Monday, 12 March 2012

Salah Faham Rupanya

> What's Up Guys...

Haa...weekend da habis...minggu baru, hari baru...hujung minggu memang habiskan masa untuk berehat saja kat rumah...sambil berehat tu, boleh la mencari idea untuk menaip entri baru...haa, baru aku teringat...minggu lepas ada satu kejadian yang berlaku dan memang tak boleh aku nak lupakan sampai sekarang ni...bila teringat balik...serius kelakar...!! HAHA...

#Ada cerita di sebalik gambar ni...


<< Rewind

> 7 Mac 2012, 9.39 p.m

"Never feared for anything...never shamed but never free
A light that healed ....♪ "

***So Far Away ringtone***


Me : Aihh...kenapa Ucu tetiba call aku ni ? Huuhh, angkat saja la...Haa, hello...
Ucu : Hello ezad...ucu nak mintak tolong sikit ni...
Me : Nak mintak tolong apa Ucu ?
Ucu : Haa, nak minta tolong Ezad booking kan hotel kat Gold Coast...haa, kejap lagi datang rumah Ucu...
Me : Ok...

Gold Coast, Australia

"Wahhh...biar betul nak pergi Gold Coast Australia ke Ucu ni...haa, boleh la nak kirim untuk belikan souvenir ke...macam keychain ke...t-shirt ke...OK juga tu...huhu"


5 minit kemudian...

Me : Berapa hari Ucu pergi Gold Coast tu ? Betul ke nak pergi Australia ni...? Kalau betul la, nak kirim  patung beruang koala ni...da lama teringin nak pergi sana ni...
Ucu : Haa...bila masa Ucu nak pergi Gold Coast Australia...Ucu nak bercuti kat Gold Coast Morib la...
Me : Haa....blurr...
Ucu : Ezad ingatkan Gold Coast Australia ke...?
Me : Ye la...Gold Goast Morib rupanya...cehhh, rasa tertipu...HAHA...
Ucu : HAHA...



HAHA...tergamam, terkesima...blurrr...salah faham punya pasal la ni...cehh...serius, memang aku kena gelak saja malam tu...sepupu aku pun dok gelakkan aku jugak pasal tu...aku pun baru tahu kat Morib pun ada Gold Coast ye...ingatkan kat Australia saja ada...adehh...

NOTA SKYTECH :

Huuhh, salah faham rupanya...tapi aku paling suka bahagian ending...salah faham berakhir dengan happy ending...memang la happy ending sebab...aku kena gelak...HAHA...

P.S - Australia...maybe someday in the future...who knows...COMING SOON...
Happy Monday guys...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Salah Faham Rupanya

57 comments:

  1. Haha yang ucu ekau tu pung cakap xbagi habis. Kan dah misunderstood. Haha

    ReplyDelete
  2. pergi amik matapelajaran pengajian am balik ...hehehhee

    ReplyDelete
  3. errr... kat morib ade gold coast rupenye.... baru tahu gak. haha... :D

    ReplyDelete
  4. haha.. nasib baik tak book lagi.. haha.. macam2 :)

    ReplyDelete
  5. haha lain kali explain biar terangggg

    ReplyDelete
  6. kita yg dekat ni pon blm penah ke sana..huhu, habiskan kat Malaysia dulu baru melawat negara orang..ye dak ?

    ReplyDelete
  7. Klu ketepikan skejap 'salah faham' pasti tertarik dgn keindahan pantai berbatu dlm gambar pertama tu.

    ReplyDelete
  8. hahaha kalau aku pun akn slh fhm weh!!
    ingatkan td related ngan pantai haha

    ReplyDelete
  9. assalamulaikum ezad...nasib baik x book lagikan kalau x kes naya je...tu la lain kali kena pastikan betul2 tau...:)

    ReplyDelete
  10. hahaha.. salah faham punya pasal.. naseb baik x terbooking d australia.. aha

    ReplyDelete
  11. haha. ala GS morib pun jadilah kan.. hehe..

    ReplyDelete
  12. hehe salah faham ye ezad, smgt nk pegi australia la tu :P

    ReplyDelete
  13. hahahahaha oooo kat morib pun ad gold coast jgk eh???

    baru tau :))

    ReplyDelete
  14. hahaha boleh jadi juga lah kan.
    maka nya kena tanya betul2 :p


    ok.xpe.haha

    ReplyDelete
  15. baru tau kat morib ada gold coast,haha

    ReplyDelete
  16. nti klu dah betul nk pegi gold coast aussie tu jgn lupe bawak daku skali. tak kesah la kau ke ucu kau yang pegi, aku nak hikut!!!

    ReplyDelete
  17. huhu ko memang tak tau ek kat morib ada gold coast? huhu

    ReplyDelete
  18. hahahaha..tak lama lagi adalah tu rezeki gi gold coast aussie.adoiyai

    ReplyDelete
  19. hahahahaa
    atoyai ezad
    lawok plak
    tapi seyes kalo sy kat tempat kamu
    kompem pk aussie gak
    hehehe

    xpe2...:)

    heee
    lame x dtg sini
    rindu2
    hahahaha

    ReplyDelete
  20. ucu takde duit banyak la nak g gold coast kat austraulia...morib je mampu...hehehe

    ReplyDelete
  21. @aReLaN : Insyaallah..mungkin satu hari nanti kot...hee~

    ReplyDelete
  22. @aimie amalina : haha...tu la kan mimi..kalau mimi kat tempat ezad pun mesti fikir benda yg sama kan..hee~

    > rindu2...ke..? hee~

    ReplyDelete
  23. @EyqaLuvender : haha...Malaysia pun ada Gold Coast tau..ingat Australia je ke ada Gold Coast...heee~

    ReplyDelete
  24. hahah mana tau bro nanti betul2 kat gold coast tu...hehe xpe xpe...skrng morib,nanti p la sana betol2...haha

    ReplyDelete
  25. @Mr.Clive : hee...harap2 impian nak g sana tu nanti akan tertunai la..hee~

    ReplyDelete
  26. I nak travel satu Msia dulu...baru ke luar negara...hehe....

    ReplyDelete
  27. @Azham Vosovic : Malaysia ni pun tak habis jelajah lagi ni...hee~

    ReplyDelete
  28. naseb baik x pgi australia lagi../.hehe

    ReplyDelete
  29. @Cikgu Ma : hee..nasib baik la sy tak booking lagi masa tu..hee~

    ReplyDelete
  30. kahkahkah. ada ek kat morib? baru tahuuuu

    ReplyDelete
  31. kakaka....tapi betul kancil pun baru tahu...hehehe...ada kes nak kenakan orang kalau macam nie..

    ReplyDelete
  32. Saya nk g gold coast aus.... Nak pegi theme park dia.... Dream on...hhee

    ReplyDelete
  33. Hahaa, tak pasal2 silap pulak ek. Nasib baik Ezad tanya dulu, tak booking awal2 en. Diana pun teringin nak pegi Autralia tu :D tapi tak mampu lagi T__T

    ReplyDelete
  34. kehkehkeh.. klu ko nak g gold Coast Australia jgn lupa ajak aku tau! :p

    ReplyDelete
  35. keh keh keh....hang haddooo kan hhahah

    ReplyDelete
  36. Muahahaha. Kesian. Kalau saya pun memang kena bahan juga la kot

    ReplyDelete
  37. GOLD COST MORIB JE LA NOB..EHEE...kesian dia...jgn bersedih yer..isyaALLah dapat pegi nty...


    "Kenapa akak pakai niqab?".

    ReplyDelete
  38. datang singgah ke blog kamu...

    ReplyDelete
  39. hahaa..morib pon ada da..;p

    tp ira pon xpnh g..hee

    tp tau laa..xmcm ezad..kehkeh

    xpe pasni dah tau kan..:D

    ReplyDelete
  40. kalau shida pn akan gelak hehee...opss :x

    ReplyDelete
  41. @syAzAnA : HAHA..ekau pun baru tahu ye..samo la kita...haha~

    ReplyDelete
  42. @Kancil 8349 : hee..sy yg duduk sini pun baru tahu..hee~

    ReplyDelete
  43. @msredcheesecake : tu la msred..teringin nak g sana ni..:D

    ReplyDelete
  44. @Dianaa : tu la..nasib baik tak booking apa2 lagi..hee~

    > sama la kita..tak mampu lagi nak ke sana..:D

    ReplyDelete
  45. @Bobo: haha..tahu takpe bobo..jauh tu..hee~

    ReplyDelete
  46. @cik Kartun : haha...boleh je..aq cuma ajak je..tapi kos tanggung sendiri..hee~

    ReplyDelete
  47. @Zahirah Dzulkifli : haha..tahu takpe kan..salah paham..HAHA~

    ReplyDelete
  48. @El-Janna : haa..tu la kan..kalau tahu kat morib ada gold coast..takde la terfikir australia kan..hee~

    ReplyDelete
  49. @Juliet_iRa~" : hee..lepas ni da tahu..takde la kena gelak lagi..hee~

    ReplyDelete
  50. @shida'R : amboi..bukan main lagi ye..hee~

    ReplyDelete
  51. huiihh..hotel gold coast morib yang palm resort tu ke. mahal kowtt...

    aku pun teringain nak pegi australia. kawan aku cakap panas kat ausie lagi bahang banding kat mesia. tp view cantek kan.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com