Tuesday, 20 May 2014

Bloggers Movie Day Out - Filem Animasi Super Squad

> What's Up Guys...

Haa, rasanya memang da agak lama juga aku tak sertai aktiviti movie preview dengan blogger ni...kalau dulu tu, mungkin agak kerap juga la dapat tengok movie preview...memang syok sebab dapat tengok movie lebih awal sebelum ianya ditayangkan di pawagam...hee...sebab tu la bila dapat peluang dijemput Bro Framestone dan Netcarbon Sdn. Bhd. untuk sertai event movie preview filem animasi Super Squad ni...aku terus saja setuju tanpa banyak soal...hee...terima kasih bro...hee

Bloggers Movie Day Out - Filem Animasi Super Squad

Memang tersangat meriah Bloggers Movie Day Out di e@Curve Cathay Damansara hari tu dengan kehadiran ramai blogger...terima kasih BroFramestone dan Netcarbon...bukan mudah untuk kumpulkan blogger yang mempunyai keluarga ni bila hari cuti...sesekali layan animasi di pawagam pun syok juga kan...memang sangat sesuai bawa anak-anak bagi mereka yang sudah berkeluarga sebab terdapat banyak mesej ditonjolkan dalam filem animasi Super Squad ni...

Bloggers Movie Day Out - Filem Animasi Super Squad

Haa, apa yang aku suka mengenai animasi Super Squad ni...setiap karakter yang dibangunkan memang nampak detail dan real...aku tahu, bukan mudah untuk buat animasi ni...pemandangan di sawah padi tu, fuhh...memang superrbb...bab tu memang aku tabik mereka sebab berani untuk bangunkan animasi sebegini...cuma pergerakan setiap karakter tu mungkin perlukan penambahbaikan...mana tahu lepas ni animasi Super Squad pula akan mencetuskan fenomena dalam dunia animasi tempatan...

Filem Animasi Tempatan

Filem animasi dalam bahasa Melayu tempatan memang semakin mendapat tempat di hati penonton...contohnya, Upin dan Ipin telah mencetuskan fenomena yang hebat dalam dunia animasi tempatan apabila berjaya menembusi pasaran luar negara antaranya di negara jiran kita, Indonesia...malah siri animasi Upin dan Ipin telah menjadi siri animasi yang paling digemari di negara itu...

Bukan sahaja siri Upin dan Ipin saja yang popular malah filem Upin dan Ipin : Geng Pengembaraan Bermula merupakan filem animasi tempatan yang boleh dibanggakan...begitu juga dengan siri animasi BoboiBoy yang kini sudah masuk musim ketiga...tak hairan jika filem animasi Super Squad ni pun akan mencetuskan fenomena suatu hari nanti seperti animasi tempatan lain yang sudah popular seperti Upin & Ipin dan BoboiBoy...

"Apa yang menarik mengenai filem animasi Super Squad ?"

Trivia Animasi Super Squad

Filem Animasi Super Squad adalah sebuah filem yang berdasarkan siri animasi 3D Supertots yang telah memenangi anugerah Animasi 3D Terbaik di Anugerah NEF-AWANI pada tahun 2010 dan filem ini adalah filem animasi pertama di Malaysia yang menggunakan teknik "Hybrid Motion-Capture" yang juga telah digunakan dalam filem Avatar dan The Adventures of Tin-tin...

Filem Animasi Super Squad
Filem Animasi Super Squad

Antara artis yang terlibat menyumbangkan suara dalam Filem Animasi Super Squad adalah Aaron Aziz (Laksamana Aaron), Dafi (Kapten Danny) dan Diana Danielle (Elly) sebagai peneraju utama...selain daripada itu, turut terlibat adalah Radhi Khalid (Blinq), Marina Tan (Alan), Elza Irdalyna (Sasha), Amran Ismail (Mat & Dragon Lord), Megat Shahrizal (Zeeboz) dan Maya Arissa (Ratu)...


Watak Animasi Super Squad

Sinopsis : Filem Animasi Super Squad adalah berkisarkan tentang ketabahan dan kecekalan sekumpulan 5 adiwira muda iaitu Kapten Danny, Elly, Blinq, Sasha dan Alan yang berjuang untuk mempertahankan negara dan planet Bumi daripada serangan armada makhluk asing dan sekaligus untuk menyelamatkan bapa mereka...

Watak Animasi Super Squad - Laksamana Aaron
Laksamana Aaron (Aaron Aziz)

Super Squad terpaksa merentasi masa ke 400 tahun ke masa lampau untuk menggagalkan rancangan armada makhluk asing demi untuk menyelamatkan bapa mereka iaitu Laksamana Aaron daripada serangan tersebut...dan yang lebih tragis lagi, kapal angkasa yang mereka naiki telah terhempas di dalam hutan di sebuah perkampungan dan secara tidak sengaja terjumpa dengan Mat...

Animasi Super Squad Scene 2

Bagi mengelakkan rasa curiga orang kampung, Super Squad telah menyamar sebagai kumpulan rock kapak yang akan membuat persembahan di bandar...situasi bertambah tegang apabila Mat diculik makhluk asing tersebut...


Dan apakah kaitan Mat dengan rancangan serangan armada mahkluk asing di Bumi dan apa yang bakal terjadi seterusnya nanti ?

Animasi Super Squad
Filem Animasi Super Squad

>> FB Fanpage : supersquad
>> Youtube : SupersquadTV


NOTA SKYTECH :

Haa, kalau nak tahu apa yang akan terjadi seterusnya...nantikan Filem Animasi Super Squad di pawagam di seluruh Malaysia bermula 5 Jun 2014...dan aku pasti, anak-anak kecil yang menontonnya pasti akan suka...mesti mereka berangan nak jadi salah seorang ahli Super Squad nanti...hee


**Terima kasih kerana membaca entri Bloggers Movie Day Out - Filem Animasi Super Squad

Wednesday, 14 May 2014

Laman Web Maybank2u Bermasalah Ke ?

> What's Up Guys...

Laman Web Maybank2u Bermasalah Ke ? Haa, sejak daripada awal minggu ni lagi aku cuba untuk aktifkan akaun Maybank2u tapi sampai sekarang ni masih belum dapat diaktifkan lagi...asyik keluar "Service is currently unavailable"...rasanya sudah berpuluh kali aku cuba tapi hampehh...masih tak boleh...apa masalahnya agaknya ?

Laman Web Maybank2u Bermasalah Ke ?

Hmm, masalah browser ke ? Browser yang aku gunakan untuk buka laman web Maybank2u ni tak update yang paling terbaru ke ? Semua browser yang aku gunakan da update paling terbaru tu...rasanya tak mungkin la kot puncanya...memang cuba aktifkan guna 3 browser yang berlainan pun masih keluar benda yang sama juga...adehhh...aku log in masa hujan lebat ke ? Rasanya tak...

"Service is currently unavailable"

Haa, minggu lepas saja entah berapa kali aku ulang-alik pergi Maybank ni sebab nak buka akaun baru...buka satu cawangan saja...2-3 cawangan aku pergi...tapi bila aku tanya, "system down"...hampir 3-4 hari juga terpaksa "buang masa" kejap sebab nak selesaikan benda ni...ingatkan lepas buat akaun baru ni, selesai la semuanya kan tapi...masalah baru pula timbul...hampir hilang sabar da aku dengan Maybank ni...tapi mujurlah aku tak bertukar menjadi HARIMAU ! HAHA...relaks...sabar...huh, nampaknya terpaksa cari masa juga la nak serbu Maybank ni...


NOTA SKYTECH :

Haa, siapa pengguna Maybank2u kat sini ? Sekarang ni memang ada masalah ke nak log in ke dalam akaun Maybank2u ni ? 

P.S - Up review kat FB Maybank pun macam tiada respon...krik..krik...krik...


UPDATE : Akhirnya selesai juga masalah ni setelah sekian lama sejak awal minggu ni...

**Terima kasih kerana membaca entri Laman Web Maybank2u Bermasalah Ke ?

Thursday, 8 May 2014

Cendol Terbaik Di Bandar ?

> What's Up Guys...

Cendol Terbaik Di Bandar ? Bila musim cuaca panas macam ni, secara automatiknya memang teringin mencari minuman yang dapat menyejukkan tekak kan ? Terus aku terfikirkan cendol dan ABC...kalau diberikan pilihan antara dua tu, aku lebih suka cendol...tengok gambar saja pun sudah cukup buat aku terliur ni...HAHA...tapi...

The Best Cendol In Town - Cendol Terbaik Di Bandar
Cendol Terbaik Di Bandar ??

Tapi...sekarang ni, susah nak jumpa cendol yang memang betul sedap...sudah banyak kali rasanya aku terkena...bila pekena cendol kacang merah...kacang merah tu rasa macam da lama...cendol dan santan pun pun rasa tak segar dan tak cukup lemak...

Haa, ada juga tempat yang aku pernah cuba beberapa menu cendolnya...menu pilihan cendolnya memang banyak sampai aku tak pun tahu nak cuba yang mana satu...sebab baru pertama kali datang kan dan semua menunya agak rare bagi aku...hmm, rasa cendolnya OK...terasa lemaknya...cendol pun segar...kacang dan jagungnya pun rasanya memang baru buka daripada tin...cuma...cuma servis pula KO...10 kali fikir nak pergi semula...mana agaknya lokasi cendol terbaik di bandar ? 


NOTA SKYTECH : 

Haa, bagi sesiapa yang selalu sangat pekena cendol ni...boleh tak korang syorkan di mana lokasi cendol yang terbaik korang pernah singgah...teringin juga nak tahu ni...hee


P.S - Kalau cendol OK tapi service out tak syok juga kan...
pelanggan pun mesti akan fikir banyak kali nak datang balik...

**Terima kasih kerana membaca entri Cendol Terbaik Di Bandar ?

Friday, 2 May 2014

Film Review - The Amazing Spider-Man 2 (3D)

> Whats Up Guys...

Film Review - The Amazing Spider-Man 2...haa, bagi sesiapa yang telah menonton filem The Amazing Spider-Man dulu, tak salah kalau aku katakan sekuel movie The Amazing Spider-Man ni antara filem yang paling dinantikan untuk tahun 2014 ni bagi kaki wayang seperti aku...betul tak ? 

Haa, buktinya...jualan tiket untuk tayangan standard habis sold out dan untuk tayangan 3D pula hampir sold out bila ianya mula dijual untuk pra-tonton pada 30 April...mujurlah la aq sempat beli...malas dan tak sabar da nak tunggu tarikh tayangan sebenar di seluruh pawagam di Malaysia bermula 1 Mei 2014...haa, confirm la lagi penuh panggung...orang ramai cuti pula sempena hari pekerja...haa, sekarang ni apa jom layan review movie paling baru di pawagam...The Amazing Spider-Man 2...

Film Review - The Amazing Spider-Man 2 (3D)
The Amazing Spider-Man 2 (3D)

Synopsis : In the present, Richard's son Peter continues to fight crime as Spider-Man. He pursues and apprehends Aleksei Sytsevich, who attempted to steal a truck containing plutonium vials. During the chase, Spider-Man rescues OsCorp Industries employee Max Dillon. While speaking by phone with Gwen Stacy, Peter sees a vision of her father, police captain George Stacy, reminding him to leave Gwen out of it. Afterward, Peter meets with Gwen at their high school graduation ceremony, but insists he needs to keep his vow to her father and ends their relationship.


Peter's childhood friend Harry Osborn returns to Manhattan to see his terminally ill father Norman, CEO of OsCorp. Norman explains his illness is hereditary, and Harry is at the age where it first develops. Norman gives Harry a small device he claims contains his life's work. The next day, Norman dies and Harry is appointed the new OsCorp CEO. He humiliates the OsCorp board, which has been privy to Norman's secret biogenetic projects for foreign military powers. TO BE CONTINUE...
Haa, sebelum terus skip ke review movie ni...jom layan dulu trailer movie The Amazing Spider-Man 2 ni dulu...roll VT...!
"The Greatest Battle Begins..."



#MyReview "The Amazing Spider-Man 2 (3D)"

  • The Amazing Spider-Man 2 adalah sekuel kepada filem The Amazing Spider-Man yang telah ditayangkan di pawagam sekitar Julai 2012 dan masih diarahkan oleh pengarah yang sama iaitu Marc Webb
  • Filem The Amazing Spider-Man 2 kali ni masih dibarisi pelakon yang sama iaitu Andrew Garfield (Peter Parker/Spider-Man), Emma Stone (Gwen Stacy) dan Sally Field (Aunt May)...ianya turut dibarisi oleh pelakon lain seperti Jamie Foxx (Max Dillon/Electro), Dane DeHaan (Harry Osborn/Green Goblin), Colm Feore (Donald Menken), Felicity Jones (Felicia), Paul Giamatti (Rhino/Aleksei Sytsevich), Campbell Scott (Richard Parker), Embeth Davidtz (Mary Parker) and Marton Csokas (Dr. Ashley Kafka)
  • Pada permulaan cerita, ada menunjukkan flashback mengenai cerita sebenar ke mana menghilangnya Richard Parker dan Mary Parker, iaitu ibubapa Peter Parker di mana Aunt May sendiri pun tidak tahu cerita yang sebenarnya...dan Peter Parker masih tertanya-tanya kenapa ibu bapanya menghilangkan diri begitu saja...
  • Kenapa agaknya Peter Parker seperti hendak menjauhkan diri daripada Gwen Stacy ?
  • Macam mana Electro boleh muncul di Times Square ? Electro mengenali Spider-Man tetapi Spider-Man tidak mengigati siapakah Electro ni...siapakah sebenarnya Electro tu dan kenapa dia mula menyerang bandar ? 
The Amazing Spider-Man 2
Spider-Man jadi ahli BOMBA ? HAHA

  • Kenapa agaknya Spider-Man tetiba beralih profesion untuk menjadi ahli bomba ni ? HAHA
  • Dapatkah Spider-Man menghentikan Electro daripada terus mengganas di bandar disebabkan tiada sesiapa yang mengigatinya ?
  • Kenapakah agaknya Harry Osborn kelihatan terlalu terdesak untuk berjumpa dengan Spider-Man selepas Harry dipecat daripada jawatan CEO OsCorp ?
Spider-Man and Harry Osborn

  • Mahukah Spider-Man membantu Harry Osborn untuk menyelesaikan masalahnya ? Apa sebenarnya yang Harry mahukan daripada Spider-Man ?
  • Gwen Stacy pula mahu berpindah ke England...dan ini menambahkan lagi kekusutan Peter...secara tak sengaja, Peter telah menjumpai sesuatu maklumat yang penting dalam briefcase bapanya sewaktu dia membaling kalkulator milik bapanya...apa bendanya Roosevelt tu ?
  • Harry Osborn telah meminta bantuan Electro yang telah ditahan di Ravencroft Institute untuk menghapuskan Spider-Man...adakah Electro akan bersetuju dengan cadangan Harry ? Dan kenapa agaknya Harry dan Electro begitu marahkan Spider-Man ?
Electro and Harry Osborn
Electro dan Harry Osborn

  • Electro telah menyerang stesen janakuasa yang dibangunkan OsCorp dan menyebabkan bekalan elektrik di seluruh bandar terputus...dan pada masa yang sama, dua buah kapal terbang bakal berdepan dengan pelanggaran antara satu sama lain jika bekalan elektrik di menara kawalan tidak dipulihkan cepat...Electro terlalu kuat dan macam mustahil untuk dikalahkan, adakah Spider-Man dapat idea untuk menyambungkan kembali bekalan elektrik ke seluruh bandar sekaligus mengalahkan Electro ? 
  • Apa yang terjadi kepada Gwen Stacy semasa Spider-Man bertarung dengan Green Goblin di stesen janakuasa tu ?
Gwen Stacy

  • Persoalannya, bagaimana pula Green Goblin dan Rhino tetiba pula boleh muncul ? Mesti korang akan tertanya-tanya kan ? Tapi terus terang aku cakap, memang aku kurang suka dengan watak Rhino dalam movie ni...kenapa Rhino mesti sebuah mesin ?

Kenapa perlu tonton The Amazing Spider-2 ni ?

    • Watak Peter Parker / Spider-Man kali ni lebih bersahaja dan gila-gila...memang confirm la korang akan gelak la dengan watak Peter Parker kali ni...dan yang penting da tak gagap da macam awal kemunculannya dulu kalau sesiapa masih ingat...HAHA
    • Serius, aku lebih suka version The Amazing Spider-Man lakonan Andrew Garfield ni daripada lakonan Tobey Maguire dulu dalam movie Spider-Man...
    • Plot dan ceritanya memang agak menarik sejak daripada permulaan lagi...pada awal movie menceritakan apa sebenarnya yang terjadi pada ibu bapa Peter...sangat berbeza dengan filem Spider-Man yang asal dulu...sekali 3 musuh Spider-Man kena lawan pada masa yang sama...tapi cuma ending movie kali ni agak spoiled sikit la...memang tergantung habis jalan ceritanya...
    • Filem The Amazing Spider-Man 2 ni memang lebih feeling kalau layan dalam 3D atau IMAX 3D...kalau layan standard mungkin kurang best...sebab kalau layan 3D ni akan nampak lebih realistik bila scene Spider-Man melompat antara bangunan tu...memang gayat beb ! Effect kaca bersepah dan peluru tu memang akan rasa macam real...aku siap mengelak lagi...HAHA
    • Haa, selepas kredit tu ada apa ye ? Macam ada sesuatu...layan la sampai habis...jangan keluar awal dulu...huhu


    Rating : 3.8 out of 5


    NOTA SKYTECH : Bagi kaki wayang yang tegar macam aku ni, filem ni bagi aku OK la...tidak terlalu mengecewakan...masih berbaloi untuk ditonton di pawagam...3D memang best...aksi tu masih ada walaupun lebih banyak bercakap...tapi kalau full action saja, bila movie ni nak siap kan...ingat senang ke nak buat ? Itu cuma pendapat aku la...ada pendapat lain, boleh tinggalkan komen...haa, apa lagi...pergi la terjah pawagam sekarang ! Tapi kalau berhasrat nak tengok minggu ni...confirm penuh...! Kena cepat la...hee


    P.S - Sekuel ketiga The Amazing Spider-Man mungkin akan keluar pada Jun 2016 dan sekuel keempat pula pada Mei 2018...perghh...lamanya...aku harap sekuel berikutnya akan lebih banyak aksi...

    **Terima kasih kerana membaca entri Film Review - The Amazing Spider-Man 2 (3D)
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Pengomen Setia Mei 2017

    Alexa Rank Ezadskytech.com