti lama sangat...nanti nak mula balik memang terasa malas...HAHA...semalam punya penat pun masih terasa lagi ni...hee...

Huuhh...bosan pulak bila takde sesiapa kat rumah ni...family aq semua pergi bercuti kat Pulau Pangkor...aq je yang malas nak ikut...sebab ada program semalam...hee...nak lepak Danau Kota malam ni tapi hari macam nak hujan je ni...lagipun jalan nak menghala ke Batu Caves tu tengah jammed...lebih baik aq melayan blog ni daripada tersangkut dalam jammed tu...HAHA...

Lama da rasanya tak merasa hidup bujang macam ni...HAHA...dapat la merasa hidup bujang dalam 3 hari ni sampai esok...nak masak...malas pulak...yela...aq seorang je kan...beli sarapan pagi tadi pun tahan sampai ke petang kenyangnya...hehe...


Haa...menu makan malam untuk hari ni...Yong Tau Foo...cukup la untuk aq seorang...ni pun rasa macam banyak je...lama da tak makan ni...tetiba teringin pulak...da macam mengidam pulak...HAHA...tak tahu nak makan apa da...KFC...? Oh tidak...da muak da...baru je makan KFC semalam...tu pun ada blogger yang belanja...hee...

NOTA KECIL :

Bila hidup bujang macam ni...makan apa pun tak kisah...janji kenyang...bila da kenyang...online la...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Hidup Bujang Best Tapi...

Salam Maulidur Rasul 1433H


Salam Maulidur Rasul 1433H... 


" اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ "

**Terima kasih kerana membaca entri Salam Maulidur Rasul 1433H

Friday, February 3, 2012

Ke Mana Menghilang...?

Huuhh...memang menjadi tanda tanya ni...ada beberapa blog kat bloglist aq tu memang da lama sangat tak update...haa...yang paling lama sampai 2 bulan da tak update...ke mana la menghilangnya mereka semua ni...

Takkan nak berhenti berblogging da kot...huhu...mungkin ada sebab tertentu yang kita tak tahu kenapa blog mereka tak berupdate kan...? Mungkin sibuk dengan aktiviti ke...busy dengan kerja ke kan...mana kita tahu...

# JustGoogleIt

Haa...setiap blog tu mesti ada pembaca setianya yang tersendiri kan...tak kisah la berapa lama pun tak update kan...mesti akan ada yang setia menunggu entri terbaru dari blogger tu kan...hee...

NOTA KECIL :

Huuhh...lama jugak aq menghilang...da malam baru la munculkan diri kat blog ni...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Ke Mana Menghilang...?

Thursday, February 2, 2012

Jangan Ajak Tengok Filem Seram...Sumpahan Kum-Kum


Haa...setelah seminggu filem Sumpahan Kum-Kum ditayangkan di pawagam sejak 26 Januari lepas...lewat malam semalam baru la berpeluang nak tonton filem yang dikatakan seram ni...kenapa tonton malam...? Haa...baru la feeling kan...kalau tengok filem seram waktu siang tak syok la...hee...

Huuhh...sound effect filem ni memang terbaik la...memang menyeramkan dan penuh dengan suspen...banyak scene yang terkejut je...HAHA...ada jugak aq dengar suara sumbang yang mencarut kat dalam panggung bila ada scene yang mengejutkan...HAHA...

Babak yang hantu yang berbungkus tu memang tak boleh blah...boleh mimpi ngeri woo...hee...tapi aq boleh bantai gelak bila babak hantu keluar ni...HAHA...haa..sebab tu la jangan ajak aq tonton filem seram...orang lain menjerit...tapi aq boleh bantai ketawa...hee...

"Aihhh...muka gengster tapi baru tengok scene ni da menjerit ke bro...? HAHA..."


Huuhh...serius...aq memang tak boleh lupa la ayat bro tu...serius kelakar...lain kali kalau takut jangan la tengok filem seram ye bro...tak sanggup aq nak taip ayat bro tu kat entri ni...HAHA..."Rumah aq kat hutan la weyh...%*$# la hantu ni...kalau aq tahu tadi tak ikut la korang nak tengok cerita ni..." 

Haa...lepas tu aq bantai gelak je...da hilang mood seram nak tengok cerita ni...tapi aq layankan la jugak sampai habis cerita ni...babak terakhir filem ni memang best...ada effect 3D...kan Zuan...HAHA...rugi siapa yang tak tengok lagi filem ni...

Rating Seram : 4/10 

NOTA KECIL :

Sebab tu la jangan ajak aq tonton filem seram...semua menjerit...aq boleh bantai gelak...HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Jangan Ajak Tengok Filem Seram...Sumpahan Kum-Kum

Wednesday, February 1, 2012

Avenged Sevenfold dan Boboiboy...Apa Kaitannya ?

Haa...ada kaitan ke Avenged Sevenfold dan Boboiboy ni...? Sebenarnya memang ada kaitan pun dengan entri pertama aq untuk bulan Februari ni...hee...Avenged Sevenfold dan Boboiboy merupakan Top 10 Keywords Januari 2012...hee...


Haa...aq ingatkan bila animasi BoBoiBoy musim pertama tu da habis Disember tahun lepas...takde la yang akan mencari keyword berkaitan dengan BoBoiBoy tu lagi...rupanya masih belum berakhir fenomena BoBoiBoy tu...HAHA...sampai sekarang masih popular tu...hee...

Tapi sekarang demam Avenged Sevenfold pulak...HAHA...lebih kurang 3 bulan je lagi kan konsert band ni Live In Malaysia ni...tak sangka pulak entri Avenged Sevenfold Live In Malaysia 2012 ni boleh jadi fenomena yang luar biasa...hee...

Bukan aq je yang demam A7X ni...TV3 pun tak terkecuali ni...HAHA...siapa yang perasan la kan...iklan Mega Movie : Shanghai Knights kat TV3 lakonan Jackie Chan dan Owen Wilson tu yang akan ditayangkan Jumaat ni...ada intro lagu band Avenged Sevenfold...hee...

#Aq ingatkan pada mulanya aq salah dengar bila tengok iklan tu...tak sangka memang betul tu lagu Avenged Sevenfold...hee...

NOTA KECIL :

TV3 pun da demam Avenged Sevenfold jugak ke...? HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Avenged Sevenfold dan Boboiboy...Apa Kaitannya ?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com