Wednesday, 21 March 2012

Cara Semak Keputusan SPM 2011 Secara SMS Dan Online

> What's Up Guys...

Haa...keputusan SPM 2011 keluar hari ni kan 21 Mac 2012...? Dapat tidur lena tak malam tadi ? Mesti ada calon yang tak dapat nak tidur lena kan malam tadi sebab fikirkan pasal result yang bakal keluar hari ni...Ala, biasa la tu...dulu masa zaman sekolah semua pernah merasa perasaan cuak macam ni kan ? Tipu la siapa yang tak cuak kan...hee...Cara Semak Keputusan SPM 2011 boleh dibuat secara SMS ataupun nak lebih feeling lagi pergi ambil kat sekolah nanti...hee...


Cara Semak Keputusan SPM 2011 melalui SMS :


Taip SPM <jarak> No.Kad Pengenalan<jarak> No. Angka Giliran dan hantar ke 15888

 Contoh SMS : SPM 940228145644 ABC12345  dan sms ke 15888


Perkhidmatan Semakan Keputusan SPM 2011 Secara SMS disediakan bermula 10.00 pagi 21 Mac 2012 sehingga 12.00 malam 27 Mac 2012...Walaupun bukan aku yang menduduki peperiksaan SPM 2011 ni...tapi aku pulak yang berdebar lebih berbanding calon SPM 2011 ni...HAHA...#LOL...haa, selain tu boleh juga la melayari laman sesawang Lembaga Peperiksaan Malaysia di http://www.moe.gov.my/lp/ untuk info lebih lanjut...


NOTA SKYTECH : Semoga semua calon SPM 2011 kali ni dapat result yang gempak...All the best ! Biar result straight A's....


P.S - Serius teringat balik zaman masa aku ambil result SPM 2007 dulu...
Cuba LIKE sikit blogger yang nak ambil result hari ni...hee...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Cara Semak Keputusan SPM 2011 Secara SMS Dan Online

30 comments:

  1. As salam Ezad,

    Sekarang ni sglnya dihujung jarikan... Mudah dan senang... Kalau akak suka pergi amik result kat sekolah je... Trill sikit...hehehe...

    Psssst... Tq like FB akak... Semoga persabahatan di alam maya ni berkekalan... Amin :)

    ReplyDelete
  2. @MaryaYusof : Waalaikumussalam kak...

    Betul tu...skrg ni semuanya mudah...tapi lagi lagi prefer terus ambik result kat sekolah..hee...

    hee..sama2 kak..harap2 macam tu la ye kak...Amin :D

    ReplyDelete
  3. heeee~~ takot pulak rsenye..
    sye lg prefer pegi skolah.. bru thrill skit..haha..adoii..dah cuak ni :)

    ReplyDelete
  4. adik saya pon amik result hari ni. harap2 cerah la rezeki tu.huhu

    ReplyDelete
  5. ambil result kat sekolah lagi best kan..boleh jumpa balik kawan2 lama..yg paling best...dapat berkongsi kegembiraan dengan diorang semua :)

    teringat pula zaman2 ambil result SPM dulu

    ReplyDelete
  6. SPM 2007?? alahai muda lg.. hehehe sis ni SPM 2000.. kihkihkih...

    ReplyDelete
  7. Haha itew tatuit sanad amik result tadiew..

    (mesti rasa nak pelempang je kan? )

    ReplyDelete
  8. xde sdara mara aku yang spm taun ni.. so malas nak amek tau..huhu

    ReplyDelete
  9. Ramai yg akan cuak tengok result SPM hari ni ...all the best!

    ReplyDelete
  10. memang senang kemudahan sekarang, jom semak!!

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum ezad...skg ni byk kemudahan n tahniah pd adik2 yg berjaya dlm SPM mereka...:)

    ReplyDelete
  12. xde sapa la amek result SPM ari ni.. huhu..

    ReplyDelete
  13. mesti semua berdebar2 kannn
    hahah.amek by hand lg excited kot.ahha

    ReplyDelete
  14. zaman dkna dulu cara semak SPM p tengok sendiri kat sekolah jer..hehehee

    ReplyDelete
  15. sekarang senang..hanya SMS sahaja..


    *dah hampir 9tahun tinggalkan SPM.. :D

    ReplyDelete
  16. dah 3 tahun tinggalkan zmn sekolah.. hahah

    jom tambah ilmu sikit..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

    ReplyDelete
  17. jom check.. hehe
    *dah lepas spm lorh :P

    ReplyDelete
  18. hee..smgt ezad..;p

    dl2 xda pon camni kan..mmg kena blk sekolah utk amik result..hee..ira igt dl ira blaja kat teknik melaka, umah kat puchong..ayah ira mmg kena amik cuti sbb nak bw ira blk sekolah kat melaka..hee

    nsb baik result blh tahan n xmenghampakan keluarga..:d

    ReplyDelete
  19. tak derr family amek spm....adik bakal amek spm tahun ni...

    ReplyDelete
  20. hilang dh debaran calon SPM 2011 kan..hope mereka dpt keputusan yg baik :)

    ReplyDelete
  21. nice sharing..teringat dulu masa amek result spm. nanges sebab tak capai target. tu la banyak main~

    ReplyDelete
  22. erk,x straight pon..uhuhu ♥

    ReplyDelete
  23. heeeee
    sy amik spm 2005
    gagaga
    semangat kot
    hehhehee

    tahniah buat adik2 semuaaa :))

    ReplyDelete
  24. salam

    emm sis lebih suka ambil result face to face ngan cikgu kt sekolah..

    hihi barulah tcabar adrenalin .

    ReplyDelete
  25. hmmm...ade ke yang pengsan masa dpt tau result spm rini tadi?keh3 XD

    ReplyDelete
  26. Hehe....Ezad amek result SPM dulu macam mana? nervous tak? hehehe

    ReplyDelete
  27. dulu2 zaman DN xde pun sms2 ni.... skrg sume mudah kan

    ReplyDelete
  28. alhamdllah adik shida 4A 4B :)

    ReplyDelete
  29. Yang tunggu result tue mesti berdebar-debar huhuhu

    ReplyDelete
  30. Nervous! Nervous! hekhek, sama lar.Amik spm2007 jua~ :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com