Friday, 23 September 2011

Oh Nescafe Peneman Setiaku !

NESCAFE...

Oh Nescafe ! Minuman ni memang begitu popular dan sinonim dengan seseorang yang bergelar pelajar termasuk la aq...nescafe la yang selalu menjadi peneman aq di waktu  malam bila esoknya ada exam...nak berjaga malam untuk study...kononnya boleh tahan mengantuk la bila minum Nescafe ni...lagi pekat lagi bagus...kaw punya...haha..


Tapi betul ke minum Nescafe ni berkesan..boleh buat mata korang jadi segar...?

Haa..padahal masa tu la masa yang paling syok untuk tidur kan...tapi bagi aq la...aq tak tahu la korang macam mana pulak kan...bila aq minum Nescafe ni lagi makin mengantuk ada la...pengalaman ni...haha...

Baru tengok buku kejap...haa..5 minit lepas tu mula la tersengguk da...sudahnya...study ke mana...buku korang entah ke mana...tertidur la jawabnya...ke laut..ke laut..ke laut...

Esok bangun pagi baru gelabah sebab malam tu tak sempat study apa..penangan Nescafe memang hebat la...serius memang lena tidur...set alarm pon 4-5 kali bunyi pon baru sedar...pagi tu nak exam da...study mana yang sempat je la..tension tu jangan cakap la...haha..jawab exam pon tawakal je la...huhu...

Sejak dari hari tu la aq tak minum Nescafe da kalau nak study tengah malam...fobia kot...makin lena aq tidur kalau  sebelum tidur ni minum air panas...tak kisah la Nescafe ke...teh tarik...Milo panas ke..dapat Milo ais lagi la feeling...

Jangan biarkan hidup anda diselubungi...Nescafe ! haha...


NOTA KECIL :

Ni kalau dapat layan Milo ais best ni sebelum tidur...hee..nak join ke! :D

**Terima kasih kerana membaca entri Oh Nescafe Peneman Setiaku !

52 comments:

  1. mcm tau2 je tengah minum nescafe ni haha

    ReplyDelete
  2. @cik najihah

    haha...mungkin secara kebetulan kot..:D

    ReplyDelete
  3. tido la weh.....esok kuliah mengantuk je.....hahahahahaha

    ReplyDelete
  4. @Ahmad Haziq Azlan

    haha...aq mana kuliah da..tengah praktikal..hee~

    ReplyDelete
  5. lau tak pat tdo next time,bley la minum nescafe nak bg tdo,ye dok?hehe

    ReplyDelete
  6. kita xamalkan nescafe pun..ngntuk tido je..

    ReplyDelete
  7. Kak Wina pun suka minum Nescafe. Oo mengingatkan nak pergi buat 1.
    Tapi betul macam takde kesan mencegah mengantuk.

    -wina1979-

    ReplyDelete
  8. @bella luna

    hee..tak tahu la orang lain macam mana pulak kan effect dia..hee~

    ReplyDelete
  9. @ijA

    haaa..kalau da ngantuk sangat mmg tak fikir apa da..terus tido je..hee~

    ReplyDelete
  10. aku minum susu jek, bagus untuk tumbesaran XD

    ReplyDelete
  11. @NA

    hee..sy lebih suka nescafe daripada kopi..huhu...

    entah la kak..sy minum nescafe pon kadang2 mmg tak boleh lawan rasa mengantuk tu.. :D

    ReplyDelete
  12. xleh mnum nescafe sbb magrain
    tpi curi2 gk minum

    ReplyDelete
  13. <<<<<< mcm tau2 je tga minum nescafe ni.. heee

    ReplyDelete
  14. @Nyamuk Terbang

    hee..sesekali boleh la minum kan..jangan la selalu ye.. :D

    ReplyDelete
  15. @monster kecik

    hee..yeke..? da dua blogger da ni kata sy macam tahu2 je korang tengah minum nescafe..hee~

    ReplyDelete
  16. @sergeant keroro

    haaa..bagus2..aq pon da lama tak minum susu ni..:D

    ReplyDelete
  17. penangan nescafee mmg hebak kn..haha

    ReplyDelete
  18. @SoLy SoLicious

    haha..betul3..kaw punya..lagi2 nescafee 'O' kan..perghhh...sedapnya..:)

    ReplyDelete
  19. tak berapa gemar nescafe...huhhuhuhu

    ReplyDelete
  20. @Cik RoSs

    hee..sy pon kadang2 je minum nescafe ni..tak selalu pon..

    haa..habis tu suka minum pe...? :D

    ReplyDelete
  21. nescafe campur susu coww huhuuu suka2 hmm

    ReplyDelete
  22. tapi kalau dah ngtok giler mmg x berkesan sgt hehe..

    ReplyDelete
  23. mungkin sebab dah selalu sangat minum tu yang tak berkesan..hehe :)

    ReplyDelete
  24. @iMBobo

    haha..betul3..mmg tak berkesan kat aq kalau mengantuk sgt..hee~

    ReplyDelete
  25. @Niena Pengembara Ilahi

    mungkin ada yang tak boleh minum kot nescafe ni...

    ReplyDelete
  26. puasa je la boleh ni. hahaha :p

    ReplyDelete
  27. saya suka nescafe tapi kalau minum mesti sakit kepala.hhuuhuhu

    ReplyDelete
  28. tk minum nescfe ni..sy minum teh je..

    ReplyDelete
  29. ahkak tak boleh minum nescafe..memang lah tak tido..pastu pagi2 dah sakit pale.. Satu hal pulak

    ReplyDelete
  30. terlalu byk minum nescafe pun x bagus.. ada side effect dia tau...

    ReplyDelete
  31. sy suke nesscafe compared than milo!!!

    p/s:done follow here....follow back taw!!!

    ReplyDelete
  32. kalau mata dah ngantuk minum le sejag nescafe pun memang kelaut leeeee....

    moral of the story jgn buat prangai last minit study...hahhaaa...

    ReplyDelete
  33. nescafe wat sakit pwot.. xmint sgt

    ReplyDelete
  34. haha... xsuka nesface...
    bile minum mesti skit perut,, aish..

    ReplyDelete
  35. saya tak boleh mnum nescafe sangat..penin kepala woo~

    ReplyDelete
  36. member2 dulu mmg akan minum nescafe if nk stay up utk exam..nsb baik sy tak suka minum..hehe

    ReplyDelete
  37. @Lya Colours

    sy pon tak boleh kerap sangat minum nescafe ni..mula la sakit kepala..huhu~

    ReplyDelete
  38. @Diana @ bilakukatacinta

    hee..sy terbalik pulak..kalau minum lena je tido..haha..

    sakit kepala tu yg kadang2 buat tak boleh nak tido kan..

    ReplyDelete
  39. @QueeN TerataI

    takde la selalu sgt minum..kadang2 je..hee~

    ReplyDelete
  40. @JunAina

    betul3..da mengantuk..lebih baik disorongkan bantal je..haha~

    hee..tu la..sape suruh study last2 minute..haha~

    ReplyDelete
  41. @kotak bulat

    tapi kalau pagi2 mmg terpaksa tolak nescafe awal2 la..sakit perut woo...kan KB..haha~

    ReplyDelete
  42. @Finaz Jaafar

    sesekali boleh la kot..jgn selalu.. (^^,)

    ReplyDelete
  43. @[sutera kasih]

    sy kalau stay up untuk exam..kdg2 je minum nescafe...tapi kalau da mengantuk tu..tak boleh buat pe la sk..tidur jugak jawabnya..hee~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com