Wednesday, 21 August 2013

Kelajuan Streamyx 38 Mbps

> Whats Up Guys...

Haa, Kelajuan Streamyx 38 Mbps ? Malah kelajuan internet lebih laju daripada UniFi 20 Mbps tu...mesti ada yang terkejut dan tak percaya kan macam mana kelajuan internet kat rumah aq boleh mencapai kelajuan 38 Mpbs...sedangkan sekarang ni pakej Streamyx yang paling laju pun hanya 8 Mbps...masih tak percaya lagi ? Cuba tengok screenshot yang sempat aq capture kat bawah ni...hee

Internet Streamyx 38 Mbps

Haa...kan 38 Mbps tu...!! Huh, dan yang pasti tu bukan edit tapi...tapi...sebenarnya DOWNLOAD TEST ERROR ! HAHA...sebenarnya beberapa hari lepas aq baru upgrade kelajuan Streamyx kat rumah aq daripada 2 Mbps ke 4 Mbps...tu yang saja nak check speed internet tu betul ke da upgrade...tetiba pulak test error...dapat pulak kelajuan Streamyx 38 Mbps...sampai habis meter tu...siapa tak terkejut kan ? Boleh la nak blogging sampai pengsan kalau internet laju macam tu...kelajuan internet ni memang sedikit sebanyak mempengaruhi mood blogging ni ok...siapa setuju ? HAHA...

Jom Streamyx


NOTA SKYTECH :

UniFi 20 Mbps...mungkin akan datang !! HAHA...bila da upgrade Streamyx ni baru tahu yang UniFi da ada coverage kat area kawasan rumah aq...huhu

**Terima kasih kerana membaca entri Kelajuan Streamyx 38 Mbps

31 comments:

  1. Mohon upgrade ke unifi.. Hehehe

    ReplyDelete
  2. streamyx 4Mbps RM 140 sebulan kan? Tambah lagi sepuluh leh dapat unifi 5Mbps. Kelebihan unifi berbanding streamyx kelajuan downstream dan upstream ikut kelajuan asal. Memang best la buat keje melibatkan upload file besar =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. Upload dengan live streaming yang best masa guna UniFi..

      Delete
  3. @boni kacak : relaks dulu...slow2...streamyx ni pun da laju..kalau upgrade ke unifi lagi terbaik kan...haha

    ReplyDelete
  4. @Izzat Eshak : yup..streamyx 4 mbps RM140 sebulan...tu la kan..tambah RM9 lagi da dapat UniFi 5 mbps...mungkin akan datang kot..da upgrade streamyx ni, dan2 je unifi ada coverage...guna unifi nak download mmg best la..hee

    ReplyDelete
  5. skrg ni ramai pkai unifi bro.. ini kalilah.. amacam?

    ReplyDelete
  6. Betul tu..kalauinternet slow memang buka facebook je la yang boleh

    ReplyDelete
  7. Boleh dah plan untuk unifi tahun depan la kan....apapun kelajuan internet boleh buat kita lupa nak bersosial kat luar tau...hehehehe

    ReplyDelete
  8. pernah terfikir nak pakai streamix sbb lg laju kan. tp memandangkan wifi free ni macam ok lagi, x jd lah. hihii

    ReplyDelete
  9. @Zul Fattah : tu la kan...memang da lama rancang nak tukar ke unifi...hee

    ReplyDelete
  10. @hazman fadzil : mungkin dalam masa terdekat tukar unifi...tu la..nak online tu kena berpada la...jangan sampai terlupa tu semua..hee

    ReplyDelete
  11. betul! sangat mempengaruhi sebab nak baca blog orang lain kena ada capaian internet yang memuaskan hehe :)

    ReplyDelete
  12. @ct kektus : kalau wifi ok je...guna je selagi boleh kan...hee

    ReplyDelete
  13. @Azham Vsvc : kadang2 kalau internet slow..nak loading pun lama kan bila blogwalking banyak2 blog ni...hee

    ReplyDelete
  14. Unifi vip20 bro..terbaik..hehe.

    ReplyDelete
  15. @Hafiz Rahim : memang da lama target Unifi VIP20 tu...tunggu masa...hee

    ReplyDelete
  16. aku lebih refer yang unifi vip20 tu.. perghh nasib area aku takde lagi.. menyampah dah pakai P1.. huhuhu

    ReplyDelete
  17. saya masih lagi guna streamyx the lowest speed. hukhuk

    ReplyDelete
  18. @Irwan Alessa : setakat ni streamyx 4Mbps yang aq guna sekarang pun ok...takde masalah...maybe perancangan untuk masa depan baru tukar unifi vip20 tu...hee

    ReplyDelete
  19. @dhiera : mula2 dulu pun sy guna streamyx 1 Mbps je..lepas tu upgrade ke 2 Mbps...baru2 ni baru upgrade ke 4 Mbps...bertahun jugak sy ambik masa nak upgrade...selagi boleh guna dan internet ok je..guna je mana yg ada..hee

    ReplyDelete
  20. Banyak siok kalau laju bangat. :-)

    ReplyDelete
  21. perghhhh kalau macam ni, memang tak keluar rumah la den..hahaha

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum buat blogger semua. Terima kasih untuk sokongan yang telah anda berikan dengan meninggalkan komen di entri Zam sebelum ini. Seperti yang dijanjikan, salah seorang blogger bertuah akan mendapat hadiah misteri dari Zam ;D
    Jemput ke ENTRI TERKINI! Senarai Lengkap 110 BLOGGER Yang Berpeluang Mendapat SATU HADIAH MISTERI Dari Zam! untuk menyemak penyertaan anda.
    Pemilihan BLOGGER yang BERTUAH akan dibuat dengan menggunakan RANDOM.ORG, dan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa. Untuk memudahkan anda mengetahui keputusan terkini, anda boleh memasukkan blog Zam ke dalam bloglist di blog anda :)
    Akhir kata, thanks again, bloggers!

    ReplyDelete
  23. @AkuBiomed : betul2...nak online, download...best je..hee

    ReplyDelete
  24. @Muhammad Syazwan Norhalik : haha...syok tu kalau internet selaju ni..haha

    ReplyDelete
  25. unifi blm ada lg di kawasan rumah akak.. erm.. jenuh tunggu

    ReplyDelete
  26. betul3x... kelajuan ni penting gak untuk mood berblog atau BW hee :D

    ReplyDelete
  27. @QueeN TerataI : kat tempat saya pun baru je ada...lama jugak tunggu..hee

    ReplyDelete
  28. @Mya : internet slow...tunggu loading yang lama tu..da terbantut nak BW..huh

    ReplyDelete
  29. haha kat umah pakai streamyx 1mb pun dah tak terkejar. ni nk upgrade 4mb.
    tak tito lah duk blogging.. haha



    Entri Terbaru Di Update 3Saat Lalu : Mandi Sambil Menderma

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Februari 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com