Monday, 19 December 2011

Baucer Buku RM200 | Aku Tidak Layak


Huhh...pemberian baucer buku sebanyak RM200 ni sudah tentulah satu berita yang cukup menggembirakan semua pelajar di IPTA, IPTS, Politeknik,Matrikulasi/Asasi Sains dan pelajar Tingkatan 6...dapatlah ringankan beban sikit kan nak beli buku yang kebanyakannya memang agak mahal kan...

Haa...boleh la baucer tu digunakan untuk beli buku mulai tahun depan dan pastikan kedai buku tu yang telah dilantik dan berdaftar dengan pihak kementerian...nanti da pilih buku...tapi kedai tu tak terima baucer tu...haa...siapa yang susah...? korang jugak kan...hee...

"Aku da memang sah la tak layak kan sebab bulan Januari tahun 
depan da habis praktikal...semester akhir...lepas tu mana ada guna 
buku lagi...melepas baucer RM200...heee.."

#Cara nak dapatkan baucer buku RM200 tu...boleh KLIK SINI...

NOTA KECIL :

Setiap pelajar IPT akan mendapat boucer RM200 seorang dalam bentuk 4 keping boucer RM50 dan bukannya dalam bentuk wang tunai ye...HARAP MAKLUM...hee...

**Terima kasih kerana membaca entri Baucer Buku RM200 | Aku Tidak Layak

39 comments:

  1. untung budak2 zaman skrg. zaman aku belajar dulu takdo pon. huhuhu

    ReplyDelete
  2. bagusla dpt voucher, kalo dpt duit tunai..nnti xsempat nk beli buku, terbeli topap.tp xsemua student cmtu kan..ade yg sangat menghargai pemberian itu~

    ReplyDelete
  3. wah..ika dapat ke ta ye..hehee~~

    mnta2 d[pt la..

    ReplyDelete
  4. klo bg wang tunai mmg boleh agak taw kemana duit tu pergi nt..

    ReplyDelete
  5. awat la dpt lambat? budak sekolah dah habis pun guna duit rm100 tu.. lgipun nk beli buku ape erk? semua buku dad ade.. kalau beli novel blh x?? :P

    ReplyDelete
  6. rse2nye adwa pon x dpt..sbb nx sem FYP -___-" mane pakai buku sgt

    ReplyDelete
  7. huwaaaaaa
    besshhhnyeee
    napelah time ngaji dulu tak de
    kalo x, mest besshhh :)

    ReplyDelete
  8. best memang best . tp lagi best kalau dlm dlm bentuk tunai kan hakhakhak :D

    ReplyDelete
  9. Tak kan laa praktikal pn nak ade buku kan. haha. ade2 jela Ezad ni.

    *Nxt year mungkin Mira layak dpt cox nk smbung degree :D

    ReplyDelete
  10. nampaknya ramai yang tak berapa setuju dengan pemberian baucar ni..
    ramai yang lebih suka dalam bentuk wang tunai..

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum ezad...bagusnya sape yg dpt baucer buku ni kan jimat sikit perbelanjaan ibubapa...:)

    ReplyDelete
  12. ialah bagi org lain la pulak...hehe

    ReplyDelete
  13. hahah tak tahulah oum mas tuh leh gak or x..hihihi

    ReplyDelete
  14. kte da beli sume buku bru na bg baucer.. =="

    ReplyDelete
  15. untunglah..hehe orang lepas SPM tak ada ape2 baucer ke??
    hmm tak adil :P

    ReplyDelete
  16. buat ape baucer buku? bagilah duit.. boleh kami guna beli buku yg tlah d potostat

    ReplyDelete
  17. TIme aku belajo xde lak benda2 cm nie...... huhu

    Kalau ade baucer cm g ni, kompem aku dpt dekan ! hehehe

    ReplyDelete
  18. syukur la.. dpt la jugak kat sy. ngeh3

    ReplyDelete
  19. kalau duit tunai, komfem buat beli benda lain kang. :)

    ReplyDelete
  20. semakin beruntung.. tp semakin tak tahu nak menghargai... teringat betapa susahnya Queen masa belaja dulu nak beli buku kena cari kerja part time utk dptkan duit utk beli buku... skrg?? mudahnya hidup org zaman skrg tp byk mana yg membawa keuntungan kpd negara?

    ReplyDelete
  21. kan best dapat duit tunai.. boleh shopping.. lalala~

    # setuju ngan kak kektus!

    ReplyDelete
  22. kitorang memang siap pasang banner bagai yang dapat baucer tu tapi sampai laa ni tak dapat-dapat juga. entah kenapa pun tak tahu

    ReplyDelete
  23. nasib baik masih tersenarai...

    ReplyDelete
  24. aku lagi la pupus tak dapat merasa baucer tuh..sian kan..untung sungguh budak2 zaman sekarang..

    takpe bro..kadang2 buku dibeli pun bukannya baca sampai abis, banyak dok cekup dalam internet..

    better bagi duit tunai tapi kadang2 budak2 ni gi wat belanja lain2..bagi baucer cam bro cakap, kan susah kalau kedai tuh tak nak terima kan..ada pro n kontra..

    p/s: tq bagi backlink..:)

    ReplyDelete
  25. @Ahmad Syuxer

    tu la..kadang2 tak habis baca pun...hee~

    buku ni bukannya murah2 semua..mahal kot...

    #sama2..:D

    ReplyDelete
  26. yelah, bestnya budak zaman skrg ni.. segalanya freee.... kalau zaman kami kat kampus dulu, semua buku kena bajet sendiri walaupun duit nak makan dah sengkek.. syukurlah akhirnya dapat juga segulung ijazah.. ehe

    ReplyDelete
  27. Zmn aku dulu mn de mende gini pastu buku mahal2 lak tu urghh

    ReplyDelete
  28. @Jue

    sekarang ni mmg banyak kemudahan...:D

    ReplyDelete
  29. @era kecik

    haha..sebab tu tak bagi tunai..tahu da ke mana duit tu akan pergi...hee~

    ReplyDelete
  30. Hahaha da nana pub baucer.bukan wang tunai la maknanya.

    Aku ingat ko tak layak sbb ko kaya.hahaha.lol

    ReplyDelete
  31. voucher buku takmo tapi if voucher shopping nak hahahah :p

    ReplyDelete
  32. @Hanie_Dew

    kalau dapat wang tunai..confirm entah ke mana da duit tu...haha~

    ReplyDelete
  33. Bile den dah habis form 6 brulah benda alah ni ade.. Propa sungguh

    ReplyDelete
  34. @faridah nazurah

    haha..sama la kita..den pun nak habis praktikal..baru nak ada benda2 ni..adoii..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com