Friday, 30 September 2011

Aku Blogger Sepenuh Masa

Haa...kalau jadi blogger sepenuh masa ni mesti dapat luangkan masa lebih sikit dengan blog kan...sehari tu kalau setakat 5-6 entri tu mesti takde masalah kan...hee...tapi kalau bagi blogger bukan sepenuh masa macam aq ni...paling kurang pun sehari tu dapat la update 2-3 entri sehari...paling sikit pun satu entri la...haha..


Buat blog ni memang la mudah...tapi nak bagi blog tu nampak "HIDUP" kena la pandai bahagikan masa bila masanya nak berblogging ni kan...buat masa sekarang ni aq berblogging dan berblogwalking pada waktu malam sampai lewat tengah malam je...hee...kalau pagi tu sempat la blogwalking kejap ke beberapa blog...hee..

Kalau la idea nak update entri tu selaju line internet kat rumah aq ni kan bagus...haha...mesti best kan bila buka je blog terus ada idea dan boleh terus menaip entri...lepas tu publish...tapi aq belum sampai tahap macam tu lagi...

Bulan ni entah kenapa aq tak dapat nak update macam bulan lepas...sehari aq cuma update 1-2 entri je...nak capai 100 entri tu memang la semput la...bulan lepas entah virus apa yang serang aq sampai update entri banyak macam tu...haha...


NOTA KECIL :

Haa..jari aq ni tetap juga nak menaip walaupun waktu sekarang memang sesuai untuk zzzz...haha...

**Terima kasih kerana membaca entri Aku Blogger Sepenuh Masa

62 comments:

  1. Nak tido dah ke? Jom pekena nescafe. Hihi.

    Aha asal kita pandai bahagi masa tak kisah sepenuh masa ke tak.

    -wina1979-

    ReplyDelete
  2. bnyak idea bole la update bnyak2 dalam satu hari tu kn..


    ieyza bukan blogger sepenuh masa.

    sebab satu hari 1 entry je kowt. kdg2 je 2,3 hekhek..

    ReplyDelete
  3. @NA

    kejap lagi la kot..nak lepak2 dengan blog kejap..hee~

    betul2..blogging ni biar la santai je..nak stress2 buat pe kan kak..:D

    ReplyDelete
  4. kira ok lah tu,,banyak jugak entri,,,aku satu hari satu entry je,,heheh,,janji semangat berblogging tu ada :)

    ReplyDelete
  5. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ( bajet2 dah tido )

    ReplyDelete
  6. layan blog mlm2.baru ade feel..hehe

    ReplyDelete
  7. @ieyza afieyna

    hee...sy pon bukan blogger sepenuh masa la..buka blog bila ada masa je..:D

    lebih kurang sy la..sehari 2-3 entri je...

    ReplyDelete
  8. takpe tido kemudian. yang ptnting blog :D

    ReplyDelete
  9. @yen(toka ziizokukuto)

    ok la tu..daripada tak berupdate kan...heee~

    semangat tu penting..:D

    ReplyDelete
  10. untunglah ade byk mase nk berblogging sepenuh mase XD

    ReplyDelete
  11. salam ezad...teruskn menulis bila ada cerita yg menarik dan ilham yg menarik n teruskn menulis yer...:)

    ReplyDelete
  12. wah untung la,dpt update entry sekali sehari plg kurang,.cik bella ni nak update pun tak sempat,..

    ReplyDelete
  13. @faridah nazurah

    da tido tapi boleh taip komen ni....nak belajar caranya boleh tak..? haha~

    ReplyDelete
  14. @Eera Shera

    semua da tido..kita je yang dok melayan blog je..hee~

    ReplyDelete
  15. @Freaky

    haha...da la nanti nak bangun pagi...aq pon da melarat asyik tido lewat je..hahaa~

    ReplyDelete
  16. @monster kecik

    eh..mana ada sy cakap sy blogger sepenuh masa..hee..

    sy buka blog bila ada masa je...hee..semua da tido..time tu la sy layan blog..:D

    ReplyDelete
  17. @maszull

    salam mama...
    terima kasih sebab selalu singgah blog ni walaupun entri kadang2 agak merepek..hee~

    ReplyDelete
  18. @bella luna

    sy malam mmg ada banyak masa...siang tu mmg bz sikit..nak buka blog pon dapat bw kejap2 je..nak update entri kalau ada idea la..hee~

    ReplyDelete
  19. entah rasanya blog lagi menarik dari FB...esp pada org yang macam kita ni kan yang suka membebel sendiri heheh

    ReplyDelete
  20. @ch000tz axoera

    kat blog ni boleh membebel banyak sikit...kat FB terhad kan..haha~

    ReplyDelete
  21. kb nye lagi mkin menjtuh.. huhu.. 50 pun tak smpai

    ReplyDelete
  22. @kotak bulat

    bulan ni mmg agak slow sikit kan KB nak berblogging ni...nak update pon sehari berapa entri je kan..tak tahu la kenapa kan..huhu~

    ReplyDelete
  23. wah hebat tu jari gatal nak menaip tp idea xde hehe..

    ReplyDelete
  24. bro bagi sokongan dan galakan..teruskan usaha

    ReplyDelete
  25. ouh tidak, dah masuk bljr ni, seminggu sekali ade kot, hurm...
    kdg2 tu smpi xde mud la ezad

    ReplyDelete
  26. @iMBobo

    dalam takde idea nak tulis entri apa tu..siap juga satu entri..hee~

    ReplyDelete
  27. @Bro ahmad

    terima kasih bro sebab selalu bagi support..:D

    ReplyDelete
  28. @fiq.

    hee..seminggu sekali pon ok..nanti kalau tinggal blog lama2 lagi malas nak buka da...hee~

    ReplyDelete
  29. @Ahmad Haziq Azlan

    eh..mana ada la bro..takde sape kenal aq pon...heee~

    ReplyDelete
  30. kira b'tuah la tu dpt update 2-3 entri sehari.at least blog masih lagi 'hidup' kan.apa pun chaiyok.moga semangat bulan lepas tu dtg blk :)

    ReplyDelete
  31. kite kalau nakbuat entri on the spot, mmg tidak lah. mau caca marba ayat nanti. paling koman kena tapis sekali dua. hehehe :p

    ReplyDelete
  32. sempat buat sehari satu entri jer..huhu

    ReplyDelete
  33. blogwalking time mlm mmg best...
    dduk dpn laptop brjam2 smpai lupe nk mkn...

    ReplyDelete
  34. bloging jalan terus.. macam rock selamber lak..kih kih kih

    ReplyDelete
  35. nak update beratus2 entry ..patah jari ...

    ReplyDelete
  36. iqa cume mmpu menaip ble ade idea...
    most of the tym...idea tanak mari...huwwwaa...
    btw,salute lah kt ezad sbb mmpu published 5,6,7,8,9,10 entry dlm sehari...haha

    ReplyDelete
  37. hebat tu satu hari boleh update 2 ke 3 kali ...

    ReplyDelete
  38. Blogging penat seyh.. Aku idea beratur je tunggu queqe..
    tp mmg parak sbb aku menulis slalu 2jam-4jam bayangkan hahaha..

    ReplyDelete
  39. kurang update jugak...membz aje skg..huhu

    ReplyDelete
  40. kekeke
    x pe ezaadd
    utamakan yg utama hokeh!
    heee
    ada ms...hupdate je
    ade idea tulih dlm note
    nnti hupdateee =]

    ReplyDelete
  41. @aimie amalina

    hee...orite..:D
    sy mmg update bila ada masa je..ada idea..ada la entri..heee...:)

    ReplyDelete
  42. @Dylla Abas

    hee..malam je ada masa untuk berblog..da nak masuk bulan baru kan..harap2 semangat tu datang la..hee~

    ReplyDelete
  43. @siti kektus

    betul3..nak taip ayat mesti tunggang terbalik jadinya..sepatutnya satu entri tu 15 minit..jadi 1 jam..hee~

    ReplyDelete
  44. @Anis anak wong

    hee..sama la..sy pon kalau buka blog tengah malam..lupa yg esoknya tu kerja..kena bangun pagi..hee~

    ReplyDelete
  45. @ArulchelseA

    aq kena slow2 nak bw ni...haha..kalau terus je..pengsan wooo...haha~

    ReplyDelete
  46. @Tentang Kita

    hee..boleh je sebulan tu nak beratus2 entri...sehari 3-4 entri...dulu sy boleh la..sekarang ni susah sikit..kekurangan masa...:D

    ReplyDelete
  47. @EyqaLuvender

    hee..sama la kita..bila ada idea je mampu nak buat entri..kalau tak mmg tak update la..

    haha...kalau la sy dapat publish 5,6,7,8,9,10 entry dalam sehari..alangkah bestnya..hee

    ReplyDelete
  48. @Bigdaddyz

    entri sy pun semuanya pendek2 je daddy...hee..tu yg boleh sehari 2-3 entri..:D

    ReplyDelete
  49. @shah Blogger

    tu kena tulis dalam draft banyak2 tu..haha..

    aq punya entri simple2 je..takde la sampai berjam2 satu entri..hee~

    ReplyDelete
  50. @Panggil Aku Han

    sy pon tak boleh nak buka blog selalu sgt..malam je free sikit..hee~

    ReplyDelete
  51. @SoLy SoLicious

    hee..buat mana yang penting dulu SS..blog ni bila2 pon boleh kan..:)

    ReplyDelete
  52. yang Tia ni semakin hari semakin kekeringan idea .. huhuuu

    ReplyDelete
  53. @Ini Kisah Tia

    ezad pon kadang2 alami masalah yg sama..buka je blog tak tahu nak update apa..bw je la..hee~

    ReplyDelete
  54. budak rajin memang camtu..hehehe..

    ReplyDelete
  55. @Suhazli

    rajin la sangat kan...haha..sehari nak update pon punya la malas..hee~

    ReplyDelete
  56. sebenarnya nak jadikan blogging sebagai kerja bukan suatu kerja yang mudah dan senang,dan kerja yang paling senang dalam hidup ni adalah tidur pun kadang menjadi susah "susah tidur" tetapi semuanya bergantung kepada usaha kita sendiri juga,kita yang merancang dan berusaha untuk merealisasikannya.Saya ada kisah menarik untuk anda semua tetang seorang rakyat malaysia yang kerjayanya ialah "Melancong dan berblogging"macamna tu?
    http://syahmismail.blogspot.com/2011/10/nicole-jadikan-blog-dan-melancong.html

    ReplyDelete
  57. saya mengalami masalah untuk exchange link,sesiapa yang ingin bertukar link dengan saya silakan hantar link anda disini
    http://syahmismail.blogspot.com/p/tukar-linkjom.html

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com