Saturday, 23 June 2012

Film Review : Mael Lambong

> Whats Up Guys...

Haa...rasanya da lama tak buat review movie kat dalam blog ni dan kali terakhir buat review movie The Avengers...haa, kali ni nak review filem Mael Lambong yang baru je mula melambung kat pawagam mulai 21 Jun 2012...watak Mael Lambong ni sebenarnya merupakan watak yang dibawa oleh Zizan Razak semasa dalam Maharaja Lawak tak lama dulu...dan tak sangka watak Mael Lambong tu memang menjadi la...siap di buat filem pulak tu...


Sinopsis : Mael Lambong (Zizan Razak) merupakan seorang penarik kereta profesional yang cukup dikenali di Kuala Lumpur. Hidupnya mula berubah apabila secara tidak sengaja bertemu dengan Maria (Juliana Evans) yang meminta pertolongan darinya untuk menyelamatkan diri daripada penjahat kerana mereka memburu Maria kerana mahukan mikrocip yang di dalamnya penuh dengan maklumat tender projek kerajaan.


Usaha untuk menyelamatkan diri membawa mereka ke Terengganu yang juga kampung halaman Mael. Bila tiba di kampung, Mael bertemu pulak dengan Rozie (Shenty Feliziana) iaitu bekas kekasihnya yang telah bertunang dengan Tiger (Taiyuddin Bakar). Konflik mula timbul apabila Tiger tidak menyenangi kepulangan Mael kerana cemburu dengan hubungan antara Mael dan Rozie dulu.

Penjahat yang memburu Maria di Kuala Lumpur akhirnya dapat menjejaki mereka di Terengganu. Apakah yang akan berlaku selepas itu ? Sebelum tu...jom layan trailer Mael Lambong ni dulu :

"Mael Lambong tak makan rasuah !"


Kenapa perlu tonton Mael Lambong ni :

  • Filem bergenre komedi
  • Mael Lambong dibarisi pelakon seperti Zizan Razak (Mael Lambong), Juliana Evans (Maria), Taiyuddin Bakar (Tiger) dan Shenty Feliziana (Rozie)
Tiger, Rozie dan Mael Lambong

  • Plot cerita yang menarik dan lawak nampak natural dan membuatkan penonton ketawa sampai pecah perut dengan dialog yang dipertuturkan
  • Kenapa ada parut di pipi kanan Mael Lambong dan kenapa Mael membawa diri ke Kuala Lumpur ? Ada kisahnya...
  • Maria (Juliana Evans) berlawan dengan Mael Lambong (Zizan Razak) ? Masa mereka lawan tu agak...haa, tengok sendiri la...
  • Pengerusi JKKK paling hampeh...siapa ? Kena tengok la...
  • Adakah Mael Lambong dan Rozie dapat bersama kembali ? 
  • Mael Lambong seorang penarik kereta profesional bertukar kerjaya ke...


Rating : 7/10 (OK, not bad la filem Mael Lambong ni dan berbaloi untuk ditonton di pawagam..jom terjah!)


P.S - Mael Lambong da keluar filem ? 
Mael Lambong VS Ah Chai bila lagi ? HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : Mael Lambong

54 comments:

  1. @Pengetua Speaker Sekolah : haha...agak2 la baru berapa hari kat pawagam da nak download...cehh...

    ReplyDelete
  2. watak rozi ngn tiger sama mcm kt maharaja lawak kn? dr situ pn bleh buat filem haha

    ReplyDelete
  3. @Eera Shera : haha...kat dalam Maharaja Lawak Rozie Tiger tu satu watak..dalam filem ni dia pecahkan pulak watak tu...hee...

    ReplyDelete
  4. kalo mael lambong skali dgn ah cai mst lg gempak..rasa pecah pggung bkali2 kot heheee ^_^

    nk tgk gak lah ~

    ReplyDelete
  5. @shida'R : tu la kan...ah chai ayat2 dia mmg best..menggelikan hati...hee~

    ReplyDelete
  6. siyes nak sgt tgk cite ni.. bila la dapat tgk.. *peminat zizan* hehe

    ReplyDelete
  7. @Izara4eva™ : hee...cepat2..g terjah pawagam..:D

    ReplyDelete
  8. sompek agi ekau tulis review..hehe lama beb aku x update

    ReplyDelete
  9. @Muhammad Saiazuan Norhalik : hehe...aq pun lama tak update da ni...ahaksss~

    ReplyDelete
  10. ke manakah hilang? wah cmm best je.. nk tgk.. tp tunggu kat astro jela.. hehehe

    ReplyDelete
  11. @QueeN TerataI : hee..ada je sis..tak menghilang pun...cuma sejak akhir2 ni tak sempat nak mengadap blog mcm selalu...hee...

    > kat astro first nanti ada la tu...:D

    ReplyDelete
  12. kita tunggu download jelah,hehe.

    ReplyDelete
  13. @si robot comel : tgk la kat wayang..hasut ni...haha...

    ReplyDelete
  14. @Ezad Skytech yela kalau bz dgn keja dahulukan mana yg penting ok..

    p/s: thanx juga komen byk2 ngeeee.. nnt adalah tu entri terima kasih lg.. hehehe

    ReplyDelete
  15. haha.soyesly lawak giler giler cerita ni. untuk release tensen. memang terbaik lah. tak sangka giler parut tu sebab kena ikan. ciss. haha :D

    ReplyDelete
  16. @siti kektus : haha...tu la kan...sengal punya Mael Lambong...kah3...time Mael lawan Tiger tu agak sengal kan..lepas tu dpt la parut di muka...haha~

    ReplyDelete
  17. @QueeN TerataI : sekarang cuba nak aktif balik berblogging ni...sehari dpt 1-2 entri pun jadi la...hee~

    > nak marathon bw hari ni...:D

    ReplyDelete
  18. nak tunggu kau belanje aku tgok cite ni.. haha jimat duit nnt :P

    ReplyDelete
  19. @faridah nazurah : haha...boleh je..lepas tu nanti ekau belanja aq tgk Amazing Spider Man 3D...haha~

    ReplyDelete
  20. jalan ceritanya nampak menarik la Ezad...macam nak kena pegi tengok je :)

    ReplyDelete
  21. @Ezad Skytechgud2! selamat berblogging and berBW k!

    ReplyDelete
  22. @Dylla Abas : boleh hilangkan tension dalam pawagam tgk cerita ni...tak rasa pun 1 jam setengah dlm pawagam..tahu2 da habis je...hee~

    ReplyDelete
  23. eei, tak sesabar nak tengokkkkk!

    ReplyDelete
  24. best sebab ada zizan.. suka.. ;) tunggu kat astro first jelah.. boleh tengok banyak kali..

    psstt: singgah dari blog queenofbutterfly..

    ReplyDelete
  25. Kenapa tak ada JOHAN??tak best sgt tanpa gandingan JOZAN..tapi boleh layan gak lah nnt...

    ReplyDelete
  26. assalamualaikum ezad....best juga cite ni kan mcm nak tengok plak...nanti la jom tengok ni dulu yer...:)

    http://maszull.blogspot.com/2012/06/selamat-hari-lahir-buat-blogger-ezad.html

    ReplyDelete
  27. @syAzAnA : apa lagi...terjah la pawagam skrg..hee~

    ReplyDelete
  28. @aizamia3 : kat astro first bulan julai ni mungkin da ada...:D

    ReplyDelete
  29. @Elih Japahar : tu la..ada johan lagi best rasanya..hee~

    ReplyDelete
  30. @maszull : waalaikumussalam mama...cerita ni best..tak berat sgt..boleh gelak2 je dalam panggung wayang..hee~

    ReplyDelete
  31. menarik.. tp tak taw laa kalu adik beradik yg lain nk tengok ke tak cerita melayu ni hehhe..
    but still..
    zizan tetap the best.. hehe

    ReplyDelete
  32. cite melayu jarang tgk kat wayang..tunggu donlod..huhu
    kejam x

    ReplyDelete
  33. @MyMy : hee...sama la kita..jarang jugak tgk citer melayu kat panggung wayang ni...hee...:D

    ReplyDelete
  34. @cik najihah : yg rasa mcm best je baru tgk..haha...yg lain download je..haha~

    ReplyDelete
  35. @Ezad Skytech
    dah tengok semalam. boleh tahan laa

    ReplyDelete
  36. wuuu nak tunggu download ja haha

    ReplyDelete
  37. wahahhhaha,
    mcm best jer citer nih,, :)

    ReplyDelete
  38. @sis92 : haha...boleh tgk byk kali kan...tapi feeling dia lain la..ahakss~

    ReplyDelete
  39. esok luasa memang nak g terjah panggung ni hehe

    ReplyDelete
  40. bestnya ada masa tengok wayang.

    takpe mael lambong on9 jelah..hehe

    ReplyDelete
  41. dila dah tengok. serious best la :)

    asyik gelak je. riuh satu pawagam. memang awesome :))

    ReplyDelete
  42. @Saddila : best sbb asyik gelak je kan..haha~

    ReplyDelete
  43. untung la..dapat tengok kat panggung..kat tempat aku tak de panggung..haha

    ReplyDelete
  44. bawa anak2 memang best ..depa suka zian..hahaha, halamak 'gayut' la..

    ReplyDelete
  45. best sebab ade zizang... Hehehe

    ReplyDelete
  46. mmg best citer ni..pasni mesti partner mael lambung, si acai plak masuk panggung..hahahhaa.. tak pun mak jemah.dan ending mmg puas hati..

    nak tgu spiderman ngan dark night ni...ishh..tak sabarrr..

    ReplyDelete
  47. ramai kata, movie ni kelakar gile.yela kan ZIZAN !!!

    ReplyDelete
  48. pandai ko buat elemen2 persoalan tu kan?? buat orang nak tgk citer ni je.hahaha

    ReplyDelete
  49. nak tgk kat youtube je :P

    ReplyDelete
  50. Aku macam nak tengok kat wayang tapi tak ada kawan pulak yang nak join.. huhu

    Cerita la sikit parut kat muka Mael tu sebab apa?

    Cerita la sikit siapa pengerusi JKKK tu?

    hahah

    ReplyDelete
  51. best ke cita ni.. aku tak tengok lagi doh..

    ReplyDelete
  52. kejam x aku kalau aku ckp aku nak tunggu download je heeeeeeee~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com