Wednesday, 4 April 2012

Bermula Dari Bawah

> What's Up Guys...

Haa, akhirnya Skytech Belog da genap setahun hari ni berada dalam dunia blog ni dan cukup setahun aku berblogging macam yang pernah aku bagitahu dalam entri Welcome Back April hari tu...terima kasih semua rakan blogger yang selama ni sudi singgah, baca dan komen entri kat sini...yang hanya jerit kat shoutbox pun aku sangat hargai...terima kasih Mr Shy ucapkan...hee...

"Setahun berblogging dapat apa ?"

Baru setahun...banyak lagi nak kena explore...masih merangkak lagi ni...teringat masa awal blogging dulu, memang zero knowledge pasal blogging, SEO tu semua...aku pun macam korang jugak...semuanya bermula dari bawah...hee...

Haa, dulu bila dapat walaupun hanya seorang pun follower, da rasa best sangat la...mesti korang pun macam tu kan masa mula buat blog dulu...ala, blog takde yang singgah dan komen entri, semua tu perkara biasa masa dulu...kenangan indah tu...HAHA...#LOL...

Skytech Belog Analytic 4 April 2011 - 4 April 2012
Sumber : Google Analytics

Huuhh, nak cari rentak berblogging dulu memang makan masa jugak la...dua bulan pertama berblogging memang Skytech Belog ni susah nak dapatkan pengunjung...Google Analytics kat atas ni menceritakan segala-galanya...HAHA...bila da masuk bulan Jun macam tu baru la nampak sikit perubahannya sebab waktu awal blogging dulu memang aku suka join segmen...daripada segmen la aku banyak kenal rakan blogger...hee...

Rank Alexa terbaik | 31 Ogos 2011

Huuhh, dulu pernah la dapat merasa kejap ada di ranking MY di bawah 1000...kenangan tu...hee...tapi sekarang ? Haa, memang tak dapat la...da jadi tiga kali ganda dari tu...HAHA...banyak saingan...kan banyak blog yang hebat muncul sekarang ni...trafik blog pun memang semua kencang habis la...heee...

**Nak tahu macam mana boleh dapat nama Skytech tu...boleh KLIK SINI...HAHA...**


Dalam jangka masa setahun berblogging ni, banyak jugak yang aku dapat contohnya macam event invitation dari Nuffnang dan gift daripada blogger...hee...pernah dapat keychain nun jauh dari utara, Perlis dari pemilik blog Firdaus Life, Freaky...haaa, kad raya dari Hira dan Tea Dno pun pernah dapat dulu...dan semuanya aku masih simpan lagi dengan baik...hee...


Duit Nuffnang ? Buat masa ni aku belum lagi pernah cashout lagi Nuffnang tu...rasanya macam nak cashout hari ni sebab da cukup setahun kan ? Tapi rasanya macam nak kumpul lagi saja biar nampak banyak sikit...hee...harap tahun ni akan cuba dapatkan lebih banyak...sambil menyelam minum air...hee...#LOL...

NOTA SKYTECH :

"Akhir sekali, terima kasih semua rakan blogger yang support Skytech Belog selama ni...nak listkan nama seorang demi seorang tak mampu...cuma ini saja yang mampu aku ucapkan..."

"TERIMA KASIH SEMUA !!"


P. S - Haa, terasa macam baru semalam saja buat blog...hee...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Bermula Dari Bawah

118 comments:

  1. assalamualaikum ezad...wah!!! dah setahun tahniah2 yer ....semoga akan sentiasa berblogging selalu...:)

    ReplyDelete
  2. tahniah... selamat berblogging lg yer... hehehehe

    ReplyDelete
  3. sama2 kasih ezad :0

    keep blogging ya..keepin touch :)

    ReplyDelete
  4. happy anniversary :) cewahhh..

    keep on blogging k :D

    ReplyDelete
  5. wah..tahniah! bru setahun tp dah nmpk berjaya..huhu

    ReplyDelete
  6. tahniah geng... beb, tak baik simpan lama2.. apa kata pas cash out, kita kuar pi pizza.. ala baru 30 - 40 hengget... :D


    * siyes aku macam tak caya, diluar ang malu2, segan2... api bila dalam blog.. perghhH! ayat tersusun indah.. :D

    ReplyDelete
  7. fuhhh....byk oo dpt hadiah..hehe

    duit nuffnang tu kan....share ngan sy la..amacam?hohoo

    anyway hepi anniversary. kihkih

    ReplyDelete
  8. hehee..wahh nk kmpul duit nuffnang tu mst byk an nnt :)

    tahniah ezadd blog dah sthun :)

    ReplyDelete
  9. Wah wah. Terharu sebentar nama naik dekat dalam entri ni. Muahaha. Nuffnang tu cash out la cepat-cepat. Belanja saya meh. Hahaha.


    P/s: Happy birthday once again, skytech! :D

    ReplyDelete
  10. wahh dah setahun la. bestnya..

    hee dari segmen jugak la den kenal2 dengan ekau. ingat lagi tak? ke nak aku refreshkan? hehe :P

    ReplyDelete
  11. wwaahhhh..mengimbau kenangan lalu nampak. join dunia blogging ni pun byk rintangan nya..chewahh..sebab ekpresi kita dlm bentuk ayat mudah disalahtafsirkan. sebab tu Jue selalu jgk ingatkan ayat tu biar general.

    keep on blogging Mr Shy. tu nickname baru ko.hahahha..

    ReplyDelete
  12. kejap je da setahun... keep on blogging lil bro....n have fun...

    ReplyDelete
  13. @maszull : waalaikumussalam mama...hee...hari ni la setahun..terima kasih mama :D

    ReplyDelete
  14. @[sutera kasih] : hee..akan teruskan blogging selagi termampu..:D

    ReplyDelete
  15. @O CIKTEDDY : masih merangkak lagi ni...hee..btw, thanks..(^^,)

    ReplyDelete
  16. @syahirooAhmad : nanti bila cashout, lambat nak bertambah balik...heee..nanti kalau ada jumpa2 lagi ke kita lepak la..hee~

    > haha...dlm blog ada masa susun ayat...haha~

    ReplyDelete
  17. @Akue Achik : hee..boleh la...daripada takde langsung kan...hee..

    > hee...kongsi duit nuffnang? ada sikit je..tak byk pun...hee..

    > btw thanks ye..:D

    ReplyDelete
  18. @shida'R : kalau byk baru la rasa mcm best sikit...hee..

    > thanks shida...(^^,)

    ReplyDelete
  19. @Zahirah Dzulkifli : eh, nama hira ye...haha...kalau cashout sekarang pun kena tunggu lagi...entah bila nak dpt...haha..

    > thank you..arigatou...hee~

    ReplyDelete
  20. @faridah nazurah : baru setahun..masih newbie lagi...heee~

    > haha..ingat2...ekau nak refresh balik pun takpe..haha~

    ReplyDelete
  21. @Hanie Dew : kenangan kot semua tu...takkan lupa punya...tu la..kdg2 ayat2 dlm entri kita ada yg tak berapa faham..sbb tu aq suka guna ayat mcm skema sikit...haha...

    > haha...of coz la..Mr Shy tu aq sorang je kot dlm blog ni..haha~

    ReplyDelete
  22. @dhiera : setahun dan masih newbie lagi ni..hee..apa2 pun thanks ye dhiera..:D

    ReplyDelete
  23. @msredcheesecake : tu la..mcm baru buat blog je semalam..hee...insyaallah..terima kasih msred..:D

    ReplyDelete
  24. Tingginya BOUNCE RATE..kene turunkan tu baru kita tahu akan kualiti blog kita..walauapapun tahniah dah setahun dah..samalah kita..hehehehehe..

    http://informations-the.blogspot.com

    Kaki Wayang..

    ReplyDelete
  25. selamat ulang tahun..baru stahun yea..sy xsampai stahun xdpt konsisten berblogging ni..cpt pts asa..haishh

    ReplyDelete
  26. @Muhammad Aakif : tu la..purata BOUNCE RATE setahun blog ni agak tinggi...masih belajar lagi cara nak turunkan bounce rate tu..hee..

    > wahh..yeke..sama la kita..btw, thanks..:D

    ReplyDelete
  27. @coklatberapi : kena ambik masa nak cari rentak berblogging...yg penting don;t give up..:D

    > btw, terima kasih ye...:D

    ReplyDelete
  28. happy anniversary.
    hehehe.

    aku tak tahu pasal google analytic tu.

    laaa.kau tak pernah cashout lagi ke?
    dah berapa duit dalam tu...nanti boleh la belanja aku.
    kihkihkih.

    ReplyDelete
  29. Mudah je sebenarnya nak turunkan Bounce Rate tu..hehehehe

    ReplyDelete
  30. wahhh byk jugak pencapaian ezad
    lea dh main blog 5 tahun, tak byk pencapaian, follower pun ciput
    ala maen blog pun saja2

    ReplyDelete
  31. @Kaki Wayang : masih samar2 lagi pasal tu...heee...

    ReplyDelete
  32. wah dah setahun ye,happy birthday blog skytech.:)

    cepatlah cashout duit tu,boleh belanja kita makan,haha

    ReplyDelete
  33. @Lea Isnawi : alhamdulillah...ada la sikit..:D

    > ezad main blog pun saja2 je..hee..masa 1st buat dulu pun buat blog nak isi masa lapang... :D

    ReplyDelete
  34. @Syazwan Che Deraman : thanks bro..hee..

    > aq pun tgk2 mcm tu je google analytics tu...hee..

    > tak pernah lagi cashout...haha...kalau cashout nanti nak naik balik makan masa...haha..ada la sikit...hee...

    ReplyDelete
  35. @si robot comel : wohhoo..terima kasih...wahhh..bila suruh belanja..laju je...haha~

    ReplyDelete
  36. yeah da stahun bblogging.. tahniah.. cashout nanti share2 lew eh :D

    ReplyDelete
  37. mesti bangga bile tgk pencapaian dari dulu sampai sekrg kn?

    ReplyDelete
  38. @aRa ❤ aFiq™ : hee...kejap je da setahun..mcm tak rasa je..hee~

    > share2 ye...(^^,)

    ReplyDelete
  39. @ShahzCudin : blogging ni pun saje2..bila bandingkan dulu dgn skrg ni...seronok tu mmg ada la..:D

    ReplyDelete
  40. happy blogging abg senior :D

    ReplyDelete
  41. dah setahun ek, selamat menyambut hari lahirlah ye..moga lebih rajin menulis heee

    ReplyDelete
  42. maju blog untk negara ! yeahhhh

    terima dh kasih je belum XD

    sesame ezad ! truskn bloggging yeaww

    ReplyDelete
  43. dtg singgah sini.. hehe.. tahniah.. kite pun bulan nie genap 2 tahun berblogging.. tk ingt pula tarikhnya.. gd luck :D

    ReplyDelete
  44. haha .. kumpul banyak2 .. nanti tahun depan baru cashout lagi masyuk :)

    ReplyDelete
  45. camana kita kenal ek...ezad, pakcik lupa la...serius respek lu...tahniah, kasi up lagi trafik. .bersaing cara baik. orait!

    ReplyDelete
  46. @sis92 : hee..abg senior ye...ahakss...(^^,)

    ReplyDelete
  47. @CekbOlat-bOlat : yeahh..maju blog utk negara...hee~ (^^,)

    ReplyDelete
  48. @^^eKaTiKaH^^ : wahhh..2 tahun da blogging..lagi lama...hee~

    ReplyDelete
  49. @Ini Kisah Tia : haha..entah la Tia..nak tunggu sampai tahun depan mcm lama je lagi..haha~

    ReplyDelete
  50. @[PCL] : sy pun tak berapa ingat mcm mana kita kenal ye PCL..heee...

    > bersaing mcm ni la bagus kan...:D

    ReplyDelete
  51. tahniah2..raihan masih bru dlm dunia blog nie.
    raihan slaloo ingtkan diri utk tidak mudah mengalah.hu3.

    ReplyDelete
  52. @nuraihan ab hamid : terima kasih raihan...yup..betul tu..jgn cepat give up ye...mula2 mmg la rasa susah..lama2 nanti ok la kan...:D

    ReplyDelete
  53. happy birthday skytech belog! dlm setahun mcm2 ezad dah dpt ek.. terbaik la..

    sy dah setahun lebih tp blog tu..emm mcm tu aje la haha

    ReplyDelete
  54. @Eera Shera : terima kasih eera bagi pihak skytech belog..hee...

    > alhamdulillah..ada la rezeki dalam berblog ni..:D

    ReplyDelete
  55. kita kenal pon dari segmen apa ntah dulu
    huhuhu

    ReplyDelete
  56. @Ahmad Haziq Azlan : tu la..aq pun tak berapa nak ingat...hee~

    ReplyDelete
  57. slamat hari jadi..
    slamat hari jadi..
    slamat hari jadi skytech blog..
    slamat hari jadi..

    hehehe..tahniah2..
    sian sye tak penah dpt pape dr nuff.. :(

    ReplyDelete
  58. tahniah2..teruskan dunia blog k.chayok3.

    ReplyDelete
  59. @Izz Faizah : wahhh..siap ada lagu birthday tu...hee..

    > nanti ada la rezeki tu daripada nuff...:D

    ReplyDelete
  60. @MaYa MustWany : terima kasih mas...sbb selalu sokong skytech belog ni..:D

    ReplyDelete
  61. Amboii, Mr Shy ea? Hihi! Wah, tak sangka dah setahun umur blog ni ea? Tahniah! Happy birthday Skytech Blog, hihi :D keep on blogging k? ;)

    ReplyDelete
  62. @Dianaa : haha....ada kisah disebalik nama Mr Shy tu diana..kah3...

    > hee..baru setahun...dan masih newbie...ahakss...btw, thanks diana..:D

    ReplyDelete
  63. kenangan berblog x mungkin sama dengan org lain kan..sgt2 berharga,.keep iy up bro

    ReplyDelete
  64. tahniah bro.. hehehe.. teruskan usaha.. aku ni pun dah 2 tahun masih lagi merangkak2 ni..hahaha..

    ReplyDelete
  65. @cik najihah : betul2..kenangan tu la yg kita akan ingat sampai bila2..:D

    ReplyDelete
  66. @Boni JLL3 : thanks bro...kita merangkak slow2 sama2 la ye...hee...

    ReplyDelete
  67. semoga bertambah meriah lagi blog kamu...tahniah daripada Kancil...

    ReplyDelete
  68. bestnya banyak readers blog ezad :)
    tapi semua ni tak dtg camtu je kan, kalau kita tak blogwalking,tinggalkan komen kat blog2 lain? :D

    ReplyDelete
  69. baru setahun tapi skytech blog dah cam dh byk experienxe kan izzat... apa2pun happy 1st anniversary skytech belog.. hope makin success izzat berbelog yer.

    ReplyDelete
  70. Tahniah ezad! teruskan usahaaa! ehehe

    ReplyDelete
  71. sesame sesame.
    haha. tetibe .
    lalala.

    huntung leee dapat habuannn nuffnang,
    wa tak gune nuffnang.
    rase macam nk sesepak lelajuuu nuffnang.
    kekek

    ReplyDelete
  72. happy anniversary for this blog.. ape2 pun tahniah k.. ;)

    ReplyDelete
  73. semoga lebih success dalam berblog di masa akan datang :)

    ReplyDelete
  74. selamat ulang tahun pertama la ni eh??hahaha..majulah blogger untuk negara.banyak faedah dia blogging ni kan.

    ReplyDelete
  75. Congrats bro...awek2 blogger yg ko terminat n minat..ko terlupa nk cerita...hehehehe

    ReplyDelete
  76. salah satu blog yang gempak... good luck..

    ReplyDelete
  77. @lisa : alhamdulillah...ramai jugak yg singgah baca dan komen kat sini...kita pu kena rajin la BW dan komen kat entri blog lain....:D

    ReplyDelete
  78. @misz_eyza : sy pun masih baru lagi dlm dunia blog ni kak...byk lagi nak kena belajar ni..hee...

    > apa2 pun terima kasih kak..:D

    ReplyDelete
  79. @syAzAnA : thank you syaz ! arigatou..hee~

    ReplyDelete
  80. @Zakaria's daughter : hee...apa lagi..guna la nuffnang..haha...:D

    ReplyDelete
  81. @Dalila Diela : insyaallah..selagi terdaya..akan terus berblog..hee~

    ReplyDelete
  82. @aReLaN : yup...baru setahun jagung ni..haha...banyak benda boleh dpt dgn berblogging ni..hee~

    ReplyDelete
  83. @faiz fakhirin : thankz bro...eh, ke situ pulak...haha...

    ReplyDelete
  84. @adam narzuan : still newbie lagi ni...btw, thanks...(^^,)

    ReplyDelete
  85. wa da reject nuffnang time nuffnang melamar :D kahkah

    ReplyDelete
  86. Wahh Selamat Ulang Tahun Skytech Belog! Selamat berblogging & happy slalu kayyh!! n___________nV

    ReplyDelete
  87. hahaha.. tibaa2 aku terbayang ko dengan aku merangkak beriringan macam dua orang bayi..hahaha

    ReplyDelete
  88. tahniah bro... semoga terus sukses!

    ReplyDelete
  89. @Badrina Ibtisam : hee..ada hadiah tak? hee..gurau2 je..thanks ye..:D

    ReplyDelete
  90. @Boni JLL3 : haha...tinggi betul imaginasi ko ye...haha~

    ReplyDelete
  91. Ary plak masih baru lagi nih..
    Jadi minx tunjuk ajar lah^^

    ReplyDelete
  92. selamat ulangtahun skytech belog. semoga makin success dan success dan success lagi... :)

    ReplyDelete
  93. @ary_lee : hee..takpe..slow2..semua pernah lalui semua ni kan...:D

    ReplyDelete
  94. betul tue...mula2 memang payah nak dapat pengunjung untuk ke blog kita hehehe...

    ReplyDelete
  95. ranking alexa blog hackers jatuh mendadak...heheh

    ReplyDelete
  96. @Hackers : hee..sama la kita hackers...jatuh jugak..susah nak naik da...hee~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com