Friday, 8 July 2011

."Satu entri berapa minit?"


,Salam petang Jumaat semua...

,Haa... tak pernah hujan lebat tambah dengan petir sabung menyabung tengah hari tadi... pukul 11 pagi da gelap semacam je tadi... aq salah tengok jam ke pagi tadi masa aq bangun... gelap macam da nak malam... huhu... Alhamdulillah.. petang ni cuaca cerah... yess! 

,Haaa... nak menaip entri ni perlukan tenaga jugak... haha.. da la belum makan lagi ni... jom2 sape nak ikut aq pergi cari makanan... heee... sebelum tu aq nak tanya sikit... "Satu entri berapa lama korang boleh siapkan dan terus publish?"...

... Da jawab... jawab dalam hati pon takpe... heee... erm... semua tu bergantung la nak buat entri panjang atau pendek.... kalau entri pendek bawah 10 minit mesti da boleh siap kan... tapi kalau entri panjang pulak berapa lama ye..?? entah... sebab entri aq dalam blog ni banyak yang pendek je.. heee... ada ke entri panjang... nantilah aq geledah balik... heee...

,Macam mane korang dapat idea nak hasilkan entri...? share la sikit.... (^^,)V


NOTA KECIL :

,Macam mana aq nak balik KL ni... roadblock da bersepah da kat KL tu... jalan banyak kena tutup... kena tunggu habis la benda tu... *tak boleh sebut... bahaya* huhu~


**Terima kasih kerana membaca entri ."Satu entri berapa minit?"

40 comments:

  1. ~hee..ikot la ape dalam pale..hehe..suke mkn oren...tulih pasal oren =)

    ReplyDelete
  2. roadblock tu menyusahkan org jee.. hehe

    ReplyDelete
  3. selalu aku wat entry kejap je..
    20 minit ar gitu..
    pastu terus post..
    hahaha

    ReplyDelete
  4. kasi bersih, hahaha XD

    p/s : lame kot, dah la tengah tak ada idea sekarang T.T

    ReplyDelete
  5. bergantung kepada entry ape..
    paling lame sejam lebih gak, sbb masukkan gambar amik mase sikit..
    paling cepat 10 minit la, itu kalau buat entry join contest..hehe

    idea hasilkan entry?based on kehidupan harian kot..hihihi

    ReplyDelete
  6. @aimie amalina

    haha... oren pon oren la... janji boleh olah entri yang menarik kan... heee~

    ReplyDelete
  7. @teha

    tu la... baru cadang nak lepak2 kat KL.. da jadi macam ni menyusahkan org ramai la pulak... adehh... =_=

    ReplyDelete
  8. @Far8 budak baik

    haha... kadang2 satu entri pendek pon mahu dekat 30 minit sbb tengah kekeringan idea tapi hati meronta nak jugak update entri... haha~

    ReplyDelete
  9. @sergeant keroro

    haha... ko jgn buat hal la... =D

    aq pon taip je pe aq fikir tadi... kering oo idea... haha~

    ReplyDelete
  10. errr. haha. xtau lah. kebanyakan entry tea auto-publish. ngeee. tp kurang 10 minit kot. kalau tuto tu yg lama. lecehh.

    ReplyDelete
  11. @Wanie

    hehe... betul3... kalau entri ada gambar lama sikit la sbb nak kena edit kasi size dia tak besar sgt.. nanti berat blog nak loading...

    tak pernah catat pulak taip entri paling cepat bape minit... beriya tanya org... haha~

    based pe yg kita nampak... mmg senang nak buat entri...tapi kena buat entri yg semua boleh paham la... jgn pulak guna bahasa yg susah nak paham... jgn guna bahasa eeewwww3 ni.. hahah~

    ReplyDelete
  12. @Tea

    haha... sy pon ade jugak buat auto-publish... tapi kebanyakkan entri siap terus publish... heee~

    tak larat nak buat tutorial...
    *malas sebenarnya... haha*

    ReplyDelete
  13. tu laa.. cian org yg nk g kl tu..

    ReplyDelete
  14. @teha

    esok mmg kena dok rumah je la... nak g mane2 pon tak boleh... mesti jem teruk kat KL... =_=

    ReplyDelete
  15. tak pasti plak sebab selalunya dapat je idea, terus tulis..senang..

    minta tolong bagi pendapat bleh?

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  16. @NasZ

    tu la... kalau idea mencurah2 mmg cepat je tulis entri... tak sempat nak check berapa lame buat satu entri... hehe~

    ReplyDelete
  17. kb biasanya buaat entri mesti setengah jam..hehehe...

    ReplyDelete
  18. @kotak bulat

    haha... biasa la tu... bukannya senang nak taip entri bila tengah blur.. gimme five la KB... hahah~

    ReplyDelete
  19. law nk wat entry ka msti lam setengah jam gak kdg2 sejam la...
    nk wat ayat la....

    ReplyDelete
  20. aq ambik masa paling sekejap pun 15 minit... huuu... banyak preview... hehe~.

    ReplyDelete
  21. @zarulfarhana

    hehe... sama la... kadang2 guling2 jugak fikirkan idea nak tulis pe kat entri.... hee~

    ReplyDelete
  22. hmm.. kalo myza, ade lah lebih kurg 30 minit plg awal... ehhehehehhehe.. nak buat ayt lg, nak edit gmbr lg.. :p

    ReplyDelete
  23. pg td pun terlajak tido juga..

    entry terhasil scra spontan berdasarkan kejadian di sekeliling.. :)

    ReplyDelete
  24. @GaRy™

    haa... aq pon lebih kurang macam ko jugak gary... kdg2 lebih... haha~

    ReplyDelete
  25. @misz myza

    heee... nak buat ayat yang lama tu...gambar lagi nak edit... memang dekat 30 minit la.. (^^,)

    ReplyDelete
  26. entri pendek pun , isi nak mantap . ada juga lebih setengah jam baru siap . tak percaya ? percayalah :)

    ReplyDelete
  27. tgok apa yg ptt bro...

    bnyk rodblok ke...utk menjamin keselamtan rakyat biasa la tu.. kih kih kih

    ReplyDelete
  28. @izfanora

    hehe... yeke...
    entri terhasil secara spontan...kdg2 benda jadi dpn mata pon boleh dibuat entri tp kena pandai olah ayat la kan... (^^,)

    ReplyDelete
  29. @tia @ Ini Kisah Tia

    haha... ye2.. percaya2.. sbb sy pon pernah ambil masa lama nak buat satu entri... hehe...

    ReplyDelete
  30. @ArulchelseA

    tension ada roadblock ni sebab benda tu... adehh... dok rumah je la nampaknya esok =_=

    ReplyDelete
  31. Selalu 15 minit taip terus post. Dah tak cek kesalahan grammar. HAHA.





    Gelojoh sangat.

    ReplyDelete
  32. @nurAMALLINA

    hehe... takpe.. da publish nanti baru check balik... (^^,)

    ReplyDelete
  33. idea sy dtg xundang...cam ribut..bile tggu idea, die xdtg2..haishh

    ReplyDelete
  34. @SoLy SoLicious

    haaa.. sama la.. kdg2 sy pon cmtu jugak... hari ni pon cuma bape entri je sy dpt publish... idea tkde..heee~

    ReplyDelete
  35. @Faraa Eiman's

    haha... lamanya... ni betul2 ke main2... heee~

    ReplyDelete
  36. kalau aku cibai2 je tulis boleh kot 10 minit.. tak payah guna ayat sastera sangat.. haha!

    entri biasa aku dapat sehari sebelum aku tulis..maknanya malam ni aku fikir esok aku tulis..boleh tak macam tu?haha

    ReplyDelete
  37. @Suhazli

    masing2 cara lain2... aq kalau dapat satu poin...terus aq taip.. check terus publish... heee..

    ReplyDelete
  38. zana paling kejap pun 10 minit ,. sebab selalu nye kalau zana ad idea ,. zana taip dulu ,. then da sampai mase baru on balek n publish ^^

    moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

    http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/jadi-popular-hanye-dengan-1-click.html

    ReplyDelete
  39. @Nur Syazana Mohammed Sani

    OK la tu zana... kira cepat la tu dalam 10 minit.. hee..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com