Tuesday, March 1, 2016

BoBoiBoy : The Movie - Kejutan Kuasa Baru BoBoiBoy ?

> What's Up Guys...

Haa, siapa kat sini adalah peminat tegar animasi BoBoiBoy terbitan Animonsta Studios sejak pertama kali ianya ditayangkan di TV pada tahun 2011 dulu ? Alaa, tak perlu nak segan sangat la kan...rasanya memang ramai peminat animasi BoBoiBoy menunggu tarikh keramat 3 Mac 2016 (Malaysia) dan 13 April 2016 (Indonesia) untuk menyaksikan filem animasi pertama BoBoiBoy di pawagam kan ? Huh, mujurlah aku antara yang terawal dapat menontonnya di pawagam pada 27 Februari 2016 yang lepas di GSC Berjaya Times Square untuk special screening...haa, nak spoiler tak ? HAHA...BoBoiBoy : The Movie - Kejutan Kuasa Baru BoBoiBoy ? 

 BoBoiBoy : The Movie
Dari kiri : Anas Abdul Aziz (Adu Du/Probe/Tok Aba/Yoyo Oo) dan Wong Wai Kay (Fang)

Sinopsis BoBoiBoy : The Movie

Sekumpulan pemburu "Sfera Kuasa" bernama Tengkotak yang diketuai Bora Ra telah tiba di planet Bumi dan telah menculik Ochobot (Sfera Kuasa Generasi Ke-9) untuk menggunakan Ochobot untuk mencari "Sfera Kuasa Purba" yang telah bersembunyi di planet Bumi.

BoBoiBoy : The Movie
BoBoiBoy : The Movie
Credit Picture : Google.com
 
BoBoiBoy dan rakan-rakannya Gopal, Yaya, Ying dan Fang kini perlu berusaha untuk menjejaki Bora Ra demi untuk menyelamatkan Ochobot yang telah diculik dan menyingkap rahsia sebenar "Sfera Kuasa" dan mengapakah agaknya Bora Ra ingin memilikinya ? Dapatkah BoBoiBoy dan rakan-rakannya menyelamatkan rakan baik mereka iaitu Ochobot ? 


7 Sebab Kenapa Perlu Tonton BoBoiBoy : The Movie

  • Plot dan jalan cerita yang agak berbeza daripada siri di TV...pengembaraan yang penuh dengan aksi, jenaka dan punchline di mana-mana, ianya lebih gempak, sangat beremosi dan sangat mendebarkan...
  • Sangat sesuai untuk ditonton oleh semua peringkat umur...sangat klise bila sebut saja animasi, hanya sesuai untuk golongan anak kecil dan remaja saja...hmm, mungkin golongan dewasa yang baru pertama kali tonton BoBoiBoy : The Movie ni nanti tiba-tiba akan terus jadi peminat...percayalah...hehe
  • Kualiti grafiknya jauh lebih hebat berbanding dengan siri BoBoiBoy di TV...semuanya nampak begitu detail sekali...animasi tempatan terbaik yang aku pernah tengok setakat ini...serius, memang aku tak tipu...memang amat berbaloi menunggu lebih daripada 2 tahun untuk animasi BoBoiBoy : The Movie ni disiapkan sepenuhnya...memang tak sangka hasil kreativiti animator tempatan untuk movie ni memang superb...syabas kru Animonsta Studio !

BoBoiBoy : The Movie - Kejutan Kuasa Baru BoBoiBoy ?

  • Watak antagonis yang baru diperkenalkan dalam movie ni iaitu geng Tengkotak, masing-masing mempunyai keistimewaan yang tersendiri walaupun mereka hanyalah "KOTAK"...Bora Ra, Yoyo Oo, Gaga Naz dan Cici Ko...tapi watak Cici Ko ni memang tersangatlah misteri...huhu
  • Kemunculan BoBoiBoy Blaze dan BoBoiBoy Ais memang paling epik ! Mesti korang nak tahu apa yang menyebabkan kuasa baru BoBoiBoy ni boleh muncul kan ? Eh, mana boleh bagitahu...kena tengok sendiri...huhu
  • Bukan BoBoiBoy seorang saja yang mendapat kuasa baru tapi Gopal, Yaya, Ying dan Fang pun mendapat kuasa yang baru semasa berlawan dengan geng Tengkotak...haa, nak tahu ke mereka dapat kuasa apa ? Opppsss...HAHA
  • Haa, apa yang lebih hebat lagi dalam movie ni kan...kuasa BoBoiBoy bukan lagi hanya Kuasa 3...bukan juga Kuasa 5 tapi...BoBoiBoy Kuasa.......haa, tak best la kalau nak bikin spoiler kat sini...HAHA...kalau nak tahu lagi, kena tonton BoBoiBoy : The Movie - Kejutan Kuasa Baru BoBoiBoy ?

Rating : 9.5 out of 10

NOTA SKYTECH :

Haa, kalau nak tahu kisah selanjutnya...kenalah tonton BoBoiBoy : The Movie nanti bermula 3 Mac 2016 di pawagam...kos untuk menghasilkan filem animasi ni saja mencecah hampir RM5 juta...mestilah hasilnya WOWW ! Kalau kita tak support karya tempatan...siapa lagi kan ? Hehe...

P.S - Entri ni bukan entri berbayar ye...memang ikhlas ditulis dari sudut pandangan peminat animasi tempatan...BoBoiBoy memang TERRBAIKK !! Tak sabar pula rasanya  nak tunggu filem BoBoiBoy yang seterusnya...katanya sudah dalam proses pra-produksi...hehe

**Terima kasih kerana membaca entri BoBoiBoy : The Movie - Kejutan Kuasa Baru BoBoiBoy ?

32 comments:

  1. comel je tengok diorg dalam ni... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. BoBoiBoy dan rakan-rakannya semua masih budak sekolah rendah lagi DN...memang la comel...kih3

      Delete
  2. RM5 juta banyak gak. tapi kalo kat tv je dah gempak ini kan wayang mesti lagi gempak. memang kena tgk sbb ak peminat boboiboy. hehehe. cuma upin ipin ni bila nak kuar movie... still menunggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kos untuk hasilkan animasi memang tinggi...itu semua tahu...BoBoiBoy siri pun memang da gempak...dalam movie lagi diupgrade kan lagi kualiti grafiknya...terpaku aku tengok part aksi...huhu

      Tu la...aku menunggu juga bila upin ipin nak keluar movie baru ni...hehe

      Delete
    2. film animasi luar gempak2 seperti Disney Pixar & Dreamworks makan duit lebihi 30juta USD... kalau dibandingkan dgn film Boboiboy ni hanya makan duit dlm 1.4USD.. mmg sgt magical lah hehe

      Delete
  3. Ane setuju kali dengan ts, boboiboy memang wajib ditonton karena memang terbaik.
    Tapi sayang bangetlah, ane di batam (indonesia), musti nunggu sebulan lebih lagi (13 apr), padahal klo k malaysia dkat bgt, 2 jam pun sampai.
    Tp klo mo nonton k malaysia, sayangnya ponaan ane yg mo ikut blom da pasport pula. Jadi terpaksa sabar dlu lah sampe 13 apr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang pasti kalau nonton di Malaysia, nggak ada sub Indo nya

      Delete
    2. Tidak mengapa...13 April tak lama...sekejap saja mahu tunggu... :D

      Delete
    3. Klo ane malah suka yg tanpa subtitle indo ny. Coz lebih asyik dengar bhs melayu ny.

      Delete
  4. MV dah beli tiket untuk bawa anak-anak menonton sabtu ni..pastinya mereka enjoy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak-anak pasti akan suka tengok BoBoiBoy : The Movie...silap2 orang dewasa pun akan tekun menontonnya nanti MV...hehe

      Delete
    2. Betul la, memang kami yang terlebih gelak tengok boboiboy ni,haha

      Delete
  5. eh tengok jugak eh. Hall berapa hari tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah...tengok juga hari kat GSC TS...Hall 1...huhu

      Delete
  6. waaaa.. kak no layan juga boboboi ni
    hehehe.. nanti nak ajak anak sedara poi tonton

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...layan juga rupanya BoBoiBoy ni ye kak...
      Ajak satu family lagi best kak...hehe

      Delete
  7. Anak2 dok merengek ajak tengok movie ni..
    Dorang tak tahu ibunya ni dah beli sesiap tiketnya.. wakakaka..
    Malam nanti suprise untuk dorang.. tak sabar nak tengok reaksi dorang.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh...mesti diorang suka punya la sebab dapat tengok movie ni malam nanti...hehe :D

      Delete
  8. ala tak sempat lagi nak tengok haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala, lama lagi tayangannya ni aku rasa...movie tengah laku...3 hari kutipan pun da cecah RM2 juta...huhu

      Tapi baik ko tengok cepat...lagi lambat tengok...lagi banyak spoiler ko akan tahu nanti..HAHA

      Delete
  9. Dah tengok.kikiki sorry kung fu panda, boboiboy lagi best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kung Fu Panda salah pilih tarikh tayangan kot...bersaing pula dengan BoBoiBoy...huhu

      Delete
  10. tak sempat nak tengok lagi citer ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tunggu keluar DVD la...kat pawagam pun da tak tayang da..hehe

      Delete
  11. e'in tak tgk pun cite nie tp ramai yg ckp best kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best movie ni...kalau tak takkan la boleh dapat kutipan mencecah RM16 juta...belum campur kutipan di Indonesia lagi...hehe

      Delete
  12. Filem animasi torrrbbaikkk buatan anak malaysia... give them a few years.. then boleh setanding disney atau dreamwork bila bab rendering rambut sehelai demi sehelai hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...bagi mereka masa beberapa tahun lagi..mungkin boleh standing dengan animasi buatan luar negara...hehe

      Delete
  13. ala tak keluar lagi ke review civil war hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, kan aku buat entri pasal Civil War...tak baca la tu...HAHA...kih3

      Delete
  14. daun sama galaxy menangan siapa yooo

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di blog Ezad Skytech Dot Com, membaca entri dan meninggalkan komen yang bernas...terima kasih juga diucapkan kerana terus memberikan sokongan kepada blog ini...kalau anda rajin bolehlah tolong tekan G+ pada entri ni ya...hee...TQ

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com