Monday, 28 July 2014

Salam Aidilfitri 2014 Daripada EZADSKYTECH.COM


Salam Aidilfitri 2014 ! Maaf Zahir & Batin

Salam Aidilfitri 2014 Daripada EZADSKYTECH.COM

Buat mereka yang mengenali dan khas buat pembaca blog aku, sekali lagi aku ingin mengucapkan Salam Aidilfitri buat semua...salam kosong kosong ye...kita buka lembaran baru...haa, mana la tahu kan, sebelum ni ada salah silap sepanjang tahun ni ke di mana aku sendiri tak menyedarinya...dan akhir sekali, semoga kita semua dapat berjumpa lagi dengan bulan Ramadhan pada tahun yang seterusnya...Salam Syawal 1435H...

Selamat Hari Raya Aidilfitri !

NOTA SKYTECH :

Bila berkumpul bersama keluarga di hari raya nanti...jangan la asyik nak pegang smartphone saja...sebab bukannya selalu dapat berkumpul bersama keluarga dan sanak-saudara kan...Salam Aidilfitri 2014 ! hee

**Terima kasih kerana membaca entri Salam Aidilfitri 2014 Daripada EZADSKYTECH.COM

Saturday, 26 July 2014

Misi Sebelum Raya

> What's Up Guys...

Misi Sebelum Raya...Misi apa ? Haa, misi yang paling utama sekarang ni mestilah kena update blog dulu...HAHA...hmm, lama juga aku tak update blog ni sampai kena tegur dengan seorang blogger ni..."Kasi update la ini blog"...terus lamunan aku terhenti...huhu...tak tahu la kenapa bulan puasa ni keinginan untuk aku update blog tu macam kurang...HAHA

OK...misi pertama da selesai...misi seterusnya...jadikan barang ANTIK nampak macam baru...kan da dekat nak raya ni...kena la kasi bersih dan berkilat...tapi serius, memang menyesal aku pilih warna putih 5 tahun lepas...susah nak jaga...terlalu mudah kotor...tapi bila da basuh...memang nampak macam baru keluar daripada kedai...mesti orang ingat MOTOR RAYA ni...HAHA

Misi Sebelum Raya

Haa, rasanya sejak kelmarin lagi...kebanyakan warga kota sudah pun mula meninggalkan rumah masing-masing untuk pulang berhari raya di kampung halaman tercinta...syok pula bila ada kampung jauh-jauh ni...tapi nak meredah jammed tu yang buat aku rasa macam tak sanggup...haa, mujurlah kampung aku masih dalam negeri Selangor saja...hee...bila lebuh raya LATAR dibuka beberapa tahun lepas...lagi la bertambah dekat bila nak pulang ke kampung...hee...tapi ada la jammed di beberapa kawasan...lampu isyarat selalu yang buat spoiled masa raya...hee

Pemandangan Kuala Lumpur

Tapi tak boleh nak relaks juga...sebab misi sebelum raya yang ketiga belum lagi selesai...baju raya tak cari lagi ? HAHA...tapi benda tu perkara biasa...macam tahun-tahun lepas juga...lagi 2-3 hari nak raya pun aku boleh relaks saja tak sediakan apa-apa...sebab senang nak cari...mana tahu dekat nak raya ni, boleh dapat harga runtuh...kalau takde pun, apa ada hal...baju melayu tahun-tahun lepas kan ada...hee...

"Biar nampak lama asalkan boleh pakai..."

NOTA SKYTECH :

Kalau pergi sekitar Jalan TAR dan Jalan Masjid India minggu ni jammed tak agaknya ? huhu...aku rasa macam masih ramai orang lagi yang belum pulang ke kampung ni...tak nak ambik risiko, naik motor saja la...tapi kena hati-hati kalau parking di sekitar KL ni...kalau silap parking...boleh dapat "HADIAH" berbayar...mencari duit raya ooo !! HAHA...aku da serik da...lepas dapat sekali...boleh pula dapat "HADIAH" lagi...HAHA

**Terima kasih kerana membaca entri Misi Sebelum Raya

Tuesday, 8 July 2014

6 Tips Berjimat Di Bazaar Ramadhan

> What's Up Guys...

Siapa lagi yang belum lagi menjejakkan kaki ke bazaar Ramadhan tahun ni ? Haa, bila sebut tentang bazaar Ramadhan ni...mesti korang terus terbayangkan pelbagai juadah yang ada dijual di situ kan ? Ayam golek, nasi tomato, nasi kukus ayam dara, murtabak, roti jala, kuih-muih...huh...jangan dibayangkan lebih-lebih...nanti tiba-tiba jadi lapar la pula kan...HAHA...haa, aku ada 6 Tips Berjimat Di Bazaar Ramadhan...haa, mana la tahu...boleh cuba praktikkan kalau singgah di bazaar Ramadhan nanti...hee

6 Tips Berjimat Di Bazaar Ramadhan
6 Tips Berjimat Di Bazaar Ramadhan

Jangan terlalu ikutkan nafsu ketika membeli juadah

Haa, selalunya kalau singgah ke bazaar Ramadhan ni, mesti macam-macam nak beli kan...haa, biasa la tu kan, sebelum berbuka puasa memang semuanya nampak sedap di bazaar Ramadhan...tapi kalau terlalu ikutkan sangat nafsu, dikhuatiri membazir pula...huhu...kalau ikut cara aku, beli juadah yang teringin nak makan je...dan yang jarang jumpa selain bulan puasa...hee

5 Tips Berjimat Di Bazaar Ramadhan

Tetapkan bajet tertentu ketika di bazaar Ramadhan

Haa, ni memang selalu juga aku praktikkan...bila pergi bazaar Ramadhan, aku hanya bawa duit cuma RM10 atau RM5 je...confirm takkan overbudget...tak percaya ? Cubalah sendiri...HAHA

Tinggalkan kad ATM di rumah

Bila duit dalam wallet/dompet hanya tinggal beberapa keping not RM1...tangan tu mesti gatal nak keluarkan duit di mesin ATM kan ? Haa, bila meninggalkan kad ATM di rumah...sanggup ke nak keluar semula pergi ke bazaar bila sudah ambil kat ATM yang tertinggal di rumah ? Nak menempuh jammed lagi lepas balik kerja...mesti tak sanggup kan ? Haa, kan jimat duit tu nak ke bazaar...hee

Tawar-menawar

Haa, kalau siapa yang berani tawar-menawar ketika membeli juadah untuk berbuka puasa di bazaar tu boleh la cuba ? Tak cuba, mana nak tahu kan...hee...mana tahu boleh dapat harga murah sikit dari biasa...hee

Berkunjung lewat ke bazaar Ramadhan

Haa, bila berkunjung lewat ke bazaar Ramadhan...waktu berbuka pun sudah makin hampir...mesti korang akan beli juadah mana yang sempat je kan...sebab aku pun selalu juga buat macam tu...beli kuih-muih sikit...tengok kiri kanan...toleh depan dan belakang...terus blah sebab da nak masuk waktu berbuka...mujurlah dekat dengan rumah...sempat la kan...HAHA

Pergi selepas waktu berbuka puasa

Haa, mesti sudah tak nak beli apa-apa juadah lagi kan kalau pergi selepas waktu berbuka...sebab perut pun pasti sudah kenyang...jimat berganda...hee


NOTA SKYTECH :

Tak salah pun kalau nak berbelanja di bazaar Ramadhan ni...tapi beringatlah sikit...jangan terlalu ikut nafsu dan jangan sampai membazir...ikut kemampuan...bila tiba bulan puasa, kita memang cukup mewah dengan pelbagai makanan...tapi, macam mana pula dengan mereka yang tidak bernasib baik di luar sana ?

#Siapa ada Tips Berjimat Di Bazaar Ramadhan yang lain lagi...boleh la berkongsi...hee


P.S - Haa, mood aku nak singgah ke bazaar Ramadhan tahun ni masih belum ada lagi...
Dan bila aku baca balik entri aku ni...lagi la mood berjimat aku ON...HAHA

**Terima kasih kerana membaca entri 6 Tips Berjimat Di Bazaar Ramadhan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mei 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com