Wednesday, 15 June 2011

.Alexa Rank SKYTECH Belog di Malaysia.


,Alexa Rank.. Apa tu..? 

,Masa mula-mula aq mula berblog dulu.. aq tak tahu pon pe tu Alexa.. biasa la.. baru kenal dunia blog.. memang belum kenal la benda tu semua... aq pon search la kat google nak tahu Alexa tu apa.. 

,haa.. lepas tu baru la aq tahu yang Alexa Rank ni adalah satu sistem ranking untuk laman web yang diperkenalkan untuk mengira bilangan pageviews dan trafik setiap laman web dan kemudiannya menetapkan ranking  untuk laman web tersebut.. 


,Whoah..! Dari info ni, Alexa Global Rank skytechxtreme.blogspot.com da bawah 1 juta...?? Biar betul... Alexa Rank kat Malaysia da mencapai rank 3,156... Alhamdulillah... memang tak sangka... belum sampai 3 bulan lagi aq berblog tapi da boleh dapat macam ni... satu pencapaian yang menakjubkan bagi blogger baru macam aq... ada juga ye yang sudi baca blog aq ni... huhh~

,banyak blogger yang telah bantu aq dalam dunia blog masa mula-mula aq bertapak dalam dunia blog ni terutama sekali abg Ben Ashaari yang memang terkenal dengan segmen dan selalu support blogger... dari segmen yang abg Ben buat tu la aq kenal semua blogger yang lain... dan capai tahap sekarang ni... 

"Tunjuk ajar ku sifu"... hee ~ (^^,) 


NOTA KECIL :

,Target seterusnya... Alexa Traffic Rank in MY bawah 3000... boleh ke..?? 


**Terima kasih kerana membaca entri .Alexa Rank SKYTECH Belog di Malaysia.

2 comments:

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com