Friday, June 6, 2014

Coconut Shake Pandan Taman Maluri KL

> What's Up Guys...

Haa, biasanya kalau sudah lepas waktu lunch...bila da petang tu mula la terfikir nak makan apa untuk minum petang kan ? HAHA...haa, kalau pekena cendol dan ABC macam da biasa sangat la pula kan...kalau boleh aku nak cuba something yang belum pernah dicuba lagi...terus teringat pasal Coconut Shake Pandan Taman Maluri KL yang pernah masuk segmen MHI bulan Mei lepas...apa lagi, terus terjah Taman Maluri la...hee

Coconut Shake Pandan Taman Maluri KL
Coconut Shake Pandan Taman Maluri KL

Sejak Coconut Shake Pandan Taman Maluri KL ni keluar dalam segmen MHI bulan Mei lepas, memang tak berkesempatan lagi nak terjah...memang teringin nak cuba...nampak macam best saja...selalu jumpa coconut shake biasa saja kan...kat pasar malam pun ada juga...tapi tak pernah beli...haa, ni macam agak rare sikit ! Kat Shah Alam Seksyen 17 pun ada juga coconut shake yang best tapi jauh sangat la pula nak pergi...da lama tak pergi sana, tak tahu la buka lagi ke tak...tu terjah yang dekat saja...hee

Menu Coconut Shake Pandan Taman Maluri KL


Walaupun aku jarang masuk area Taman Maluri KL ni, senang juga nak jumpa tempat ni tanpa guna Google Maps...HAHA...bila sampai tu, terus tengok menu pilihan Coconut Shake Pandan...hmmm, mana satu yang best agaknya ? Haa, tanpa berfikir panjang terus pilih coconut shake double special...baru la layan kan minum tengah cuaca panas ni kan...hee

Coconut Shake Pandan Double Special
Coconut Shake Pandan Double Special

"Apa yang special coconut shake pandan ni ?"

Haa, first time rasa Coconut Shake Pandan ni...huh, serius memang sedap...walaupun ada rasa pandan dan warnanya yang kehijauan tak macam coconut shake yang biasa kita minum tu tapi rasa coconut shake tu tak hilang...ditambah dengan isi kelapa yang digunakan memang tebal, masih lagi terasa isi kelapa tu walaupun sudah dikisar...ditambah pula dengan 2 scoop aiskrim vanilla...memang perghhh...

Pulut panggang dan cucur udang tu pun kena cuba...boleh tahan juga...kuah cucur udang tu yang sedap...memang sesuai untuk snek minum petang...haa, nama pun nak mencuba saja kan...kena la ambil sikit saja kan...cuba ini sikit, cuba itu sikit...gerai ni pun sebenarnya baru lagi beroperasi hujung bulan Mac 2014...mungkin belum banyak lagi pilihan menunya...hee

Coconut Shake Pandan Terbaik KL

Sampai sekarang ni aku masih terbayangkan lagi kenikmatan Coconut Shake Pandan ni...memang feeling habis wooo...mungkin akan singgah lagi kat sini nanti kalau ada masa terluang...haa, bagi sesiapa yang mahu mencubanya sendiri boleh la terus terjah ke :

Coconut Shake Pandan Taman Maluri, KL
Jalan Perkasa,
Taman Maluri,
55100 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.
(Berdekatan Institut Profesional Baitulmal)

Masa Perniagaan : 12 pm - 7 pm


View Larger Map

NOTA SKYTECH :

Haihh, kalau la dapat Coconut Shake Pandan sekarang ni kan memang best...perkhidmatan delivery takde ke ? Oppps...HAHA

**Terima kasih kerana membaca entri Coconut Shake Pandan Taman Maluri KL

12 comments:

  1. Tu dia baq hang sampai over flow. Terbaik toqq..

    ReplyDelete
  2. @akubiomed : memamng best pekena time2 cuaca panas ni bro...hee

    ReplyDelete
  3. Kalau dah masuk TV, MHI pula tu. memang sah tempat ni sangat sedap.

    ReplyDelete
  4. @Bahrain : tempat ni pun baru lagi beroperasi dalam 2 bulan lebih...bila da masuk MHI lagi ramai yang akan cari...terliur beb masa tengok MHI bulan lepas...tu yang terus terjah tu...hee

    ReplyDelete
  5. nampak pun memang dah sedap!

    nak tukar u mobile senang je, kita pergi dekat 7 eleven pun boleh ezad tapi untuk kekalkan nombor lama better kita pergi dekat centre dia...

    ReplyDelete
  6. ngam pulak dengan alas meja, nampak sedap sangat-sangat ni.

    ReplyDelete
  7. Lama tak komen2.hehe

    So nyummy!!Melilih liur pandangggg...huhuhu..

    Tetiba mengidam.Camne??huhuu

    ReplyDelete
  8. wow, warna hijau.. menarik.. den bukan fanboi coco ni. pernah try skali je, tu pun yang kelebang nye version

    ReplyDelete
  9. xpernah shida try lg nih ezad hehee..kna cr juga area sni yg jual coconut shake nih :)

    ReplyDelete
  10. teringin pulut panggang la pulak -_____-

    ReplyDelete
  11. memang nampak menarik. terliur rasa

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di blog Ezad Skytech Dot Com, membaca entri dan meninggalkan komen yang bernas...terima kasih juga diucapkan kerana terus memberikan sokongan kepada blog ini...kalau anda rajin bolehlah tolong tekan G+ pada entri ni ya...hee...TQ

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com