Tuesday, 19 August 2014

Terima Kasih Sekali Lagi SAMSUNG

> What's Up Guys...

Terima Kasih Sekali Lagi SAMSUNG...Huh, sekali lagi SAMSUNG Galaxy S3 yang aku sudah gunakan hampir 2 tahun buat hal lagi buat kali kedua...sejak beberapa bulan lepas lagi memang smartphone aku ni susah dan lambat nak cas tapi aku buat tak peduli saja...asalkan boleh cas bateri sehingga penuh 100%...tapi beberapa hari lepas memang langsung tak boleh nak cas...rasanya mungkin charger port rosak...haa, sebab tu yang langsung tiada mood nak buka blog apatah lagi update blog langsung sejak beberapa hari lepas...

"Memang terbaik "timing"nya...selepas raya pula boleh buat hal...huhu"

Haa, memang rasa tak senang duduk bila tengok bateri makin lemah dan tak boleh cas langsung...rasa rugi pula tak beli Extra Battery Kit untuk Samsung S3 ni dulu...bila nak cari sekarang ni, sudah tiada jual pula kat outlet Samsung...terus terfikir nak pergi ke Samsung Customer Service di One Utama sebab pada awal tahun ni S3 aku pernah "hang"...masa tu memang terfikir nak tukar saja phone baru tapi sayang pula...sebab ada sentimental value...hee...mujurlah Samsung Customer Service sedia membantu masa tu...Terima Kasih SAMSUNG...haa, kali ni pun terpaksa pergi ke sana lagi la jawabnya...sebab tu yang paling dekat...hee

Terima Kasih Sekali Lagi SAMSUNG
SAMSUNG Smart Care

Bila sampai saja di depan Samsung Customer Service One Utama...terus la pergi ambil nombor giliran...belum sempat nak duduk, nombor sudah dipanggil...terbaik la...memang pantas...sebab tak ramai orang sangat masa tu...

Tapi apa yang peliknya, semasa technician Samsung cuba cas guna charger mereka...boleh pula cas S3 aku tu tapi bila guna aku punya charger, memang tak boleh cas...tak boleh nak buat apa la...memang terpaksa aku relakan Samsung Galaxy S3 aku tu masuk ICU selama beberapa hari nak pastikan apakah masalahnya...sehari selepas tu, Samsung call aku...charger port kena tukar...memang aku sudah agak, charger port tu yang menjadi puncanya...mujurlah tak mahal sangat tukar benda tu...RM80 sekali upah pasang...daripada beli phone baru kan...lagi tinggilah kosnya kan...huhu

Terima Kasih SAMSUNG

Haa, bila da dapat balik phone aku tu balik...baru la rasa lega....lebih kurang 3 hari juga smartphone tiada di sisi...akhirnya sudah boleh cas macam biasa...dan yang paling penting...haa, mujurlah la Samsung S3 aku tu dalam keadaan asal...kalau kena reset balik, memang jenuh nak install balik semua apps...Terima Kasih Sekali Lagi SAMSUNG...

Bagi pengguna smartphone tu...masa nak cabut dan cucuh pengecas tu...jangan terlalu kasar sangat...smartphone ni kan sensitif...dan ianya peringatan untuk diri aku sendiri...tapi bila jadi macam kes aku ni, bila tetiba susah nak cas...mesti korang akan buat secara KASAR juga kan...satu saja sebabnya...sebab geram...kan ? HAHA


NOTA SKYTECH :

Adehh, da la dulu masa S3 aku "hang" awal tahun ni tak sempat nak backup...menangis kot semua contact number hilang...memang menyesal tak sudah tak save dalam sim card...beratus lagu dan gambar hilang...ternyata memang silap aku juga sebab tak simpan semuanya dalam memory card...adehhh...tapi kali ni, belajar daripada kesilapan...buat backup data daripada awal...tak la hilang semua data macam dulu...hee...


P.S - Bila aku terfikir nak tukar phone baru saja...phone terus merajuk...
Terpaksa la lupakan niat tu buat sementara waktu ni...HAHA

**Terima kasih kerana membaca entri Terima Kasih Sekali Lagi SAMSUNG

30 comments:

  1. Tidah semangat kalau Smartphone masuk spital.

    ReplyDelete
  2. @akubiomed : tu la kan...cabaran bila guna smartphone...nak kena jaga elok2...kalau tak, memang tak dijangka akan buat hal...

    ReplyDelete
  3. tukar ajelah phone tu. dah lama kan

    ReplyDelete
  4. guna smartfon kena jaga macam anak kucing.. dibelai2.. disayang2... dimanja2...hahaha

    ReplyDelete
  5. @Blogger Babyface : memang nak tukar tapi belum masanya lagi...belum ada phone yang menambat hati lagi sekarang ni...tapi nak tukar sayang pula...hee

    ReplyDelete
  6. @TunSha Ayunie : tahu takpe...pakai phone tak canggih juga best...tak payah nak manja2 sangat...jatuh pun tak kisah...HAHA

    ReplyDelete
  7. Nasib baiklah.. hehhe ena pengguna sony, memang tak tahu menahu pasal samsung ni sangat

    ReplyDelete
  8. Banyak jugak 'Haa' nya. Hehe. Sekarang ni smartphones dah jadi benda keperluan. Kalau takda memang rasa tak kena je.

    ReplyDelete
  9. @✿AINAA ROSEBERRY✿ : pernah juga guna Sony dulu..tapi kejap je la...hee

    ReplyDelete
  10. @Hazmin Hamudin : tu la...boleh je nak guna phone biasa2 tapi sekadar untuk call dan message je la...tapi bila 2-3 hari tak pegang smartphone, memang rasa pelik...hee

    ReplyDelete
  11. selagi boleh digunakan khidmat samsung tue, terus kan guna...

    ReplyDelete
  12. Mak aku pun pakai Samsung S3 so far dia pakai takde pape rosak cuma kadang-kadang hang skit biasalh nama pun android samsung. haha..

    ReplyDelete
  13. leh la komen byk2 tuk contest kan. hehe

    singgah dr,
    http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Bila satu-satunya gadget yang kerap digunakan tu jadi masalah, mmg serabut kita dibuatnya.
    Naseb baik la kos repair tu tak mahal kan.
    Jimat sikit dari kena beli HP baru.

    Apapun, ambe pun x backup lagi data dalam memory card. Naseb baik tolong igtkan.

    ReplyDelete
  15. @zarulfarhana : bila da betul2 tak boleh guna baru la tukar baru kan..hee

    ReplyDelete
  16. @Bahrain : kalau da install macam2 sampai memory hampir full...memang la hang...haha

    ReplyDelete
  17. @Afasz : jarang komen guna phone ni...kadang2 je...selalu guna laptop je..cepat sikit nak taip...hee

    ReplyDelete
  18. @Mohd Ridzwan Abdullah : tu la..mujur la tak mahal sangat...nak beli handphone baru on the spot memang banyak kos la..hee

    P.S - aku da kena sekali dulu...belajar dari kesilapan la..backup data awal2...hee

    ReplyDelete
  19. Murah juga kos repair.

    Bro rasa nak pergi hantar repair Samsung Galaxy Tab bro la.. dah setahun lebih xpakai. sebab button on/off rosak

    iPhone bro sampai la nie xpergi ambil dekat icu..

    Hantar je rm60.. repair je rm600 so total rm660

    dah la kereta rosak pula, repair itu ini.. sampai terlupa pasal iPhone

    ReplyDelete
  20. @Bro Framestone : mujurlah tak kena mahal sangat bro...kalau ada apa2 problem saya memang pergi situ je bro...

    hantar je RM60..repair lagi...sy masa hantar phone tu tak kena caj apa2 pun sebab mula2 dorang tak tahu apa problem...da tahu problem dorang call cakap charger port tu je rosak..tu je la tukar...

    banyak sangat benda nak fikir...iphone bro pun terlupa kat icu...hee

    ReplyDelete
  21. sekarang ni kena ada peruntukan untuk smartphone pulak la ye..smartphone pun dah macam kereta.macam2 ragam..

    ReplyDelete
  22. ezad..masalah port shida xde lg.so far..cuma hang sbb berat mybe..pastu ttbe xleh on..terus format mmg xsempat backup pape...ksian shida huhuu..now mmg jga lek lok heheee :)

    ReplyDelete
  23. @Shida Radzuan : lepas ni memang tak nak install da apps yang boleh kasi phone jadi berat...huhu

    smartphone ni kan manja...kena jaga elok2...hee

    ReplyDelete
  24. hahaaaaa... bila ko tulis pengalaman macam ni, aku pun cas dengan berhemah.. hehehee

    ReplyDelete
  25. @KiD : haha...jangan cabut pengecas tu ganas2 sangat ye KiD lepas ni..buat secara berhemah je...hee

    ReplyDelete
  26. samsung DN selalu hang & kena restart.. iphone xpernah pula jd camtu. hmmm....

    ReplyDelete
  27. phone s3 mmg charger port selalu rosak ke apa. charger port aku dah dua kali rosak, first time repair tu tahan sebulan je...

    ReplyDelete
  28. @Anonymous : kalau kasar masa charge phone...memang akan cepat rosak...setakat ni sy da dekat 5 bulan lepas tukar charger port kali pertama...OK je... :D

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Julai 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com