Friday, 28 October 2016

Film Review - Doctor Strange

> What's Up Guys...

Doctor Strange...hmm, setelah sekian lama menunggu sejak beberapa bulan selepas movie Captain America : Civil War ditayangkan...akhirnya filem keempat belas dalam siri Marvel Cinematic Universe mula ditayangkan di pawagam...rasanya ramai yang sedia maklum bahawa Doctor Stephen Vincent Strange adalah antara salah seorang superhero yang terkuat dalam Marvel Universe...

Film Review - Doctor Strange
Marvel's Doctor Strange

Plot : Stephen Strange is the world's top neurosurgeon until he is involved in a car accident that crushes his hands. For months, he spends his resources to look for a means to regain full control of his hands, but to no avail. 

Doctor Strange
Doctor Strange

Then one day, Strange learns of Jonathan Pangborn, a paraplegic who mysteriously was able to walk. After a brief encounter with Pangborn, Strange heads to Kamar-Taj in KathmanduNepal, to seek out the immortal Ancient One. There, he is introduced to the world of magic and alternate dimensions. He also learns that the Ancient One's society has the task of defending Earth from evil dimensional elements, with sanctums located in New York CityLondon, and Hong Kong.

TO BE CONTINUE...



#MyReview - Doctor Strange

  • Doctor Strange merupakan filem keempat belas dalam siri Marvel Cinematic Universe (MCU) dan ianya adalah filem kedua dalam fasa ketiga MCU
  • Pada mulanya Doctor Strange hanyalah seorang pakar bedah saraf yang terkenal dengan sifat ego, menjengkelkan dan berlagak tahu dalam semua perkara sehinggalah satu hari dia terlibat dengan satu kemalangan dan kejadian tersebut telah memusnahkan kerjayanya sebagai seorang pakar bedah saraf...pelbagai cara telah dicuba untuk memulihkan semula tangannya kembali tetapi masih lagi tidak berjaya...sehinggalah dia tiba di Kamar-Taj di Kathmandu, India dan bertemu dengan Ancient One...di situlah bermulanya kisah Doctor Strange...
Doctor Strange and The Ancient One
Doctor Strange dan The Ancient One

Kenapa perlu menonton Marvel's Doctor Strange ni ?

  • Seorang pakar perubatan moden boleh percaya dengan sihir ? Siapa sangka Doctor Strange ni kelakar rupanya...banyak part yang sangat menggelikan hati dalam movie ni...pecah perut ketawa dalam pawagam...HAHA...well done Marvel...Eminem ? Beyonce
  • Mengapa agaknya Doctor Strange curiga dengan Ancient One ?
Marvel's Doctor Strange
Marvel's Doctor Strange

  • Cara Doctor Strange berunding dengan Dormammu supaya tinggalkan Bumi dan jangan kembali semula ke Bumi lagilah terbaik...tension si Dormammu tu melayan Strange...what the....aku tak nak cerita lebih lanjut...nanti jadi spoiler...HAHA
  • Plot dan jalan ceritanya memang awesome dan tidak membosankan walaupun durasi filem ini lebih kurang 115 minit...penuh dengan humour yang tak dijangka...tapi masih tak boleh tandingi filem Ant-Man la kan...siapa setuju ? hehe...dan lagi satu, CGI memang superb...dan kalau tonton dalam 3D rasanya lagi terbaik...HAHA
Strange
Strange

  • Pengenalan pertama Doctor Strange dalam siri Marvel Cinematic Universe kali ni memang terbaik...mesti nak tahu kan macam mana Strange boleh mahir menggunakan Eye Of Agamotto tu kan ? Cloak of Levitation selamatkan Strange ? Benarkah Time Stone terdapat dalam Eye of Agamotto ?
  • Haa, macam biasalah...terdapat 2 post credit diakhir filem Doctor Strange ni...jangan terlepas pula untuk menyaksikannya..jangan keluar awal pula nanti...rugilah kalau keluar awal...salah seorang ahli Avengers akan muncul nanti...opsss...siapalah agaknya kan ? Haa, sudah pastinya ia akan ada kaitan dengan filem Marvel Cinematic Universe yang seterusnya nanti...hehe
Credit Picture : Google.com

Rating : 9.5 out of 10

NOTA SKYTECH :

Secara keseluruhannya, movie Doctor Strange ni memang berbaloi untuk ditonton di pawagam lebih daripada sekali...puas rasanya dapat layan "sneak preview" awal sehari daripada tarikh tayangan 27 Oktober 2016...sebab nak jadi antara yang terawal menontonnya di pawagam...bagi sesiapa yang masih belum menontonnya lagi di pawagam...baik pergi terjah sekarang sebelum lebih banyak lagi spoiler yang muncul...HAHA !

P.S - Haa, cuba cari di mana Stan Lee muncul dalam filem ni ? Walaupun cuma muncul tak sampai 5 saat...nak juga dia muncul...HAHA
**Terima kasih kerana membaca entri Film Review - Doctor Strange
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mei 2017

Alexa Rank Ezadskytech.com