Friday, 28 October 2016

Film Review - Doctor Strange

> What's Up Guys...

Doctor Strange...hmm, setelah sekian lama menunggu sejak beberapa bulan selepas movie Captain America : Civil War ditayangkan...akhirnya filem keempat belas dalam siri Marvel Cinematic Universe mula ditayangkan di pawagam...rasanya ramai yang sedia maklum bahawa Doctor Stephen Vincent Strange adalah antara salah seorang superhero yang terkuat dalam Marvel Universe...

Film Review - Doctor Strange
Marvel's Doctor Strange

Plot : Stephen Strange is the world's top neurosurgeon until he is involved in a car accident that crushes his hands. For months, he spends his resources to look for a means to regain full control of his hands, but to no avail. 

Doctor Strange
Doctor Strange

Then one day, Strange learns of Jonathan Pangborn, a paraplegic who mysteriously was able to walk. After a brief encounter with Pangborn, Strange heads to Kamar-Taj in KathmanduNepal, to seek out the immortal Ancient One. There, he is introduced to the world of magic and alternate dimensions. He also learns that the Ancient One's society has the task of defending Earth from evil dimensional elements, with sanctums located in New York CityLondon, and Hong Kong.

TO BE CONTINUE...



#MyReview - Doctor Strange

  • Doctor Strange merupakan filem keempat belas dalam siri Marvel Cinematic Universe (MCU) dan ianya adalah filem kedua dalam fasa ketiga MCU
  • Pada mulanya Doctor Strange hanyalah seorang pakar bedah saraf yang terkenal dengan sifat ego, menjengkelkan dan berlagak tahu dalam semua perkara sehinggalah satu hari dia terlibat dengan satu kemalangan dan kejadian tersebut telah memusnahkan kerjayanya sebagai seorang pakar bedah saraf...pelbagai cara telah dicuba untuk memulihkan semula tangannya kembali tetapi masih lagi tidak berjaya...sehinggalah dia tiba di Kamar-Taj di Kathmandu, India dan bertemu dengan Ancient One...di situlah bermulanya kisah Doctor Strange...
Doctor Strange and The Ancient One
Doctor Strange dan The Ancient One

Kenapa perlu menonton Marvel's Doctor Strange ni ?

  • Seorang pakar perubatan moden boleh percaya dengan sihir ? Siapa sangka Doctor Strange ni kelakar rupanya...banyak part yang sangat menggelikan hati dalam movie ni...pecah perut ketawa dalam pawagam...HAHA...well done Marvel...Eminem ? Beyonce
  • Mengapa agaknya Doctor Strange curiga dengan Ancient One ?
Marvel's Doctor Strange
Marvel's Doctor Strange

  • Cara Doctor Strange berunding dengan Dormammu supaya tinggalkan Bumi dan jangan kembali semula ke Bumi lagilah terbaik...tension si Dormammu tu melayan Strange...what the....aku tak nak cerita lebih lanjut...nanti jadi spoiler...HAHA
  • Plot dan jalan ceritanya memang awesome dan tidak membosankan walaupun durasi filem ini lebih kurang 115 minit...penuh dengan humour yang tak dijangka...tapi masih tak boleh tandingi filem Ant-Man la kan...siapa setuju ? hehe...dan lagi satu, CGI memang superb...dan kalau tonton dalam 3D rasanya lagi terbaik...HAHA
Strange
Strange

  • Pengenalan pertama Doctor Strange dalam siri Marvel Cinematic Universe kali ni memang terbaik...mesti nak tahu kan macam mana Strange boleh mahir menggunakan Eye Of Agamotto tu kan ? Cloak of Levitation selamatkan Strange ? Benarkah Time Stone terdapat dalam Eye of Agamotto ?
  • Haa, macam biasalah...terdapat 2 post credit diakhir filem Doctor Strange ni...jangan terlepas pula untuk menyaksikannya..jangan keluar awal pula nanti...rugilah kalau keluar awal...salah seorang ahli Avengers akan muncul nanti...opsss...siapalah agaknya kan ? Haa, sudah pastinya ia akan ada kaitan dengan filem Marvel Cinematic Universe yang seterusnya nanti...hehe
Credit Picture : Google.com

Rating : 9.5 out of 10

NOTA SKYTECH :

Secara keseluruhannya, movie Doctor Strange ni memang berbaloi untuk ditonton di pawagam lebih daripada sekali...puas rasanya dapat layan "sneak preview" awal sehari daripada tarikh tayangan 27 Oktober 2016...sebab nak jadi antara yang terawal menontonnya di pawagam...bagi sesiapa yang masih belum menontonnya lagi di pawagam...baik pergi terjah sekarang sebelum lebih banyak lagi spoiler yang muncul...HAHA !

P.S - Haa, cuba cari di mana Stan Lee muncul dalam filem ni ? Walaupun cuma muncul tak sampai 5 saat...nak juga dia muncul...HAHA
**Terima kasih kerana membaca entri Film Review - Doctor Strange

25 comments:

  1. aku tengok kat Kodi je dah le.ahaha..tunggu le..nak tengok cite Rock Bro je kat wayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau layan kat wayang...feel dia lain sikit...hehe

      Rock Bro belum tengok lagi...lepaskan tengok Doctor Strange dulu...mungkin weekend nanti baru tengok...huhu

      Delete
  2. Geram sebab tak nampak Stan Lee!! Argghhh!! Adik-adik saya yang lelaki dua orang siap cakap, "Laa! Tak nampak ke tadi pakcik tua tu!" Hahaha. Mana nak nampak, fokus sangat dengan yang melekat dekat cermin. Haha.

    Unsur humor memang terbaik. CGI apatah lagi. Cuma perasaan saya vague bila tengok siri Marvel yang ini. Nak kata tak best, cerita dia best. Tapi nak kata best gila, ada terasa kurang dia. Teringin nak tengok Doctor Strange join skuad Avengers. Hihi. Cumberbatch memang sesuai sangat bawa watak Doctor Strange. Rating saya 8/10. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...yup...Stan Lee kat dalam bas pakai spec mata hitam masa tu...

      Bagi saya ok je jalan ceritanya...memang sesuai dia bawa watak Doctor Strange tu...kelakar kot...haha

      Delete
  3. Oh ya, Doctor Strange akan join produksi Marvel's Avengers Infinity War ke? Sebab tengok dia cakap pasal Infinity Stone.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin...mungkin...tak pasti lagi...hehe

      Infinity Stone yang sudah didedahkan dalam siri MCU adalah Tesseract (Space Stone),Aether (Reality Stone),Orb (Power Stone),Loki's Scepter/Vision (Mind Stone)...Time Stone dan Soul Stone lagi masih belum tahu...

      Tapi rasanya Eye Of Agamotto tu salah satu Infinity Stone sebab Time Stone warnanya hijau...sama dengan kilauan yang dikeluarkan Eye Of Agamotto...huhu

      Delete
  4. Replies
    1. Terima kasih...dah tengok ke movie ni ? Hehe

      Delete
  5. dari segi introduction film Marvel, pendapat aku, Doctor Strange dah tapau Ant-man.

    much better! looking forward Doctor Strange vs Thanos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...dari segi introduction film Marvel...Doctor Strange much better...dari segi humour bagi aku dalam filem Ant-Man lagi best...gaya penceritaan Luis tu win bro...hehe

      Tak sabar nak tunggu filem seterusnya dalam MCU fasa ketiga ni...!! :)


      Delete
  6. Ini film yang aku suka sekali, sangat menegangkan. Cocok untuk aku nih film,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doctor Strange antara filem Marvel yang terbaik setakat ini... :)

      Delete
  7. Rasa macam menyesal plak tak tengok 3D semalam. kuasa masa siap putar bandar tu memang terbaik jadi terpegun tengok. hahaha. eminem tu memang klako.. So far Dr strange terbaik dari mana2x marvel. hope ada sambungan... kredit last tu lagi klako.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau layan 3D memang lagi best...memang stylo habis bila bandar diputar tu...

      Haha...main petik je nama si Strange tu...

      Yup...Doctor Strange antara filem Marvel yang terbaik setakat ni...kan last tu ada mention "Doctor Strange will be back"...hehe

      Mid credit tu memang kelakar...lama menghilang tiba-tiba muncul...haha

      Delete
  8. belum tengok, harap ada peluang untuk tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Movie ni pun baru beberapa hari di pawagam...sempat lagi kalau nak tengok...hehe

      Delete
  9. lama tak singgah sini :P
    syok gak cite ni. nnti nk download :P aci kan?


    sy dah lama tak beblogging. tetibe harini rasa rindu sgt.
    singgah sini . tak tahu la konsisten ke tak berblogging. hehe ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, mana aci nak download...hehe

      Tu la kan...bila lama tak blogging...rindu pula bila lama tinggalkan...hehe

      Delete
  10. Replies
    1. Filem ni memang menarik...tak puas kalau tonton sekali saja di pawagam...

      Delete
  11. Kalo tgk iklan, mcm filem yang serius..yang kita lawan jer..
    tapi rupa nya ada part kelakor lah eh..hhehe..terbaik Marvel.. Aku pun suka Ant Man..mcm siot si semut tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan...ingatkan Doctor Strange ni filem yang serius...tak sangka ada selit part humour juga...

      Filem Ant-Man penceritaannya best...epic...haha

      Delete
  12. mcm best. sy blm tgk lagi cerita nii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat pawagam pun sudah tak ditayangkan lagi...terpaksa tengok online la...mana tahu dah ada...hehe

      Delete
  13. Dormamu i've come to bargain! Huhuhu..... aku takleh blah bila part bagi password wifi, berdekah aku gelak huhu, looking forward spiderman pulak lepas ni hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Julai 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com