Thursday, 22 March 2012

Film Review : The Hunger Games

> What's Up Guys...

Haa...amacam Teaser | The Hunger Games pagi tadi ? Kali ni review movie seperti yang dijanjikan dalam entri pagi tadi :


Sinopsis : Disebabkan pemberontakan yang gagal oleh daerah Panem, cabutan nama diadakan untuk memilih salah seorang remaja lelaki dan remaja perempuan yang berusia 12-18 tahun daripada setiap 12 District untuk mengambil bahagian dalam Hunger Games, di mana setiap peserta kena bersaing dan bertempur sehingga hanya seorang saja yang tinggal. Pemenang akan menerima kehormatan, hadiah dan bekalan makanan yang mencukupi dan tidak perlu bimbang lagi mengenai bekalan makanan.

The Hunger Games adalah satu peringatan tahunan kepada 12 District pihak berkuasa yang datang ke Capitol dan hukuman bagi pemberontakan mereka lebih 70 tahun yang lalu di mana District 13 kononnya telah dimusnahkan.


Di District 12, Katniss Everdeen yang berusia 16 tahun tinggal bersama ibunya dan adiknya Primrose "Prim". Setiap tahun dan sejak berusia 12 tahun lagi, nama Katniss telah diletakkan di dalam balang cabutan lebih daripada sekali. Dalam pemilihan untuk The Hunger Games kali ke-74, adiknya Primrose terpilih untuk mewakili District 12 dan Katniss secara sukarela bersedia menggantikan tempat adiknya dan calon remaja lelaki daripada District 12 adalah Peeta Mellark, dan dia sebenarnya da lama jatuh cinta dengan Katniss Everdeen. Kesemua 24 perserta daripada 12 District haruslah memberikan persembahan yang terbaik untuk membolehkan menerima bekalan makanan dan bantuan daripada penaja.

HAPPY HUNGER GAMES !



Haa, kenapa filem The Hunger Games ni perlu ditonton :

  • Filem bergenre aksi-drama dan sci-fi
  • The Hunger Games adalah adaptasi daripada sebuah novel karya Suzanne Collins
  • Plot cerita yang agak perlahan pada mulanya, tetapi pada pertengahan sehingga akhir memang penuh dengan kejutan dan pastinya akan buat korang nak tengok sampai ke akhir
  • Pada realitinya, Hunger Games ni agak kejam kerana setiap peserta kena survive di dalam hutan dan bersaing antara satu sama lain dengan apa cara sekali pun dan hanya seorang yang akan tinggal
  • 13 peserta terbunuh pada 8 jam pertama Hunger Games
  • Ada satu scene 3D di dalam hutan yang pasti akan buat korang terkejut sebab sound effect nya yang memang WOW ! 
  • Penuh dengan aksi dan drama
  • 2 peserta terakhir, Katniss Everdeen dan Peeta Mellark daripada District 12. Siapakah di antara mereka yang akan memenangi The Hunger Games kali ke-74 ? 

Rating : 8/10 (Walaupun durasi movie ni hampir 142 minit, tetapi seminit pun tak terlepas menontonnya)

Thanks Nuffnang for the Premier Screening : The Hunger Games

P.S - Tak sabar nak tunggu movie Battleship di panggung April nanti ! 
Kalau dapat Premier Screening lagi terbaik la...hee (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : The Hunger Games

101 comments:

  1. ERRR.. sis kurg minit genre cite mcm ni.. hehehehe

    ReplyDelete
  2. @Muhammad Saiazuan Norhalik : haha..tu la..untung la kan...LOL..

    > yup...mcm battle royale...siapa yg terakhir..dia la pemenang...:D

    ReplyDelete
  3. @QueeN TerataI : hee...tak semua minat genre2 filem mcm ni kan sis...heee~

    ReplyDelete
  4. waaaaaaaahh wahh wahhh (mood jeles)

    ReplyDelete
  5. wahhhh.. ok nk g tgk la gnie..

    ReplyDelete
  6. sabtu lepas masa tengok 7 petala cinta, ada iklan cite ni. mmg best la nampak gayanya. nak tengokk

    ReplyDelete
  7. waahh ! sayang betul nuffnang dekat kau.


    ciss ! adik angkat eh ?

    ReplyDelete
  8. @Shaherah : rasanya da mula ditayangkan hari ni..tak tahu la semua tempat atau tak...heee~

    ReplyDelete
  9. @Lya Colours : trailer filem ni mmg best..lagi buat kita curious apa yg sebenarnya berlaku dalam Hunger Games tu..mmg patut tengok...:D

    ReplyDelete
  10. @semutsengal : haha...sayang...entah...aqq tak tahu...haa..

    > adik angkat? tak paham...haha~

    ReplyDelete
  11. aku tak pernah dapat pun benda benda macam ni dari nuffnang.

    macam mana nak dapat ye?

    kat kelantan ni tak ada pawagam.
    sedut movie dari membe je.
    hehhe

    ReplyDelete
  12. tak suke citer ala2 ganas cenggini...
    iqa kan ladies sejati..hahaha =p

    ReplyDelete
  13. huhu sis pun tk pernah dapat dr nuffnang .wuu

    macam mdebarkan ajeee huhu

    ReplyDelete
  14. wuyooo.. nuffnag baggiii

    eh..citerr ni!

    ReplyDelete
  15. tak sabar nak tgk. nak movie marathon la sabtu ni. klau adaptasi dari novel mmg terbaek la kan.

    aku kalau lepak kino tu baca novel genre cenggini la keje aku. hehe

    battleship.april. uhhh..tak sabarrrrr..

    ReplyDelete
  16. @Syazwan Che Deraman : join kat nuffnang...kena alert la..selalu jugak nuffnang buat contest bagi free pass ni...:D

    ReplyDelete
  17. @EyqaLuvender : haha...ganas ke..heroin yg berlakon filem ni ayu je..relaks je..haha~

    ReplyDelete
  18. @Hanie Dew : haa..marathon..jgn tak marathon..hee...

    > oh..selalu lepak kino ye..aq selalu jalan2 je dlm tu...haha...

    > battleship..serius tak sabar ni...haha~

    ReplyDelete
  19. @CikAnyss' :O : hee...bukannya selalu dpt tgk wayang free ni...hee~

    ReplyDelete
  20. @Wadi AR : hee..sy pun dpt free ni ha...heee~

    ReplyDelete
  21. @sis92 : hee..ni pun baru kali kedua dpt dari nuffnang pass free ni..hee~

    > hee..nak tahu jalan ceritanya..kena tgk la..:D

    ReplyDelete
  22. waaa!!! nak sangat tengok cite ni. ezad bg review yg best lagi lh teruja nk tengok. sedih xdapat tiket dr nuff cite ni. sobsob... kena keluar ringgit lh nampaknye.

    ReplyDelete
  23. @deqnoor : cerita ni mmg kena tengok...hee...nuffnang pin bagi 40 pair je..yg komen beratus2 tu...

    ReplyDelete
  24. @^^eKaTiKaH^^ : haa..nak tahu best ke tak, kena tgk sendiri la...hee~

    ReplyDelete
  25. tggu pcl di panggung...nak ajak sapa ea...mamadiana tak suka ganaz2...

    ReplyDelete
  26. @[PCL] : takde la ganas sgt cerita ni PCL...hee~

    ReplyDelete
  27. nak tengok citer ni! macam best jeh ezad review. :P

    ReplyDelete
  28. dh lama x tgk wayang
    xtaw citer terbaru pun
    hehe

    ReplyDelete
  29. @syAzAnA : nak lebih feeling...kena tengok kat wayang la syaz...hee~

    ReplyDelete
  30. @Lea Isnawi : hee...agak2 berapa lama da tu lea..? hee~

    ReplyDelete
  31. okey nampak mcm best gile.. hee nanti nak pegi tengok gak!

    ReplyDelete
  32. untung lah tengok muvi free kn. ayoyoyo..xjeles kot sbb xmnt muvi.hihi

    ReplyDelete
  33. @faridah nazurah : haa...apa lagi..terjah la pawagam yg berdekatan..hee~

    ReplyDelete
  34. mcm battle royale.. versi english pa.. hehe.. nanti donlod jew la :D

    ReplyDelete
  35. @aRa ❤ aFiq™ : kalau download..feeling dia lain la ara...hee~

    ReplyDelete
  36. wahhh ko memang anak emas laaa bro!kehkehkehh XD

    ReplyDelete
  37. @Mr.Clive : takde maknanya anak emas la bro...heee~

    ReplyDelete
  38. untung la ezad...tiket satu lagi nk bawa sape?? hehee ^_^

    ReplyDelete
  39. @shida'R : hee...kenapa shida..? da lepas pun...heee~

    ReplyDelete
  40. kalau taksilap..movie dia pun nak kuar kan?

    ReplyDelete
  41. hahaahahaha..aku baru buat research..aku ingatkan game..rupanya movie..siot jer..

    ReplyDelete
  42. bih kurang death race gak citer ni

    ReplyDelete
  43. Penjang citernya.... Kalau nak tengok kena tunggu weekend....

    ReplyDelete
  44. nak p tengok gak..ada sesiapa tak yg nak ajak dkna p tengok wayang ;p

    ReplyDelete
  45. kino ibarat tmpt lepak wajib aku kalau gi klcc sementara tgu husband aku dtg jemput. tu pun kalau tak lepak ngan Jue.

    ReplyDelete
  46. assalamualaikum ezad....mcm best je sinopsis cite ni...:)

    ReplyDelete
  47. bolela tengok pas ni..hihi...langkah berjaga2

    ReplyDelete
  48. macam best je citer ni...

    ReplyDelete
  49. thanks for info...mesti tonton filem nie

    ReplyDelete
  50. ko dah tngok baru komen bgi tau aku ok ke tak cter nie erkk.. hehehe

    ReplyDelete
  51. ezad, ade x link tok download??hahaha

    ReplyDelete
  52. kurag minat genre cerita macam ni~

    ReplyDelete
  53. menarik ni.. bunuh2 org lain utk dptkan mknan..suka genre mcm ni ^^

    ReplyDelete
  54. @Boni JLL3 : hee..ko baca pagi2..tu yg blur2 je kan..hee..

    > movie ni best kot..:D

    ReplyDelete
  55. @msredcheesecake : movie ni lebih 2 jam..tapi tak terasa pun ila tengok..hee~

    ReplyDelete
  56. @Hanie Dew : haha..aq da lama kot tak jejak kino ni..hee~

    ReplyDelete
  57. pehh
    ramai gile owg komeng2 entri ni
    hehehehe

    x sbr den nak nengok pilem ni :D

    ReplyDelete
  58. mcm seronok..
    hope ada masa nak tgok cter nie..SUATU HARI.haha ;p

    ReplyDelete
  59. @maszull : waalaikumussalam mama...hee..mmg best pun..:D

    ReplyDelete
  60. @MaYa MustWany : kena tengok la mas..baru tahu..hee~

    ReplyDelete
  61. @cik Kartun : hee...aq da tengok sehari awal daripada tarikh tayang movie ni..sbb tu aq review...hee~

    ReplyDelete
  62. @cinta siswi : haha...seminggu lagi ada la tu...haha~

    ReplyDelete
  63. @aimie amalina : hee..tu la mimi..tak sangka ramai yg komen..hee..

    > hee..apa lagi..terjah la pawagam yg berdekatan...hee~

    ReplyDelete
  64. @biela bell : bukan mcm da..mmg seronok...hee...HAHA~

    ReplyDelete
  65. ok...da tgk movie ni..mm...bosan! adehhh >_<

    ReplyDelete
  66. hahahahahaha..tu la..aku ingatkan game..hahahaha..

    ReplyDelete
  67. @Mr.Clive : aihh..pelik jugak ni..bosan...aq rasa mcm nak tgk lagi sekali movie ni..heee~

    ReplyDelete
  68. @Boni JLL3 : hee..jauh benar game dgn movie tu..hee~

    ReplyDelete
  69. waaahhhh...mcm smart jek cite nih..:) nak tgok ah nty..:)

    ReplyDelete
  70. mcm penah je ada cite mcm ni dlu2 kan?

    ReplyDelete
  71. ezaddddddddddd

    amboi.. kemain excited pnggil name orang kan.. haha.. ezad cter ni memang awesome.. dh pergi tengok tadi.. nasib ezad cakap first2 mmg boring.. so sabar tunggu.. then mmg x nk bebual ngan sesape.. nk fokus..

    cter nyer mmg best.. sila pergi tgk.. mmg best.. td shera tgk.. bukan mlayu je tgk./. cina india.. semua tgk.. wah.. mmg best la.. smpai skrg rase lg ke best an cter ni.. hehe..

    ReplyDelete
  72. best keh cite nehhh?
    malangnyeeee takdeeee mood bile tgk pekataan game tuhhh.
    zzzzzz.

    ReplyDelete
  73. alooo bro.apa mcm sabtu?best?hehe

    ReplyDelete
  74. hee..xjak ira pn..wuuu..merajuk..haha ;p

    dah lm x tgk wyg..bzz bzz ..haha ;p

    pss : nah pelekat 1!haha

    ReplyDelete
  75. @emy|farid : ada ke..? tak perasan la pulak...hee~

    ReplyDelete
  76. @Shaherah : haa..best kan...rasa mcm tak puas tgk sekali je..hee~

    ReplyDelete
  77. @Mr.Clive : sabtu..biasa2 je bro..hari aq malas nak online..HAHA~

    ReplyDelete
  78. @Juliet_iRa~" : hee..ira bz..mcm mana nak ajak...hee...

    > nak pelekat betul2...haha~

    ReplyDelete
  79. sy nak tgok the devil inside..hehe

    ReplyDelete
  80. @Akue Achik : the devil inside serius tak best...hee~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com