Thursday, 2 April 2015

Film Review - Fast & Furious 7

> What's Up Guys...

Fast & Furious 7...Haa, siapa yang layan siri Fast & Furious ni sejak dari filem pertama iaitu The Fast and The Furious (2001) mesti tak sabar nak tengok apa yang akan jadi seterusnya dalam Furious 7 kali ni kan ? Bila dapat tahu ada pawagam yang tayang filem ni awal sehari daripada tarikh tayangan sebenar...apa lagi...dua minggu sebelum tayangan lagi aku sudahpun booking online untuk mendapatkan seat terbaik untuk layan movie ni...haa, masih ingat lagi scene terakhir dalam Fast & Furious 6 ? Mesti nak tahu apa yang terjadi selepas insiden tu kan ? Apa kata jom layan review Fast & Furious 7....vrrrommmm...

Fast & Furious 7
Fast & Furious 7

Synopsis : After defeating Owen Shaw and his crew, Dominic Toretto (Vin Diesel), Brian O'Conner (Paul Walker) and the rest of the crew are able to return to the United States and live normal lives again as they had wanted. However, Owen's older brother, Deckard Shaw (Jason Statham), is after Dom and his crew, seeking revenge for his brother's death and putting the entire crew in danger once more. After learning of Han's death, the crew sets out to find the man who killed one of their own, before he finds them first.

TO BE CONTINUE...

Fast & Furious 7 - Deckard Shaw
Fast & Furious 7 - Deckard Shaw

Apakah yang akan terjadi selanjutnya ? Berjayakah atau tidak Deckard Shaw membalas dendam pada Dominic Toretto dan gengnya yang lain atas apa yang berlaku pada adiknya, Owen Shaw ? Haa, kalau nak tahu dengan lebih terperinci...haa, kena la layan Fast & Furious 7 di pawagam sekarang ! Tapi jom layan trailer ni dulu...hehe

"One last ride..."



#MyReview "Fast & Furious 7"

  • Fast & Furious 7 kali ini dibawah arahan James Wan dan Furious 7 masih diterajui Vin Diesel (Dominic Torreto), mendiang Paul Walker (Brian O'Conner), Michelle Rodriguez (Letty Ortiz), Jordana Brewster (Mia Toretto), Tyrese Gibson (Roman Pearce), Chris Bridges (Tej Parker) dan Dwayne Johnson (Luke Hobbs)
  • Siapakah sebenarnya Deckard Shaw ni ? Kenapa dia bertekad nak balas dendam pada Dom dan gengnya ?
  • Pada awal cerita lagi Brian O' Conner buat lawak ? Masuk air ke Brian ? HAHA...
Fast & Furious 7 - Brian, Dom & Frank
Fast & Furious 7 - Brian, Dom & Frank

  • Siapakah sebenarnya Frank Petty ni ? Dan kenapa dia bersedia untuk membantu Dom untuk berkerjasama untuk mengesan di manakah kedudukan Deckard Shaw sembunyikan diri ?
  • Watak Roman Pearce dalam Furious 7 kali ni lebih sengal dari yang dulu ! Nak tahu kenapa ? Kena tengok la...cakap nak gah je ! HAHA
  • Scene terjunan kereta dari kapal terbang tu memang awesome ! Tapi Roman pula bikin spoiled la...serius kelakar...HAHA
  • Scene kejar-mengejar kereta memang terbaik la...relaks je drive tepi gaung...ada satu scene bila di mana Dom telah dikepung oleh beberapa kereta geng Jakande dan di belakangnya adalah gaung...korang rasa la kan, apa agaknya tindakan Dom masa tu ?

Fast & Furious 7 - Brian O'Conner

  • Dapatkah Dom, Brian dan yang lain membebaskan Ramsey yang kini berada dalam tawanan Jakande yang berada dalam sebuah bas yang sedang bergerak ke suatu tempat ? Kenapa mereka sangat memerlukan Ramsey untuk misi mereka kali ini ?
  • Kenapa agaknya mereka semua pergi ke Abu Dhabi ? Setelah tiba di sana, mereka mendapat tahu apa yang mereka cari kini berada di dalam sebuah penthouse di Etihad Tower...dapatkah Dom dan gengnya menyelinap masuk dengan selamat untuk ke penthouse tersebut ?
  • Roman Pearce buat hal lagi semasa berada dalam penthouse tu..."Happy birthday to you...you....!!" HAHA
Fast & Furious 7 - Lykan Hypersport
Fast & Furious 7 - Lykan Hypersport

  • Dom dan Brian bertekad untuk bawa lari Lykan Hypersport milik billionair tu dari garaj keretanya di penthouse milik billionair tersebut selepas sistem sekuriti di penthouse tersebut berfungsi ? Apa yang Dom dan Brian cari sebenarnya di dalam supercar tersebut ? Dan yang peliknya, macam mana Deckard Shaw boleh tahu Dom dan yang lain berada di Abu Dhabi...huhu
  • Dom dan Brian lompat dari bangunan ke bangunan dengan supercar Lykan Hypersport tu memang gempak habis...perghhh...kereta berharga 3.4 juta USD dibuat macam tu...HAHA
  • Apakah kesudahannya cerita Fast & Furious 7 ni agaknya ? Dapatkah Hobbs, Dom, Brian dan gengnya menumpaskan Deckard Shaw ?
Furious 7
Furious 7

Rating : 4.5 out of 5

P.S - Haa, semua tahu kan ada beberapa scene yang Paul Walker tak sempat nak habiskan kerana dia terlibat dalam kemalangan kereta pada 30 November 2013 yang lalu yang meragut nyawanya...di mana dua adiknya iaitu Caleb dan Cody sebagai stand in watak Brian O' Conner...haa, boleh korang kesan scene yang mana satu kalau perasan la Caleb dan Cody stand in sebagai Brian ? Aku ada perasan...memang nampak lain...hehe


NOTA SKYTECH :

Memang tak rugi rasanya tunggu movie Fast & Furious 7 ni keluar di pawagam...katanya akan ada Fast & Furious 8 (2017)...tapi sayangnya, Paul Walker sudah tiada...huhu

Fast & Furious 7 - Hobbs
Fast & Furious 7 - Hobbs
**Terima kasih kerana membaca entri Film Review - Fast & Furious 7

32 comments:

  1. review bro mmg buat aku tak sabar nk gi tgk haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA...spoiler tak ? Baik pergi terjah pawagam berdekatan bro...da lama tunggu, rugi tak tengok...hehe

      Delete
  2. nak tengok mungkin tengok lambat sikit. kalo tgk skrang mungkin penuh..,

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang penuh pawagam bro...tengok semalam pun full house kot...ramai yang nak tengok Furious 7 ni....mujurlah aku da booking tiket awal2...kalau tak mesti lambat lagi tengok...huhu

      Delete
  3. Nak tengok tapi tiket full sekarang kat kuantan. So kena tengok next week. Tak sabar nam tahu kesudahan cerita ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...memang full house je sekarang walaupun showtime banyak...movie yang ditunggu-tunggu...bersiri....memang akan ramai yang penuhkan panggung wayang la kan...hehe

      Delete
  4. Yeap....semalam tengok kat alamanda tapi tiket dah booking seminggu advance...dan betul la kan akan ada lagi sambungan citer nie dan best sebab ada watak jahat Jason Statham (betul ke eja ) kan.... aksi lawan dia memang gempak abis

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan abg man...saya da agak da akan full house...tu yang booking awal tiketnya...yup...baca kat wiki pun kata memang akan sambungan lagi Fast & Furious 8 (2017)...Jason Statham lawan memang style...muka takde perasaan...liat pula nak pengsan...hehe...

      Delete
  5. Lu punya review macam gua tengah jadi hero lah! terbaik! Next week aku gi tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tengok bro...lagi-lagi kalau da mengikuti sejak dari mula lagi...mesti nak tahu apa akan jadi kan...hehe

      Delete
  6. kanak2 3tahun dgn 4tahun boleh tgk ke ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh la rasanya...movie ni rated 18...

      Delete
  7. sakit perut nak tengok...nak tengok nak tengok...baca review ni lagi sakit perut

    ReplyDelete
    Replies
    1. minggu pertama memang sakit sikit la kalau nak tengok movie ni kalau tak tempah awal2 seat...sy checked tadi pun kebanyakannya memang penuh sampai ke midnight punya showtime...hari minggu nanti lagi la penuh pawagam rasanya...huhu

      Delete
  8. Taktik lepaskan diri masa kena kepung kat gaung tu mmg lejen

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu memang taktik berani mati...siapa sanggup buat kan...risiko tinggi tu...tapi Dom relaks je buat...hehe

      Delete
  9. gua baru nak tengok Ahad ni...wife gua tak kasi tengok dulu.ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wife bro nak tengok sekali la tu...kalau bro tengok sorang2...nanti jadi SPOILER pula lepas da tengok...haha

      Delete
  10. Xrugi tgk tapi ade ke ptut kawan aku kate cter ni xbest..tgk mcm mane la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. penangan Furious 7 ni "luar biasa"...siapa kata tak best memang pelik...pawagam memang full je walaupun showtime banyak kat setiap pawagam...rata2 ramai kata best...paling touching last part la...

      Delete
  11. bab mana ye yg caleb dan cody jadi stand in tuk brain?

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yang saya perasan la...

      1- masa rumah dom meletup tu...masa brian dukung anak dia tu...tu bukan Paul Walker...Cody Walker yang stand in...

      2- masa tengah berlawan dengan Kiet (Tony Jaa) dalam gelap tu...rasanya tu pun bukan paul walker...lain sangat....huhu

      3- masa scene akhir di tepi pantai tu...memang nampak sangat stand in...sebab tu camera shoot dari jauh je...hehe

      mungkin ada scene lain lagi yang tak perasan...nak kena tengok lagi sekali...mungkin boleh perasan kot...hehe

      Delete
  12. bawa anak 12 tahun bole ke masuk tgk cite 18PL ni?? peminat Paul Walker tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh rasanya...memang pawagam strict kalau movie rated 18 ni...anak2 kecil memang tak lepas masuk rasanya...

      Delete
  13. belum tengok dah terasa cerita ni best... ada the rock buat the rock bottom..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Movie ni tengah HOT di pawagam ni...tayangan minggu pertama di Malaysia saje da kutip lebih RM7.3 juta...kena tengok...the rock buat rock bottom...takde rasanya...hehe

      Delete
  14. dah tengokk,,memang best,,aksi je memanjang,,,ada tony jaaa pulak,,memang best lah gaduh dia,,, "too slow"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...ayat TO SLOW tony jaa tu makan diri....hehe

      Delete
  15. Tak berpeluang nak bawa anak-anak sebab EKSTREM kan cerita ni..last hubby pergi sorang ja tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak berapa sesuai nak bawa anak-anak kecil tengok movie ni...sebab tu diorang rate 18...

      Delete
  16. jangan la sambung lagi citer ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun tak dapat nak bayangkan macam mana diorang nak sambung lagi cerita ni...

      Delete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mei 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com