Thursday, 1 December 2011

Selamat Tinggal November, Selamat Datang Disember

Haa...bulan November baru je melabuhkan tirai...kini, Disember pula akan mengambil alih...memang da menjadi lumrah...setiap perkara yang terjadi mesti ada Detik Permulaan Dan Pengakhiran...serius, aku memang failed kalau buat intro ni...


Bulan November yang lepas memang bulan yang agak sibuk bagi aq...buktinya...jumlah entri yang sempat aq post untuk bulan November hanya 34 entri...berkurangan dua kali ganda daripada entri aq bulan lepas...memang jatuh mendadak la...mungkinkah aku Terkena Gangguan ? HAHA...

Sebenarnya...sebelum nak Tidur Pun Masih Fikirkan Blog...fikir nak update entri apa lepas ni...tapi Tak Sampai 5 Minit mengadap blog...da terlena da...HAHA...haa...pernah terjadi masa awal bulan November dulu...da kena virus Tiga Serangkai pun masih nak update blog...Teruk Sangat Da Ni...kalau nak buat entri yang terbaik memang perlukan masa untuk berfikir demi mendapatkan sebuah entri yang berkualiti...


Selalunya bila terbaca entri lama...mesti akan terfikir..."Pernah Tulis Entri Ni Ke Dulu ?" HAHA...setiap entri tu ada nilai sentimentalnya yang tersendiri...cuba dalam masa setahun akan datang...kita cuba balik baca entri lama kita...dan kita bandingkan dengan sekarang...pasti akan banyak perubahan kan dari segi penyampaian...macam tu la yang kita nak kan...ada peningkatan...so, tak perlu malu bila baca entri lama tu semula...heee...

Sesekali tu kena la Rehatkan Minda...kalau asyik serius je...tak syok jugak kan...tapi bila tak dapat mengadap blog tu...tekanan jugak la...HAHA...Tekanan Adalah Satu Pengalaman...tapi bila cuti hujung minggu...terpaksa tinggalkan blog kejap sebab nak berehat dan Menikmati Cuti Hari Minggu...dalam bulan November jugak la ada dalam beberapa hari tak update blog...yang mana tak pernah terjadi sebelum ni...


Haa...tak pernah lagi aq menaip entri sepanjang ni...jadi memang betul la Kepentingan Mood Dalam Menulis Entri memang sangat mempengaruhi seseorang tu bila nak menaip entri baru...sebelum publish entri tu...kena semak banyak kali...sesuai tak ayat yang kita gunakan dalam entri tu...nanti tak memasal kena cop Blog Bahasa Kasar kalau ayat dalam entri macam tak kena gaya...heee...

Huuhhh....aku tak dapat bayangkan kalau masa tengah taip entri ni...lepas tu Terlupa Nak SAVE...HAHA...nasib baik ada sistem auto save bila nak taip entri ni...heee...

"Selamat tinggal November...Selamat datang Disember"

NOTA KECIL :

Entri pembukaan Disember yang agak panjang sikit dari biasa...terima kasih Zuan...dapat idea nak buat entri guna tajuk entri lepas...heee~

**Terima kasih kerana membaca entri Selamat Tinggal November, Selamat Datang Disember

71 comments:

  1. ehem ehem. saya blogger yang berapa tahun tapi entri still hampeh. tak ok juga. ngahahaha~

    ReplyDelete
  2. yang penting ada minat dan semangat nak blogging..itu yang penting sebenarnya.

    terpulang pada masa seseorang !

    ReplyDelete
  3. ahahahaha standard ar tu..mmg ekot mood..then asik ingt blog je..arul pn gitu gak..hari2 fkirkan blog..bka blog hari2..fb pn x bke hri2..bosan dah..welcome dec!!

    ReplyDelete
  4. hehe idea tu :D hmm ko pn kurang entry gak ek? memang buzy membuatkn kurang msa nak taip entry huhu

    ReplyDelete
  5. hmm...cepat betul masa berlalu kan? tak lama lagi dah nak masuk tahun baru pula.usia makin bertambah la jawabnya..hehe :)

    ReplyDelete
  6. @hira

    hee..tapi mesti ada perubahan jugak kan..(^^,)

    ReplyDelete
  7. @Bro Ahmad

    yup..setuju sangat tu bro..minat dan semangat tu memang penting...kalau tak..memang separuh jalan je la...tak sanggup nak teruskan...

    #semangat3..

    ReplyDelete
  8. @Are_Rull

    kalau da addicted kat blog memang macam ni arul...heee~

    #yeahhh...welcome december..:)

    ReplyDelete
  9. @Saiazuan

    hee...tajuk entri bulan lepas macam best pulak nak karang entri...haha..

    #sama la kita zuan...nak taip entri mmg kadang2 tu tak sempat...bila ada masa..haa..masa tu la pulun blog habis2...hee~

    ReplyDelete
  10. @Dylla Abas

    hee..tu la..kejap je rasanya da masuk hujung tahun...tak lama lagi da masuk tahun 2012...

    #hee...sy lambat lagi..pertengahan tahun baru bertambah angka...hee~

    ReplyDelete
  11. semua entry yg lepas tu Queen dah baca dah ezad.. hehehehe

    ReplyDelete
  12. @QueeN TerataI

    terima kasih Queen sebab selalu singgah dan baca entri kat blog sy ni...terharu pulak rasanya...:)

    ReplyDelete
  13. wah wah busy nya die.

    ok, moga bulan disember ni buleh hasilkan beratus2 entry ye

    ReplyDelete
  14. haha.. panjangnya.. jenuh den nak membacanye.. huhu.. relex la ezad.. biase r tu.. aku pun malas r nk tulis panjang2.. bukan ada org baca pun... diaorg masuk tengok tajuk dan trus komen...
    baik aku tulis pendek.. senang dibaca dan mudah paham.

    ReplyDelete
  15. nahhhhh amik,, satu entry lengkap dengan keyword entry yang lepas.. hahaha :P

    bagi eden, bulan november dan disember ni sama je.. bulan penyeksaan....huhuhuhu

    ReplyDelete
  16. @Lea Isnawi

    bulan November mmg agak busy sikit..hee...masa nak berblog pun agak terhad...

    #beratus2 entri...entah la...macam tak mampu je ni...hee~

    ReplyDelete
  17. @Zul Fattah

    haha...bukannya selalu aq taip panjang2 ni...sekali sekala la zul...hee~

    dari situ la kita dapat detect sama ada betul2 baca entri kita atau tak...:)

    aq pun lebih selesa tulis pendek2 je...

    ReplyDelete
  18. wah~ entry yg menarik sbb banyak gabungan entry2 lepas..hehe.. ^^

    ReplyDelete
  19. @faridah nazurah

    haha...separuh je tu...kalau masukkan semua..mahu panjang lagi...haha...:D

    #hee..den tahu sebab apa..? all the best ye...heeee~

    ReplyDelete
  20. @♥CiK DuYuNG [Ca]♥

    hee..kebetulan tajuk2 entri bulan lepas macam kena je nak buat entri macam ni...:)

    ReplyDelete
  21. makin x berupdate la..nak final huhu

    ReplyDelete
  22. hehe eden baru terkial2 nak buat google page.. fuhhhh~

    ReplyDelete
  23. @cik najihah

    kena fokus mana yang penting la..:)

    #all the best untuk final..

    ReplyDelete
  24. @faridah nazurah

    hee...kejap je nak buat tu...den pun baru nak godek2 google+ tu mcm mana...hee~

    ReplyDelete
  25. tak salah kalau buat entry yang cerita nya berulang asal cara kita menyampaikan tu nampak lebih segar dari dulu..:)

    ReplyDelete
  26. haiyoo.. da masuk bulan disember.. ini bemakna 'CUTI SEKOLAH DAH NAK ABIS' dan 'TAK LAMA LAGIK SEKOLAH DAH NAK BUKA'.. haiyoo.. kenapalah masa begitu pantas berlalu.. =.=

    ReplyDelete
  27. @diana

    hee..cara penyampaian dan olahan ayat tu kena pandai karang la kan kak..

    ReplyDelete
  28. @era kecik

    hee...lama lagi..sebulan lagi kan..ada masa lagi nak berehat2 masa cuti sekolah ni era...hee~

    ReplyDelete
  29. cepat betul masa berlalu dan last month utk tahun 2011. next month dah jadi next year. daaan seterusnya.

    gilo byk brand no. ko penah guna kan.
    mmg pening bro nak byk2 no. tp mgkin depends pada kemampuan masing masing nak handle cemana kan. kioni aku setia pada digi yang satu.

    ReplyDelete
  30. pejam celik je nanti tahu2 da masuk tahun 2012...heee~

    saje nak try no. banyak2..last2 tak kekal pun...heee~

    ReplyDelete
  31. bila ada mood tahu2 dah berjela2 panjangnya...:)

    ReplyDelete
  32. cepatnya masa berlalu....teruskan berblog Ezad :)

    ReplyDelete
  33. biar entry kita pendek, tpi padat dgn isi..hehe, tp jngnlah pendek sngt.. :P

    ReplyDelete
  34. way to go.....


    http://ch000tz.blogspot.com/2011/11/www-10-wonderful-world-woooohuuu.html

    ReplyDelete
  35. bila ko buat post ni baru aku sedar hari ni 1 disember. haha

    ReplyDelete
  36. same la ieyza.. entry buln november ckit je.. hee.. pape pun.. semoga bulan december adalah lebih baik dari november :)

    ReplyDelete
  37. Alamak, lambat lagi Mira komen. huu.. maaf, pelajar sekolah sedang sibuk dgn exam. :D

    Selamat bulan Disember.

    Teruskan usaha untuk buat entry yg panjang berjela ye. Bia penuh dgn isi, jgn panjang je, tpi xde isi. oke?!

    *Dah macam pensyarah pulak :P

    ReplyDelete
  38. ok dah tu 34 entry..hehe..ni summary entry bulan ni eh..cayalah..upkan lagi entry bulan ni ye :)

    ReplyDelete
  39. bakal merindu november dn bulan2 yg lepas

    ReplyDelete
  40. assalamualaikum ezad...pejam celik dah masuk bln Nov kn...dah nak akhir tahun 2011 moga semuanya dpt kita lakukn dgn baik yer...:)

    ReplyDelete
  41. welcome december..hehe
    entry november ezad kurang eh compare dgn bln2 lps...?
    aish,tataw nk wat entry ape la plak utk bln december ni...
    nk update blog pon bnyk je halangan...huhu

    ReplyDelete
  42. haha, semua nak ikut style zuan XD

    ReplyDelete
  43. Tak ape sesekali cuti dari blog... Bagi kepala rehat jap, fresh sikit....

    ReplyDelete
  44. ni dah berjangkit ngan zuan la ni sampai jadi kretif gini..hihi

    err..skrg sy pulak tak ade mood nak update..adeii ;)

    ReplyDelete
  45. ngeee..memang panjang entry ni.hihi,kdg2 ada idea pun rasa malas nak hapdet.Duk simpan dalam kepala jek. :)

    ReplyDelete
  46. welcome december..
    bulan yg pnuh dgn test,quiz,assignment, report..arhggh..

    ReplyDelete
  47. sedar tak sedar rupanya kita meinggalkan november dengan begitu pantas... cepatkan masa berlalu.. all the best..

    Salam ..

    Ada masa singgah dan bagi pandangan tentang template blog saya ya. Terima Kasih

    ReplyDelete
  48. betul tu kalau mode bagus idea menulis tu mencurah curah.. sedap je taip sampai tak sedar dah pnjng bejela hahahaha..
    btw nice entry..:D

    ReplyDelete
  49. @Daddylicious

    hee..tu la daddy...kadang2 tak sedar pun tak panjang sangat taip entri tu....

    ReplyDelete
  50. @bobiedanbad

    masa bergerak begitu pantas...kadang2 kita tak sedar pun masa tu berlalu begitu pantas...

    #terima kasih kak...:)

    ReplyDelete
  51. @Freaky

    haha...macam tu pulak...lagi parah da ko ni freaky...haha~

    ReplyDelete
  52. @ieyza afieyna

    hee..busy sikit masa bulan november tu...harap2 macam tu la kan ieyza..:)

    ReplyDelete
  53. @AyiLarimA

    hee..tak lambat la Mira..its OK...:)

    Insyaallah...akan cuba yang terbaik...

    ReplyDelete
  54. @Wanie

    hee...harap2 bulan ni dapat lebihkan sikit la entri dari bulan lepas...

    ReplyDelete
  55. @SoLy SoLicious

    walaupun bulan november agak busy..tapi sy paling rindu bulan tu...heee~

    ReplyDelete
  56. @maszull

    Waalaikumussalam mama...tu la...nanti da masuk 2012..kejap je kan...semoga semuanya berjalan dengan baik ye mama...:)

    ReplyDelete
  57. @EyqaLuvender

    hee..selamat datang november...:)

    yup...makin lama makin berkurang...dari 100++...jadi 30++ je...haha~

    tak sempat nak online selalu...sebab tu la kot...heee~

    ReplyDelete
  58. @sergeant keroro

    haha...tajuk entri2 aq bulan lepas macam best pulak nak buat satu entri macam ni...haha~

    ReplyDelete
  59. @msredcheesecake

    hee...kalau hari2 fikirkan blog nak update apa..boleh jammed jugak kan msred..heee~

    ReplyDelete
  60. @Eera Shera

    hee...dari entri zuan tu yang bagi idea nak cuba buat entri macam ni...heee~

    jangan lama2 sgt takde mood tu...nanti lagi malas nak update...hee~

    ReplyDelete
  61. @zareliqa afiqa

    ada idea update la..kalau terperap nanti..boleh expired...heee~

    ReplyDelete
  62. @cik ika

    selamat menempuh bulan disember ni ye...:)

    ReplyDelete
  63. @Gen2Merah

    tak sampai sebulan je lagi 2011 akan meninggalkan kita..sedar2 je nanti da masuk 2012...:)

    ReplyDelete
  64. @ABU

    ni pun aq da potong separuh mood aku..kalau tak lagi panjang...haha...

    #thankz bro..:)

    ReplyDelete
  65. @e4ezzati

    selamat tinggal november...kejap je da masuk akhir tahun...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com