Monday, 25 July 2011

Semangat Baru


,Selamat pagi. Hari baru, minggu baru...semangat nak berblog pon kena la diperbaharui juga kan. Berblogging ni sebenarnya seronok kalau nak diikutkan.. cuba tanya blogger yang aktif kat luar sana tu.. sehari kalau tak update entri macam mana mereka rasa..? 

,Haa..kalau dapat update entri sehari sekali tu kira OK la..Blogging tetap blogging..tak semestinya blogger akan duduk menghadap laptop atau pc dorang 24 jam kan..ada yang update entri pagi..petang..tengah malam pon ada yang update entri..

,Tapi cara penulisan entri kat dalam blog aku ni masih banyak lagi yang perlu diperbaiki..aku tahu memang susah nak puaskan hati semua pihak..Bila aku baca balik entri lama dalam blog aku ni..mesti aku tanya balik diri aku.."Aku pernah tulis macam ni ke dulu?" =_=

,Aku memang kena banyak belajar lagi..nak hasilkan entri yang gempak kena la berusaha sikit..tak salah kalau dari hari ke hari kita cuba nak mantapkan cara penulisan entri kat dalam blog sekaligus kita sendiri boleh dapat manfaat dari apa yang kita tulis tu kan..tapi macam mana? 


NOTA KECIL :

,Selamat berblogging di pagi Isnin...hee...aq nak sambung tidur la kejap..mana tahu dalam mimpi nanti boleh dapat tips berblogging ke... (^^,)

**Terima kasih kerana membaca entri Semangat Baru

50 comments:

  1. yup. entry yang dulu-dulu tu serius sangat membosankan. rasa macam nak delete. hahaha :D uik, mimpi boleh keluarkan idea untuk taip dalam entry eh? wah, hebat! hahaha :D goodluck je la eh izzat? hehe

    ReplyDelete
  2. @hira

    tu la..rasa macam nak delete je..tp nanti banyak kerja pula nak buang broken link ni...heee~

    hee..biarkan je la entri2 lama tu..jadi kenangan..

    mana la tahu kan boleh dapat tips berblogging dalam mimpi..(^^,)

    ReplyDelete
  3. mmg rasa xlengkap klo satu hari missed blogging!tp on weekends xboleh harap la psl komitmen family lebih utama!

    ReplyDelete
  4. betoi tuuu . Tia suka baca entri macam ni . ringkas , padat , isi tetap ada .. jangan panjang aje , isi tak keluar2 gak ..

    ReplyDelete
  5. @azu

    kalau da seronok berblog mmg akan rasa macam tu..sehari sekali tgk blog pon jadi la..

    sama la mcm sy..weekends tu aktiviti berblog tu dikurangkan sikit..nk berblog pon bila malam..(^^,)

    ReplyDelete
  6. @tia @ Ini Kisah Tia

    ezad pon suka baca entri yg ringkas..tak terlalu berat sgt..bila baca pon tak tension..kita pon senang je nak tinggalkan komen nanti..hee~

    ReplyDelete
  7. semalam pon sehari x on9..rase rindooo sgt dekat blog..tp stuck pulak x tawu nak updte en3 ape..hihi

    ReplyDelete
  8. @syaz@rozelt

    hee..hari minggu biasa la..sy pon dpt on9 malam je..pagi smlm dpt la on9 kejap..takpe2..awal lagi ni..take your time..hee~

    ReplyDelete
  9. jgn mimpi basah suda..haha

    ReplyDelete
  10. @H.J

    gurauan agak kasar disitu..haha~

    ReplyDelete
  11. sangat setuju laa bro... kita kena usaha... sama2 belajar...

    ReplyDelete
  12. hehehe. selamat tido. tea pn nk tido jgk lahh. ngeee.

    ReplyDelete
  13. ngeh3. belog ni pn okeh je. tulis cmne pn tea ttp nk baca. :)

    ReplyDelete
  14. tido tu pg la mimpi makan ke. >.<

    ReplyDelete
  15. @Norhisham Nordin

    betul tu bro..pe yg penting usaha..pelan2 kayuh kan bro..(^^,)

    ReplyDelete
  16. @Tea

    dari tadi nak tidur ni..tak lelap2 la pulak..haha~

    ReplyDelete
  17. @Tea

    kalau mimpi makan tak kenyang la tea..dpt tgk je..heee~

    ReplyDelete
  18. @n a g a_g e m o k

    thankz..hee..tgh cuba nak baiki pe yg masih kurang...

    p/s : ringkas dan padat..ada macam horlicks 3 in 1 tak..? hee~

    ReplyDelete
  19. aku update ikot mood. kalau x de mood memang susah gile nak dapat idea nak tulis ape.. huuu

    p/s : aargghh x suspen la ko da tgk blog aku dalam bentuk warna hitam :D

    ReplyDelete
  20. @Freaky

    sama la..update ikut mood..kalau mood ke laut..blog pon mcm tu la tak berupdate...(^^,)

    p/s : hee..aq mmg suka terjah blog awal2 pagi...senyap2 je...=D

    ReplyDelete
  21. ikut kesempatan lah..
    kalau tiap2 hari mencurah keluar idea kan best...hehe

    ReplyDelete
  22. laa sampai nk mimpi utk dapatkan tips hehe.. jom join contest akk dah ada isi utk update siap dpt hadiah lagi

    ReplyDelete
  23. haha, aku baru bangun ni. semangat tak ada :P

    ReplyDelete
  24. Heee, bersemangat ea? Go Ezad go! Hahaha! Nak cheer bagai pula kat sini

    ReplyDelete
  25. biasala, nak update kena ada idea, ada je masa blurr tak tau ape.hahaa

    ReplyDelete
  26. zana memang sehari 1 jar entry ,. kalau buat lebih pun jarang ,.

    selalu nye entry zana memang pendek pendek ,. 2 care zana :D

    moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

    http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/bertudong-vs-x-bertudong.html

    ReplyDelete
  27. xpe bro..blog and cara penulisan ko ok la tu..aku support ko!haha

    ReplyDelete
  28. betul tuh .. improve kan diri sedikit demi sedikit ..

    aku pon skrang ni pakai main hentam lg ni ..

    ReplyDelete
  29. kb ni sekarg da bz, jd simpan entri dlm draft..hehehe..berabut dah entri dalam tu.. :P tak tau nk publish biila..
    kb suka la entri ezad..lg best dri entri KB T_T

    ReplyDelete
  30. sblum ni ke atau skang..ttp aku suka..aku ttp aku..yg pnting puaskn ati sndiri dulu..kih kih kih

    ReplyDelete
  31. @Green Apple

    kalau ada masa dan idea mencurah2 baru la best nak update...hee~

    ReplyDelete
  32. @Ahmad Haziq Azlan

    tu la yg selalu aq buat kalau takde idea..mane tahu bila BW boleh dpt idea nak update entri...

    ReplyDelete
  33. @puanbee

    hee..mana tahu kan kak boleh dpt ilham ke masa mimpi..heee~

    ReplyDelete
  34. @sergeant keroro

    da tengahari baru bangun ye..bangun tidur mmg takde semangat nak berblog kejap..haha~(^^,)

    ReplyDelete
  35. @Dianaa

    heee..diana pulak yg bersemangat ni..da mcm pasukan sorak...(^^,)

    ReplyDelete
  36. @Nur Syazana Mohammed Sani

    sehari sekali tu OK la zana..janji ada update..takde blog nampak kosong je..hee~

    ReplyDelete
  37. @syarifahsidrus

    betul3..kadang2 buka je new post...tp tak tahu nak taip pe..haha~

    ReplyDelete
  38. @Suhazli

    haha..thankz la bro sebab selalu support blog aq..zzzz jap..heee~

    ReplyDelete
  39. @iPai

    tu la..buat slow2 nanti lama2 OK la kan..

    ReplyDelete
  40. @kotak bulat

    hee..kat dalam draft takde entri pon..ada je benda nak update terus publish..

    takpe la KB..kalau bz tu biasa la..nak hadap blog pon kena pandai bahagi masa kan..

    ezad punya entri byk merepek kot KB...huhu =_=

    ReplyDelete
  41. @ArulchelseA

    yeahh...betul tu..aq sokong..hee..nak puaskan hati semua pihak mmg susah sikit kan..janji dpt puaskan hati sendiri dulu kan..(^^,)

    ReplyDelete
  42. huh..1 ari xupadate boleh susah hati ma..hehe :P

    ReplyDelete
  43. @cik pip

    hehe...yeke..sehari 1 entri pon da memadai kan..nak hilang rindu kena hari menghadap blog la..heee~

    ReplyDelete
  44. yup betul tuh .. tapi aku tak berani nak buat post petang pagi malam la .. pening plak kepala aku .. hehe

    ReplyDelete
  45. @iPai

    memang pening sikit la..macam mana la blogger2 lain post banyak2 entri sehari ni ye..hee~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com