Thursday, 12 April 2012

Film Review : The Cabin In The Woods

> What's Up Guys...

Haa...bila baca entri Teaser | The Cabin In The Woods tu rasa macam nak tengok ke tak movie ni ? Kali ni review movie seperti yang dijanjikan...tapi jangan tutup mata pulak ye...HAAA ! Kita layan sinopsis movie ni dulu :


Sinopsis : Bermula apabila sekumpulan lima orang kawan Dana Polk, Curt Vaughn, Jules Louden, Marty Mikalski dan Holden McCrea yang bercadang untuk bercuti dan berehat di sebuah kabin yang terletak jauh di dalam hutan. Apabila mereka tiba di sana sememangnya semua nampak indah tetapi ada di antara mereka yang mula menyedari ada sesuatu yang tidak kena dengan tempat itu. 

Marty : Dia yang sedar kawasan kabin tu lain macam...

Kemudian mereka menemui ruang bawah tanah di kabin tersebut di mana mereka menemui banyak artifak lama. Apabila salah seorang daripada mereka membaca petikan dalam Bahasa Latin daripada sebuah diari, tiba-tiba...sekumpulan zombie seolah-olah hidup kembali dan muncul di dalam hutan berdekatan kabin tersebut. Lama-kelamaan mereka mula menyedari yang kawasan tersebut diperhatikan dari bilik kawalan dan mereka berlima tidak tahu mereka dijadikan korban untuk satu upacara 'ritual' dan sehingga hampir tamat filem ini baru mereka tahu. 

NO INTERNET ! NO PHONE ! NO SIGNAL ! 
A vacation that is completely off the grid ! 



Haa, kenapa filem The Cabin In The Woods in perlu ditonton :

  • Filem bergenre seram (horror film)
  • Sound effect yang WOW dan memang buat semua penonton sedikit terkejut
  • Zombie dan makhluk purba yang nampak seperti real dan part tu saja yang menarik
  • Hanya Dana dan Marty saja yang tinggal antara mereka berlima...siapa yang akan selamat ?

Dan kenapa filem ni tak perlu ditonton kerana banyak sebabnya :

  • Plot cerita yang agak perlahan dari mula sehinggalah ke pertengahan dan buat penonton merasa mengantuk sebab pada mulanya memang tak faham apa motif saintis tu buat macam tu (ada yang keluar pawagam dan tak masuk semula OK masa screening movie ni)
  • Kebanyakan pelakon yang berlakon dalam filem ni kurang familiar
  • Pengakhiran cerita ni memang tak dijangka langsung
  • Filem ni tidak sesuai untuk tengok bersama keluarga (serius ni)


Rating : 4.5/10 (Pada pendapat aku movie ni agak kurang menyengat dan trailer movie ni nampak best tapi...susah nak cakap...kalau nak tengok jugak movie ni silakan)


NOTA SKYTECH :

Anyway, thanks Nuffnang and NEF for the Premier Screening : The Cabin In The Woods...


P.S - Battleship !! Tunggu la aku terjah pawagam nanti...HAHA (,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : The Cabin In The Woods

63 comments:

  1. tajuk filem ni pun mcm hape je..

    ReplyDelete
  2. ngeh2 , tgk rating dah leh agak ni , hehe .. thanks review!

    ReplyDelete
  3. hehehe.
    aku suka movie zombie zombie ni.
    tapi bila tengok rating.
    ok la, tak tergesa gesa mana nak tengok.
    hehe.
    tunggu member sedut ;)

    ReplyDelete
  4. @faridah nazurah : haha..den pun layankan je..da free kan..hee~

    ReplyDelete
  5. @CikAnyss' :O : tu je yg mampu bagi rating utk movie ni...huhu~

    > sama2..:D

    ReplyDelete
  6. @Syazwan Che Deraman : haha...zombie dia menakutkan...haha...

    > kalau aq letak 3/10 kejam tak...hee..tu pun da sebaik mungkin aq cuba letak rating..huhu~

    > try la tengok..tapi jgn salahkan aq kalau cerita dia...

    ReplyDelete
  7. dapat tiket free ke? untunglah~ :P

    ReplyDelete
  8. @sergeant keroro : hee..free...layankan je la..sape nak bagi free kan...hee~

    ReplyDelete
  9. okay. nak tunggu download jehh. hehe

    ReplyDelete
  10. bila aku tgk trailer citer ni, aku dah tau aku xkn tgk crita ni..haha. bukan genre fav

    ReplyDelete
  11. aku suka zombie!!! hahaha

    ReplyDelete
  12. @syAzAnA : ish2...download je keje...haha~

    ReplyDelete
  13. @Muhammad Saiazuan Norhalik : haha...aq tension tak dpt Battleship punya premier screening..tu yg aq redah je movie ni..haha..

    > 1st (devil inside) dan 3rd (cabin in the woods) mmg movie tak best yg aq dpt...haha..

    > yg genap je best..2nd (hunger games)...lepas ni kalau dpt kali keempat..movie best kot..haha~

    ReplyDelete
  14. @shida'R : hee..tgk la..ezad tak halang pun..cuma review ikut pendapat ezad je..mana tahu kan pendapat org lain berbeza pulak mengenai movie ni..hee~

    ReplyDelete
  15. @Bobo : haha..aq pun suka zombie...baik punyer!! haha~

    ReplyDelete
  16. jln cerita lemb..mmg bole buat ngantuk. pcl suka yg ganazz..hee.

    ReplyDelete
  17. Akak tak suka sangat movie cam nie hihihihi

    ReplyDelete
  18. wohoooo...sy mmg pminat horror!

    bole bg tiket free tak?nak tgok..!! huhuhu

    ReplyDelete
  19. X nak tgk lah.. sebab banyak sgt sebab x perlu ditonton.. hehehehehe

    ReplyDelete
  20. yeke ezad. hmm... download je nanti. hee...

    ReplyDelete
  21. tapi..........sinopsis cerita ni macam best je

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum ezad...wah mesti best cite ni mama mmg suka cite2 berunsur horror ni...:)

    ReplyDelete
  23. tak sbr tgk battleship !!!


    ermm, x syok ehhh ezad? donlot je la kalo cmtu hihi

    ReplyDelete
  24. ok x yah tengok cite ni..hihi thanks

    ReplyDelete
  25. amboi boleh jadi pengulas filem versi blogger ni hihi

    dah lama tak tengok movie, sedih den :(

    ReplyDelete
  26. kurang menyengat ke?/tapi dari review akak rasa akak suka cerita gini..

    ReplyDelete
  27. tunggu donlod t la.. haha.. kakak ara suka cite cmni.. nk p panggung pun cni xdop.. sobsob

    ReplyDelete
  28. dah lama tak layan screening!!! uhu...

    ReplyDelete
  29. @[PCL] : agak slow la jalan cerita ni PCL...takpe la..layankan je la...hee~

    ReplyDelete
  30. @Cik Rose Cute : sy pun takde la minat sgt genre movie2 mcm ni..hee~

    ReplyDelete
  31. @Akue Achik : wahhh..peminat movie horror ye...haa...bagus la..boleh la layan movie horror nanti kan..ahakss..:D

    ReplyDelete
  32. @Nurul Akmal : da berapa kali da jadi mcm ni...trailer mcm best je..tapi full movie..adehh...

    ReplyDelete
  33. @deqnoor : hee..kureng sikit movie ni..mcm kecewa pun ada bila tengok...huhu~

    ReplyDelete
  34. @Dylla Abas : tu la..sinopsis movie ni menarik tapi tu la..sy cuma review je..kalau nak tgk apa salahnya...

    ReplyDelete
  35. @ShahzCudin : bukan genre favourite aq movie mcm ni...hee~

    ReplyDelete
  36. @maszull : waalaikumussalam mama...bagi sy ok la cerita ni...tapi masih mcm ada yg kurang...hee~

    ReplyDelete
  37. @[sutera kasih] : hee..battleship mmg best..kena tgk..:D

    ReplyDelete
  38. @cik najihah : cuma review je..nak tgk apa salahnya...heee~

    ReplyDelete
  39. @sis92 : hee..kalau boleh semua movie yg ezad tgk..nak review kat blog...hee~

    ReplyDelete
  40. @diana : entah la kak..bagi sy kureng sikit la..tak tahu apa yg tak kena dgn movie ni..

    ReplyDelete
  41. @aRa ❤ aFiq™ : haha...download tgk sekali je..lepas tu buang..hee~

    ReplyDelete
  42. @madammondoq : ada masa nanti boleh la layan screening mcm ni madam..hee~

    ReplyDelete
  43. aku kalau movie yang ada part part zombie ni aku memang suka!memang fevret aku!kehkehekh XD

    ReplyDelete
  44. @Mr.Clive : aq paling menyampaj dgn zombie..liat betul nak mati...haha~

    ReplyDelete
  45. aku adalah peminat cerita zombi..haha..nanti aku nak try terjah la citer ni

    ReplyDelete
  46. eh awk pon p????sy pon..tp tk review lg.mals nya nk update blog :(

    ReplyDelete
  47. alooo takutnyaaa...

    huuu..

    cte2 seram ni tak suka btl tgk kat wyg..haha

    ReplyDelete
  48. wah mcm menarik jer citer nih...thx bro sebab buat review...

    ReplyDelete
  49. @Boni JLL3 : haha...terjah je...lain org lain pendapatnya kan..hee~

    ReplyDelete
  50. @Cik FaRiZaM : aah..pergi..ada sekali ke masa tu? huhu~

    ReplyDelete
  51. @Juliet_iRa~" : haha..baru feeling tgk citer seram ni kalau kat wayang...haha~

    ReplyDelete
  52. @Papa Mifz : bagi sy kureng sikit movie ni..tapi kalau nak tgk apa salahnya...

    sama..:D

    ReplyDelete
  53. trailer kemain kan
    tp bf aku awl2 ckp "kita download je..x best movie neh haha"

    ReplyDelete
  54. @Jue : haha..trailer dia bukan main..tapi full movie...arghhh...haha~

    ReplyDelete
  55. ada juga ke malam tue.. awat bro xperasan

    ReplyDelete
  56. @Bro Framestone : eh..bro ada kat sana ke masa tu..? kalau tahu boleh la jumpa2 bro ke..:D

    ReplyDelete
  57. filem ni bukan untuk orang yang pendek akal..sesetengah orang yang faham betol2 jalan cerita ni anggap ini filem dark comedy yg menyindir filem2 horror/seram yang pernah dikeluarkan oleh negara amerika sebelum ni..dimana kebanyakan filem2 horror/seram selalunya scene akan dapat diagak oleh penonton..contoh macam kalau yang mulot celupar or hyperaktif slalu mati dulu n yang pendiam,sikap baik slalu terselamat..typical filem2 seram yang slalu buat penonton annoying tapi cerita ni sindir menggunakan dialog sarcastic..btw kalau bukan kaki cerita horror/seram susah nak faham..cerita ni ada class yang tersendiri..dan hanya utk orang2 yg suka berfikir..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com