Monday, 19 August 2013

7 Tips Mengatasi MONDAY BLUES

> Whats Up Guys...

Monday Blues...sindrom yang selalu menyerang seseorang tu hanya pada hari Isnin setelah menikmati cuti hujung minggu ataupun cuti yang panjang dan merasakan hari Isnin tu sangat merimaskan...terutama mereka yang bekerja, pelajar dan blogger...dan yang peliknya kenapa sindrom tu hanya menyerang pada hari Isnin, bukan pada hari Selasa, Rabu, Khamis atau Jumaat...? HAHA...nak 7 Tips Mengatasi MONDAY BLUES ni tak ? Berkesan atau tidak tips ni ? Haa, cuba la praktikkan...hee

7 Tips Mengatasi MONDAY BLUES


7 Tips Terbaik Mengatasi MONDAY BLUES

"Kenapa hari Isnin terlalu jauh dengan hari Jumaat 
sedangkan hari Jumaat sangat hampir dengan hari Isnin?"


#1) Mandi pagi dengan air yang sejuk...confirm segar mata tu...jangan sesekali tak mandi pagi ok...HAHA

#2) Datang awal ke tempat kerja untuk elakkan jammed...kalau tak nak harungi jalan jammed pagi2 tu...malam hujung minggu tu tidur kat dalam kereta...pastikan dekat dengan area office...get ready la pakaian lengkap nak ke office...huhu

#3) Mulakan pagi korang dengan baca bahan bacaan yang boleh buat korang lupakan kejap hari tu hari Isnin macam baca magazine, surat khabar ataupun layan baca blog pun ok apa...

#4) Jangan sesekali update status dan upload gambar kat FB, Twitter ataupun di Instagram..."Hari ni Isnin ke ? Oh, tidakkk !! Monday Blues lagi...."

#5) Elakkan update blog bila mood masih belum ada di awal pagi...nanti takut muncul pulak entri Monday Blues...HAHA...cuba blogwalking dulu...mana tahu boleh dapat idea nak update bila da blogwalking ni...hee

#6) Cuba "hide" jam kat desktop komputer korang tu...kalau asyik perhatikan jam kat desktop tu masa buat kerja...seminit pun terasa lama...macam tak bergerak masa tu...

#7) Haa, dan yang paling penting sekali...jangan sesekali fikir pun yang hari tu hari Isnin...HAHA


NOTA SKYTECH :

Hee...jangan marah ye...bila hari Isnin ni update entri yang santai dulu...sejak aq praktikkan semua 7 Tips Mengatasi Monday Blues ni...berjaya jugak mengatasi sindrom MONDAY BLUES ni....HAHA

**Terima kasih kerana membaca entri 7 Tips Mengatasi MONDAY BLUES

23 comments:

  1. hehehe...tips ni bagus..tp xtau la bleh apply ke x...kena try dlu la :)

    ReplyDelete
  2. hhahahahaha aku dah lama kene benda ni baru blogwalking.. aku cuba tips ni hari isnin depan.. hahahaha

    ReplyDelete
  3. nak mandi pun malas..acane tu??heheh

    ReplyDelete
  4. @Dylla Abas : da lama praktikkan tips ni...sedikit sebanyak boleh elakkan terkena sindrom Monday Blues...hee

    ReplyDelete
  5. @Bahrain Ramlan : pastikan ikut turn...kalau skip no 1...confirm Monday Blues...HAHA

    ReplyDelete
  6. @Irwan Alessa : haha...sebab tu aq ready kan entri awal2...pagi2 memang waktu utk aq blogwalking je kalau hari isnin...haha

    ReplyDelete
  7. @diana : tu tak dapat nak tolong la kak...hee

    ReplyDelete
  8. hahaha...sama macam nak tipu diri sendiri aje tips nya..

    ReplyDelete
  9. @FaKArePa!n : haha...ni cara nak motivate diri sendiri supaya tak benci hari Isnin...HAHA

    ReplyDelete
  10. gud tips! ape2 pun yg penting fikiran kena positif!

    ReplyDelete
  11. @QueeN TerataI : yup..betul tu sis...mmg kena selalu berfikiran positif...baru la ceria..ni tiap kali hari isnin semua nak moody je..elakkan Monday Blues..;)

    ReplyDelete
  12. cuba elakkan monday blues ni =)

    ReplyDelete
  13. huwaaa mya masih blues ni:(

    ReplyDelete
  14. jangan pula baca bacaan lucah ye..hehehe

    ReplyDelete
  15. kalau suka muzik blues, monday blues sesuai kot.

    ReplyDelete
  16. tips yg bagus ini tapi rasanya isnin -jumaat kene guna tips nie hehe

    ReplyDelete
  17. tips ke 8, p mintak mc hari isnin. hehhee :)

    ReplyDelete
  18. @shaFazie : kalau dari hari isnin sampai jumaat asyik terkena sindrom ni..memang kena praktikkan tips2 ni..hee

    ReplyDelete
  19. @ct kektus : haha...tak baik buat2 sakit nak MC...tapi isnin tu kalau cuti memang best kan...haha

    ReplyDelete
  20. dulu masa belajar sekolah hari isnin paling benci. sekarang bila dah study tak kisah hari apa pun. eveeryday is fun!



    Entri Terbaru Di Update 3Saat Lalu : Mandi Sambil Menderma

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Julai 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com