Thursday, 3 January 2013

Film Review : Minyak Dagu

> Whats Up Guys...

Yeahh ! Review movie yang pertama untuk tahun 2013...dan kebetulan pulak movie yang akan direview ni merupakan pembuka filem seram untuk tahun 2013 ni...bila tengok trailer Minyak Dagu masa layan movie CZ12 tahun lepas nampak macam best je...tu yang hari pertama tayangan terus terjah pawagam...movie CZ12 terlupa pulak nak buat review tapi serius memang best...rugi siapa yang tak tengok movie action terakhir Jackie Chan tu...

"Oppss, da jauh menyimpang ni...nak buat review movie CZ12 ke Minyak Dagu ni...bila da lama tak menaip entri memang macam ni...OK, back to the real agenda...HAHA..."


> Sinopsis "Minyak Dagu"


Minyak Dagu mengisahkan tentang Azman yang berdendam dengan bekas tunangya Emelda kerana kembali kepada bekas kekasihnya, Johan. Azman termakan kata-kata rakan pejabatnya lalu mengesyaki Johan memang telah menggunakan minyak dagu bagi merampas Emelda daripadanya.

Keadaan Emelda berubah bila dinikahkan dengan Johan. Emelda seperti dirasuk sesuatu dan dan perkara tersebut merunsingkan kedua ibu bapa Emelda. Keadaan bertambah buruk bila si pengguna minyak dagu terlanggar pantang larangnya dan menyebabkan "khadam" si pengguna minyak dagu itu inginkan darah si pengguna dan orang yang dia sayang. Persoalannya siapakah si pengguna minyak dagu...Azman atau Johan ?

"Kau pasti menjadi milikku..."


#MyReview "Minyak Dagu" :

  • Sebuah filem bergenre seram arahan Azahari Zain lakonan Fezrul Khan (Azman), Yana Shamsudin (Emelda) dan Fizo Omar (Dr. Johan).
  • Filem seram yang agak menarik untuk ditonton untuk permulaan tahun 2013 ni...boleh tahan la seramnya dengan bantuan sound effect...terkejut jugak la bila si HANTU tu muncul...dan ada terdengar yang melatah kat dalam panggung wayang...HAHA...
Opocot !! Tolong cuci kain ye kak ? HAHA

  • Permulaan ceritanya agak menarik jugak la tapi klimaksnya kurang best...mungkin boleh diperbaiki lagi...nak tahu tengok la sendiri...hee...
  • Hantu minyak dagu ke hantu dalam movie Ju On...adehhh...
  • Lampu hospital tak ON ke padahal ada nurse dalam scene tu...nampak macam kurang logik scene tu...typical movie seram memang macam tu kot...ke nurse tu pun hantu...suka duduk dalam keadaan gelap...HAHA...
  • Siapa agaknya si pengguna minyak dagu tu...? HUHU...

Rating Seram : 3/5 - (Perlu Tonton / Tidak Perlu Tonton)  

> Walaupun sekadar movie...ada mesejnya...jauhkan diri dan jangan la sesekali terfikir nak buat benda khurafat ni...


P.S - Movie Up Side Down macam best je...
tak sempat nak layan lagi...huhu...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : Minyak Dagu

25 comments:

  1. gila hebat dah tengok.haha
    sebenarnya kureng minat tengok cite momok versi malay lagi2 terbitan mig. ada x perasaan tu?

    ReplyDelete
  2. @sis92 : haha...bosan tak tahu nak buat apa..layan la movie...huhu...

    > Kenapakah tak minat....layan jugak la movie2 seram ni...boleh gelak2...HAHA~

    ReplyDelete
  3. huwaaaaa! FD takbole nak tengok wayang dah. kat KT ni mana ada panggung. jeles jeles! T__T

    ReplyDelete
  4. tunggu habis examlah minggu depan baru tgok..seronok tu member cakap

    ReplyDelete
  5. lagi rela layan cerita jackie chan CZ12 tu second time dari tgk cerita hantu mig yg terlalu cliche dan membosankan

    ReplyDelete
  6. tunggu download punya boleh ? heheee :D

    ReplyDelete
  7. @Dianaa : tak dapat den nak tolong kalau kat sana takde pawagam...hee~

    ReplyDelete
  8. @Khalid Kyle : CZ12 mmg syok layan lebih dari sekali...cool beb jackie chan punya action..:D

    ReplyDelete
  9. @ct kektus : lambat sikit la nak tunggu yg download punya...hee~

    ReplyDelete
  10. erm..xsuka tgok citer seram kat wayang!

    *padahal takut.hehe

    ReplyDelete
  11. macam best aje cerita ni. kena tengok gak nih..

    ReplyDelete
  12. hurm.. boleh jugak nak tgk ni..hehehe. lama tak layan filem seram ni.

    ReplyDelete
  13. apa yang membosankan???belum tengok belum tahukan...best je sy tengok.. seram jalan cerita pun menarik ade mesej yang nak disampaikan..

    ReplyDelete
  14. @Ca Ezah : movie seram tgk Kat wayang la baru feeling..hehe

    ReplyDelete
  15. @hanim : sy da tgk movie ni semalam..kalau tak tgk lagi sy takkan buat review..hehe..best jgk movie ni tp mcm ada sikit2 yg kurang..

    ReplyDelete
  16. cam nak tengok je movie tp ta de ygnk temankan.so tunggu download je la

    ReplyDelete
  17. memang planning nak tengok ni..
    dah berkurun rasanya tak tengok citer antu kat wayang..

    semalam tengok the making macam best,so memang sok decide nak tengok.hihihi

    ReplyDelete
  18. @EZAD: ye ke??best kan..

    ReplyDelete
  19. kena tunggu suami akak cuti baru boleh tengok..

    ReplyDelete
  20. wahhh! suka tengok cite seram ye...

    ReplyDelete
  21. aku tak suka laa cter hantu ..haha

    ReplyDelete
  22. cerita melayu nie tak best layan kat cinema...tp move up side down wajib tonton kat cinema...kui

    ReplyDelete
  23. kasi aku tiket free pun aku xnak tgk. aku penakut pastu suke terbayang pada waktu tak sepatutnya. haha.. CZ12 terbaek!!!

    ReplyDelete
  24. macam best je...

    http://nadzfisol.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com