Sunday, 11 December 2011

Kepentingan Keyword | Tips Blogging

Keyword...blogger yang selalu main entri SEO mesti da pakar dalam pemilihan keyword ni kan dalam setiap entri mereka...? Sebab tu entri mereka sentiasa mendapat kunjungan...sebab apa...? sebab keyword tu mengena...dan entri mereka mendapat tempat di enjin carian Google...dari situ la punca trafik blog mereka...

Haa...nak main entri SEO ni..seseorang blogger tu kena peka la dengan keadaan sekeliling...contohnya sekarang ni tengah top pasal Samsung Galaxy Tab...cuba buat entri dengan tajuk tu..."Harga Murah Samsung Galaxy Tab"...mana tahu menjadi ke entri SEO tu...hee...contoh la...menjadi ke tak tu tak dijamin la...hee...


Download McD Prosperity Burger - Ada jugak yang mencari keyword ni ye...? Kelakar pulak aq tengok keyword ni...heee...haa...download....? Kena beli la...download tak dapatnya...heee...

#Aihh...aq tak sempat update entri langsung hari ni....tapi tak sangka banyak jugak keyword yang sangkut hari ni...heee...

**Terima kasih kerana membaca entri Kepentingan Keyword | Tips Blogging

40 comments:

  1. demam tiga serangkai? macam mana tu?

    hehehe

    ReplyDelete
  2. @Lea Isnawi

    demam + batuk + selsema...kan tiga serangkai tu...hee~

    ReplyDelete
  3. super senior? bukan super junior ke? apakah wujud kumpulan ini?

    ReplyDelete
  4. @Ahmad Haziq Azlan

    haha...cuba ko belek entri aq yang bertarikh 3 Dec...ko mesti akan tahu jawapannya..heee~

    ReplyDelete
  5. hhehee..kb bru mkn prosperity td..tp xterpikir pulk nk download..hahhaha

    ReplyDelete
  6. KAHKAHKAH lagi kelakar . pelik2 je nak di search nya . haishh .
    donlod mekdi . jadah ? dapat apa nanti ? nak cuba laa . haha

    ReplyDelete
  7. haha, power kot blog ko. blog aku tak camni.

    ReplyDelete
  8. cane nak check keyword yg sangkut2 ni ezad? ca xtau..siyes.. huhu

    ReplyDelete
  9. @kotak bulat

    haha...kalau boleh download...best la kan KB..nak je..download...haha~

    ReplyDelete
  10. @Saddila

    haha...cuba la try...kalau berjaya keluarkan prosperity sebiji..bagitahu sy...haha~

    ReplyDelete
  11. @sergeant keroro

    power la sangat kan...aq pun pelik..banyak keyword yg sangkut..hee~

    ReplyDelete
  12. @Ca Cik Duyung

    ezad check kat nuffnang...kat bahagian keywords..

    ReplyDelete
  13. best juga hmm.. keyword mahal macam tu cuma kalah saing je.. boleh kalau blog tu niche macam tu ! dengan backlink yang kuat..kalau tak entri korang babai ke laut.

    ReplyDelete
  14. @Bro Ahmad

    betul tu bro...mesti banyak saingan kan kalau keyword tu tengah top masa tu....kalau ada backlink dari blog yg pr tinggi...mesti boleh pergi kan bro..kalau tak..mmg tata la..hee~

    ReplyDelete
  15. yela, saya pun sdg mencuba utk belajar tips2 SEO ni...

    ReplyDelete
  16. @Gen2Merah

    hee..sy pun masih dalam proses nak belajar..:D

    ReplyDelete
  17. @miErah halim

    hee..belajar slow2 pun ok..nanti lama2 paham... :D

    ReplyDelete
  18. kalau pandai bermain keyword ni, byk trafik boleh diperolehi. yg ptg kea jadi yg pertama dalam membuat entri serta blog kenalah mesra SEO dan penerapan SEO OnPage pada entri perlu ada.

    ReplyDelete
  19. untungla pandai main keyword. kitorang ni men update je entry. hahahaha. kadang label pun tak letak. lol.

    kalau dpt duit RM 100 tu simpan je jgn pecahkan. mcam ko kata kan. kejap je abis nye.

    ReplyDelete
  20. hmm..bagus jugak bagi idea nie..

    ReplyDelete
  21. haha eden punye keyword kadang2 lagi pelik2.. bhahaha

    ReplyDelete
  22. download mcd burger? agaknye depa ingt kalo download boleh keluar ikut kmputer boleh ngap teruih..adeh..lawak2

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum ezad...mama pun x faham la n3 SEO ni...:)

    ReplyDelete
  24. main belasah je ni belum mahu main seo lagi...:)

    ReplyDelete
  25. @manmala

    banyak lagi yang perlu belajar pasal SEO ni...tak mahir lagi..hee~

    ReplyDelete
  26. @Hanie_Dew

    den pun main belasah je..bukannya pandai sangat...huhu~

    ReplyDelete
  27. @faridah nazurah

    haha...biasa la tu...pelik tu unik...haha~

    ReplyDelete
  28. @SoLy SoLicious

    haha...entah la..apa yang dorang fikir pun sy tak tahu la..haha~

    ReplyDelete
  29. @maszull

    waalaikumussalam mama...sy pun baru sikit2 nak paham pasal ni..hee~

    ReplyDelete
  30. apo polik bona link2nya tu? (bahasa negeri jap :P )

    ReplyDelete
  31. @Mohamad Hanafi

    biasa la tu..keyword mmg macam tu..ni ok lagi..kalau dapat pelik2..lagi haru...hee~

    ReplyDelete
  32. kalau product McD boleh download,sy nak download prosperity burger hari2...yummy!!

    ReplyDelete
  33. @Dylla Abas

    hee...tu kalau boleh download la..hee~

    ReplyDelete
  34. tak reti sangat la main keyword ni..tapi arituh masa banjir kat kajang tu cepat2 org update, banyak jugak trafik yg masuk hehe tak sangka pulak

    ReplyDelete
  35. @Eera Shera

    selalunya kalau buat entri yang berkemungkinan orang akan cari..mesti jadi entri tu...hee~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com