Tuesday, 31 December 2013

BoBoiBoy Musim Ketiga : BoBoiBoy Dan Trio Kebenaran

> Whats Up Guys...

Haa, rasanya sampai sekarang ni semua peminat tegar animasi Boboiboy yang telah mencetuskan fenomena baru sejak musim pertama ianya ditayangkan di TV3 ni masih ingat lagi kan kesemua watak superhero iaitu BoBoiBoy, Yaya, Ying, Gopal, Fang dan Ochobot terbitan Animonsta Studios ni ? Rasanya ramai yang sudah menunggu lama bila agaknya Boboiboy musim baru akan mula ditayangkan di TV3...YES ! Akhirnya, masa yang ditunggu iaitu siri animasi popular Boboiboy akan kembali untuk musim terbaru pada awal Januari 2014 nanti...BoBoiBoy Musim Ketiga : BoBoiBoy Dan Trio Kebenaran...


Haa, masih ingat lagi dalam episod terakhir BoBoiBoy Musim Kedua dulu ? Robot tempur Ejo Jo telah memusnahkan robot tempur si Adudu iaitu Probe dan Ejo Jo telah menculik Ochobot dan rakan-rakan Boboiboy yang lain...walaupun bagaimanapun, robot tempur si Ejo Jo telahpun dapat dikalahkan oleh Boboiboy dan Fang...

Boboiboy Musim Ketiga : BoBoiBoy Kuasa Tiga

Haa, dalam episod akhir Boboiboy musim kedua tiba-tiba ceritanya tergantung apabila si Ejo Jo membuat keputusan untuk berlawan sendiri dengan Boboiboy...apakah kesudahannya nanti ? Dapatkah Probe dibaikpulih semula ? Apa akan terjadi kepada Adudu setelah kehilangan Probe ? Adakah Adudu akan bergabung dengan Boboiboy untuk mengalahkan Ejo Jo ataupun sebaliknya...

Dapatkah Boboiboy mengalahkan Ejo Jo yang mempunyai kelengkapan serba canggih tu ? Apakah agaknya kelainan yang akan ditampilkan dalam BoBoiBoy Musim Ketiga : Boboiboy Dan Trio Kebenaran kali ni...dan apa yang menjadi persoalan utamanya sekarang...siapakah Trio Kebenaran tu agaknya ya ? 

Boboiboy Musim Ketiga : Boboiboy Dan Trio Kebenaran
Nantikan kemunculan Boboiboy Musim Ketiga bermula 5 Januari 2014

Wahhh...rasa macam makin menarik pula BoBoiBoy musim ketiga ni...mungkinkah Boboiboy musim ketiga ni akan mendapat sambutan sepertimana BoBoiBoy musim pertama dan kedua dulu...kita tunggu dan lihat...yeaahh...BoBoiBoy ! HAHA...

>> Kredit Gambar : BoBoiBoy FB Fanpage


NOTA SKYTECH :

BoBoiBoy kembali lagi...lepas ni habis la blog ni kena cop blog BoBoiBoy lagi macam dulu dek penangan keyword BoBoiBoy je...sejak dulu lagi aku da memang obses dengan siri animasi BoBoiBoy ni...nak buat macam mana kan...sekarang ni da nak masuk musim ketiga pula kan...kena la updated ! HAHA

**Terima kasih kerana membaca entri BoBoiBoy Musim Ketiga : BoBoiBoy Dan Trio Kebenaran

Sunday, 29 December 2013

Film Review - The Secret Life Of Walter Mitty

> Whats Up Guys...

The Secret Life Of Walter Mitty...Haa, bila da tertengok trailer movie ni sebelum layan movie 47 Ronin minggu lepas...makin teruja pula nak tunggu movie ni mula ditayangkan di pawagam...hari pertama tayangan lagi aku da terjah pawagam...oppss, terpromosi movie 47 Ronin la pula...HAHA...haa, da tengok ke movie tu ? Layan beb...sangat tragis...ok, kali ni nak review movie The Secret Life Of Walter Mitty pula...sebab lama da rasanya aku tak tulis review movie kat blog sejak movie Thor : The Dark World awal bulan lepas...jom layan review kali ni...hee

Film Review - The Secret Life Of Walter Mitty
The Secret Life Of Walter Mitty

Synopsis : Walter Mitty is an employee at Life magazine who frequently daydreams of fantastic adventures...Photojournalist Sean O'Connell has sent a special photograph that he says captures the "Quintessence" of Life magazine and that it should be used for the cover of the magazine's final issue...Mitty works in the negative assets department, and has never lost a photo in his sixteen years of work at Life magazine, but negative 25 is missing...Using the other negatives as clues Mitty decides to go in search of Sean O'Connell and find the missing negative...


Haa, sebelum layan review movie The Secret Life Of Walter Mitty ni...apa kata jom layan trailer movie ni dulu..."Stop dreaming...start living"...hee



#MyReview "The Secret Life Of Walter Mitty"

  • Filem The Secret Life Of Water Mitty (2013) bergenre adventure, fantasi dan komedi-drama arahan dan lakonan Ben Stiller (Walter Mitty),  Kristen Wiig (Cheryl Melhoff), Shirley McLaine (Edna Mitty), Adam Scott (Ted Hendricks), Sean Penn (Sean O'Connell) dan Patton Oswalt (Todd Maher) dan ianya merupakan filem kedua yang diadaptasi daripada cerita pendek James Thurber (1939) dengan menggunakan tajuk filem yang sama pada tahun 1947...
  • Pada awal cerita lagi da boleh buat korang gelak ? Sebab apa ?  Kena tengok sendiri la...masih wujud ke orang macam ni...imaginasi tinggi tahap KLCC...tak sangka Ben Stiller boleh bawa watak macam ni...muka serius tapi boleh buat orang gelak...HAHA
  • Bergaduh dan bertumbuk sampai terbang keluar daripada bangunan...da macam tengok movie Hancock pula rasanya...HAHA
Walter Mitty dan Cheryl Melhoff

  • Sepanjang 16 tahun bekerja di LIFE...Mitty tidak pernah kehilangan walau sekeping gambar yang diterimanya...tetapi masalah mula timbul apabila negatif ke 25 yang dihantar Sean O'Connell hilang dalam simpanan Negative Assets Department...dan bosnya, Ted Hendricks tidak tahu akan hal itu dan Mitty merahsiakannya dan bertekad untuk mencari negatif ke 25 itu yang dikatakan sangat "Quintessence" dan patut digunakan untuk muka depan jilid terakhir majalah LIFE...apakah tindakan Mitty yang seterusnya ?
  • Selain daripada beberapa negatif yang diterima daripada Sean O'Connell yang mungkin adalah petunjuk...Mitty juga menerima satu wallet daripada Sean...haa, ada kaitan ke wallet tu dengan negatif ke 25 yang hilang tu ?
The Secret Life Of Walter Mitty

  • Akhirnya Mitty menemui sesuatu pada gambar apabila negatif yang dihantar Sean O'Connell tu bila negatif tersebut diproses...dan tanpa berfikir panjang...Mitty terus ambil penerbangan ke Greenland...tapi belum dapat berjumpa dengan Sean...dan dapat petunjuk lain...dan terus ke Iceland...tapi...masih belum berjumpa dengan Sean...
  • Scene Mitty nak sebut beberapa perkataan dalam bahasa asing tu memang kelakar...maklumlah...ada tempat dan kawasan yang tak faham Bahasa Inggeris langsung...HAHA...
Mitty
Boleh teka tak siapa yang call Mitty masa ni ? HAHA

  • Dapatkah Mitty berjumpa dengan Sean O'Connell yang sentiasa merantau dan tidak berada di sesuatu tempat tu buat masa yang lama berikutan kerjayanya sebagai jurugambar profesional ? 
  • Haa, di manakah sebenarnya negatif ke 25 tu berada dan apa yang istimewanya tentang negatif ke 25 tu agaknya ?

Rating : 4 out of 5

P.S - Layan juga bila tengok movie The Secret Life Of Walter Mitty ni...ada je part humour yang boleh buat kita gelak...durasi 114 minit tu terasa macam terlalu kejap je bila layan movie bergenre macam ni...serius, macam tak puas...siapa setuju ? HAHA

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review - The Secret Life Of Walter Mitty

Tuesday, 24 December 2013

100 Doraemon Secret Gadgets EXPO Di VIVA Home Shopping Mall

> Whats Up Guys...

100 Doraemon Secret Gadgets EXPO Di VIVA Home Shopping Mall...Haa, seperti yang kita semua tahu tahun 2013 sudah hampir ke penghujungnya...tidak lama lagi akan tiba pula tahun 2014...dan tahun depan merupakan Tahun Melawat Malaysia 2014...haa, apa kaitannya Expo 100 Doraemon dengan Tahun Melawat Malaysia 2014 ? 

Haa, sudah semestinya la ianya ada kaitan antara satu sama lain...sebabnya expo tersebut disokong penuh Malaysia Truly Asia dan Visit Malaysia 2014...dan ianya merupakan EXPO 100 Doraemon Secret Gadgets Pertama di Asia Tenggara dan mungkin akan menarik pelawat yang ramai pada tahun depan untuk berkunjung ke expo tersebut...haa, mana la tahu kan ? Sudah pergi ke belum ke EXPO tu ? hee

100 Doraemon Secret Gadgets EXPO Di VIVA Home Shopping Mall
100 Doraemon Secret Gadgets EXPO Di VIVA Home Shopping Mall

Haa, mungkin ada yang sudah tahu dan mungkin ada juga yang belum tahu mengenai 100 Doraemon Secret Gadgets EXPO yang telah diadakan bertempat di VIVA Home Shopping Mall, Jalan Loke Yew, Kuala Lumpur bermula 14 Disember 2013 sehingga 23 Mac 2014...

100 Doraemon Secret Gadgets EXPO

"Apa yang menariknya di 100 Doraemon Secret Gadgets EXPO ni ? "

Haa, memang tidak dinafikan lagi bahawa kartun Doraemon ni memang mempunyai ramai pengikut tidak kira peringkat umur di seluruh Malaysia...sebabnya sejak expo tersebut dibuka kepada umum bermula 14 Disember 2013 yang lepas dan aku juga tidak lepaskan peluang untuk ke expo tersebut pada minggu pertama lagi...fuhhhhh...serius, memang expo tersebut sesak teruk dengan pengunjung...maklumlah kan, masih dalam cuti persekolahan kan...dan pada masa itulah para ibu bapa mengambil peluang untuk membawa anak-anak mereka berkunjung ke sana...


100 Doraemon Secret Gadgets EXPO (2)

Terdapat lebih daripada 100 patung Doraemon dengan "Secret Gadgets" yang berbeza dipamerkan dalam expo tersebut...memang terasa kepuasannya bila dapat capture kesemua patung Doraemon dalam tu walaupun terpaksa menunggu lama untuk capture setiap satu patung Doraemon tu...tak mungkin la kan aku akan upload beratus gambar untuk muatkan dalam entri ni kan...mungkin akan upload kat FB aku la kot...HAHA...

I am Gian
I am Gian !

Haa, selain daripada itu...patung Nobita, Sizuka, Sinyu dan Gian juga turut dipamerkan...haa, nak rasa suasana bandar tempat Doraemon dan Nobita tinggal ? Bagi peminat kartun Doraemon karya Fujiko F. Fujiyo ni memang tidak harus melepaskan peluang untuk berkunjung ke 100 Doraemon Secret Gadgets EXPO ni...jangan lupa pula untuk dapatkan pelbagai cenderamata yang dijual di sana...EKSKLUSIF..tak akan dapat di mana-mana cenderamata macam tu, hanya di 100 Doraemon Secret Gadgets EXPO Di VIVA Home Shopping Mall...

100 Doraemon Mug

Harga tiket hanya berharga RM25 dan RM15 (Kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas)...boleh rujuk SINI untuk pembelian secara online ataupun boleh juga didapati di 100 stesen BHPetrol terpilih...ataupun boleh terus beli di kaunter tiket 100 Doraemon Secret Gadgets EXPO di VIVA Home Shopping Mall :

Level 2 Floor,
VIVA Home Shopping Mall,
85, Jalan Loke Yew,
55200 Kuala Lumpur.


NOTA SKYTECH :

Bila berkunjung ke expo tersebut memang memerlukan tahap kesabaran yang tinggi...kenapa aku berkata begitu ? Disebabkan tidak ingin terlepas mengambil gambar walaupun satu patung Doraemon di expo tersebut...aku terpaksa menunggu hampir 10 minit di perhentian pertama semata-mata untuk capture gambar patung Doraemon dan Mesin Masa tu...HAHA 

**Terima kasih kerana membaca entri 100 Doraemon Secret Gadgets EXPO Di VIVA Home Shopping Mall

Wednesday, 18 December 2013

WW - 100 Doraemon Secret Gadgets Expo

> Whats Up Guys...

100 Doraemon Secret Gadgets Expo
WW - 100 Doraemon Secret Gadgets Expo

**Terima kasih kerana membaca entri WW - 100 Doraemon Secret Gadgets Expo

Tuesday, 17 December 2013

Ada Apa Dekat Ho Chi Minh City ?

> Whats Up Guys...

Ada Apa Dekat Ho Chi Minh City ? Bila buka blog ni cerita pasal Ho Chi Minh...bila buka blog tu pun pasal tu juga...aihhh, bukannya apa...sebenarnya beberapa hari lepas office aku ada buat Family Trip 2013 ke Ho Chi Minh City...dan part yang paling bestnya...aku tak join sekali dalam trip tu...HAHA...tu la, baru sekarang nak menyesal...huhu

Sejak daripada awal lagi memang aku da buat keputusan tak dapat nak join rasanya bila da confirmkan office family trip nak ke Ho Chi Minh City...sebab aku tertanya "Ada apa dekat Ho Chi Minh City ?" Apa yang aku tahu, kat sana kalau nak shopping memang best la...tapi sorry la...aku tak minat nak shopping sana sini...HAHA...orang teringin nak ke sana...aku pula tak nak pergi...heee

Ada Apa Dekat Ho Chi Minh City ?

Tapi bila da terbuka blog post kat blog Deqnoor ni...adehhh, terasa macam best la pula kat Ho Chi Minh City ni...daripada situ la kita nak kenal budaya, masyarakat dan tempat di negara orang kan...tapi tak mengapa la...mungkin kalau ada rezeki lain nanti...dapatkan la jejakkan kaki ke sana...ye tak ? Hee...


NOTA SKYTECH :

Bila peluang depan mata dilepaskan...nak menyesal pun tak guna da...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Ada Apa Dekat Ho Chi Minh City ?

Friday, 13 December 2013

KFC Meal For Two Dan Ole-Ole GITEX Dubai

> Whats Up Guys...

KFC Meal For Two Dan Ole-Ole GITEX Dubai...YESS ! Dapat voucher percuma lagi...tambah pula dapat ole-ole GITEX, Dubai...haa, sebelum ni pernah juga cuba Tebus Voucher Percuma Dengan CellAds...disebabkan aku tak menggunakan top up, semua point yang aku dapat memang digunakan untuk tebus voucher KFC, PizzaHut...boleh la jimat sikit bab makan kan kalau teringin nak makan...kan ? Huhu

KFC Meal For Two Dan Ole-Ole GITEX Dubai


Haa, point pun masih banyak lagi ni...nak tebus apa pula lepas ni...HAHA...haa, sebenarnya voucher KFC Meal For Two ni da selamat digunakan pun...Ayam Goreng OR/Spicy 2 ketul, Nugget 6 ketul, Coleslaw (R), Mashed Potatoes (R), 2 Soft Drink...hanya RM16.90...ok la tu kan...kalau ikut harga asal mesti lagi mahal daripada tu kan...hee...macam nak tebus lagi saja...baik tebus sebelum promosi ni tamat ! hee


Memang ak rugi join program CellAds ni...terima sms dapat point...terima call pun dapat point...fuhh...serius, memang sungguh mudah nak dapatkan point...lagi banyak dapat point, lagi cepat la boleh tebus voucher...hee...semuanya percuma dengan CellAds...sekarang ni siapa nak bagi PERCUMA kan...ada peluang...rebut saja ! hee


NOTA SKYTECH :

Siapa yang akan join Himpunan Penulis Blog Terbesar Di Malaysia pada 14 Disember 2013 ni di MIECC, MINES Sabtu ni...belum daftar ? Jom daftar di blogrrr.my...

**Terima kasih kerana membaca entri KFC Meal For Two Dan Ole-Ole GITEX Dubai

Sunday, 8 December 2013

Pagerank Blog Naik Ke Turun ?

> Whats Up Guys...

Pagerank Blog Naik Ke Turun ? Haa, sejak semalam lagi sebenarnya da kecoh pasal Google Pagerank Update kali terakhir untuk tahun 2013 ni...awal pula Google kemaskini pagerank kali ini...diramalkan akhir bulan Disember 2013...haa, ada blogger yang kisah ke pasal naik atau turun pagerank blog ni ? hee...

Google Pagerank Update

Haa, sebenarnya belum sampai setahun pun lagi aku guna domain dot com ni...awal tahun depan baru la cukup setahun...hee...jadi, memang tak harap sangat pun PR blog naik daripada PR1 bila pihak Google update pagerank kali ni...tapi tangan ni gatal saja nak check pagerank naik ataupun turun...ataupun masih maintain dengan PR1...tapi...

Ezadskytech.com Pagerank Update

What ? Pagerank blog boleh pula naik daripada PR1 ke PR2...biar betul ni ? Berkali-kali aku check takut tersalah key-in URL blog...sebelum ni memang PR2 saja la paling tinggi pernah aku dapat masa belum guna domain dot com dulu...lagi satu kena selalu buka webmaster tools untuk check ada broken links ke tak...memang bermasalah kalau ada banyak sangat broken links yang tidak dibaiki...backlink juga agak penting...kalau dapat backlink daripade blog PR lebih tinggi daripada blog kita lagi la bagus...hee...

Haa, korang da check ke ? Boleh check di Pagerank Checker...Pagerank blog naik ke turun ? 

Tahniah buat blog yang telah meningkat naik pagerank blognya...buat yang masih maintain pagerank dan mungkin ada yang turun pagerank blognya...chaiyok2...tahun depan masih ada lagi...setahun Google akan update pagerank web ni beberapa kali kot...hee


NOTA SKYTECH :

Target untuk 2014 nak dapatkan PR3 pula...tapi memang banyak lagi nak kena usaha ni...lagi beberapa hari saja pun nak masuk tahun 2014...(^^,)

**Terima kasih kerana membaca entri Pagerank Blog Naik Ke Turun ?

Monday, 2 December 2013

Pengomen Tegar Ezadskytech.com November 2013

> Whats Up Guys...

Pengomen Tegar Ezadskytech.com November 2013...huh, tak sangka bulan November tahun ni berlalu dengan begitu cepat sekali...da masuk bulan Disember...haa, yela kan...seminggu blog tak berupdate langsung...HAHA...tak sangka pula entri Pengalaman Snorkeling di Pulau Manukan tu boleh mencecah hampir 1k pageviews bila seminggu tinggalkan...ada sambungannya lagi tu tapi tak tahu bila aku dapat siapkannya...HAHA...

Haa, bila da hampir masuk penghujung tahun ni, makin berkurang pula entri blog...dan aku tak tahu kenapa ? HAHA...bila nak menaip entri asyik tekan BACKSPACE saja...bila nak siapnya kan...huhu...walaupun tak banyak entri yang sempat dipublish bulan lepas tapi masih ada lagi yang setia tinggalkan komen...terima kasih...hee

Pengomen Tegar Ezadskytech.com November 2013

Top 5 : Pengomen Tegar Ezadskytech.com November 2013
  1. Queen Teratai
  2. akubiomed
  3. Chot
  4. KiD
  5. Hazman aka species1980

NOTA SKYTECH :

Harap bulan Disember ni dapat la luangkan lebih masa sikit untuk berblogging macam dulu...terasa macam ada yang tak kena pula bila da lama tak buka blog ni...pernah rasa macam tu tak ? hee


**Terima kasih kerana membaca entri Pengomen Tegar Ezadskytech.com November 2013

Friday, 22 November 2013

Pengalaman Snorkeling Di Pulau Manukan, Sabah #VMY2014

> Whats Up Guys...

Pengalaman Snorkeling Di Pulau Manukan, Sabah #VMY2014...Haa, belum pernah pergi ke Sabah ? Tidak tahu mana tempat yang menarik di sekitar Sabah ? Teringin lihat pemandangan yang cantik di pulau sekitar Sabah ? Aktiviti snorkeling dan sukan air ? Boleh lawat ke laman web Sabah Tourism untuk mendapatkan lebih info tentang tempat menarik yang boleh dilawati di Sabah sekiranya bercadang untuk berkunjung ke Sabah nanti...

Visit Malaysia 2014 - Jom Ke Sabah #VMY2014
Visit Malaysia 2014 - Jom Ke Sabah #VMY2014

It's time for vacation ! Sempena Tahun Melawat Malaysia 2014...apa kata kita promosikan tempat percutian menarik yang patut dikunjungi di sekitar Malaysia...masih banyak lagi tempat yang belum diteroka...buat apa nak pergi bercuti di luar negara...heee...siapa kata di Malaysia ini tiada tempat yang menarik untuk dilawati...apa tunggu lagi ? Jom Cuti-Cuti Malaysia #VMY2014...

Percutian ke Sabah pasti tidak akan lengkap jikalau tidak pergi ke gugusan pulau yang cantik di sekitar negeri Sabah...jika anda bercadang untuk ke Kota Kinabalu dan teringin untuk lakukan aktiviti snorkeling ataupun island hopping...Pastikan anda berkunjung ke Tunku Abdul Rahman Marine Park yang hanya mengambil masa di antara 10-20 minit sahaja daripada Kota Kinabalu jika menggunakan perkhidmatan bot laju di Jesselton Point...

Visit Malaysia 2014 - Jesselton Point
Jesselton Point, Kota Kinabalu - Sabah
Jeti Jesselton Point

Tunku Abdul Rahman Marine Park terdiri daripada 5 buah pulau yang sangat cantik iaitu Pulau Manukan, Pulau Mamutik, Pulau Sulug, Pulau Sapi dan Pulau Gaya...dan ianya berkeluasan 4,929 hektar dimana 2/3 daripadanya adalah lautan...mempunyai pantai yang cantik dan bersih yang penuh dengan terumbu karang dan pelbagai jenis ikan...pasti ianya suatu pengalaman yang tidak dapat dilupakan jika berkunjung ke sini...pemandangan dan suasananya umpama berada di Maldives...hee

Visit Malaysia 2014 - Pulau Manukan, Sabah
Selamat datang ke Pulau Manukan, Sabah

Terdapat beberapa lokasi yang best untuk aktiviti snorkeling antaranya di Pulau Sapi dan Pulau Manukan, Sabah...tetapi bagi untuk beginner dan keluarga yang mempunyai anak kecil, Pulau Manukan sangat sesuai untuk aktiviti snorkeling...untuk masuk ke Tunku Abdul Rahman Park ini, anda akan dikenakan bayaran sekali masuk sahaja...contohnya anda ambil pakej untuk island hopping di semua pulau di Tunku Abdul Rahman Marine Park ini, anda cuma dikenakan bayaran di pulau pertama sahaja...kemasukan ke pulau seterusnya adalah percuma...

Visit Malaysia 2014 - Yuran Konservasi Tunku Abdul Rahman Park
Visit Malaysia 2014 - Tunku Abdul Rahman Park

Pengalaman Snorkeling Di Pulau Manukan, Sabah sememangnya best...satu pengalaman yang menarik bahkan sampai sekarang ini memang tidak boleh dilupakan...di persisiran pantai sahaja sudah boleh nampak ikan berenang...tetapi "Jangan sesekali memberi ikan makan kerana boleh menyebabkan ketidakseimbangan biologi hidupan laut"...katanya...hee

Ikan-ikan Di Taman Tunku Abdul Rahman
Ikan jerung pun ada ?

Semasa sampai di jeti Pulau Manukan, satu benda yang menarik perhatian aku...carta ikan-ikan yang terdapat di Tunku Abdul Rahman Park...terdapat banyak juga spesis ikan yang mendiami di sekitar Tunku Abdul Rahman Marine Park ini...ada terdapat lebih kurang 28 spesies ikan pelagik dan lebih daripada 30 spesies ikan karang...ikan jerung pun ada ? Mujurlah la aku tak jumpa...kalau terjumpa barulah dikatakan Pengamalan Menarik Snorkeling Di Pulau Manukan, Sabah...HAHA...terdapat banyak juga batu karang yang unik dan pelik semasa snorkeling di Pulau Manukan ini...

Visit Malaysia 2014 - Kecantikan Pulau Manukan, Sabah
Di persisiran pantai pun boleh nampak ikan berenang tetapi tidak pasti ikan apa...HAHA

Ikan di Jeti Pulau Manukan
Ikan berenang kegembiraan menyambut tetamu di jeti Pulau Manukan

Perairan sekitar Pulau Manukan sangat tenang...snorkeling daripada pagi sampai ke petang pun mungkin tidak akan puas...pemandangan yang cukup mempersonakan...airnya yang sangat jernih...pantai yang bersih dan persisiran pantai yang panjang dan sangat sesuai untuk melakukan pelbagai aktiviti riadah yang lain selain daripada snorkeling...contohnya seperti parasailing, banana boat, flyfish, seawalking, jet ski dan scuba diving...


NOTA SKYTECH :

Jom Cuti-Cuti Malaysia #VMY2014...segala-galanya ada di Malaysia...Truly Asia ! Visit Malaysia 2014...hee

**Terima kasih kerana membaca entri Pengalaman Snorkeling Di Pulau Manukan, Sabah #VMY2014

Wednesday, 20 November 2013

Wordless Wednesday - Keindahan Pulau : Visit Malaysia 2014 #VMY2014

> Whats Up Guys...

Keindahan Pulau : Visit Malaysia 2014 #VMY2014
Keindahan Pulau di Malaysia : Visit Malaysia 2014 #VMY2014

NOTA SKYTECH :

Di mana agaknya lokasi pulau ni ? hee

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday - Keindahan Pulau : Visit Malaysia 2014 #VMY2014

Friday, 15 November 2013

Kesan Jangka Panjang Jika Blog Diabaikan

> Whats Up Guys...

Kesan Jangka Panjang Jika Blog Diabaikan...huh, bila da beberapa hari blog ni diabaikan...bila nak mulakan balik mesti rasa malas...biasa la tu kan...da nama pun part time blogger...semua berkaitan blog terpaksa la diabaikan sebentar bila ada komitmen lain...hee

Kesan Jangka Panjang Jika Blog Diabaikan

Tapi bila mood blogging da datang balik tu, baik mulakan balik update blog...jangan ditangguh lagi...kalau biarkan seminggu tak update blog, kemudian dua minggu...lepas tu melarat pula ke sebulan tak update...lagi parah...tapi mujurlah Nuffnang masih sayang...5 CPUV masih on going...hee

Haa, seminggu lepas baru saja nak merasa ranking Alexa tu mencecah bawah angka 1k...bila da dekat seminggu tak update...terus bertukar ke angka 2k++ da...salah satu kesan jangka panjang jika blog diabaikan...sebab tu kena selalu update kalau rasakan ranking Alexa tu penting dan tak nak jatuh mendadak sangat...nak naikkan balik bukannya mudah...HAHA


NOTA SKYTECH :

Masih cuba cari masa untuk update walaupun masih dalam mood bercuti lagi...hee

**Terima kasih kerana membaca entri Kesan Jangka Panjang Jika Blog Diabaikan

Friday, 8 November 2013

Ketagihan Mexicana Wrap TEXAS CHICKEN

> Whats Up Guys...

Ketagihan Mexicana Wrap TEXAS CHICKEN...Haa, boleh dikatakan setiap hari bila balik daripada kerja mesti akan lalu depan Texas Chicken Taman Sri Gombak ni, sudah semestinya aku akan perasan bila ada promosi menu baru kat Texas Chicken ni...HAHA...boleh pula ternampak promosi menu terbaru kat Texas Chicken iaitu Mexicana Wrap...mesti kena cuba sementara promosi masih ada ! hee

Mexicana Wrap Combo Meal
Mexicana Wrap Combo Meal

Haa, nama pun sekadar nak mencuba kan...take away la...hee...order la satu set Mexicana Wrap Combo Meal yang hanya pada harga RM11.25 dan dalam set tersebut terdapat 1 Mexicana Wrap, 1 set kentang goreng dan 1 set Southern Sweet Tea (Teh O Ais)...haa, kalau nak beli Mexicana Wrap ni ala carte pun boleh...cuma RM7.25 saja...

Ketagihan Mexicana Wrap Tecas Chicken
Ketagihan Mexicana Wrap TEXAS CHICKEN

Serius, pertama kali merasainya Mexicana Wrap TEXAS CHICKEN ni...terus jatuh cinta...macam da ketagih pula...HAHA...kenapa aku cakap macam tu pula ? Sebab dalam balutan roti tortilla tu ada fillet ayam yang besar...salad, bawang, mayonis dan tomato segar...ditambah pula dengan rasa keju, kepingan rangup dan sos berwarna kuning tapi aku tak tahu pula sos apa...HAHA...mungkin sos keju agaknya...perghh...setiap gigitan pasti akan membangkitkan deria rasa dan rasanya seperti cair di dalam mulut...dan memang puas la makan seorang...hee

Mexicana Wrap Texas Chicken
New - Mexicana Wrap TEXAS CHICKEN


NOTA SKYTECH :

Haa, kini sudah ada 6 branch Texas Chicken di Malaysia rupanya...siapa nak Mexicana Wrap ? Sila terjah TEXAS CHICKEN yang berdekatan...sekali sekala tidak mengapa...jangan makan selalu sudah la...bahaya kalau sudah ketagihan Mexicana Wrap TEXAS CHICKEN ni...tapi bila sudah makan macam tak cukup pula satu...HAHA...da cuba ?

**Terima kasih kerana membaca entri Ketagihan Mexicana Wrap TEXAS CHICKEN

Wednesday, 6 November 2013

Wordless Wednesday - Virus BITSTRIPS Semakin Menular

> Whats Up Guys...

Virus BITSTRIPS Semakin Menular
WW - Virus BITSTRIPS Semakin Menular

NOTA SKYTECH :

Ramai yang da terkena virus BITSTRIPS ni ?

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday - Virus BITSTRIPS Semakin Menular

Sunday, 3 November 2013

Film Review - Thor : The Dark World

> Whats Up Guys...

Thor : The Dark World...Haa, seminggu sebelum movie ni mula ditayangkan di seluruh pawagam di Malaysia lagi sudah terasa bahangnya...dan aku sememangnya peminat tegar movie superhero Marvel's ni memang kena terjah pawagam la di hari pertama tayangan...tak dapat pula layan premier screening untuk movie ni tapi tak sangka boleh dapat tiket free screening semasa nak beli tiket ni kat MBO Brem Mall, Kepong...rezeki terpijak...haa, bila da dapat tiket percuma...layankan saja la...terima kasih MBO...hee...jom la layan dulu review movie Thor : The Dark World yang sememangnya tengah mengganas di pawagam di seluruh Malaysia...

Thor : The Dark World
Marvel's Thor :The Dark World

Synopsis : Marvel’s "Thor: The Dark World" continues the big-screen adventures of Thor, the Mighty Avenger, as he battles to save Earth and all the Nine Realms from a shadowy enemy that predates the universe itself. In the aftermath of Marvel’s "Thor" and "Marvel’s The Avengers," Thor fights to restore order across the cosmos...but an ancient race led by the vengeful Malekith returns to plunge the universe back into darkness. Faced with an enemy that even Odin and Asgard cannot withstand, Thor must embark on his most perilous and personal journey yet, one that will reunite him with Jane Foster and force him to sacrifice everything to save us all.

Haa, sebelum layan review Thor : The Dark World ni...apa kata layan trailer dulu...hee



#MyReview "Thor : The Dark World"

  • Filem bergenre aksi dan sci-fi dan merupakan filem kedua Marvel's Thor kesinambungan daripada filem Thor yang ditayangkan di pawagam pada tahun 2011 dan bersambung daripada filem The Avengers yang ditayangkan pada tahun 2012
  • Filem kedua Thor ni masih dibarisi dengan pelakon yang sama seperti Chris Hemsworth (Thor), Natalie Portman (Jane Foster), Tom Hiddleston (Loki), Anthony Hopskin (Odin), Idris Elba (Heimdall), Ray Stevenson (Volstagg), Tadanobu Asano (Hogun), Jaimie Alexander (Lady Sif), Rene Russo (Frigga), Stellan Skarsgard (Dr. Eric Selvig), Kat Dennings (Darcy Lewis) dan ditambah dengan watak baru Christopher Eccleston (Malekith) dan Adewale Akinnuoye-Agbaje (Algrim)
  • Pada awal cerita, kenapa Malekith mahukan Aether tu dan kenapa tentera Asgard diketuai Bor, bapa Odin berusaha untuk menghalang Malekith untuk mendapatkan Aether tu ?
  • Masih ingat lagi kenapa Loki ditangkap dalam movie The Avengers dulu ?
Loki
  • Watak dan karektor Loki dalam movie Thor kali ni bertambah sengal...muka serius tapi pandai buat lawak slapstik...HAHA...korang kena tengok sendiri la...serius, aku suka dengan watak Loki kali ni dalam movie ni...
  • Semasa Jane Foster berada di sebuah kilang terbiar, dia tertarik masuk ke dalam satu vorteks yang fungsinya seperti teleport dan muncul di tempat lain dan sesuatu telah diserap masuk ke dalam tubuh Jane Foster...dan pada masa yang sama Heimdall tak dapat nampak Jane Foster berada di mana dan menyebabkan Thor turun ke Bumi (Midgard) untuk mencari Jane...apakah sebenarnya yang terjadi ?
Thor
  • Selepas Jane Foster ditemui semula di Bumi, Thor menyedari ada sesuatu yang tidak kena dengan Jane Foster dan membawanya pulang ke Asgard...kenapa agaknya ?
Thor and Jane Foster
  • Malekith dan Algrim serta tenteranya telah menyerang Asgard...mereka mencari siapa sebenarnya di Asgard dan kenapa Frigga, ibu Thor dibunuh oleh Malekith ?
  • Kenapa tiba-tiba Captain America boleh muncul pula dalam movie Thor : The Dark World ni ?
  • Thor meminta bantuan Loki untuk melarikan diri daripada Asgard ? Adakah Loki boleh dipercayai dan dapatkah Thor mempertahankan Sembilan Alam daripada ianya dimusnahkan oleh Malekith ?
Thor and Loki
  • Plot dan jalan cerita yang dikatakan menarik tapi pada permulaannya mungkin agak slow sikit tapi keseluruhannya memang best...penuh dengan aksi, humour dan kesan CGI yang superb
  • Thor : The Dark World ni filem aksi superhero ke ataupun filem komedi ? LOL...HAHA
  • Tunggu sehingga habis kredit dan jangan keluar awal sebab masih ada scene yang perlu korang tengok di akhir movie ni...mungkinkah akan ada sambungannya lagi nanti ? "One done, five to go"

Rating : 4.5 out of 5 (Memang berbaloi tunggu filem ni keluar kat pawagam...SUPERB ! Tak sabar pula nak layan movie keluaran Marvel's seterusnya iaitu Captain America : The Winter Soldier, April 2014 dan The Avengers 2, May 2015)

Thor Free Screening

Terima kasih MBO sebab bagi tiket free tengok 
movie Thor : The Dark World ni...terbaik !

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review - Thor : The Dark World

Friday, 1 November 2013

Pengomen Tegar Ezadskytech.com Oktober 2013

> Whats Up Guys...

Pengomen Tegar Ezadskytech.com Oktober 2013...akhirnya bulan Oktober sudahpun berlalu pergi dengan tenang...huh, lega rasanya bila setiap kali hujung bulan berakhir ni...HAHA...yess ! Bulan November kembali lagi...walaupun cuma pertambahan 1 entri lebih daripada bulan September...ok la kan daripada tak update entri langsung...hee...nama pun blogger part time...cuba kalau full time, mesti sehari 2-3 entri pun boleh publish macam masa aku jadi "penanam anggur" dulu...hee

Haa, macam yang aku janjikan dalam entri bulan lepas...mulai sekarang setiap bulan aku akan senaraikan pengomen tegar blog ni...walaupun entri tak banyak tapi masih mendapat respons daripada pembaca...terima kasih semua...hee

Pengomen Tegar Ezadskytech.com Oktober 2013

Top 5 : Pengomen Tegar Ezadskytech.com Oktober 2013

  1. QueeN Teratai
  2. blogger lelaki
  3. Diana
  4. akubiomed
  5. KiD

NOTA SKYTECH :

Kurang komen mungkin disebabkan kurang blogwalking...tu mungkin salah satu sebabnya...itulah pentingnya blogwalking..."kita tak masuk blog orang lain, macam mana orang lain nak masuk blog kita"...hee


P.S - Da lama tunggu kemunculan bulan November ni...
It's time for VACATION ! (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Pengomen Tegar Ezadskytech.com Oktober 2013

Thursday, 31 October 2013

Film Review : The Second Sight (Thai)

> Whats Up Guys...

The Second Sight...sebuah lagi movie seram Thai bakal menyerang pawagam tidak lama lagi...haa, seram ke ? Filem ni masih belum ditayangkan lagi di pawagam tapi aku berpeluang untuk menyaksikan movie awal ni semasa di #GSCHorrorFest pada 26 Oktober 2013 yang lepas di GSC 1 Utama...selepas agak kecewa dengan movie seram pertama yang ditayangkan ketika event hari tu iaitu Rigor Mortis...aku berharap sangat movie seram kedua iaitu The Second Sight ni tak mengecewakan...nak tahu apa agaknya kisah mengenai movie ni...jom layan review ni dulu...hee

The Second Sight (Thai)
The Second Sight

> Sinopsis "The Second Sight"

JATE (Nawat Kulratanarak) has a psychic gift that allows him to see spirits and foresees the karma of people around him. He can see how unpaid dues in people’s past lives haunt them now. That ability once made him a freak among his friends, so Jate decides to keep his unnatural ability to himself.
The Second Sight Ghost

JOOM (Ratha Pho-ngram) is Jate’s girlfriend and the only person who knows about his spooky gift. Joom doesn’t want Jate to get involved in the hit-and-run case committed by KAEW (Virapond Jirawetsuntorakul), a teenage girl who caused a death of a pedestrian. But Jate knows that what happened was not an accident and he wants use his gift to help Kaew. As Jate digs deeper into the case, something pursues him day and night, while Joom is hounded and terrorized by a demon too.
Can Jate rescue Joom and Kaew ? TO BE CONTINUED.....
"See with your own eyes..."

#MyReview "The Second Sight"
  • Filem The Second Sight adalah sebuah filem seram arahan Pornchai Hongrattanaporn dan ianya dibarisi oleh pelakon Nawat Kulratanarak (Jate), Ratha Pho-ngram (Joom) dan Virapond Jirawetsuntorakul (Kaew)
  • Plot dan jalan cerita boleh dikatakan agak menarik dan pasti akan buat korang berfikir seketika dan berteka-teki apa kaitannya antara satu sama lain...dan walaupun movie ni bergenre seram tapi ada juga diselitkan sikit dengan unsur komedi...heee
The Second Sight - Jate and Keaw
Keaw & Jate

  • Jate hampir terlibat dengan kemalangan sewaktu memandu pulang daripada tempat kerjanya tetapi disebabkan kebolehannya untuk melihat apa yang berlaku di masa hadapan, Jate dapat mengelak daripada kemalangan itu dan disitulah bermulanya cerita ni....
  • Jate bersetuju untuk mengambil kes Kaew untuk membuktikan bahawa Kaew tidak bersalah kerana semasa Jate memegang sekeping gambar kejadian kemalangan tu...dia ternampak satu visi...haa, visi apa agaknya tu ?
  • Hanya Kaew yang terselamat daripada kemalangan tersebut tapi kenapa selepas kemalangan tersebut, Kaew diikut oleh beberapa entiti misteri yang sering mengganggunya di hospital dan hampir menyebabkan Kaew terbunuh...

The Second Sight - Keaw

  • Kenapa agaknya Kaew diganggu selepas insiden kemalangan tersebut ? Sebenarnya Jate boleh nampak semua hantu di sekeliling Kaew tapi Kaew tidak percaya...dan Jate beritahu Kaew ada satu cara untuk melihat hantu...haa, part tu kelakar...HAHA
  • Teman wanita Jate, Joom pun dikacau oleh entiti misteri semasa bermain piano...tapi pelik, hantu tu pandai main piano pula...HAHA...macam cerita Insidious 2 la pula...
  • Adakah Jate berjaya untuk membantu Kaew untuk mengusir entiti yang mengganggu Kaew selama ini ? Pada akhir cerita ada satu kejutan dan aku sendiri pun tak menjangkakannnya...macam seram pun ada...lawak pun ada...siapa yang sudah mati sebenarnya ni ? hee

GSCHorrorFest - The Second Sight
#GSCHorrorFest - The Second Sight

Rating : 3.5 out of 5


P.S - Boleh tahan juga layan movie The Second Sight ni...tengok movie seram pun boleh ketawa lagi...nak tahu pasal apa ? Haa, kena la tunggu filem ni ditayangkan di pawagam bermula 7 November 2013 nanti...terima kasih Nuffnang atas jemputan ke #GSCHorrorFest hari tu...hee

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : The Second Sight (Thai)

Wednesday, 30 October 2013

Promosi GSC - THOR Hammer Keychain Edisi Terhad

> Whats Up Guys...

Promosi GSC - THOR Hammer Keychain Edisi Terhad...Haa, siapa peminat filem Marvel's Thor ? Ataupun pengumpul keychain edisi terhad ? Bermula 24 Oktober 2013 iaitu sempena tayangan filem Marvel's Thor : The Dark World bermula 31 Oktober 2013 nanti...korang boleh dapatkan THOR Hammer Keychain Edisi Terhad dengan hanya RM2 jika beli salah satu daripada set GSC Combo 3 ataupun Large Signature Combo 1 di Golden Screen Cinemas...sementara stok masih ada...

THOR Hammer Keychain Edisi Terhad
Promosi GSC - THOR Hammer Keychain Edisi Terhad

THOR Hammer Keychain Limited Edition tu...tak mahal mana pun...keychain yang beli kat pasar malam lagi mahal rasanya...haa, selalunya kalau item edisi terhad ni memang cepat akan kehabisan stok...kalau korang inginkannya, baik dapatkan sebelum terlambat...minggu lepas lagi aku sudah mendapatkannya...korang bila lagi ? Boleh tahan smart juga keychain "tukul guruh" ni...hee...

THOR Hammer
THOR Hammer Keychain

NOTA SKYTECH :

Huh, puas da mencari...tiada pula pawagam yang tayang awal movie Marvel's Thor : The Dark World ni...pawagam yang tayang movie ni midnight pun tiada juga ke ? Kena tunggu 31 Oktober 2013 juga la nampaknya...huhu...

**Terima kasih kerana membaca entri Promosi GSC - THOR Hammer Keychain Edisi Terhad

Wordless Wednesday - Limited Edition THOR Hammer

> Whats Up Guys...

Limited Edition THOR Hammer Keychain
Limited Edition THOR Hammer

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday - Limited Edition THOR Hammer

Wednesday, 23 October 2013

Wordless Wednesday - Promosi RM1 WeChatime

> Whats Up Guys...

Promosi RM1 WeChatime

Wordless Wednesday - Promosi RM1 WeChatime
Promosi RM1 WeChatime

**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday - Promosi RM1 WeChatime
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia April 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com