Wednesday, 13 July 2011

.Letak Iklan Percuma Di Blog.

,Haa... aq rasa korang da perasan kat blog aq tu ada ruangan iklan percuma... rasanya ada la seminggu da aq letak ruangan iklan percuma tu kat blog... hehe... sedikit sebanyak dapat la sumbangkan sikit trafik dari banner yang korang letakkan kat ruangan iklan kat blog aq tu... (^^,)

,Kalau nak letak ruangan iklan percuma yang macam kat blog aq tu... mudah je...tutup mata pon boleh buat tapi lambat sikit la... hee..

1. First sekali... buka laman web abcdead.com... sila Daftar dulu ye.. kalau tak daftar macam mana nak Log Masuk...



2. Haa.. da tekan Daftar tu.. isikan semua maklumat dibawah... pastikan email korang tu aktif... da selesai daftar, korang check email... nanti klik dekat link yang ada dalam email tu untuk aktifkan akaun... lepas tu Log Masuk....


3. Lepas sila ubah butiran diri anda dahulu... isi mana yang penting... paling penting laman maya tu kena isi.. lepas tu save... klik pulak kat Iklan Percuma 5/10/15/24 Jam tu...


4. Pilih jenis ruangan iklan yang dikehendaki... macam kat blog aq tu aq guna Iklan Jenis 1x6... terpulang la nak guna jenis iklan yang mana satu.... lepas tu pergi la kat Design > Add a gadget > HTML/Javascript...copy kod iklan dan tampalkan kat kat HTML/Javascript yang korang buat tadi...


5.Hehe...mudah kan... kalau korang nak ubah design ruangan iklan tu... klik Contoh Pengubahsuaian Iklan... ikut je step kat situ... senang tak?

,Akhirnya siap jugak entri ni.... heee... aq buat tutorial ni atas permintaan seorang rakan blogger... harap ni dapat membantu ye FD... hehe (^^,)



NOTA KECIL :

,Selamat mencuba... nak letak banner kat ruangan iklan kat blog aq tu letak je... tak perlu minta izin...hehe... tapi pastikan korang ada banner la ye... kalau tak macam mana nak letak kat ruangan iklan kan... heee ~


**Terima kasih kerana membaca entri .Letak Iklan Percuma Di Blog.

16 comments:

  1. Tia tambah .. dan lagi cuma BLOG dibenarkan menempek ye .. hehee :)

    rajinnyee buat tuto ..

    ReplyDelete
  2. @tia @ Ini Kisah Tia

    haaa...betul tu Tia..yg tiada blog, berkaitan duit akan segera dibuang... harap maklum ye... haha~ (^^,)

    ReplyDelete
  3. ooo... yg bawah header tu name nya natang ek..hahahha... :P

    ReplyDelete
  4. @kotak bulat

    entah la KB... takde nama spesifik la.. heee~

    ReplyDelete
  5. @Dianaa

    heee.. kalau tak boleh nanti bagitau ye diana...=D

    ReplyDelete
  6. Dah boleh kot, otw nak buat :D

    ReplyDelete
  7. @Dianaa

    wahh...da jadi ye.. nanti da letak kat blog bagitahu tau.. nak jadi org 1st letak... hehe~

    ReplyDelete
  8. wiwit. tu dia, dh rajin buat tuto. hehe. :)

    ReplyDelete
  9. @Tea

    tengah rajin tade pe nak buat kan... buat je..ada permintaan..hehe~

    ReplyDelete
  10. hehe, nice!

    p/s : tapi aku malas, entah kenape :P

    ReplyDelete
  11. @sergeant keroro

    hee...thankz...!

    p/s : kena rajin2kan diri sikit..haha~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com