Wednesday, 21 December 2011

4 Tahun Berlalu | Ohh MCR

Huuhh...rasanya macam baru semalam je aq pergi konsert My Chemical Romance Live In KL 2007 ni di Stadium Merdeka ni...rupanya semua tu 4 tahun pun berlalu...aq kenal MCR ni pun secara tak sengaja dan masa tu band ni tengah top dengan lagu Helena...terdengar pulak lagu tu masa on the way nak pergi sekolah...tahun 2006 tak silap aq...HAHA...lepas tu terus minat habis dengan band ni...


Haa...pertengahan tahun 2007 rasanya ramai yang histeria bila dapat tahu band My Chemical Romance Live In KL pada 9 Disember 2007...masa tu zaman MySpace lagi...kecoh la pasal MCR ni nak datang Malaysia kat MySpace tu...tarikh konsert pun memang cun la...lepas aq habis SPM...hee...


Tiket ni pun da 4 tahun aq simpan...kenangan...bukannya selalu dapat peluang macam ni...entah bila lagi agaknya MCR nak turun KL lagi...sebab tu sanggup kumpul duit masa sekolah dulu sebab nak beli tiket ni...HAHA...harga tiket  ni boleh tahan la mahalnya bagi aq la masa tu...lepas SPM kot...RM323 paling mahal kot...gila kentang ! HAHA...


NOTA KECIL :

Konsert terakhir yang aq pergi masa Paramore Live In KL tahun lepas la...lepas tu mana pernah pergi konsert lagi da...

**Terima kasih kerana membaca entri 4 Tahun Berlalu | Ohh MCR

35 comments:

  1. sabtu ni nak pergi tengok konsert maher zain kat ipoh

    ReplyDelete
  2. untunglah boleh juga merasa pergi tgok konsert.. kehkehkeh

    ReplyDelete
  3. @cik ika

    hee...sy dulu je minat..sekarang ni minat la jugak tapi tak macam dulu..hee~

    ReplyDelete
  4. @Ahmad Haziq Azlan

    aah..sabtu ni mmg ada konsert maher zain kat ipoh..:D

    ReplyDelete
  5. @cucu umie

    sekali sekala kan..bukannya selalu...hee~

    ReplyDelete
  6. dl kakak ira minat gila mcr ni..

    lagu helena tu dgr hari2..haha ;p

    ReplyDelete
  7. @Juliet_iRa~"

    lagu "Helena" ni berhantu kot...kalau da dengar sekali..mesti nak dengar lagi...haha...

    ReplyDelete
  8. erm. xminat la.. hehe.. tpi untung lar dia dpt tgk konsert live..hehe

    ReplyDelete
  9. @ieyza afieyna

    boleh dikira dengan jari je berapa kali pergi konsert live ni...hee~

    ReplyDelete
  10. huwaaaa
    mcrrrrrr
    besst kan!
    penah g konsert die ke?
    untungla cek ezad noo :))

    ReplyDelete
  11. dah lama aku x dgr lagu diorng ni

    ReplyDelete
  12. @aimie amalina

    mcr best kot...lain dari yg lain..:D

    masa MCR datang KL tahun 2007 tu..ezad pergi konsertnya...hee~

    ReplyDelete
  13. @Saiazuan

    sekarang ni mcr da macam senyap sikit...tapi lagu2 mcr tetap aq layan...hee~

    ReplyDelete
  14. last concert aku p, concert avril. Thn dpn avril dtg, aku nak pgi kalau ada cash lbh hihi

    ReplyDelete
  15. @Jue

    hee..tahu2...bulan 2 kan avril dtg KL...

    ReplyDelete
  16. takpenah pi konsert ;(

    lama dah tak layan lagu mcr..luv mcr ;D

    ReplyDelete
  17. @Eera Shera

    hee..sy pun pergi konsert tertentu je..yang minat...:D

    lama tak dengar lagu mcr ni..bila dengar balik best je kan..

    ReplyDelete
  18. minat jugak mcr ni. tp, tak lah fanatik. start minat dia ni bila kua lagu black parade kot. hehehe

    ReplyDelete
  19. @siti kektus

    hee...sy pun minat2 macam tu...kostum black parade smart kot...:D

    ReplyDelete
  20. err..xminat ..hehe.ca xpenah pergi mana2 konsert.

    ReplyDelete
  21. @Ca Cik Duyung

    heee..masa ni..konsert first yg ezad pergi...haha~

    ReplyDelete
  22. lyn jgak lgu diorg ni..tp da lma rasanya xdgr lg dr dorg..ade lg bru ke x diorg nih?

    ReplyDelete
  23. @ShahzCudin

    last album band ni tahun lepas la bulan november 2010...mungkin tengah sibuk nak buat album baru agaknya..tu yang kurang cerita pasal MCR ni...

    ReplyDelete
  24. mcr kot.. best gile brooooo...

    ReplyDelete
  25. @Freaky

    dulu mmg MCR ni satu fenomena kat Malaysia ni...lagu Helena..Welcome To The Black Parada...such an epic song..:D

    ReplyDelete
  26. alahai..jelesnya! suka sgt layan lagu2 MCR ni..syahdu beb..hoho :p

    ReplyDelete
  27. lol.. sanggup ko? aku tak pernah lg pergi konsert2 ni.. huwaa

    ReplyDelete
  28. uih..dah lama tak dgr pasal MCR ni. lagu die sume menusuk kalbu. ko buat aku nak donlod balik suem lagu diorang. hahahaha

    ReplyDelete
  29. kureng minat :)


    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/spontaneous-jalanan.html

    ReplyDelete
  30. @Dylla Abas

    hee..sy pun masih layan je lagu2 lama MCR ni..best..:D

    ReplyDelete
  31. @Zul Fattah

    sanggup kot dulu aq menahan lapar masa kat sekolah sebab nak cukupkan duit beli tiket ni..heee~

    ReplyDelete
  32. @Hanie_Dew

    tu la..sekarang ni MCR tak macam dulu..senyap je..mungkin tgh sibuk buat album baru kot..hee~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com