Thursday, 5 July 2012

Film Review : The Amazing Spider-Man

> Whats Up Guys...

Haa...rasanya da lama jugak tak review movie kan ? Eh, sebelum ni kan ada review filem Mael Lambong masa hujung bulan lepas dan itulah kali terakhir rasanya aku menjejakkan kaki kat pawagam sebab takde movie yang best untuk dibuat review...HAHA...kali ni nak tulis review movie paling latest yang ada kat pawagam sekarang ni...The Amazing Spider-Man...

The Amazing Spider-Man

Sinopsis : A young Peter Parker is playing hide-and-seek with his scientist father when he discovers his father's study has been broken into. His father, Richard Parker gathers up hidden documents, and Peter's parents take him to the home of his Aunt May and Uncle Ben then mysteriously depart. 

Years later, a teenage Peter attends Midtown Science High School, where he's bullied by Flash Thompson and has caught the eye of Gwen Stacy. At home, Peter finds Richard's papers, and learns his father worked with fellow scientist Dr. Curt Connors at OsCorp. Faking his way into OsCorp as one of a group of high-school interns, Peter sneaks into a lab where extremely strong "biocable" is being created from genetically modified spiders, one of which bites him. On the subway ride home, he is shocked to find strange spider-like abilities manifesting. TO BE CONTINUED...hee...

"Erk..macam mana nak turun ni..gayat la..."

Haa...sebelum tu jom layan trailer movie The Amazing Spider-Man ni dulu sebelum terus skip ke review movie ni...layan dulu...zasss :

"The Amazing Spidey..."


Kenapa perlu tonton movie The Amazing Spider-Man ni :
  • Filem bergenre sci-fi dan aksi
  • The Amazing Spider-Man adalah sebuah filem superhero Marvel's yang diberi sentuhan baru oleh pengarah Marc Webb
  • Filem The Amazing Spider-Man kali ini dibarisi oleh pelakon seperti Andrew Garfield (Peter Parker / Spider-Man), Emma Stone (Gwen Stacy), Rhys Ifans (Dr. Curt Connors / The Lizard), Denis Leary (Captain George Stacy), Martin Sheen (Ben Parker), Sally Field (May Parker), Irrfan Khan (Dr. Rajit Ratha) dan Chris Zylka (Flash Thompson)
Peter Parker
Gwen Stacy
  • Plot dan jalan cerita menarik daripada mula sehingga tamat tetapi ada sedikit persamaan dengan plot cerita movie Spider-Man yang sebelum ini tetapi banyak ditambah dengan plot jalan cerita baru
  • Watak Peter Parker / Spider-Man kali ni yang agak sengal dan terlalu pemalu dengan wanita yang dia suka...dan gagap...HAHA...
  • Kostum yang diperbaharui dan kelihatan agak moden berbanding kostum Spider-Man yang terdahulu
  • Macam mana The Lizard boleh muncul ?
  • The Amazing Spider-Man ni filem aksi ke filem komedi ni ? Confuse kejap...LOL...
  • Boleh ditonton dalam 3D ataupun 2D...lagi syok layan 3D la...dapat feeling jadi Spider-Man kejap dalam pawagam bila lompat dari bangunan ke bangunan tu...HAHA...
  • Boleh ke Spider-Man kalahkan The Lizard yang agak kuat tu ?
  • Haa...jangan keluar awal sangat sebab lepas kredit tu ada satu scene yang perlu korang tengok di akhir movie ni dan mungkin adakah sambungannya The Amazing Spider-Man ni ?

Rating : 8/10 (Movie ni memang berbaloi la untuk ditonton...dan berbeza sikit dengan movie Spider-Man sebelum ni...haa..apa lagi...terjah la pawagam sekarang...AMAZING !)

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : The Amazing Spider-Man

46 comments:

  1. ingatkan entry SEO tadi.. haha
    untung laa daa tgk awal..
    weekend ni na tgk juga laa..
    blh gak review nati psl benda ni hahaha..

    ReplyDelete
  2. wow.. macam menarik jiwa raga aku je ni

    ReplyDelete
  3. @MyMy : SEO? takde la..saje suka2 buat review...hee..

    > best layan movie ni..:D

    ReplyDelete
  4. @Muhammad Saiazuan Norhalik : haha..puas aq cari pawagam yg tayang awal movie ni..jumpa jugak akhirnya..haha~

    ReplyDelete
  5. @Boni JLL3 : layan 3D..terbaik la...jangan melatah sudah la...time2 spider web keluar...3D mmg best la..huhu~

    ReplyDelete
  6. tu dia. sanggup ha pusing sana sini cari tempat nak tengok spiderman. kelass lah. :D

    ReplyDelete
  7. time duk ganu ni payah la, haha

    ReplyDelete
  8. aku mati2 ingat 5 haribulan movie ni keluar! tadi g keluar minum ngan member,dia cakap da tgk movie ni - terkejut beruk aku! oit! tgk tak ajak!ahahah XD

    ReplyDelete
  9. cicakman malaysia tak de ey?? heheeee

    ReplyDelete
  10. @siti kektus : yg 2D ada je..ni nak cari yg 3D..hee...

    ReplyDelete
  11. @Mr.Clive : tengok movie jugak la..kadang2 ada yang tayang sehari awal..kena survey laman web pawagam la..hee~

    ReplyDelete
  12. @Adylia Qarissa : mungkin ada kot cicakman 3 nanti...haha~

    ReplyDelete
  13. wah.. ezad dah tgk eh... aduii sis juga yg x pegi2nya ni.. bila eh nk tgk ni.. hujung minggu penuh dgn jemputan kahwin.. hehehe

    ReplyDelete
  14. cam best je cite ni... adehh lama tk tgk wayang

    ReplyDelete
  15. macam2 spiderman pulak yg wujud..hehehew


    CREATIVE, ARTISTIK, GEORGEOUS, ADORABLE, FASHINABLE,OWESOME clik sini : Konspirasi Blogger Kreative 2012
    Jiwa daku sedang berperang

    ReplyDelete
  16. tq2 ezad review citer nih :)

    ReplyDelete
  17. @Afasz : hee...sy pun kalau ada movie best je baru terjah pawagam...hee~

    ReplyDelete
  18. @ain dzaya : spiderman makin canggih...ada update sikit dari versi lama..:D

    ReplyDelete
  19. @shida'R : sama2 shida...tulis review movie pun suka2 je...boleh jugak tarik penonton ke pawagam kalau movie tu betul2 best...hee~

    ReplyDelete
  20. @QueeN TerataI : hee...hari minggu nak terjah movie lain pulak..hee~

    ReplyDelete
  21. to be honest, aku scroll laju2 entry ni sbb aku nak tgk malam neh haha so aku xmo spoil itu feel haha

    ReplyDelete
  22. bakal menontn gak...xsabr2..

    ReplyDelete
  23. belum ada peluang nak tgk lagi cite ne

    http://misszberceloteh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. ase lain bile org len yang bawak watak.ehhehe
    tp tetap cool

    ReplyDelete
  25. dua jam kan citer spiderman nih?

    ReplyDelete
  26. bro,aku baru pas tgk spiderman 3! jauhhh lebih ohsemm dari yang sebelum ni!aku sukaa gilerr!hehehe

    ReplyDelete
  27. @Jue : haha...takpe2..aq paham...haha~

    ReplyDelete
  28. @Edy Fee : watak spider-man kali ni mmg agak sengal..haha~

    ReplyDelete
  29. @KiD : movie ni dalam 2 jam lebih la..:D

    ReplyDelete
  30. @Mr.Clive : yeahhh! awesome kan...spider-man da maju...aq pun mcm nak tgk lagi sekali ni...haha~

    ReplyDelete
  31. abg ezad,
    mole banje itew nengok cite nie
    tark?pelisshhh :'(

    ReplyDelete
  32. wah terbaik lah, tak ingat lak aritu nuffnang ada buat premier screening..ciskek betul. haha

    ReplyDelete
  33. mari menonton ! lelabah lwn cicak. keh3

    ReplyDelete
  34. @syafiqakarim : terasa mcm pelik pulak bila baca komen ni...haha~

    ReplyDelete
  35. @azri johan : tak join pun masa nuffnang buat contest tu...malas nak buat blog post..haha~

    ReplyDelete
  36. @ஜ miss klanika ஜ : sudah pasti dot dot dot yang....menang...haha~

    ReplyDelete
  37. dah tengok gak 5 hb ari tu.. mmg best la spiderman ni.. rugi siapa tak tengok.. mmg amazing la :)

    ReplyDelete
  38. duduk dalam hutan ni susah la nak tengok. Even tgk teaser time tgk marvel avengers aritu pon dah teruja kot..

    ReplyDelete
  39. x sabar nak tgok weekend ni ngan memember...huhuhu

    ReplyDelete
  40. bilalah dapat tengok ni? :(

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com