Monday, 26 March 2012

We Are The Fallen

> What's Up Guys...

"What ? It is Monday already...I thought today still Sunday...#LOL...HAHA..."

Haa...cuti sudah habis bro...sentap hati mak nak ! Ahh, jangan nak sentap sangat la kan...HAHA...nak tak nak memang kena terima juga la hakikat kan yang hari ni adalah hari Isnin...cuti hari minggu macam tak rasa saja...Unbelieveable ! Believe it ! HAHA...

#We Are The Fallen

Haa...siapa pernah dengar nama We Are The Fallen ? Tak pernah dengar ? Serius ni memang takde kena mengena langsung dengan filem Transformers : Revenge Of The Fallen...#LOL...peminat Evanescence ada tak ? Sebab ada yang kata band We Are The Fallen ni adalah klon Evanescene ?? 

" WHAT ?! CLONE ! "


Mesti ada yang perasan, tu pun kalau betul peminat Evanescence la, "Fallen" adalah tajuk album pertama band Evanescence...dan tiga bekas ahli band Evanescence yang lama menganggotai band ni iaitu Rocky Gray (drum), John LeCompt (rythm guitar) dan Ben Moody (lead guitar)...Carly Smithson, pemenang tempat ke-6 American Idol musim ke-7 sebagai vokalis dan Marty O'Brien (bass)...vokalis band ni pun macam ada persamaan dengan Amy Lee (vokalis Evanescence)...


"WE ARE THE FALLEN...NOT EVANESCENCE"

Tapi yang buat aku hairan la kan...kenapa bila buat konsert live saja...mesti band ni akan buat performance dengan nyanyikan lagu Evanescence seperti "Bring Me To Life", "My Immortal" dan beberapa lagu yang agak popular dari Evanescence...takkan la oleh sebab Ben Moody yang pernah tulis lagu tu untuk band Evanescence tu dulu...dia boleh guna saja la lagu tu...haa, kalau tak nak kena cop klon...cuba la bawakan kelainan sikit...kan...? hee...


NOTA SKYTECH :

Haa...ataupun mungkinkah ia hanya kebetulan saja tapi single pertama band ni yang bertajuk Bury Me Alive ni, kalau korang perasan la...suara vokalis band ni serius sama macam suara Amy Lee pada permulaan lagu ni...first time aku dengar lagu ni, aku ingatkan Evanescence punya lagu...rupanya tak...HAHA...it's time for Melody Monday...#LOL...


P.S - Da lama tak buat entri Melody Monday...kenapa aku macam pernah 
termimpi taip entri ni sebelum ni ye...? HAHA...biarkan la...

Happy weekdays guys...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri We Are The Fallen

68 comments:

  1. I thought today still Saturday lorrr.. up sikit.. hehe..

    ReplyDelete
  2. oo tak sama eh dgn evanescence eh
    hehe. btw, suka sgt evanescence bring me to life. best !

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum ezad...wah mimpi yer mcm x caya ke dah hari isnin hari ni....:)

    ReplyDelete
  4. haa,part mula2 lagu bury me alive sejibik macam suara amy lee.

    papepun evanescene mmg best woooo!

    ReplyDelete
  5. bring me to life n my immortal suka sgt..vdeo clip pun best..gempak

    ReplyDelete
  6. @madammondoq : hee...kalau la hari ni Sabtu lagi best kan madam...hee~

    ReplyDelete
  7. @Lya Colours : nampak sama kan...? hee~

    > evanescence tetap best...(^^,)

    ReplyDelete
  8. @maszull : waalaikumussalam mama...tu la mama..macam tak percaya je da isnin ni...hee~

    ReplyDelete
  9. @si robot comel : serius...mmg sebijik kan yg part mula2 tu...:D

    ReplyDelete
  10. @Lea Isnawi : westlife pun best apa...dulu2 time2 sekolah mmg layan je lagu2 dorang....hee~

    ReplyDelete
  11. @msredcheesecake : heee...sy pun baru je jumpa "KLON" ni msred...evanescence da lama da kenal..hee~

    ReplyDelete
  12. @MaYa MustWany : hee...betul2...tapi "bring me to life" la paling best...:D

    ReplyDelete
  13. pernah bmimpi tu nama nyer dejavu kannn?? :))

    ReplyDelete
  14. tak tahulah pulak kewujudan bang ni..akak kurang minat lagu ingeris

    ReplyDelete
  15. amy lee lagi best aku rasa.. lagu ni sucks.. huhu *pada aku la..

    ReplyDelete
  16. @Muhammad Saiazuan Norhalik : haha..jgn salah paham...amy lee ttp dgn evanescence...

    > serius...mmg nampak sgt band ni nak jadi evanescence kan...HAHA...

    ReplyDelete
  17. kita takut lah dgn imej mereka ni...wuu :{

    ReplyDelete
  18. @sis92 : hee..takut..kenapa sis ? nampak ganas sgt ke..? hee~

    ReplyDelete
  19. ni mesti Ben Moody masih emo ngan Amy! zzz

    evanescene dan Amy Lee tetap dihatikuuuu!hahaha XD <3

    ReplyDelete
  20. dh dieorng minat sngt..sbb tu nk jd same mcm kumpulan yg dh fofular tu..ihik

    ReplyDelete
  21. @Mr.Clive : HAHA...tu la pasal..mcm nak balas dendam je...kah3~

    > amy lee dan evanescence tetap terbaik woo..:D

    ReplyDelete
  22. @O CIKTEDDY : ahli asal band tu ada dalam band ni...tu yg pengaruh kuat tu..hee~

    ReplyDelete
  23. kalo x baca smpi habis entri ni meeti ingat yg ni psl evanescene..

    hmm..konsep diorg sama..tu yg nmpk mcm klon kot..agaknya la..xpandaisgt nak komen lebih2..

    ReplyDelete
  24. @ShahzCudin : hee..kat luar mmg org ramai bandingkan band ni dgn evanescence..ada yg suka dan ada yg tak suka dgn band ni...sbb mmg nampak mcm klon evanescence kan..hee~

    ReplyDelete
  25. melody monday..best jugak..eh sy minat evanescence tp x kenal pn band ni hehe..dr ari tu ezad dok sebut evanescence smpi org terdonlod semua lagu2 dia haha...kembalikan nostalgia ^^

    ReplyDelete
  26. bleh tahan gak lagu dia...melodic gothic...suara dia ad iras nightwish...

    ReplyDelete
  27. @Eera Shera : takde la monday blues kan...hee...evanescence mmg ramai yg kenal..band ni pun baru lagi...hujung 2010 kot baru tubuh..tak silap la...

    > hee..sampai mcm tu sekali ye...hee..:D

    ReplyDelete
  28. @faiz fakhirin : konsep dorang mungkin gothic mcm tu kot...hee...

    ReplyDelete
  29. first time dengar pasal we are the fallen ni.hahaha

    ReplyDelete
  30. ehh ! besttlah.. bolat replay.. ekekeke

    ReplyDelete
  31. kenal evanescence ni, dlu lagu die ade satu tu best :)

    ReplyDelete
  32. @aReLaN : aq pun baru je lagi dgr nama band ni bulan ni..HAHA~

    ReplyDelete
  33. @CekbOlat-bOlat : hee..lagu dorang dalam album first ada beberapa laju je yg best...tak semua...hee~

    ReplyDelete
  34. @Bobo: tapi ni bukan evanescence...hee...cuma bekas ahli evanescence je join band ni skrg..hee~

    ReplyDelete
  35. aku tak kenal pun sape band nih. evanescence aku tau la.. haha koodok bawah tempurung sungguh!

    ReplyDelete
  36. @faridah nazurah : hee..den pun baru je tahu band ni wujud...haha~

    ReplyDelete
  37. tak kenalllllllllll.. tak kenalllllllll.. haha

    ReplyDelete
  38. @yad'z : HAHA..sy pun kebetulan je jumpa info band ni...haha~

    ReplyDelete
  39. aku pun memang minat dengan evanescence.. aku minat dengan band ni.tapi sayangnya da berpecah.. tapi kalau tak silap aku, evanescence ada lagu baru tau.penyanyi amy lee tu..

    ReplyDelete
  40. @Boni JLL3 : Evanescence masih ada...tak berpecah...dan hanya tinggal Amy Lee je ahli asal band Evanescence...skrg ni semua org baru...Evanescence da keluarkan album baru hujung tahun 2011...:D

    > band We Are The Fallen ni ditubuhkan lepas 3 ahli band Evanescence yg lama Ben Moody, John LeCompt dan Rocky Gray keluar dari band Evanescence...yg dalam entri aq tu bukan Evanescence...hee...

    > Evanescence tetap dgn vokalis Amy Lee dari tahun 1995 sampai sekarang ni...dan vokalis band We Are The Fallen ni mmg mempunyai wajah seiras mcm Amy Lee kan..ramai yg keliru...hee...

    ReplyDelete
  41. hahaha..panjang lebar.. aku tau yang kat entri ko ni band the fallen. vokalis dia lain. suara dia tang mula2 je seakan2, tp time high note, dia tak sesedap amy lee.. ko tau tak apa tajuk lagi baru evanescence? aku rindu la suara amy lee tu

    ReplyDelete
  42. @Boni JLL3 : HAHA...panjang lebar aq komen kan..? mula2 je sama...lepas tu da lain da...tapi high note mmg tak dpt lawan amy lee la kan...hee...

    New Album : Evanescence (2011)

    1.What You Want - 1st single
    2.Made of Stone
    3.The Change
    4.My Heart Is Broken - 2nd single
    5.The Other Side
    6.Erase This
    7.Lost in Paradise
    8.Sick
    9.End of the Dream
    10.Oceans
    11.Never Go Back
    12.Swimming Home

    ReplyDelete
  43. @Santri T.P.I.N.I : hee...sy pun minat MCR...pernah tgk konsert dorang kat sini Disember 2007 dulu..hee~

    ReplyDelete
  44. @Cikgu Ma : tajuk dia agak tu sikit kan...huhu

    ReplyDelete
  45. tak kenal siapa band ni!! T__T

    ReplyDelete
  46. baru je dengar pasal band ni..
    tapi macam sama evenasence je

    ReplyDelete
  47. izz layan lagu jiwang 90 an je ezad...hahaha

    ReplyDelete
  48. seriously? mcm evanescence okay haha
    .xpenah dgr lagu dorang lagi..nnt la bila2! ^^

    ReplyDelete
  49. serius mula2 ingat kan evanescence. kalau tak baca entri ni memang tak perasan yang dorang bukan evanescence~

    ReplyDelete
  50. mula2 je ada iras2 suara macam amy lee...sikit je!! haha...

    ReplyDelete
  51. @Fid"s : nampak mcm lebih kurang je kan..

    ReplyDelete
  52. @Izz Faizah : dulu2 layan la..skrg kurang sikit...HAHA~

    ReplyDelete
  53. @adwafarahin : ramai yg ingat ni evanescence kan..HAHA~

    ReplyDelete
  54. @dhiera : tahu takpe..ada iras2 sikit2 kan..hee~

    ReplyDelete
  55. @Aien Not Alien : mula2 je kan..lepas tu tak sama da..haha~

    ReplyDelete
  56. wehh.
    wa tau satu jeh lagu dorg nehh.
    bring me to life.
    haha

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com