Wednesday, 18 April 2012

Film Review : Battleship

> What's Up Guys...

Haa...rasanya macam belum terlambat lagi untuk aku buat review movie ni kan ? Da seminggu tengok movie ni baru nak buat review...#LOL...kali terakhir aku review movie The Cabin In The Woods dan kali ni movie apa pulak aku akan review ? Haa...tengok tajuk entri pun da tahu kan movie apa yang akan di review untuk kali ini kan...sudah tentunya BATTLESHIP !

#Battleship

Sinopsis : Filem ini bermula apabila NASA menemui planet yang menyerupai Bumi dan kemudiannya NASA menghantar isyarat yang kuat daripada pelbagai alat komunikasi yang berpusat di Hawaii. Pada masa yang sama juga, Alex Hopper cuba untuk menarik perhatian seorang wanita dengan mendapatkan chicken burrito untuk wanita itu dengan apa cara sekali pun dan sanggup untuk memecah masuk kedai serbaneka yang telah pun ditutup semata-mata untuk mendapatkan chicken burrito tersebut. 

Lt. Alex Hopper, Samantha Shane and Cora Raikes

Haa, apa yang telah terjadi selepas tu agaknya? Siapakah wanita tersebut sebenarnya? Bagaimanakah Alex Hopper boleh menyertai NAVY? Semuanya bermula daripada peristiwa tersebut...haa, nak tahu kena la tengok movie ni kat pawagam...hee...

"The Battle For EARTH Begins At Sea !"



Haa, kenapa movie Battleship ni perlu ditonton lebih daripada sekali :

  • Filem bergenre aksi dan sci-fi
  • Battleship adalah sebuah filem sci-fi yang diinspirasikan daripada sebuah permainan kanak-kanak yang dinamakan Battleship keluaran Hasbro
  • Filem ini dibarisi pelakon yang hebat seperti Taylor Kitsch (watak John Carter), Rihanna, Liam Neeson dan ramai lagi
  • Haa...nama MALAYSIA ada terselit dalam movie ni? Jalur Gemilang pun ada kat dalam movie ni...Ada yang perasan tak? 
  • Ketika peperangan bermula antara NAVY dan mahkluk asing, kapal perang musuh yang kelihatan seperti kebal dan mustahil untuk dimusnahkan kerana kecanggihan teknologinya
Nampak memang macam agak mustahil untuk dimusnahkan...kan?

  • Plot cerita yang menarik dan membuatkan penonton tak senang duduk kerana di dalam pawagam kerana penuh dengan debaran dan kehebatan CGI yang mampu buat penonton ternganga sebentar dan adakah strategi pasukan NAVY akan berjaya memusnahkan kapal perang mahkluk asing tersebut?
  • Pastikan korang tak terlepas semua scene dalam movie ni walaupun seminit !
  • Apa jadi dengan Alex Hopper dan Sam pada akhir movie ni ? Adakah Admiral Shane merestui hubungan anaknya dengan Alex Hopper ? "Chicken burrito ?"


Rating : 9/10 (Super duper awesome movie dan walaupun durasi filem melebihi 2 jam tetapi terasa kejap sangat. Sangat berbaloi untuk ditonton lebih daripada sekali dan mungkin dua kali atau mungkin lebih!)

P.S - Haa, hari ni movie murah kan ? Rasa macam nak tengok movie 
BATTLESHIP lagi sekali ni ! HAHA (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : Battleship

70 comments:

  1. assalamualaikum ezad....die org ckp cite ni best ye mama pun teringin gak nak tengok la...

    p/s nak download je la..

    ReplyDelete
  2. @maszull : waalaikumussalam mama...movie ni mmg best lagi mereka yg gemar genre movie sci-fi dan aksi mcm ni...mmg berbaloi tengok..hee :D

    ReplyDelete
  3. @maszull mama lau da dpt donlod,gtaw eh..hehehee...bg link..nk gak tengok..ngeh3..

    ReplyDelete
  4. waaaaaaaaaaa..nk tgok jugak...suke..suke..suke..huhuhu...

    ReplyDelete
  5. @Are_Rull : movie ni mmg kena tengok...terbaik la..

    > nak tengok lagi sekali hari ni...hee~

    ReplyDelete
  6. okay. syaz perlu tengok. hehe

    ReplyDelete
  7. mmg best citer ni.sy dh gi tengok..syok sgt.

    ReplyDelete
  8. @syAzAnA : sila terjah pawagam cepat ye syaz...den da nak masuk kali kedua ni..hee~

    ReplyDelete
  9. @KuNanGKuNanG : yup...mmg betul2 best kan movie ni...tak cukup kalau tengok sekali je...hee~

    ReplyDelete
  10. rata2 duk bercerita pasal mivie nie..macam best giler... nak p tengok laaa :)

    ReplyDelete
  11. @Adylia Qarissa : tak percaya..? haa, terjah la pawagam nanti...:D

    ReplyDelete
  12. gile r.. memang kaki panggung r ko ezad..? setiap kali ada movie baru.. kompem tengok kat wayang ..

    aku stahun skali je tengok panggung wayang..

    ReplyDelete
  13. movie lagi....den dah banyak terlopeh movie baru2 ni...huhu



    cari dvd jelah pasni, boleh ulang2 tengokkan...kata best 9/10 :D

    ReplyDelete
  14. rasa nak tgk sgt2 movie ni.. aritu donlod kualiti xbest.. tp lau tgk kt pawagam lg syok an..

    ReplyDelete
  15. @Zul Fattah : hee...tahun ni entah apa kena aq ni..setiap kali mcm ada movie best je..mesti aq nak tengok kat panggung...

    > tahun ni aq byk dpt tgk movie free...yang bayar sendiri pun ada...hee...

    ReplyDelete
  16. @Aien Alien : hee...kalau tgk kat wayang lagi feeling sbb sound system dia...lagi2 movie2 perang mcm ni..lagi best..;D

    ReplyDelete
  17. @aRa ❤ aFiq™ : kalau download tu la masalahnya..kualiti kureng...nasib la kalau terer download dot yg kualiti best punyer..hee~

    > yup..betul2..feeling dia lebih sikit kalau tgk kat pawagam..;D

    ReplyDelete
  18. dapat tix free so dah tgk...heheeh typical citer omputih lawan ngan robot alien hehehe peliknyer robot tu tak kena kejutan elektrik plak duk dalam air hahaha

    ReplyDelete
  19. mula2 agak membosankan..nk tunggu mkhluk asing smpai je lambat..pertghan baru ok..masa perang lagi terbaik..

    ReplyDelete
  20. damn damn, lagi sorang dah nengok... aku sorang je ke yang LAME ni? sedih gila :(

    Oh ya, lupa pulak..
    JEMPUT JOIN GIVEAWAY NI :)

    thanks..

    ReplyDelete
  21. Alaaaaaaaaaaaaaaaa, belum tengok ):

    ReplyDelete
  22. hehe apa tunggu lagi.. tgk la skali lagi :P

    ReplyDelete
  23. gile tergoda dgn taktik pengiklanan dan muvi review kau nih! mau esok aku tgk lepas keje kang..

    ReplyDelete
  24. best kan! puas hati tengok. jom tengok lg sekali.. ;)

    ReplyDelete
  25. xde masa nk g cinema.

    tgh mcari link utk m'download sekarang..^^

    ReplyDelete
  26. blom tengok lagi.. ingt nak tngok malam ni.. tapi macam penat bnyk kerja kat opis tadi huhuhu mmg syok la movie ni..

    ReplyDelete
  27. serius best..adoi..aku tak berkesempatan lagi nak tgk..

    ReplyDelete
  28. @c'axoera ヅ : haha..canggih kot kapal alien tu...tu yg tak kena kejutan elektrik bila kat laut...haha~

    ReplyDelete
  29. @ArulchelseA : layankan je...best jugak..takkan nak mula2 start cerita da mula perang...hee~

    ReplyDelete
  30. @azri johan : terbaik kot...mmg kena tgk movie ni..:D

    ReplyDelete
  31. @hani : bermakna den berjaya la menarik minat pembaca nak tgk movie ni...hee~

    ReplyDelete
  32. tak sempat lg pergi tengok mmg tunggu2 sangat ni..

    ReplyDelete
  33. @deqnoor : hee...jom2..best layan time perang2 tu kan DN..:D

    ReplyDelete
  34. @happy eim : download kalau dapat yg kualiti ok..best la..kalau tak mmg spoiled..hee~

    ReplyDelete
  35. @ABU : ada masa nanti tengok la..serius..best..:D

    ReplyDelete
  36. @Boni JLL3 : aq pun mcm nak layan lagi je movie ni boni..haha~

    ReplyDelete
  37. tggu nk d/load jer..xde mse nk tgk wayang -.-'

    ReplyDelete
  38. @adwafarahin : download kalau dpt kualiti terbaik mmg best la..layan je..hee~

    ReplyDelete
  39. adoi ni yg lg meronta ronta nk tgk ni tp ape nk buat ganu mane ade panggung huhuhu :(

    ReplyDelete
  40. memang superb la citer ni.heroin lak hot.hohohoh

    ReplyDelete
  41. @aReLaN : time perang tu mmg supernb la kan..chicken burito..hee :D

    ReplyDelete
  42. @faridah nazurah : ekau da tgk ke belum...mana tahu best? ahaksss...hee~

    ReplyDelete
  43. Rihanna berlakon?

    For real?

    Okay fine kena tengok heheheh

    ReplyDelete
  44. @Azham Vosovic : hee..of coz la..movie ni mmg kena tgk ok..hee~

    ReplyDelete
  45. wah...menarik je cerita....ramai betul orang dah review filem nie

    ReplyDelete
  46. ezad: belanja sy tgk movie ni...hehe

    ReplyDelete
  47. awk ni 2nd pengomen tegar di blog madam ye???lawan boni !!

    ReplyDelete
  48. dah tengok dah .. terbaik

    ReplyDelete
  49. teringin gak nk tgk citer nih...ramai lak yg cakap best...kalo tak sempat tgk wyg tgk la g cari cd kat uptown damansara ke...hehe

    ReplyDelete
  50. @Zahirah Dzulkifli : haha..pastikan tengok sekali dulu kat wayang lepas tu baru la download..haha~

    ReplyDelete
  51. @Kancil 8349 : filem ni mmg best..dan review pun mmg ramai yg puji filem ni best..:D

    ReplyDelete
  52. @Cik FaRiZaM : hee...anytime je...ahakss...

    > hee..tgh berusaha nak kejar boni tu..:D

    ReplyDelete
  53. @Papa Mifz : movie ni baru seminggu je kat pawagam...byk masa lagi...hee..

    ReplyDelete
  54. Cita ni sangat best!!! Penuh ngan Kejutan..

    ReplyDelete
  55. dah jrg nak p wyg sekarang ni. memang tunggu org lain downloadkan je lah. hehe :)

    ReplyDelete
  56. berdasarkan gambaq di atas, pelakon dalam bettleship yang jadi LEFTENEN ni ada berlakon satu cita lain ngan Bruce Willis tajuk dia TEARS OF THE SUN..best gakk

    ReplyDelete
  57. @Nurul Akmal : yeahhh..betul tu...suspen je 2 jam lebih dlm pawagam kan...hee~

    ReplyDelete
  58. @siti kektus : kalau download lepas tu dpt kualiti movie pun best..mmg tak payah tgk wayang pun takpe...heee~

    ReplyDelete
  59. @Jai Montana : oh..yeke..tak pernah tgk movie tu..nanti try download la..hee :D

    ReplyDelete
  60. aku belum tgk cite ni lg ni, nak g tgk esok! hehe

    ReplyDelete
  61. Pergh, dh tgk! Terbaaaaik! Mantap!
    Tp yg paling mantap mamat watak utama le. Ekekekeke, henseeem! XDD

    BTW, ayh sy ckp robot besar tu mcm katak. (=__=)

    ReplyDelete
  62. @Sis AI : mmg mcm katak pun..lompat2 je kerjanya...hee~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com