Saturday, 28 April 2012

Film Review : The Avengers

> Whats Up Guys...

Haa...movie terakhir yang review sebelum ni adalah movie Battleship yang memang amat berbaloi untuk ditonton di pawagam lebih daripada sekali sebab aku da tontonnya dua kali...HAHA...dan kali ni akan review movie The Avengers pulak...dapat premier screening tapi baru nak review hari ni...asyik tangguh saja nak buat review movie ni...ok, hari ni aku review movie THE AVENGERS yang sekarang ni memang tengah mengganas di pawagam di Malaysia...Avengers Assemble !

Marvel's The Avengers

Sinopsis : Nick Fury, the director of S.H.I.E.L.D assembles a group of superheroes that includes Iron Man, Thor, Captain America and Hulk to fight a new enemy that is threatening safety of the world...can The Avengers save the world ?

Haa...sebelum baca review...jom layan trailer movie The Avengers ni dulu :

"Avengers...Assemble!"


Kenapa perlu tonton movie The Avengers ni :

  • Filem bergenre aksi dan sci-fi
  • The Avengers adalah sebuah filem yang menggabungkan beberapa watak superhero Marvel's seperti Iron Man, Captain America, Thor dan Hulk
  • Filem ini dibarisi dengan pelakon yang cukup hebat seperti Robert Downey Jr. (Tony Stark / Iron Man), Chris Evans (Steve Rogers / Captain America), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Mark Ruffalo (Dr. Bruce Banner / The Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Black Widow), Jeremy Renner (Clint Barton / Hawkeye)
  • Pernah tertanya tak bagaimana kesemua superhero boleh disatukan dan membentuk The Avengers ?
  • Hebat sangat ke Loki sampai perlu tubuhkan The Avengers untuk menentangnya ?
  • Boleh ke Iron Man, Captain America, Thor dan Hulk bekerjasama dalam satu pasukan sebab semua ada kelebihan masing-masing dan terlalu ego lagi-lagi Iron Man..HAHA..
  • Watak Tony Stark yang membuatkan penonton jadi gila...sebab apa ? Kena tengok la...hee...
Hulk tengah buat agaknya masa ni ?

  • Hulk boleh mengikut arahan ? Hulk buat penonton geli hati sebab...haa, semuanya ada dalam filem ni...
  • Plot cerita yang memang tak membosankan walaupun durasi filem ni hampir 2 jam lebih cuma pada mulanya agak slow sikit tapi keseluruhannya memang terbaik
  • Penuh dengan aksi, humour dan effect CGI yang superb
  • The Avengers ni filem aksi ke filem komedi ? LOL...HAHA...
  • Tunggu sehingga habis dan jangan keluar awal sebab ada satu scene yang perlu korang tengok di akhir movie tu dan mungkin ada sambungan movie The Avengers ni ?

Rating : 9/10 (Memang berbaloi kalau nak tengok lebih dari sekali movie The Avengers ni...one word...SUPERB !)



for the premier screening last Thursday...

P.S - Patut ke aku teruskan ? Haa, kalau sudi tolong 
klik > http://bit.ly/JRqHAz dan VOTE...sehari sekali saje...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : The Avengers

28 comments:

  1. best ke? nak kena tgk ni..hehehehehehehehe :P

    ReplyDelete
  2. @Muhammad Saiazuan Norhalik : jom tengok The Avengers buat kali kedua nak tak zuan...HAHA~

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah.. Mlm ni nk prgi tgk! Rmai org kta best! Yezzaaa! Jom tgk apa yg best sgt nyaa!

    ReplyDelete
  4. hahaha kalini sapa plak nak bagi free pass?

    ReplyDelete
  5. @Sis AI : nanti da tengok...baru tahu best ke tak best..:D

    ReplyDelete
  6. hehe esok baru la nak pergi tengok dgn yg tersayang :P

    ReplyDelete
  7. huhu entah bila lah dpt tengoknya
    nak kuar rumah pom malas haha

    ReplyDelete
  8. @faridah nazurah : hee...tengok sampai habis ok...hee :D

    ReplyDelete
  9. @sis92 : haha...tu tak dapat nak bantu apa2 la...ahaksss~

    ReplyDelete
  10. igt betul2 cite aksi.. mcm ade lawak je

    ReplyDelete
  11. @Eera Shera : hee..tapi layan je..takde la serius je kan..:D

    ReplyDelete
  12. mcm best sbb digabungkan hero2x kan, hehe, mungkinlah hehe

    ReplyDelete
  13. Gile dasat rating cite ni
    Abis sumentiket laku
    Huwaaaaa..x taw bile nk nengoknye

    Huuuu..pastu bege kat bwh tu nmpak sedap
    Hahahahah

    Komen skali aru ng bole kan..heheheh

    ReplyDelete
  14. wah.. dah dapat tgk akhirnye ye.. best ke ??huu


    ieyza jenis xminat sgt citer2 omputih ni.. hekhek

    ReplyDelete
  15. @aimie amalina : hee...rating tinggi best la maknanya tu..hee..

    > lapar je bila tengok burger tu kan..haha~

    ReplyDelete
  16. filem yang kena tgk.. sbb mmg terbaik

    ReplyDelete
  17. haishh geramnye semua orang dah tgok!

    ReplyDelete
  18. tgu keluar tv jela movie neh
    baru tgk

    kehkehkeh

    pstt: ari tu tgk iron man, terigt kat ezad

    ReplyDelete
  19. ada kemungkinAn ni untuk kamu tengok kali ke 2 dqn seterusnya,...
    heheheh

    ReplyDelete
  20. nak tengok tapi takde geng yang minat cite cenggini :(

    ReplyDelete
  21. arghhhhh...aku tak tengok lagi.

    ReplyDelete
  22. untungla dpt tengok free...hehehe

    ReplyDelete
  23. Tengah berkira-kira nak tengok kali kedua. Sebab tak puas tengok Hulk. Dari awal scene bertemu dengan Hulk, sampailah habis, memang lawak sangat. Satu panggung tepuk tangan kot. Punyalah epic filem ni. Best! :D

    ReplyDelete
  24. huuuu..aku dah agak dah akan ada something lepas credit tuuuu.. tp aku terkeluar hall awal. ciiss. ciss..

    ReplyDelete
  25. dah lyn movie ni..
    mmg sgt2 best...
    jz y wat spoil ble tgok mvie aritu duduk sblh 'makhluk asing' ni..hp x silent..minah dpn lak..sgul tinggi melangit..spoil!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com