Sunday, 10 July 2011

.Backlink.. Penting Ke?.


,Haaa... ada yang da bangun awal ke pagi hari minggu macam ni...? entri pertama di hari Ahad ni... fuhh... semangat ni... hee... ni baru first time aq buat entri pasal backlink ni... aq tak pernah check pon backlink blog aq sebelum ni... bila aq check je pagi tadi macam tak percaya je backlink blog aq ni da cecah 300++ dalam masa tiga bulan... (^^,)

,Haaah! aq tak tipu ye...hee... korang boleh check sendiri dengan gunakan backlink checkers seperti iwebtoolhighqualitybacklinks ataupun backlinkwatch... aq rasa banyak lagi kot... kena search la kat uncle google... hehe... 

,Haa.. lepas tu kalau nak check backlink blog korang sendiri pon boleh... taip je URL blog korang kat ruangan yang disediakan tu... Mudah je.. semudah A,B,C kan.. haha ~


http://www.checkbacklink.com/

,Kalau dulu aq tak faham sangat pasal backlink ni... aq yang aq tahu buka blog, taip entri... blogwalking, komen entri blog lain... tu je aq tahu... sekarang ni boleh la faham sikit pasal backlink ni dan kepentingan backlink terhadap ranking sesebuah blog tu... 

,Huuuhh... kira OK la tu dapat backlink banyak tu daripada takde langsung kan...hehe..lagipon aq pon baru lagi... kena banyak lagi belajar pasal blogging ni... 

,Haaa... Korang da check ke...?? Jom3.. check ramai2 kat link kat atas tu...


NOTA KECIL :

,erm... tengah confius...backlink NoFollow dan DoFollow tu apa pulak..?? Masih cuba nak fahamkan ni... huhu ~ peace!

**Terima kasih kerana membaca entri .Backlink.. Penting Ke?.

19 comments:

  1. zana bangon awal :D heeee ,. zana xpernah check pun coz blog bese bese jar ,. bio la dulu ,. kasik lame lagi :P zana pun nga mencari maksod dofollow ,. kalau da tao ,. bagi tao zana kay ^^

    moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

    http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/blog-lambat-load.html

    ReplyDelete
  2. @Nur Syazana Mohammed Sani

    hehe... awal bangun.. =D
    ni baru first time check..tak sangka pon... haa.. tgh buat kajian la ni pasal tu... heee..

    ReplyDelete
  3. orang ramai suka komen dekat blog dofollow :)

    ReplyDelete
  4. @tia @ Ini Kisah Tia

    rasanya blog dofollow lagi org suka komen kot... hee~

    ReplyDelete
  5. backlink nie ape ye...huhu..tak tau la...:)

    ReplyDelete
  6. hehee . sorry ..

    maaf , Tia tak perasan tak letak link .. huhuu ..
    cekidaut --> Jom Check Gred Blog

    ReplyDelete
  7. @ary anwari

    yg aq tahu backlink ni bila url website kita ada kat website atau blog lain...

    contohnya, macam aq promote url blog ko kat blog aq... ko dpt backlink dr blog aq...

    p/s : tu setakat yg aq paham la stkt ni... aq pon baru lagi.. nak kena study lagi pasal semua ni.. hee..

    ReplyDelete
  8. byak gak tu.. kb nak pegi check la..
    mesti tak sampai 10 pun.. :(

    ReplyDelete
  9. T___________T ... ??
    apesal backlink aq 3 bijik je..??.. huhuhu~..

    ReplyDelete
  10. @GaRy™

    da check ke gary? aq pon baru je check backlink hari ni... sebelum ni tk pernah check pon...huhu~

    ReplyDelete
  11. hehehe. good info pe. tp pasal nofollow dofollow tea pn xtau ape. haha. :P

    ReplyDelete
  12. @Tea

    haha... sama la... kurang study lagi pasal nofollow ngn dofollow tu...hee~

    ReplyDelete
  13. hehe, no follow dengan do follow ni pasal nak mudahkan blog kita muncul di enjin carian :)

    p/s : banyak gak kot backlick ko, huu~

    ReplyDelete
  14. @sergeant keroro

    aq pon baru nak fahamkan istilah2 IT ni... hee...

    p/s: blog aq dpt byk backlink dr abg ben, abg hasrul(BK),kak sunah, dan banyak lagi dr blog2 lain lagi.. tak teringat aq...

    ReplyDelete
  15. masih kurang jelas..dan bile aku cek..0 je..hahahha

    ReplyDelete
  16. @MIERAH HALIM

    lama2 nanti ada la tu... kena rajinkan diri merayau kat blog lain.. baca entri tinggalkan komen kalau rasa perlu... =D

    ReplyDelete
  17. Kami menjemput semua blogger Ping di PingBlog.Net,Skrip agregator terkini dengan ping sangat mudah kerana auto description dan juga auto image.Setiap artikel yang telah di ping akan kami submit sekali lagi pada 'google index'secara auto dan manual untuk memaksa google indeks blog anda sekerap mungkin. Artikel anda akan dipost pada twitter dan 294 fanpage serta group facebook.Kualiti Backlink,dan highkan rank blog anda dengan memasang banner kecil kami !

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com