Tuesday, 17 September 2013

Film Review : The Internship

> Whats Up Guys...

The Internship...ingatkan movie ni masih belum ditayangkan lagi di pawagam sebab bila checked tak semua pawagam yang tayang movie ni...sebelum nak tengok wayang tu memang aku search dulu pasal movie ni...layan trailer dulu...hee...tapi bila layan trailer nampak macam best movie ni...lagipun minggu ni macam tiada movie yang best kat pawagam...sebelum ni aku cuma layan je movie Kick Ass 2, Riddick tapi malas nak buat review...ok, kali ni aku merajinkan diri nak review movie The Internship...

The Internship
The Internship

> Sinopsis "The Internship"

Billy McMahon (Vaughn) and Nick Campbell (Wilson) seek employment after being laid off from their positions as watch salesmen when their employer goes out of business. Billy then applies for an internship at Google for the two of them, and they are accepted due to their unorthodox interview answers, despite a lack of relevant experience; they are the only interns not of traditional collegiate age. They will spend the summer competing in teams against other interns, also known as "Nooglers" in a variety of tasks, and only the members of the winning team will be guaranteed jobs with Google.  TO BE CONTINUED...

Internship at Google Office

Apakah kesudahannya nanti, dapatkah Billy dan Nick melepasi ujian menjadi pelatih di syarikat gergasi milik Google seterusnya untuk mendapatkan jawatan tetap di Google ? Nak tahu kisah selanjutnya kena la layan The Internship di pawagam...hee

"They're crashing the system..."



#MyReview "The Internship"


  • Filem The Internship adalah sebuah filem komedi arahan Shawn Levy yang dibarisi gandingan mantap Vince Vaughn (Billy McMahon) dan Owen Wilson (Nick Campbell) yang mungkin akan buat korang gelak pecah perut dengan gelagat mereka berdua...HAHA
  • Plot dan jalan ceritanya yang best dan agak santai sejak daripada permulaan lagi mesti akan gelak punya la...selepas mereka terpaksa diberhentikan kerja sebagai salesman jam disebabkan syarikat bos mereka lingkup, dari situ la bermulanya perjalanan mereka untuk mencari kerja yang sesuai dengan skill yang terhad yang mereka ada...
  • Siapa punya idea agaknya untuk apply internship kat Google selepas mereka berhenti kerja walaupun mereka satu benda pun tak tahu pasal dunia Google ? Dan sanggup tipu resume mereka...dan masa ditemuduga dengan pihak Google tu memang haru-biru jadinya...HAHA

Internship
We're Noogler

  • Haa, ada seorang intern ingat Billy adalah orang penting dalam Google...kenapa agaknya intern tu boleh fikir macam tu ? HAHA
  • Semasa Mr.Chetty suruh pilih ahli kumpulan sendiri...tiada seorang intern pun nak satu kumpulan dengan mereka...dan siapa yang akan jadi ahli kumpulan mereka nanti ? Ada harapan ke team mereka nak dapatkan kerja tetap kat Google...hee
  • Office Google memang terbaik la...kat cafe semua makanan dan minuman free...ada energypod...ada tempat untuk beriadah...da macam suasana kampus...memang tempat yang sangat diidamkan semua untuk bekerja di situ...
  • Mungkinkah apps Exchange-O-Gram akan mengatasi Instagram nanti ? HAHA

Internship Team

  • Oleh kerana satu kesilapan Billy dalam ujian yang diberikan, team Billy gagal dalam cabaran tu...Billy rasa bersalah dan terus putus asa dan terus balik ke tempat asalnya untuk cari kerja lain...dapatkah Nick memujuk Billy untuk sertai mereka semula untuk meneruskan ujian intern tu ?
Google Internship

  • Team siapakah yang akan berjaya mendapat peluang untuk bekerja di Google nanti ?
Film Review - The Internship
The Internship

Rating : 4.5 out of 5


P.S - Serius...movie The Internship memang best untuk dilayan di pawagam bagi yang meminati filem komedi...dan mengajar kita tentang teamwork dan berfikiran positif...memang berbaloi untuk bayar tiket wayang dan rasanya untuk tengok dua kali pun masih boleh gelak sakan lagi tengok gelagat Vince Vaugh dan Owen Wilson ni...terbaik !

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : The Internship

22 comments:

  1. hehe thanks for the review.. kena tengok ni

    ReplyDelete
  2. mesej pasal persahabatan , teamwork dan think positive....Tapi ko kena tengok WE'RE THE MILLER.... Lagi gelak sakan

    ReplyDelete
  3. @Zuan : tetiba aq rajin pulak nak buat review movie ni...tapi bagi aq memang layan la movie ni...ajar kita tentang teamwork..:D

    ReplyDelete
  4. @hazman aka species1980 : yup...betul tu abg man...walaupun mereka berdua ni noob tak tahu apa2 pasal bidang yang mereka nak cuba ni..tapi mereka think positive...

    WE'RE THE MILLER tak sempat tengok la...tak tahu la masih ada ditayangkan lagi ke tak kat pawagam...huhu

    ReplyDelete
  5. Ni bawa nama Google apakah Google yang dibayar atau Google yang bayar buat promosi ya...

    ReplyDelete
  6. Komedi segar yang harus ditonton pencinta Google

    ReplyDelete
  7. Yang suka komedi-komedi intelek harus nonton ini

    ReplyDelete
  8. Pemerannya pas tu.. Komedi yang lucu dan smart pula

    ReplyDelete
  9. @recouvrements-online.net : itu saya kurang pasti...tapi secara tak langsung dalam movie ni menunjukkan macam mana syarikat gergasi Google beroperasi...bagaimana pihak Google selesaikan masalah pengguna melalui Google helpline...dan bagaimana suasana dalam office Google yang orang luar tak tahu..

    ReplyDelete
  10. dah lama x dating ngan hubby tgk wayang.. blhla g tgk citer ni nnt.. hehehe

    ReplyDelete
  11. @QueeN TerataI : nak gelak sakan memang suggest layan movie ni sis..hee

    ReplyDelete
  12. weekend ni g serang panggung..hehe

    ReplyDelete
  13. dari review bro ni nampak best jer lagi lagi sebab pasal google

    ReplyDelete
  14. @FaKArePa!n : selamat menyerang pawagam weekend nanti...haha

    ReplyDelete
  15. @Juan : dulu da ada movie pasal FB, Social Network...sekarang pasal Google pulak...layan jugak movie ni...:D

    ReplyDelete
  16. cantiklah... boleh tengok cerita ni, tq 4 de info...

    ReplyDelete
  17. erm.. mcam best ja.. google plak tu.. kena layan jgak movie ni..

    ReplyDelete
  18. pasti movie nie kelakarkan...lagi2 mereka berdua berlakon...

    ReplyDelete
  19. rasa na tengok je citer sbbada kaitan dgn google

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Julai 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com