Wednesday, 20 July 2011

Fokus Tu Penting


,Selamat pagi Rabu...heee ~

,Haaa...da sarapan pagi? Kalau ada yang masih belum tu pergi la sarapan pagi dulu ye...banyak kebaikan sarapan pagi ni...pagi-pagi macam ni mesti ada yang tengah nak bersiap nak pergi kerja kan...haa...yang nak pergi kuliah pon ada jugak kan...? heee ~

,Kalau nak fokus masa tengah kerja ke...kuliah ke...first..mesti la kena cukup tidur kan...kalau tak cukup tidur nanti mesti susah nak fokus bila buat sesuatu kan...hee...sarapan pagi pon penting tu...kalau tak sarapan pagi...mesti perut tu keluarkan bunyi-bunyian yang kurang enak didengar kan...haaa...sanggup ke tunggu sampai waktu makan tengahari...? hee...

,aq ni jarang jugak la sarapan pagi ni...selalu jugak terlepas...tapi aq suka gabungkan terus je sarapan pagi dengan makan tengahari....breakfast + lunch = breaklunch...haha...makan pe yang patut je la...takde la semua aq sumbat masa breaklunch tu...(^^,)

,haaa...mulakan pagi korang dengan senyuman ye..haaa..senyum...senyum...baru la rezeki senang masuk...jangan pulak buat muka seposen...ada jugak yang kena pelempang berkelajuan 240 km/j pagi-pagi ni nanti...haha...


NOTA KECIL :

,Haaa...pagi ni aq nak sarapan pagi apa ye...? Nanti takde la aq breaklunch lagi hari ni kalau da sarapan pagi ni...setakat alas perut sudah la kan...hee ~

**Terima kasih kerana membaca entri Fokus Tu Penting

46 comments:

  1. makan angin je..buat kembung dalam mulut..lepas tu telan..hak3

    ReplyDelete
  2. @H.J

    haha...mana rasa pape kalau macam tu...perut masuk angin ade la...haha~

    ReplyDelete
  3. salam.. sarapan pagi adalah wajib bg sis sebelum memulakan kerja... of course pagi ni sis dah sarapan... :)

    ReplyDelete
  4. @QueeN TerataI

    salam sis..kalau nak kerja mmg kena sarapan dulu...baru la pagi2 ada tenaga nak buat kerja kan sis..hee~

    baguslah kalau da sarapan..
    samalah..da sarapan jugak..alas perut je...hee~

    ReplyDelete
  5. penting sarapan pagi ni..jagan tingal huhuu..

    ReplyDelete
  6. @Bro ahmad

    betul3...penting sarapan ni..hee..
    da sarapan da pon...
    haa..bro da sarapan ke belum? (^^,)

    ReplyDelete
  7. selamat pagi cikgu! *ala-ala cerita upin ipin* hahaha :D breakfast kejap lagi. hehe. g masak dulu. sila-sila rajinkan diri. esok saya cuti. masa untuk terjah semua orang. tunggu~ hahaha :p

    ReplyDelete
  8. @hira

    haha...selamat pagi cikgu tu kena buat dgn gaya2 nya sekali...heee~

    jgn lupa pulak sarapan nanti lepas masak..hee~

    wahhh..abisla...blog sape yg nak diterjah tu...jeng3...(^^,)

    ReplyDelete
  9. sebelum mulakan tugas, ambil sarapan dulu... penting tu.

    ReplyDelete
  10. addin tak boleh nak breakfast nanti saket perut. huhu

    sebab tak biasa kan dari kecik :)

    ReplyDelete
  11. tk leh la tk sarapan pg..nnt tk bermaya.. kih kih kih

    ReplyDelete
  12. blog tetttttt~ hahaha :D sarapan dah lama siap la. makanan untuk bawa pergi kerja pun dah siap. masa untuk ke kerja je tunggu ni. lepas tu, tunggu masa nak balik rumah pula. wah. excitednya! hahaha :D

    ReplyDelete
  13. tak boleh fokus..sebab mate rabun-rabun ayam..hehe

    ReplyDelete
  14. selamat pagi..breakfast+Lunch = Brunch
    weeeee

    ReplyDelete
  15. aku bekfes dengan makan blog..boleh?hahaha

    ReplyDelete
  16. hehehe..sarapan aset penting spy x lemah otak!heheh

    ReplyDelete
  17. @Green Apple

    haaa...betul tu...sarapan tu penting...(^^,)

    ReplyDelete
  18. @Addin

    hee...yeke addin...kalau jenis yg tak boleh nak breakfast takpe la..ada sebab kan...

    ReplyDelete
  19. @ArulchelseA

    aq kalau da sarapan pagi mula la ngantuk....heee~

    ReplyDelete
  20. @hira

    waaahh...siap buat plot cerita ni...excitednya...haha~

    ReplyDelete
  21. @Diana @ bilakukatacinta

    eh...kalau macam tu kena la pakai spek...heee~ (^^,)

    ReplyDelete
  22. hi dear...salam kenal..nice blog hah..oredy follow u #816 :)

    ReplyDelete
  23. @Dieya

    haha...lagi best gabungan perkataan breakfast+lunch tu...brunch...^^,

    ReplyDelete
  24. @Suhazli

    kalau ko kenyang..OK la kot...haha~

    ReplyDelete
  25. @aimie amalina

    heee...betul tu..tapi kalau sarapan pagi...mata mula ngantuk lepas tu...haha(^^,)

    ReplyDelete
  26. @honey amour

    hi..salam perkenalan..=D
    thankz sebab singgah ye...heee~

    ReplyDelete
  27. ye sarapan sngt pnting.. tpi slalu mls nk sarapan..

    ReplyDelete
  28. haha macam tea je sebut brunch tu sbg breaklunch. gahaha. ye, fokus memang penting.

    ReplyDelete
  29. @sue perbs..

    hee..sama la kita..kdg2 malas nak sarapan padahal penting sarapan pagi tu..(^^,)

    ReplyDelete
  30. @Tea

    haha...tea pon sebut breaklunch jgk ye..kena fokus...fokus...hee~(^^,)

    ReplyDelete
  31. haah, suka sebut breaklunch. sampai kena sound sbb mereka mereka tu ingat tea xtau sebut. hihihi.

    hee. study ni sepatutnya xleh skip breakfast. tp apakan daya, salu sgt nk rush sana sini smp tak ingat breakfast trus ke lunch je. :D

    ReplyDelete
  32. @Tea

    haha...macam best pulak bila sebut breaklunch tu...

    hee...betul tu..masa study ni kalau boleh jgn la skip breakfast...nak fokus pon nanti susah kan...~

    ReplyDelete
  33. @sergeant keroro

    roti cecah dengan air kosong pon sodap...hahha~

    ReplyDelete
  34. ezad ni rajin betol la ekk balas komen. hoho. :D

    tengs salu dtg belog tea. :D

    ReplyDelete
  35. @Tea

    setiap komen tu begitu berharga...(^^,)

    sama2 tea...tea pon selalu jgk dtg mengomen kat blog ni..thankz...hee~

    ReplyDelete
  36. cukup tido??.. em... umm... =.="

    ReplyDelete
  37. @GaRy™

    haihh..awat ni bro...?? tak cukup tido..? biasa la tu...aq pon sejak akhir2 ni mmg tak cukup tido...huhu~

    ReplyDelete
  38. salam perkenalan..
    ciksu mcari kawan.. dari group 5 no 6.. hope kt leh jadi kwn... (",)


    http://ctsurianiarif.blogspot.com/

    ReplyDelete
  39. @akhirnya...

    salam perkenalan ciksu...heee~
    harap2 macam tu la ye...=D

    ReplyDelete
  40. ngeh2. seronok baca, mesti kena seronok komen. :)

    ReplyDelete
  41. @Tea

    haha...tea ni pon da jadi mcm keroro jgk ye..habis entri den kena serang ni...hee~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com