Friday, 13 July 2012

Semakan Keputusan Permohonan Ke IPTA Bagi Lepasan STPM Sesi Akademik 2012/2013

> What Up Guys...

Haa...akhirnya tarikh sebenar untuk Semakan Keputusan Permohonan Ke IPTA Bagi Lepasan STPM / Matrikulasi / Asasi / Diploma / Setaraf (Ijazah Pertama) bagi Sesi Akademik 2012/2013 boleh disemak mulai 13 Julai 2012...hari ni la kan...mulai jam 12 tengahari...macam yang telah diumumkan dalam Harian Metro edisi 12 Julai 2012 muka surat 15...siap bagi detail lagi...hee...

Minggu Kedua Julai...mungkin hari ni tarikh yang dimaksudkan?


Cara membuat semakan keputusan :

  • Secara Online : Boleh terus buat semakan secara online di laman web rasmi kemasukan ke IPTA di http://upu.mohe.gov.my/
  • Talian Bantuan (Helpline) : 03-8870 6777
  • Hotline : 03-8870 6767 atau ;
  • Khidmat pesanan ringkas (SMS) : Haa...kalau nak semak result UPU melalui SMS...ikut je step macam kat bawah ni...lagi mudah...cepat atau lambat je result akan dapat...hee...


NOTA SKYTECH :

Haa...mesti ada yang tak boleh nak tidur lena sangat malam tadi kan bila teringatkan pasal ni...debarannya makin terasa bila da nak dekat pukul 12 tengahari nanti...hee...lepas ni ramai yang akan back to student life balik la kan...hee...


P.S - By the way, all the best guys...(,^^)
**Terima kasih kerana membaca entri Semakan Keputusan Permohonan Ke IPTA Bagi Lepasan STPM Sesi Akademik 2012/2013

22 comments:

  1. aku nak check boleh tak???hehehee

    ReplyDelete
  2. rindunye zaman tggu result dulu.. haha

    ReplyDelete
  3. @Boni JLL3 : HAHA...try la check..boleh je boni...ikut step mcm kat atas tu ye...ahakkksss~

    ReplyDelete
  4. @L : lain mcm debarannya bila tunggu result kan..haha~

    ReplyDelete
  5. zaman belajar ku dah habis hehe..adik2 pun dah de penempatan masing2..alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  6. @shida'R : hee...alhamdulillah..bagus la mcm tu..takde la nak fikir pasal study lagi..hee~

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum ezad...anak mama pun berdebar2 juga tu x tahu dpt buat lanjutan kat u mana...:)

    ReplyDelete
  8. gud info.. tp sygnya masa ku dah berlalu terlalu lama... :)

    ReplyDelete
  9. haha aku tak rasa pape.


    heee actually takut gile! takut! takut! takut!

    tapi klau xdapat bukan dunia ni dah musnah hancur lebuss kan? hehe #ayat penyedap hati :P

    ReplyDelete
  10. teringat masa zaman akak belajar dulu... berdebor debor time nih.. hehehe

    ReplyDelete
  11. da check da td.. alhamdulillah dapat.. :)

    ReplyDelete
  12. x apply tpi nak check bole ? haha

    ReplyDelete
  13. dah check.. nama aku takde pung!! huhuhuu.. hahahhaaa

    ReplyDelete
  14. @faridah nazurah : seram sejuk bila tunggu result2 mcm ni kan...haha~

    ReplyDelete
  15. @Muhammad Saiazuan Norhalik : haha..ko nak buat degree utk 2nd round ke zuan..HAHA~

    ReplyDelete
  16. @Nurul Akmal : siapa yg tak rasa berdebar kalau time tgh tunggu result ni..tak normal org tu...hee~

    ReplyDelete
  17. @Izara4eva™ : mmg keputusannya TIDAK BERJAYA la ara...haha~

    ReplyDelete
  18. @KiD : haha..cuba check 2-3 kali..mesti ada tu...HAHA~

    ReplyDelete
  19. ni nak tanya..
    tuan belog ni stdy kat mana? hehe
    tak apply upu?

    ReplyDelete
  20. dkna cek tapi tak de nama laaaa...hhaaa

    ReplyDelete
  21. sapa boleh tido lena kalau tengah menunggu result gini?hahaha
    aku dulu masa menunggu sanggup xtido semata2 menunggu punya pasal.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com